Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Odpoczywam. Śluz jest już czysty. To jakiś jednorazowy mam nadzieję incydent. Za to zrobily mi się ranki przy wejściu pochwy:/ lekko krwawia:/ nie pozostaje mi nic innego jak przeczekac do środy do wizyty. Boże ten stres mnie wykonczy:(
-
nick nieaktualny
-
Ejrene, o tak, jestem z Małża mega dumna, że się zaangażował i tak fajnie ogarnia temat
Gratuluję samozaparcia - życzę jak najszybszego ogarnięcia wyprawki )))
Kurczę, Kas, coś ta Twoja flora słuchać Cię nie chce ;( Współczucia ;/
U mnie na razie delikatny płyn (bez SLS) i 2x w tygodniu globulka - i daje radę Dziś pobrali wymaz, zobaczymy, ale cytując panią doktor: "Ooooo, jak tu ładnie"
A no właśnie, zaliczyłam dziś pobyt na Patologii i szkolenia, pogadanki etc. Echh, no nic, czas wziąć się za siebie - jutro, max pojutrze Założymy dzienniczek i zobaczymy Dają tydzień-max półtora. Jeśli poza pojedynczymi grzeszkami kulinarnymi widać, że cukry nadal człeka nie słuchają, jest analiza dzienniczka, próba korekty - jak nadal nic, wrzucają na insulinę.
Cholibka, taki mi się ostatnio wewnętrzny opór obudził, że masakra (w temacie diety itd.). Ale nic - patrzę już na "zestaw startowy" - pora się z nim zaprzyjaźnić
A tak btw-za kwadrans mija północ, co oznacza, że rozpoczynamy.... 20.tydzień )))) Zmiana kodu z przodu - z dwójką wygląda już straaaasznie poważnie Leci ten czas niesamowicieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 23:44
Ejrene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,
Dzięki Rybaaa w końcu i ja się doczekałam
Ostatnio jakiś kiepski okres mamy na różowej po mnie jeszcze nikt nie zaciążył, a to już troche czasu mineło, mam nadzieję, ze niedługo się to zmieni
A jak u ciebie?
Co tam kobiety?
Kas wszystko ok? -
Witam
Bratku faktycznie 2 z przodu poważnie brzmi
U mnie dobrze,odpukac. Ten śluz to jakiś jednorazowy jakby czop z krwią mi wylecial,zapytam jutro gin,może to od nadzerki,bo taką też posiadam niestety. Dziś jeszcze odpoczywam w domku. Jutro mam gina dopiero o 17.30:/ mam tyle pytań,że chyba na kartce muszę zapisać w kalendarzu belly pisze mi na jutro: granica bezpieczenstwa hm mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Jak u was?Bratek lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Kas ja też mam nadżerkę i też mnie gin uprzedzał że może budzić. Tak że bądź dobrej myśli
Też te wasze ciążę szybko mijają zanim się obejrzymy będziecie znały płeć
Też mam nadzieję że ktoś z różowej dołączy do nas niebawem.
A dzisiaj chyba Mid wizytuje? -
Hej
Agatia myślałam że może macie jakieś pomysły na uciszenie poza kneblowaniem
Ale jakoś przeżyliśmy..Te cukry eh...a ja na tej insulinie a i tak czasem kupa.
Bratku gratuluję 20 tc !!!
mam motywacje do zrzucenia nadbagażu-urodzę zdrowego żywego dzidziusia i wtedy na bank biorę się za siebie ciśnienie to już będe mieć i tak do końca życia, teraz nie jest idealne ale p dr nie kazała brać wiecej leków, a co do cukrzycy teściowa też ma już dość...i wcale się nie dziwię...
Zgadzam sie ze szczepieniami, nie po to szczepię moje dziecko, żeby chodziło do przedszkola z nieszczepionymi...ale tego nie wiem, czy wszystkie szczepione, jedyna szansa w tym ze jak młoda szczepiona, to nawet tfu tfu jak już cos złapie to lżej przejdzie.
Dobrze że masz takiego dobrego męża i z wyprawką ok, ja mam złe doświadczenia z trzecim trym wiec jak najbardziej wskazane rozglądanie sie teraz
Ruby ja też dha od II trym. tak lekarz zwykle zaleca, najpierw sam kwas, a potem kompleks, ja już biorę, a mam Femibion Natal2 właśnie . Najważniejsze że miałaś spokój na tej imprezie
Kas nie myśl tak, będzie dobrze tylko tak nie stresuj , spróbuj myśleć o czym innym.
Myśl że musi być dobrze. Znam ten ból-od usg do usg, ja mam dopiero 24.05 ale tylko podgląd potem połówkowe genetyczne
Ejrene 13 kg to super też bym chciała tak mało, urodzisz to na dzień dobry- minus dziecko , wody płodowe, łożysko itp wiec spokojna głowa.
Dziękuję za pamięć już po, w badaniu ok tylko p.dr przestraszyła sie troche moich ''pięknych'' sińców po clexane , kolejna wiz za miesiąc, i usg podglądowe...w sumie chyba ok
Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Mid dobrze że wizyta ok
Wiesz jak to jest z tym stresem,zwłaszcza po wczesniejszej stracie. Ja mam wizytę jutro.
Cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze. Jak samopoczucie? Ty pracujesz zawodowo?midnight lubi tę wiadomość
-
Ruby wrote:Hej,
Dzięki Rybaaa w końcu i ja się doczekałam
Ostatnio jakiś kiepski okres mamy na różowej po mnie jeszcze nikt nie zaciążył, a to już troche czasu mineło, mam nadzieję, ze niedługo się to zmieni
A jak u ciebie?
Co tam kobiety?
Kas wszystko ok?
Ja się przestałam na OF odzywać, brakuje czasu.. Mała jak zaczęła chodzić to jakaś torpeda w nią wstąpiła :-o no i u nas będzie 2 córeczka termin na początek sierpnia. Po miesięcznej przerwie jak stwierdziliśmy, że odpuścimy trochę to zaskoczyło No i najważniejsze, że zdrowa a reszta się nie liczy.
A i w końcu na resztę też przyjdzie czas! Cały czas o Was pamiętam, dlatego czasem zaglądam, no i znalazłam ten wątek Pozdrawiam i trzymam kciuki za lekkie i przyjemne ciąże, ale przede wszystkim zdrowe dzieciaczki! -
Kas dziękuję, samopoczucie dobre, nie mogę się ruchów doczekać, bo byłam bym spokojniejsza wiem jak to jest i tez się boję ale staram sie nie stresować , bo stres jest złym doradcą i też szkodzi dziecku szczególnie teraz kiedy już maluch czuję mój nastrój teraz jestem na zwolnieniu, i mimo braku kasy wiecznego-myślę ze to była najlepsza decyzja.
Jakbym miała kasę to pewnie bym kupiła detektor tętna
Rybaa gratuluję córeczki 25 tc to pewnie już nieźle kopie ?kas50 lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Dziękuję midnight No niestety mimo całego uroku odczuwania ruchów, malutka daje mi nieźle popalić.. Siedzi sobie na szyjce i wali tak, że czasem mam wrażenie, że zaraz "wyważy drzwi" i wypadnie...
Ja dopiero niedawno byłam na I prenatalnych a tu już brzuch nieźle urósł, więc Tobie też szybko zleci i będziesz mogła odetchnąć Trzymam kciuki!midnight, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZaniemogłam ledwo żyję...
Mid brak złych wieści to dobre wieści, wizytę zaliczamy do udanych
Co do ruchów to jesteś bardzo blisko , to już lada chwila
Rybaaa gratuluję dziewuszki to wspaniale, a niech sobie kopie może na zewnątrz potem będzie spokojniejsza;)
Dzisiaj jem, śpię, ledwo wysiedziałam w pracy - na szczęście jutro wolne...niemoccccc mnie ogarnęła po raz kolejnyRybaaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymidnight wrote:Ruby a co się dzieje ? tylko zmęczenie? to niestety uroki ciąży
wiem że ruchy już niedługo ale już z nogi na nogę -
nick nieaktualnymidnight wrote:tak miałam z młodą w ciąży...też mi było niedobrze, jak coś zjadłam to ok, ale pociesze, to było przejściowe. Chyba jakos po I trym było ok.