Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczynki:)
Wczoraj zamowilam wozek, dzis maja dostarczyc:) wiem ze wczesnie ale mialam fuksa bo dzis juz 50eur drozszy:) musze sie przyznac ze mam juz wszystko dla bobka, wszystkie ciuszki, pieluchy, reczniki, kosmetyki, wanienke z wkladem, lozeczko, materacyk, posciel, nawet zapas pieluszek na trzy miesiace, no ale w promocji byly;-p chyba w koncu zaczelam sie cieszyc ciaza:)
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
nick nieaktualnymadzikk wrote:Witam dziewczynki:)
Wczoraj zamowilam wozek, dzis maja dostarczyc:) wiem ze wczesnie ale mialam fuksa bo dzis juz 50eur drozszy:) musze sie przyznac ze mam juz wszystko dla bobka, wszystkie ciuszki, pieluchy, reczniki, kosmetyki, wanienke z wkladem, lozeczko, materacyk, posciel, nawet zapas pieluszek na trzy miesiace, no ale w promocji byly;-p chyba w koncu zaczelam sie cieszyc ciaza:) -
nick nieaktualny
-
Hej,hej kobietki
Wczoraj młody kończył 8 lat, kawał chłopaka już.
Kasiu i co u Ciebie? Fajnie, że oparliście się z Fabianem pani oksytocynie
Ruby widzisz a tak narzekałaś na synka, że słabo je. A on poprostu gardził mlekiem jak to chłop woli porządniejsze jedzenie
Madzikk super, że wszystko masz.
Majju ruch to zdrowie ale nie przemęczaj się za bardzo.
Katiuszaa dobrze, że poszłaś na tą wizytę przynajmniej nie będzie Cię męczyło czy dobrze wybrałaś lekarza. Teraz już wiesz.
U malucha zrobiłam badanie kału i chyba mamy nietolerancje laktozy. Jestem zła bo już na początku mówiłam lekarce, że ma śluz i kwaśny zapach kupy. A on się tyle musiał męczyć. -
Dziewczyny ja już w domu i po wizycie u gina. Dostałam już skierowanie do szpitala tak na prawdę gin powiedział że teraz już w każdej chwili mogę urodzić i że tak powiem jesteśmy na walizkach Boję się porodu no ale to jest nie uniknione urodzić muszę
Madzik kurczę podziwiam w tym tygodniu ciazy a Ty już taka przygotowana! Aż pozazdrościć Ja dopiero później ogarnialam choć uważam że ja znowu za późno się za to wzielam. Ja znowu jestem z takich ludzi że bałabym się że coś mi się innego po drodze spodoba
Milka czyli już dopięte wszystko na ostatni guzik z chrzcinami, no i bardzo dobrze teraz tylko czekać Pochwal się kreacja dla Kornelci.
Kjopa dobrze że już wiesz co małemu dolega i będziesz mogła zareagować i się biedaczek nie będzie musiał męczyć.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarietta noooo to gratulacje kolejnej pociechy, w zasadzie to myślałam że już ci gratulowałam? bo na pewno czytałam o twojej ciąży
Zaraz kochana dopisuje i wszystko będzie cacy
edek: Marietta właśnie patrzę , że ty byłaś naszą pierwszą rozpakowaną z wątku przynajmniej według listy jednak szkoda, że potem przestałaś się udzielać...właściwie to nic nie wiemy o twoim pierwszym bączku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 21:45
Marietta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień Dobry. Jakie plany macie na dziś. My z mężem jedziemy sobie kajakiem popływać
Kasiu fajnie że już w domku. To na pewno dużo przyjemniejsze niż szpitalne łóżko oj i cieszę się że to skierowanie dostałaś i nie będziesz musiała w tym szpitalu co teraz na korytarzu rodzić. Trzymajcie się.
Ruby jak urlop od dzieci?
Kjopa a jesteś pewna że to laktozy? W tym wieku to raczej wszystko co z krowy związane uczula nawet mięso. Chodzi o inny rodzaj białkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 07:15
Kasia1407 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katiuszaa w kale małego wyszło, że ma ph 5 norma podobno od 6,5 więc kwaśna. Ciała redukujące 1% - norma różnie mówią do 0,25 lub 0,5 więc i tak za dużo a to właśnie wskazuje, że "Terminem „substancje redukujące” określa się cukry, m.in. glukozę, laktozę, fruktozę, które u zdrowych osób w kale są nieobecne." No i ma tłuszcze obojętne - nieliczne wpw, to też "przyczyną tłuszczów w kale może być stan upośledzonego wchłaniania składników odżywczych, w tym tłuszczów, w jelicie cienkim. Niewchłonięte tłuszcze pozostają wydalone wraz ze stolcem". A piszą, że matka nie musi rezygnować z laktozy bo ona nie przenika do mleka. Mleko w piersi tworzy się z krwi matki. A laktoza jest zawsze obecna w mleku matki chyba 7% z tego co wyczytałam. Lekarka na sor mówiła, że powinnam wtedy ściągać początkowe mleko bo w nim najwięcej laktozy jest.
