X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • midnight Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno..zapr...
    kiedyś kolezance uszyłam kieckę na studniówkę , i sobie dużo szyłam...ale się wypaliłam...poza tym przy młodej ciężko coś.

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midnight wrote:
    na pewno..zapr...
    kiedyś kolezance uszyłam kieckę na studniówkę , i sobie dużo szyłam...ale się wypaliłam...poza tym przy młodej ciężko coś.
    ok , faktycznie nie miałam cię w przyjaciółkach jeszcze...ok zaakceptowane.

To zdolniavcha jestes, też bym chciała ;)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia - aaaaa, no widzisz, czyli znów te nerwy. To teraz już - siup siup, relaksacja i te sprawy!!!!! :) Wczoraj gdzieś czytałam, że ponoć dzieciak w 6. miesiącu jest szczególnie podatny na nasze nerwy - także w kontekście jego przyszłej nerwowości. Więc ani nunu - żadnych stresów ;)

Ruby - eeeeeeeeeeeeee, jakbym usłyszała takie coś, też bym się wkurzyła. Zresztą niezły strzał marketingowy w kolano - już by się nie przyznawała, że nic z tym nie zrobią ;)

Mid - potrafisz sama szyć????? Szacuneczek :)))))))))))) Ja w szkole coś tam swego czasu dłubałam ręcznie... ale z maszyny kompletnie nie potrafię zrobić użytku :( i podziwiam tych, którzy sami potrafią! :-D

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,co tu tak cicho?

U nas dziś znowu brzydko:( z racji że mam tyle wolnego czasu spelniam się w kuchni :-) hehe dziś spaghetti,jutro roladki z suszonymi pomidorami i mozarellą. Pierwszy raz będę robić roladki z kurczaka,nie wiecie czy po obsmazeniu ich na patelni trzeba dopiec je w piekarniku? Różnie piszą.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

U mnie była koleżanka :) pokazała kremy ale nie namawiała na kupno, a to dość droga firma więc dobrze, że mnie nie podkusiło w końcu mam mnóstwo innych wydatków teraz ;)

Kas ja bym jeszcze podpiekła w piekarniku, będziesz miała pewniaka że się wszystko ładnie upiekło, na patelni czasem się spiecze a w środku lipa.
    Dasz przepisa plissss?

ja robię dzisiaj warzywa na patelni z kurczakiem, na szybciora :) Upiekłam rano mega proste ciasto z rabarbarem i powiem nie skromnie , że jest bardzo dobre. Takie winne ani słodkie ani kwaśne, fajne na prawdę fajne :P

Któraś rozpakowana , nie wiecie?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby pierwszy raz będę robić: rozklepac pierś z kurczaka,doprawić,dac nadzienie wedle uznania,u mnie mozarella,suszone pomidory i szpinak,zawinac,wkluc wykalaczki,podsmażyć i chyba wloze na chwilę do piekarnika. Zobaczymy co wyjdzie :-)
    Ja od początku ciąży ubostwiam wszystko co zwiazane z pomidorami,czy to na kanapce codziennie,dziś pomidorowa i spaghetti,mąż kypil też w Biedronce jakieś Gnocci pomidorowo-serowe :-)

Podczytywalam dziś trochę majówki,Marietta nie odzywala się akurat,ale rodzą się slodziaki :-)

Ruby dobrze,że koleżanka nie namawiala :-) ja kupilam dzisiaj balsam na rozstępy z Palmersa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 14:57

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciotki

056da5827902e54emed.jpg

c3d90955008c9201med.jpg

midnight, Bratek, agatia, Wiola90, Kjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene slodziak :-) wszystko ok wyszło? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeeeeeeeeeee jaki duży piękny człowiek :) świetne zdjęcia Ejrene :)

Kas ja też kocham pomidory, szczególnie malinowe <3
    Ale nie gadaj mi nawet , jadę dzisiaj do biedry w takim razie,mam nadzieję, że u nas też będzie! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 15:00

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz dziś zobaczyłam jego buzie już tak dobrze wykształconą bo na połówkowych miał twarz w miednicy schowaną. I prawie się popłakałam ze wzruszenia ns kozetce :)

Wszystko ok. Głowe ma na dole po prawej, tyłkiem naciska mi na wątrobę a nóżki ma po lewej. Dziś mam 32t3d z USG 34t0d i termin porodu wyszedł na 29.06 a z om mam na 10.07 wiec miesci się w tolerancji 2 tygodni. No i ten lekarz mówi że na jego oko idzie tak na 3800-4kg ale to koło 38tygodnia będzie można lepiej oszacować.

