X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywam. Śluz jest już czysty. To jakiś jednorazowy mam nadzieję incydent. Za to zrobily mi się ranki przy wejściu pochwy:/ lekko krwawia:/ nie pozostaje mi nic innego jak przeczekac do środy do wizyty. Boże ten stres mnie wykonczy:(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene no raczej, zestaw z big makiem musiał być :P trudno najwyżej będę ważyć milion kilogramów :D

Ejrene lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:32

• Bratek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, o tak, jestem z Małża mega dumna, że się zaangażował i tak fajnie ogarnia temat :)

Gratuluję samozaparcia - życzę jak najszybszego ogarnięcia wyprawki :))))

Kurczę, Kas, coś ta Twoja flora słuchać Cię nie chce ;( Współczucia ;/
    U mnie na razie delikatny płyn (bez SLS) i 2x w tygodniu globulka - i daje radę :) Dziś pobrali wymaz, zobaczymy, ale cytując panią doktor: "Ooooo, jak tu ładnie" ;)

A no właśnie, zaliczyłam dziś pobyt na Patologii i szkolenia, pogadanki etc. Echh, no nic, czas wziąć się za siebie - jutro, max pojutrze ;) Założymy dzienniczek i zobaczymy :) Dają tydzień-max półtora. Jeśli poza pojedynczymi grzeszkami kulinarnymi ;) widać, że cukry nadal człeka nie słuchają, jest analiza dzienniczka, próba korekty - jak nadal nic, wrzucają na insulinę.
    Cholibka, taki mi się ostatnio wewnętrzny opór obudził, że masakra (w temacie diety itd.). Ale nic - patrzę już na "zestaw startowy" - pora się z nim zaprzyjaźnić ;)

A tak btw-za kwadrans mija północ, co oznacza, że rozpoczynamy.... 20.tydzień :))))) Zmiana kodu z przodu - z dwójką wygląda już straaaasznie poważnie ;) Leci ten czas niesamowicie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 23:44

Ejrene lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, jak miło widzieć, że kolejnej się udało :-) Gratulacje! Życzę spokojnych kolejnych miesięcy do grudnia ;-) pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i trzymam kciuki za kolejne!

Bratek lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dzięki Rybaaa w końcu i ja się doczekałam ;)

Ostatnio jakiś kiepski okres mamy na różowej po mnie jeszcze nikt nie zaciążył, a to już troche czasu mineło, mam nadzieję, ze niedługo się to zmieni :)
    A jak u ciebie?

Co tam kobiety?

Kas wszystko ok?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Bratku faktycznie 2 z przodu poważnie brzmi :-)

U mnie dobrze,odpukac. Ten śluz to jakiś jednorazowy jakby czop z krwią mi wylecial,zapytam jutro gin,może to od nadzerki,bo taką też posiadam niestety. Dziś jeszcze odpoczywam w domku. Jutro mam gina dopiero o 17.30:/ mam tyle pytań,że chyba na kartce muszę zapisać :-) w kalendarzu belly pisze mi na jutro: granica bezpieczenstwa hm mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Jak u was?:-)

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kas ja też mam nadżerkę i też mnie gin uprzedzał że może budzić. Tak że bądź dobrej myśli :)
    Też te wasze ciążę szybko mijają zanim się obejrzymy będziecie znały płeć :)

Też mam nadzieję że ktoś z różowej dołączy do nas niebawem.

A dzisiaj chyba Mid wizytuje?

atdc15nmjt4tk663.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Agatia myślałam że może macie jakieś pomysły na uciszenie poza kneblowaniem ;)
    Ale jakoś przeżyliśmy..Te cukry eh...a ja na tej insulinie a i tak czasem kupa.

Bratku gratuluję 20 tc !!!
    mam motywacje do zrzucenia nadbagażu-urodzę zdrowego żywego dzidziusia i wtedy na bank biorę się za siebie ;) ciśnienie to już będe mieć i tak do końca życia, teraz nie jest idealne ale p dr nie kazała brać wiecej leków, a co do cukrzycy teściowa też ma już dość...i wcale się nie dziwię...
    Zgadzam sie ze szczepieniami, nie po to szczepię moje dziecko, żeby chodziło do przedszkola z nieszczepionymi...ale tego nie wiem, czy wszystkie szczepione, jedyna szansa w tym ze jak młoda szczepiona, to nawet tfu tfu jak już cos złapie to lżej przejdzie.
    Dobrze że masz takiego dobrego męża :) i z wyprawką ok, ja mam złe doświadczenia z trzecim trym wiec jak najbardziej wskazane rozglądanie sie teraz :)

Ruby ja też dha od II trym. tak lekarz zwykle zaleca, najpierw sam kwas, a potem kompleks, ja już biorę, a mam Femibion Natal2 właśnie . Najważniejsze że miałaś spokój na tej imprezie :)

