X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywam. Śluz jest już czysty. To jakiś jednorazowy mam nadzieję incydent. Za to zrobily mi się ranki przy wejściu pochwy:/ lekko krwawia:/ nie pozostaje mi nic innego jak przeczekac do środy do wizyty. Boże ten stres mnie wykonczy:(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene no raczej, zestaw z big makiem musiał być :P trudno najwyżej będę ważyć milion kilogramów :D

Ejrene lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:32

• Bratek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, o tak, jestem z Małża mega dumna, że się zaangażował i tak fajnie ogarnia temat :)

Gratuluję samozaparcia - życzę jak najszybszego ogarnięcia wyprawki :))))

Kurczę, Kas, coś ta Twoja flora słuchać Cię nie chce ;( Współczucia ;/
    U mnie na razie delikatny płyn (bez SLS) i 2x w tygodniu globulka - i daje radę :) Dziś pobrali wymaz, zobaczymy, ale cytując panią doktor: "Ooooo, jak tu ładnie" ;)

A no właśnie, zaliczyłam dziś pobyt na Patologii i szkolenia, pogadanki etc. Echh, no nic, czas wziąć się za siebie - jutro, max pojutrze ;) Założymy dzienniczek i zobaczymy :) Dają tydzień-max półtora. Jeśli poza pojedynczymi grzeszkami kulinarnymi ;) widać, że cukry nadal człeka nie słuchają, jest analiza dzienniczka, próba korekty - jak nadal nic, wrzucają na insulinę.
    Cholibka, taki mi się ostatnio wewnętrzny opór obudził, że masakra (w temacie diety itd.). Ale nic - patrzę już na "zestaw startowy" - pora się z nim zaprzyjaźnić ;)

A tak btw-za kwadrans mija północ, co oznacza, że rozpoczynamy.... 20.tydzień :))))) Zmiana kodu z przodu - z dwójką wygląda już straaaasznie poważnie ;) Leci ten czas niesamowicie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 23:44

Ejrene lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, jak miło widzieć, że kolejnej się udało :-) Gratulacje! Życzę spokojnych kolejnych miesięcy do grudnia ;-) pozdrawiam serdecznie Was wszystkie i trzymam kciuki za kolejne!

Bratek lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Dzięki Rybaaa w końcu i ja się doczekałam ;)

Ostatnio jakiś kiepski okres mamy na różowej po mnie jeszcze nikt nie zaciążył, a to już troche czasu mineło, mam nadzieję, ze niedługo się to zmieni :)
    A jak u ciebie?

Co tam kobiety?

Kas wszystko ok?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Bratku faktycznie 2 z przodu poważnie brzmi :-)

U mnie dobrze,odpukac. Ten śluz to jakiś jednorazowy jakby czop z krwią mi wylecial,zapytam jutro gin,może to od nadzerki,bo taką też posiadam niestety. Dziś jeszcze odpoczywam w domku. Jutro mam gina dopiero o 17.30:/ mam tyle pytań,że chyba na kartce muszę zapisać :-) w kalendarzu belly pisze mi na jutro: granica bezpieczenstwa hm mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Jak u was?:-)

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kas ja też mam nadżerkę i też mnie gin uprzedzał że może budzić. Tak że bądź dobrej myśli :)
    Też te wasze ciążę szybko mijają zanim się obejrzymy będziecie znały płeć :)

Też mam nadzieję że ktoś z różowej dołączy do nas niebawem.

A dzisiaj chyba Mid wizytuje?

atdc15nmjt4tk663.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Agatia myślałam że może macie jakieś pomysły na uciszenie poza kneblowaniem ;)
    Ale jakoś przeżyliśmy..Te cukry eh...a ja na tej insulinie a i tak czasem kupa.

Bratku gratuluję 20 tc !!!
    mam motywacje do zrzucenia nadbagażu-urodzę zdrowego żywego dzidziusia i wtedy na bank biorę się za siebie ;) ciśnienie to już będe mieć i tak do końca życia, teraz nie jest idealne ale p dr nie kazała brać wiecej leków, a co do cukrzycy teściowa też ma już dość...i wcale się nie dziwię...
    Zgadzam sie ze szczepieniami, nie po to szczepię moje dziecko, żeby chodziło do przedszkola z nieszczepionymi...ale tego nie wiem, czy wszystkie szczepione, jedyna szansa w tym ze jak młoda szczepiona, to nawet tfu tfu jak już cos złapie to lżej przejdzie.
    Dobrze że masz takiego dobrego męża :) i z wyprawką ok, ja mam złe doświadczenia z trzecim trym wiec jak najbardziej wskazane rozglądanie sie teraz :)

Ruby ja też dha od II trym. tak lekarz zwykle zaleca, najpierw sam kwas, a potem kompleks, ja już biorę, a mam Femibion Natal2 właśnie . Najważniejsze że miałaś spokój na tej imprezie :)

Kas nie myśl tak, będzie dobrze :) tylko tak nie stresuj , spróbuj myśleć o czym innym.
    Myśl że musi być dobrze. Znam ten ból-od usg do usg, ja mam dopiero 24.05 ale tylko podgląd potem połówkowe genetyczne

Ejrene 13 kg to super :) też bym chciała tak mało, urodzisz to na dzień dobry- minus dziecko , wody płodowe, łożysko itp :) wiec spokojna głowa.
    Dziękuję za pamięć :) już po, w badaniu ok tylko p.dr przestraszyła sie troche moich ''pięknych'' sińców po clexane ;), kolejna wiz za miesiąc, i usg podglądowe...w sumie chyba ok

Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid dobrze że wizyta ok :-)

Wiesz jak to jest z tym stresem,zwłaszcza po wczesniejszej stracie. Ja mam wizytę jutro.

Cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze. Jak samopoczucie? Ty pracujesz zawodowo?

midnight lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Hej,

Dzięki Rybaaa w końcu i ja się doczekałam ;)

Ostatnio jakiś kiepski okres mamy na różowej po mnie jeszcze nikt nie zaciążył, a to już troche czasu mineło, mam nadzieję, ze niedługo się to zmieni :)
    A jak u ciebie?

Co tam kobiety?

Kas wszystko ok?

Ja się przestałam na OF odzywać, brakuje czasu.. :-/ Mała jak zaczęła chodzić to jakaś torpeda w nią wstąpiła :-o no i u nas będzie 2 córeczka :-) termin na początek sierpnia. Po miesięcznej przerwie jak stwierdziliśmy, że odpuścimy trochę to zaskoczyło :-) No i najważniejsze, że zdrowa a reszta się nie liczy.

A i w końcu na resztę też przyjdzie czas! Cały czas o Was pamiętam, dlatego czasem zaglądam, no i znalazłam ten wątek ;-) Pozdrawiam i trzymam kciuki za lekkie i przyjemne ciąże, ale przede wszystkim zdrowe dzieciaczki! :-D

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas dziękuję, samopoczucie dobre, nie mogę się ruchów doczekać, bo byłam bym spokojniejsza ;) wiem jak to jest i tez się boję ale staram sie nie stresować , bo stres jest złym doradcą i też szkodzi dziecku szczególnie teraz kiedy już maluch czuję mój nastrój ;) teraz jestem na zwolnieniu, i mimo braku kasy wiecznego-myślę ze to była najlepsza decyzja.
    Jakbym miała kasę to pewnie bym kupiła detektor tętna

Rybaa gratuluję córeczki :) 25 tc to pewnie już nieźle kopie ;) ?

kas50 lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję midnight :-) No niestety mimo całego uroku odczuwania ruchów, malutka daje mi nieźle popalić.. Siedzi sobie na szyjce i wali tak, że czasem mam wrażenie, że zaraz "wyważy drzwi" i wypadnie... :-/
    Ja dopiero niedawno byłam na I prenatalnych a tu już brzuch nieźle urósł, więc Tobie też szybko zleci i będziesz mogła odetchnąć ;-) Trzymam kciuki!

midnight, Bratek lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że w pęcherz nie wali ;) moja jak czasem kopneła to nie wiedziałam czy lać już w majty czy jeszcze na kibel lecieć ;) :D

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniemogłam :/ ledwo żyję...

Mid brak złych wieści to dobre wieści, wizytę zaliczamy do udanych ;)
    Co do ruchów to jesteś bardzo blisko , to już lada chwila ;)

Rybaaa gratuluję dziewuszki <3 to wspaniale, a niech sobie kopie może na zewnątrz potem będzie spokojniejsza;)

Dzisiaj jem, śpię, ledwo wysiedziałam w pracy - na szczęście jutro wolne...niemoccccc mnie ogarnęła po raz kolejny :P

Rybaaaa lubi tę wiadomość

• midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a co się dzieje ? tylko zmęczenie? to niestety uroki ciąży ;)
    wiem że ruchy już niedługo ale już z nogi na nogę :)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    Ruby a co się dzieje ? tylko zmęczenie? to niestety uroki ciąży ;)
    wiem że ruchy już niedługo ale już z nogi na nogę :)
    Mid tak zmęczenie i np. teraz mimo , że staram się zapchać żołądek np maślanką, owocem to i tak za chwilę jest mi niedobrze jak nie zjem czegoś konkretnego ...

• midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak miałam z młodą w ciąży...też mi było niedobrze, jak coś zjadłam to ok, ale pociesze, to było przejściowe. Chyba jakos po I trym było ok.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    tak miałam z młodą w ciąży...też mi było niedobrze, jak coś zjadłam to ok, ale pociesze, to było przejściowe. Chyba jakos po I trym było ok.
    dzięki Mid :) to jeszcze miesiąc i będzie git ;) przez ten miesiąc przytyję więcej niż w całej ciąży ;)

• midnight Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe tzn byłam ciągle głodna, ale nie mdliło przynajmniej ;)

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