Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No ja się cieszyłam że dzisiaj może wyjdę bo jedna doktorka mi tak powiedziała ale niestety nie. Jutro mam mieć test oksytocynowy więc tak na prawdę jutro wszystko jest możliwe nawet to że już zobaczę Fabianka. A jak okaże się że wszystko jest w porządku to w środę do domciu.
Milka no i jak tam proszenie gości? Kiedy wy macie te chrzciny? Kreacja upatrzona dla Kornelci?
Katiusza, Maja jak u was samopoczucie? -
Milka a tobie oksy podawali? Ja myslalam ze wszystko bylo naturalnie. Jeszcze troche czasu do chrzcin zostalo, na bank cos znajdziesz.
Kasia jestem ciekawa jak u ciebie wyjdzie ten test. Nawet nie wiedzialam ze cos takiego testuja.
Wam tez tak puls skakal w ciazy? Dzisiaj rano myslalam ze mi serducho wyskoczy, tak ciezko mi sie oddychalo jakbym szybko biegla. Musze czesciej mierzyc cisnienie.Kasia1407 lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Hello.
Kasiu to jutro ważny dzień. Czemu zadecydowali o tym teście?
Madzikk ja czasem mam wrażenie, że za chwilę mi serce wyskoczy i ostatnio też do tego doszły duszności a ciśnienie mam dobre, mierzę codziennie bo w mojej rodzinie wszyscy mają nadciśnienie więc jestem obciążona.
U mnie dziś gorszy dzień a to dlatego, że non stop jem a potem mi ciężko i boli brzuch i tak w koło macieju. Mam chyba jakieś zakłócenia ośrodka głodu i sytości -
Zadecydowali żeby sprawdzić czy ż Fabiankiem i Lozyskiem jest wszystko w porządku ponieważ ten sobotni zapis był bardzo niepokojący. Ten test polega na podaniu nie wielkiej dawki oksytocyny i wywolaniu skurczy i wtedy sprawdza się jaka jest wydolność łożyska i reakcja serca dzieciątka jak sprawdza to odlaczaja kroplowke. Często kończy się ten test porodem ale nie musi. Więc ja się nastawiam że nie wywoła Ale M już w razie W przywiezie nasze torby. Stresik jest ale już nie taki duży oswoilam sie z ta mysla i wierze w to ze Fabcio jednak jeszcze troszke poczeka
Madzik ja od początku boryka się z dużym pulsem nawet dostałam leki na obniżenie ale ich nie brałam bo mają wpływ na dziecko. Puls potrafił mi skoczyć do 135. Lepiej mierz sobie ciśnienie ja ż ciśnieniem mam wszystko ok tylko ten puls taki wysoki i Fabcio ma chyba to po mamusi
Maju głowa do góry Teraz jest ten moment kiedy możemy sobie na to pozwolić później będziemy myśleć o diecie i odchudzaniu. Ja do 6 miesiąca tak się strasznie ograniczałam i myślałam o tym a teraz przy końcówce niczego sobie nie żałuję i co jest najdziwniejsze tyje teraz bardzo malo
-
nick nieaktualnyHeja
Kasiu trzymam kciukasy za test. Mówiłaś że do 6mca się ograniczałaś i wszystko pilnowałaś. Mam tak teraz, wiecie ja mam nadwagę więc muszę się pilnować żeby nie przytyć za bardzo a więc jak tylko waga skacze do góry to ja panikuję. Dzisiaj chyba będzie dzień głoda bo już się o 6 obudziłam bo za bardzo mi w brzuchu burczała hi hi jeszcze tak nie miałam. a teraz kłuje mnie brzusio z lewej strony. Obstawiam że macica się rozrasta.
Zastanawiam się czy iść dziś do tego lekarza co pierwszego umówiłam. bo to na dziś była umówiona wizyta tylko że nie odbierał a ja miałam problem z tym progesteronem to poszłam do innego. i dobrze zrobiłam bo nie wiem co by było jak ten progesteron tak spadał. Tak sobie myślę że to coś co podsunęło mi myśl o zrobieniu testa też w dobrym momencie zadziałało bo jak bym nie sprawdziła to progesteron by spadł bym poroniła i nawet bym nie wiedziała że jestem w ciąży. Coś czuwało na maleństwem no i konkluzja miała być taka że Kasiu nad twoim maleństwem też coś czuwa i na pewno wszystko skończy się szczęśliwie. nie zależnie czy urodzicie teraz czy za 2 tygodnie będziesz mieć zdrowego ślicznego synka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 09:01
-
Majusia, zaklocenia sytosci I glodu:) nie dziwie sie jestes w ciazy:)
A ja myslalam ze jak juz wody odchodza to wszystko idzie prawidlowym torem. Nigdy nic nie wiadomo. Dobrze Milka ze to bylo 3 tygodnie przed a nie wiecej.
Kasia hmmmm, no nie wiem czy ten test dzisiaj nie zakonczy sie porodem:) oky wywoluje skurcze I chyba ciezko bedzie juz ta akcje zatrzymac. Ale Fabianek jest juz duzy o silny,spieszy mu sie do mamusi:) o ktorej ten test?
Katiuszka jak masz wizyte to jasne ze idz:)
Ja tak sie zastanawiam do kiedy mam brac acard. Lekarz w polsce mi mowil ze jak juz zaczelam brac to powinno sie brac prawie do samego konca. Nie mialam wskazan od lekarza zeby brac ale biore bo wszystkie biora:) jak to bylo/jest u was, do kiedy?Kasia1407 lubi tę wiadomość
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Dziewczyny jeszcze jesteśmy w dwupaku przeżyłam ten test ale niezbyt to miło wspominam ponieważ był wykonywany w strasznych warunkach. Położyli mnie na zwykłej lezance i nie pozwolili się ruszać przez dwie i pół godziny, skurczy dostałam po oksy i ż krzyża i z brzucha ból krzyża był okropny również przez ta lezanke aż się poryczalam ż bólu. A na końcu lekarka jak zobaczyła że leżę na lezance na korytarzu to zapytała sie tylko jakim prawem mnie na tym położyli, przeprosiła mnie za takie potraktowanie. Spędziłam na porodowce 5,5 godziny i wiem jedno nie chce rodzic w Matce Półce ogólnie opieką ok i lekarze bardzo mili ale warunki masakra. Fabian wytrzymał choć już pod koniec myślałam że jednak stamtąd nie wrócę bo skurcze były już dość bolesne i częste ale się uspokoiło. Także jutro wracam do domu najprawdopodobniej
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć,
Dzielna Kasia i dzielny Fabianek. Dobrze że już to za wami i życzę szybkiego powrotu do domku.
A ja poszłam na tą wizytę. Uznaliśmy z mężem że zobaczymy co nam powie. Grzecznie wszystko jak było powiedziałam wyniki badań pokazałam i mówię że skoro już wcześniej się z doktorem umówiłam to chcę wybrać który będzie dla mnie lepszy do prowadzenia ciąży. Pan rozłożył ręce i nie wiedział co powiedzieć. ale już wiem że lepiej wybrałam lekarza. Po pierwsze doktorek stwierdził że to nie możliwe żebym miała aż tak niski progesteron i że nigdy się z tak niskim nie spotkał a w ogóle to nie potrzebnie biorę Luteinę a do tego tak mnie u niego głowa rozbolała że szok. umawia się z klientkami co 15 minut z czego z jedną przed 16 a do pracy przyjechał dopiero po 16. i żeby tego było mało non stop telefon. a jak ja dzwoniłam to się dodzwonić nie mogłam. Zrobił mi USG i mówi że bardzo dziwna rzecz bo wg OM powinnam być w 6 tygodniu a jestem prawie w 8 aż tydzień różnicy. No nie mogłam toż to przecież nie zawsze owulacja jest po 14 dniach od miesiączki. Zdecydowanie do doktorka nie pójdę jedynie co dzidziuś nie ma już ogonka i ładnie się rozwija. ma 14mmKjopa3, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatiusza no i dobrze, że byłaś przynajmniej nie będziesz miała czego żałować
Fajnie że bobo rośnie już jestem ciekawa jaka płeć będzie
Madzikk a ty kiedy USG bo u ciebie już można coś zobaczyć miałaś chyba być w PL i iść do ginka na USG?
Milka no jeszcze macie trochę czasu na strojenie gdzie robicie w domu czy w restauracji?
Mój bobek rośnie, rozrabia, daje mnóstwo pociechy całej rodzinie i co najważniej śpi już u siebie sam w pokoju i to śpi całkiem nieźle nie mówię bo bywają gorsze noce ale zdecydowanie lepiej u siebie mu niż u nas w sypialni
Ja w lipcu wybywam z moim rodzicami na 4 dni czyli 3 noce do dziadków:D uwaga uwaga bez dzieci- SAMA ale czad ale uznałam, że powinnam te kilka dni odpocząć i dobrze mi to zrobi mój m świetnie sobie radzi z naszą dwójką także ten
Co do jedzenia to mały je jak szalony uwielbia owoce z biszkoptami tudzież herbatnikami także to mi zawsze zje zupki też je ale te zrobione przeze mnie, chociaż dzisiaj zupką z brokułami pogardził mocno więc smaki już swoje wybrane ma chłopinaKjopa3 lubi tę wiadomość
-
Ojej Kasiu to miałaś nie miłe przejścia. Ale dobrze, że Maluch chce jeszcze trochę posiedzieć w bezpiecznym brzuszku
Katiuszka masz jakieś przeczucia co do płci? 14 mm szczęścia, jak pięknie a zachowania lekarza to lepiej nawet nie komentować.
Uwielbiam czytać o Waszych dzieciaczkach. I kurcze ten czas tak szybko mija, dopiero co Ruby rodziłaś a już Twój syn wcina biszkopty! No wow -
nick nieaktualnyWitam. Dziś mam mega zaginiony dzień. Ruby jak ten twój syna lek szybko rośnie a ja ostatnio wspominałam jak zaczynałam z wami pisać. Też był lipiec. Wakacje bez dzieci bez mamo daj ha ha odpoczniesz trochę kochana.
Milka 36bosób to niezła impreza no i rozumiem czemu w restauracji trudno dla tyłku ugotować w domu sprzątać i całe to towarzystwo ogarnąć.
Ja sama już nie wiem czy to będzie chłopiec czy dziewczynka na początku myślałam że dziewczynka teraz mi bliżej do chłopca. Oj Najważniejsze że jest i żeby było zdrowe -
No to Kasia faktycznie przejscia w tym szpitalu mialas. No ale najwazniejsze ze test zdany no I wiesz co cie czeka:)
Rubek, mialam usg w PL I wtedy lekarz stwierdzil przodujace I krwiaka, nie mowil o plci byl 14 tydzien wiec to jak zgadywanie. Ale ja I tak wiem ze bedzie chlopak:) 25 lipca mam prenatalne I wtedy pewnie potwierdza. Najwazniejsze zeby bylo zdrowe:)
Jejku jak czas szybko leci, dopiero co rodzilas Rubek:)
Mileczka 36 osob to takie male wesele:) ja tam nie mam nic przeciwko imprezom w domu pod warunkiem ze kazdy cos przyniesie:)
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015