Kas nie myśl tak, będzie dobrze :) tylko tak nie stresuj , spróbuj myśleć o czym innym.
    Myśl że musi być dobrze. Znam ten ból-od usg do usg, ja mam dopiero 24.05 ale tylko podgląd potem połówkowe genetyczne

Ejrene 13 kg to super :) też bym chciała tak mało, urodzisz to na dzień dobry- minus dziecko , wody płodowe, łożysko itp :) wiec spokojna głowa.
    Dziękuję za pamięć :) już po, w badaniu ok tylko p.dr przestraszyła sie troche moich ''pięknych'' sińców po clexane ;), kolejna wiz za miesiąc, i usg podglądowe...w sumie chyba ok

Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid dobrze że wizyta ok :-)

Wiesz jak to jest z tym stresem,zwłaszcza po wczesniejszej stracie. Ja mam wizytę jutro.

Cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze. Jak samopoczucie? Ty pracujesz zawodowo?

midnight lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Hej,

Dzięki Rybaaa w końcu i ja się doczekałam ;)

Ostatnio jakiś kiepski okres mamy na różowej po mnie jeszcze nikt nie zaciążył, a to już troche czasu mineło, mam nadzieję, ze niedługo się to zmieni :)
    A jak u ciebie?

Co tam kobiety?

Kas wszystko ok?

Ja się przestałam na OF odzywać, brakuje czasu.. :-/ Mała jak zaczęła chodzić to jakaś torpeda w nią wstąpiła :-o no i u nas będzie 2 córeczka :-) termin na początek sierpnia. Po miesięcznej przerwie jak stwierdziliśmy, że odpuścimy trochę to zaskoczyło :-) No i najważniejsze, że zdrowa a reszta się nie liczy.

A i w końcu na resztę też przyjdzie czas! Cały czas o Was pamiętam, dlatego czasem zaglądam, no i znalazłam ten wątek ;-) Pozdrawiam i trzymam kciuki za lekkie i przyjemne ciąże, ale przede wszystkim zdrowe dzieciaczki! :-D

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas dziękuję, samopoczucie dobre, nie mogę się ruchów doczekać, bo byłam bym spokojniejsza ;) wiem jak to jest i tez się boję ale staram sie nie stresować , bo stres jest złym doradcą i też szkodzi dziecku szczególnie teraz kiedy już maluch czuję mój nastrój ;) teraz jestem na zwolnieniu, i mimo braku kasy wiecznego-myślę ze to była najlepsza decyzja.
    Jakbym miała kasę to pewnie bym kupiła detektor tętna

Rybaa gratuluję córeczki :) 25 tc to pewnie już nieźle kopie ;) ?

kas50 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję midnight :-) No niestety mimo całego uroku odczuwania ruchów, malutka daje mi nieźle popalić.. Siedzi sobie na szyjce i wali tak, że czasem mam wrażenie, że zaraz "wyważy drzwi" i wypadnie... :-/
    Ja dopiero niedawno byłam na I prenatalnych a tu już brzuch nieźle urósł, więc Tobie też szybko zleci i będziesz mogła odetchnąć ;-) Trzymam kciuki!

midnight, Bratek lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że w pęcherz nie wali ;) moja jak czasem kopneła to nie wiedziałam czy lać już w majty czy jeszcze na kibel lecieć ;) :D

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniemogłam :/ ledwo żyję...

Mid brak złych wieści to dobre wieści, wizytę zaliczamy do udanych ;)
    Co do ruchów to jesteś bardzo blisko , to już lada chwila ;)

Rybaaa gratuluję dziewuszki <3 to wspaniale, a niech sobie kopie może na zewnątrz potem będzie spokojniejsza;)

Dzisiaj jem, śpię, ledwo wysiedziałam w pracy - na szczęście jutro wolne...niemoccccc mnie ogarnęła po raz kolejny :P

Rybaaaa lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a co się dzieje ? tylko zmęczenie? to niestety uroki ciąży ;)
    wiem że ruchy już niedługo ale już z nogi na nogę :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby a co się dzieje ? tylko zmęczenie? to niestety uroki ciąży ;)
    wiem że ruchy już niedługo ale już z nogi na nogę :)
    Mid tak zmęczenie i np. teraz mimo , że staram się zapchać żołądek np maślanką, owocem to i tak za chwilę jest mi niedobrze jak nie zjem czegoś konkretnego ...

• midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak miałam z młodą w ciąży...też mi było niedobrze, jak coś zjadłam to ok, ale pociesze, to było przejściowe. Chyba jakos po I trym było ok.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    tak miałam z młodą w ciąży...też mi było niedobrze, jak coś zjadłam to ok, ale pociesze, to było przejściowe. Chyba jakos po I trym było ok.
    dzięki Mid :) to jeszcze miesiąc i będzie git ;) przez ten miesiąc przytyję więcej niż w całej ciąży ;)

• midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe tzn byłam ciągle głodna, ale nie mdliło przynajmniej ;)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