-
Biedny Stasiu:( czyli nadal kolki go mecza. A z pierwszym synkiem nie bylo takich problemow Kjopka?
Wozek wzielam Hauck miami ,(dol czarny a gora loj ulubiony zielony:) dam zdjecie na fb...
U mnie chyba zapalenie pecherza albo cos, juz od jakiegos czasu jakos inaczej siusiam, nie ma takiego mocnego strumienia, czasem leca kropelki a od soboty zaczelo mnie piec troszeczke. Dzis oddalam siuski do badania, jutro wyniki.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Madzikk też tak miałam z moczem. W dodatku wyszło mi pH 8 i lekarz zalecił mi bardzo dużo pić. Chociaż i tak wypijam min. 3 litry dziennie, do tego suplementacja witaminy C, brałam 1000 mg dziennie. Sama sobie zaleciłam sok z żurawiny i piję 30 ml czystego soku dziennie i od tamtej pory pH ładnie spadło i żadne pieczenie mi nie dokucza.
-
Majusia a zadne zapalenie pecherza nie wyszlo? Dopiero jutro bede miala wyniki bo powiedzili ze jak w ciazy to musza siurki do laboratorium wyslac na bardziej szczegolowe badania, normalnie bylyby dzisiaj. Zorawinke pije od wczoraj:) no ja dziennie wypijam ze dwa litry wody do tego z pol litra rumianku lub miety, czasem do tego jakas zupka. Wiecej w siebie nie wleje:) niestety w ciazy jest u mnie jakies organiczenie, a siusiam naprawde malo, moze gdzies ta woda teraz sie odklada? Moze pojdzie w piersi:)
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Żadnego zapalenie chyba nie było, raczej też nie przeziębiłam pęcherza (chociaż śpię z gołym tyłkiem przy otwartym oknie, niezależnie od pogody). Dla pewności zrobiłam posiew z moczu ale na szczęście było czysto.
Milka1991, madzikk lubią tę wiadomość
-
katiuszaa, nawet nie jestem w stanie ubrać w słowa tego, jak bardzo, BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDZOOOOOOOOOOOO się cieszę, że Wam się nareszcie udało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ściskam Was mocno, mooooocno i trzymam kciuki, by wszystko poszło, jak z płatka
Kjopa - haha, no to pięknie, jak Wam tak Staś weryfikuje plany rodzicielskie i ogranicza sobie rodzeństwo Ale spokojnie, jeszcze nawet nie wyszedł z tzw."czwartego trymestru" - jest szansa, ze będzie lepiej Zwłaszcza, ze jesteś już doświadczoną mamuśką
Ależ Wam Młody numer wykręcił z SORem (i...kupą ). A ze szczepieniem - hm, fakycznie, u nas tylko gruźlica w szpitalu była w łapkę, reszta zawsze w nogi.
P.S. To jak? Delicol już zakupiony? Może teraz pójdzie już Wam lepiej z brzuszkiem
P.S.2. Ten tego... ja wiem, że to mówiła lekarka, ale jakby co, to obalili już teorię o mleku pierwszej fazy ;/
Kasiu - no to fajnie z tym szpitalem (prywatny, ale na NFZ ). Trzymam kciuki za spokojny, godny poród :-*
Niefajnie, że tak wyglądała próba z oxy...Ech, no ale to pewnie "urok" molocha, jakim jest Matka Polka
majju - zanim zapytasz szczegółowo, jak wygląda połóg, pytaj czy ktoś go w miarę ok wspomina. Jeśli nie... po co się martwić na zapas? ))
Marietta - witaj i gratulacje!!!
cinnamon - wielu facetów "nie czuje" takich małych dzieci Tak do roku (choć znajomy TZ ostatnio stwierdził, że jak im wpadnie do głowy pomysł trzeciego, to on się wyprowadza na pierwsze 3 lata )))))) ).
Milka - cudna ta sukienka! (i super forma )
Kjopa3, Milka1991, katiuszaa lubią tę wiadomość
-
Bratku jak miło, że wpadłaś Obalili teorię pierwszej fazy czyli nie będę musiała ściągać mleka? Tak by było ok. bo wolałabym dać tylko delicol
Ło mamo 9 mies. kiedy to zleciało i jak tam synek? Lata na czworaka? Czy już na nogi próbuje?Bratek lubi tę wiadomość