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też patrzałam na majówki wczoraj :) obstawiam że marietta już urodziła tylko na razie dochodzi do siebie i nie w głowie jej forum.

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene to duży chłopak będzie :-)

Ejrene lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, przy takim przepisie jednak bym doprawiła w piecu. Tak, jak pisała Ruby - wtedy dopiero będzie pewność, że się dopiekło w środku - a teraz akurat lepiej nie ryzykować, że zjesz niedopieczone mięsko :)
    P.S. gnocci pomidorowo-serowe z Biedry jest serio całkiem dobre :))))
    P.S.2. U nas moje ukochane suszone pomidorki także na tapecie, ale już dziś, z polędwiczkami :))))

Ruby - Carolq miała na dziś termin cesarki, więc na pewno :) Obiecała, że się odezwie, jak dojdą do siebie :)

Ejrene-CUUUUUUUUUDOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :)))))))))))))
    Rany, to zaczynacie już prawdziwe odliczanie :))))
    Jaki macie fajny nosek :) U nas taki duuuuuży, odstający... Coś mi się zdaje, że kinolek poszedł po Mężu, hihihi ;)))

Mega mnie wzrusza 3D <3 :) Kurczę, aż Wam muszę potem naszego wrzucić... chociaż kawałkiem przytulił się do łożyska ;)

kas50 lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha bratku mój mąż tez ma spory nos :) i tu na zdjęciu wydaje mi się że Mikołaj też ma duży.
    A o lunce ktoś coś wie? Ona na of się chyba już nie udziela...

atdc15nmjt4tk663.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, też już wieki nie czytałam, co u niej :( Szkoda :((((((

Przypomniało mi się coś, co mnie dziś zdrowo rozbawiło :)
    Poszłam do naszej dentystki na kontrolę i piaskowanie. Klepnęłam już na fotelu, czekam na nią... i czuje, że plumka mi w brzuchu. Miałam dopasowaną dość bluzeczkę, więc patrzę na brzuch, uśmiecham się... i nagle takie PLUM, że aż mi cały podskoczył :-D
    Hahahaha, chyba się Junior rozpycha, bo takich cudów, to mój żołądek nie potrafi :)))))

Ejrene lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:43

Ejrene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie było gnocci pomidorowego ;( chlip chlip
    Wiecie, że nawet ja czuję czasami jak mi się tam coś przestawia :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    U nas nie było gnocci pomidorowego ;( chlip chlip
    Wiecie, że nawet ja czuję czasami jak mi się tam coś przestawia :)

A w którym miejscu w biedrze szukać tego gnocci? Jeszcze trochę i pewnie też poczujesz byczka :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zagladaj,może będzie dostawa znowu :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, u nas akurat układ jest taki,że jak się wchodzi, to jest lodówka z warzywami (mixy sałat itd.), a potem kolejna lodówka - z daniami gotowymi. I tam właśnie.
    Są naprawdę zjadliwe, robione we Włoszech :) Zresztą w ogóle z tej firmy miewają różne całkiem smaczne dania - lubię mieć coś tego typu w lodówce - na wypadek dnia "na wariackich papierach", albo..... lenia B-)

Ruby, jeszcze chwilkę Ci chyba zostało, ale trzymam kciuki, byś nie musiała długo czekać <3 :)
    Bo ja zaczynam dochodzić do wniosku, że te podejrzana plumkania, to już zdecydowanie nie są tylko jelita - za często zdarzają się ostatnio bliżej żołądka plus... serio, co jak co, ale od układu pokarmowego brzuch nie potrafi mi skakać :)))))))) .
    Kurczę - to dzisiaj, to naprawdę było ciekawe. Jakiś kosmos.... :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: