X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia - to nieźle. Ale dobrze wiedzieć, że nie wszyscy tak maja, że od razu czują, super się wsłuchują itd. W sumie niedawno rozmawiałam z koleżanką, która też mało czuła, mimo szczupłej zresztą sylwetki. Mówi, że najgorzej było pod koniec, gdy kazali liczyć ruchy, a ona bardzo rzadko je czuła.
    Na pewno wiele też zależy od temperamentu. Mama mówi, że mój Brat, który był pierwszy, wiercił się nieziemsko i pod koniec cały brzuch Jej skakał ;) Swoją drogą, On ważył jakieś 4,5kg (tak tak, 35 lat temu taki kloc... ale bardzo możliwe, że Jej już wtedy zaczynała się cukrzyca). Ja byłam 3,5 roku później i mimo, że niby w drugiej ciąży łatwiej wyczuć, to ponoć mało się dawałam we znaki ;)

Ruby, no to witam w klubie :) U góry 36/38, zależy od kroju. Dół - 40. Więc jest mały problem, jak coś jest w komplecie. Przez wiele lat w gotowych jeansach musiałam robić u krawcowych zaszewki, bo jak dobrałam coś, co leżało w biodrach (czytaj: w co się upchnęłam :P ), to w talii można mi było wstawić kanisterek wody ;)
    Swoją drogą, nie mogłam tego pojąć, bo teoretycznie ideałem ;) kobiecej sylwetki jest klepsydra. To gdzie tu klepsydra przy takim szyciu? ;)))))
    Ale teraz jest już łatwiej co upolować, zwłaszcza odkąd wprowadzono domieszki elastyczne - człek trochę się bardziej poci, ale łatwiej dopasować do sylwetki :)

Aha, z ciekawostek - żebyś potem nie latała z naręczem ubrań do wymiany ;) O ile normalnie na dole nosze zwykle 40-tkę, to jeansy były dobre 38 - 40-tka zdecydowanie miała duuuuży zapas.
    Btw-te spodnie mają u nich w sumie 2 fajne rozwiązania - jedno, to ten materiałowy pas (Boziu, jakie to wygodne....), a drugie - dodatkowo od wewnętrznej strony jest taki pasek gumkowy z guzikami, który też można regulować.

Odnośnie ruchów - wiecie co, jak się bardzo skupię i lekko ucisnę brzuszek (spokojnie, lekko ;) ), to od wczoraj zdarza się, że idzie seria takich podejrzanych, dość mocnych plumknięć. Kto wie, może coś zacznę wreszcie czuć? ;)

kas, spokojnie, już by Ci coś było, ale jasne, lepiej uważać :) Chociaż też można zwariować, więc umiar przede wszystkim :)
    Patrz, choćby ryby: wędzone nie (zwłaszcza na zimno, ale najlepiej w ogóle), śledź, który nie był gotowany-nie, ryby dłużej żyjące - nie.... itd.... itp.... No przecież zwariować można ;)
    Każdy ma swój rozumek, ale wychodzę z założenia, że jak mam mieć ubogą dietę, bo będę schizować nad każdym zakazem.... to chyba jednak wolę aż tak nie schizować, tylko po prostu robić płodozmian, żeby niczego za dużo nie uzbierać. I kupować w zaufanych miejscach, a nie "u baby na targu". No i tyle, że pilnujemy, żebym nie jadła jedzenia w jakikolwiek sposób podejrzanego pod względem świeżości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 11:43

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku to ja te same rozmiary mam góra i dół. Najgorzej tak jak piszesz jak w udach i biodrach wcisnę to w pasie szerokie, jak w pasie dobre to nie ma bata że przez tyłek przejdzie :D Zakupię sobie też takie wygodne spodnie bo moje jeansy to już tak ledwo ledwo będą ;)

Kas ja też jakoś nie wariuję, łososia wędzonego jadłam , ale ostatnio jakoś ochoty nie miałam... nawet nie wiedziałam, że nie wolno ;) tak samo jak z oscypkiem zresztą :)

A pro po żarcia nie świeżego to zjadłam ostatnio parówki 3 dni po terminie :D wiem parówki fee , złe i w ogóle ale moje lenistwo nie pozwoliło mi na nic więcej :D
    W każdym razie żyję nawet rewolucji nie miałam ale nie powtórzę tego :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety , a żadna z was kawy nie pije? Ja bym piła tylko przestała mi smakować :/ ale mam niskie ciśnienie i czasem by się przydała.

• midnight Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja nie pilam...dla swietego spokoju,maamm nadcisnienie wolaalaam nie ryzykowac.ale jak cisnienie masz ok to jedna dziennie chyba mozna...

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja piję Inke :-) ale lekka z expresu z mlekiem myślę,że nie zaszkodzi. Tym bardziej jak nie cierpisz na nadciśnienie :-)
    Ja dzisiaj zrobilam pomidorowa :-) pychotka :-)

Mid Ty już w domu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:36

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczynki.

Kawa? No pewnie! Rano z mlekiem obowiązkowo, a czasem po południu też, ale wtedy max pół, bo już mi nie wchodzi.
    Dobijam do półmetka ciążowego, przynajmniej tak mnie BB z cotygodniowych newsów w sobotę poinformowało. Czuję ruchy, choć nie cały czas. I widzę moją wagę ;), ale tu jest zawsze zagadka, bo niby od początku ciąży 4,5 - 5kg to ok i super, ale jak czytam, że niektóre mniej a nawet chudną, to z trwogą patrzę w wagową przyszłość. Ostatnio zresztą, chyba przez pogodę, miałam w sobie straaasznie dużo wody. Łydki, palce, jak nie moje. A do tego zaparcia... ma-sa-kra. No i przy tym są te skoki wagi, albo stoi w miejscu, albo kilo do przodu. Nie ogarniam. Byle to w normie było. No ale na to chyba nic nie poradzimy. Wyniki morfologii, moczu odebrałam i chyba ok (tzn. dolne granice, ale szału nie ma), glukoza na czczo ok.
    Imienia wciąż nie wybraliśmy... ;). Będziemy na dziecko nasze kochane wołać "Ej, Dziewczynko!", jak tak dalej pójdzie.
    Co do ciuchów, to rzeczywiście kwestia indywidualna. Dużo zależy od kroju. Ja nie jestem wysoka (164 cm) i kiepsko wyglądam w luźnych ciążowych rzeczach. Dopasowane, ewentualnie odcięte pod moim wielkim cycem są ok. Staników w rozmiarze 65/70 D+ prawie nie produkują, a jak są to usztywniane i cyc jest w nich jeszcze większy. Błeeeee...
    Zaczynam się zastanawiać nad kompletowaniem rzeczy typu kosmetyki, tetra czy flanela, jakieś ciuszki. No nie wiem... jeszcze wcześnie, ale tak potem wszystko na raz... Kupujecie coś? A propos - bo wiem, że wózek u Bratka zakupiony. I jak? Już macie go w domu? Bardzo ładnie się prezentuje w linku.
    Naczytałam się przez Was o jedzeniu :) i rzucam się ostatnio na chudy twaróg. O matko! Pomidory pomału mi przeszły, ale ten ser...
    Z Herbapolu mam całkiem smaczną herbatkę dla kobiet w ciąży. Polecam.
    Buźka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:22

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę tak z raz w tygodniu najczęściej w weekend z mężem. Gdybym miała ochotę to piła bym nawet codziennie, ja uważam że jedną spokojnie codziennie nożna oczywiście jak ktoś problemów nie ma z ciśnieniem czy coś

atdc15nmjt4tk663.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka lub anatol bez problemu mozna pic...to nawet dzieciom w przedszkolu daja...malo ze nie szkodzi to jeszcze ma sporo wartosci odzywczych- w koncu zbozowa

Kas ja juz w domu..ale nie wiiem. Czy to lepiej...zalatwiamy sprawy zwiaazane z pochowkiem i jest mi coraz trudniej,bo zaczyna do mnie docierac co sie stalo...

Do tego bardzo bola mnie piersi...to okropnie upokarzajace...starcilam dzieciatko, i musze hamowac laktacje...groteska...zawsze marzylam.ze bede mogla karmic piersia.... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:52

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ale ja bym nawet wypiła tylko jakoś mnie od niej odrzuca i tu jest problem, a ciśnienie niskie :/inki, zbożowe nie smakują mi wcale :/

Mid jesteśmy z tobą :* musisz jakoś dać radę , skup się na córeczce to może jakoś pomoże troszkę...

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid mówią że czas leczy rany.
    Mam tylko nadzieję,że uda się w końcu ustalić przyczynę Twoich poronien,żebyś nastepna ciąża mogła się codziennie cieszyc :-)

Ruby za tydzień lub dwa smaki powinny wrócić do normy :-) choć ja na wędliny i żółty ser dalej patrzeć nie mogę;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 14:10

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, ja piję obowiązkowo. Jedną słabą z rana, czaaaasem jeszcze drugą w ciągu dnia. Moje standardowe ciśnienie - 100/60, bez kawy spie na stojąco ;)))
    Ale... ja zupełnie serio... nie rozumiem, jaki masz problem, że Cię odrzuca? :-D Skoro odrzuca, to widocznie Ci nie służy. Sporo babek ma cofkę w ciąży na kawę, mięcho i takie tam :)
    Zwłaszcza, że w jesteś w pierwszym trymestrze :) U nas na tym etapie były cyrki z wędliną - nic poniżej średnio 40zł/kg nie wchodziło w rachubę, bo po prostu stawało mi w gardle. Czułam chemię, przesalanie, tłuszcz....fujjjjjjjjjj. No i co było począć? Zaczęliśmy kupować wędlinę w jeszcze mniejszych ilościach, niż do tej pory, ale za to dobrą... i tyle :) A bywało, że dłuższy czas nie kładłam żadnej na chlebie, tylko jechałam na rozmaitych serkach itd. :)

MamaTuśka wrote:
    Będziemy na dziecko nasze kochane wołać "Ej, Dziewczynko!", jak tak dalej pójdzie.
    Hahahahaha, dobre :))))))))))))
    Spoko, macie jeszcze trochę czasu :-D Najwyżej będziecie ciągnąć losy ;)))))

MT, tak, wózek kupiony, bo postraszyli, że możemy na niego czekać nawet ponad 2 miesiące - zwłaszcza, że idą wakacje, fabryki miewają ponoć przestoje itd.
    Tylko koniec końców padło na... inny ;) Bo chyba wrzucałam Adamex Barletta Rainbow?
    Ale stanęło na tym:
    http://www.coneco.eu/produkty/primavera, w kolorze 02, czyli z czerwienią :)
    Stelaż niemalże taki sam, jak w Barleccie, ale za to z regulowaniem tej dodatkowej amortyzacji. No i lżejszy o ok.2,5-3,0kg. Facet ze sklepu przekonał, żebym sobie pojeździła trochę po parkingu... i faktycznie zaczęłam odczuwać tę różnicę :)
    A przy okazji... tańszy o 320zł ;)
    Ani wózka, ani fotelika nie mamy w domu, żeby nie zawalały miejsca :) Sklep, w którym się zaopatrywaliśmy, oferuje bezpłatne przechowywanie do dowolnego, wybranego przez klienta terminu :)
    Co do pieluch, flanel etc. - w tym mniej nam się spieszy, bo część już wybrana, ale ogólnie czas jest, a to są mniejsze rzeczy, dostępne zwykle "od ręki". Natomiast z wózkiem nie chcieliśmy czekać, żeby potem nie było głupiej miny - no a że od razu mieli dobra promocję na fotelik, to też wzięliśmy. Zresztą wtedy 2 z grupy najdroższych rzeczy już poszły, więc jakaś taka ulga, że część najpoważniejszych zakupów już za nami. No i schodzi wtedy kaska z konta na raty, żeby nie dostać zawału ;)
    Chudy twaróg? BOMBA!!!!!! Samo zdrowie <3 :-D

A u mnie w szafce dochodzą powolutku moje pierwsze ogóreczki... :) Wkurzyłam się, że gotowe taaaaakie słone :) Nawet M. zauważył, że przeokrutnie je solą ;)

Mid, kiszka do kwadratu z tą laktacją ;/ Mam nadzieję, że jak najszybciej się uspokoi. Przytulam mocno :-*

Agatia, jak tam dzisiejsza wizyta? Gdzie Ty dokładnie dzisiaj byłaś? (w sensie - której w-wskiej poradni?)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Bratku w tym mam problem, że bez kawy śpię :P dzisiaj z dużą ilością mleka wypiłam słabą więc może będę bardziej rześka dzisiaj ;)

Ja dzisiaj wybieram się na miasto, muzę w końcu iść tą sukienkę dopasować tzn. zwęzić i młodą zaciągnąć żeby jej uszyli :)

Laski kiedy mniej więcej odstawia się luteinę jeśli któraś z was brała? wiem , że Bratek brała a reszta to nie wiem...

• kas50 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja biorę duphaston akurat 2x1 do ok.18tc.

Bratku pisalas kiedyś że bierzesz profilaktycznie jakieś globulki dopochwowe? Jakieś konkretne?

U nas dziś zimno brrr,dzień w domku,pranie,prasowanie,nic ciekawego:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:42

• Bratek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia - aaaaaa. Myślałam, że może "moja" Karowa - bo tak zerknęłam, że akurat tez w poniedziałek miałam przyjęcie :)
    Szkoda, że nie pomogli :( A o co u Ciebie chodzi? Tobie skaczą cukry i w górę, i w dół czy tylko w górę? Insulinę już bierzesz chyba małą? A co wynika z Twojego dzienniczka? Nadal tam wszystko wpisujesz - każdy jeden składnik, jego ilość, napoje etc?

Ruby - a nie dasz rady zielonej herbatki albo yerba mate? Takiej zielonej zaparzanej niewrzącą wodą? ;)
    Co do proga - u każdego jest inaczej. Zerknęłam do siebie - my zupełnie odstawiliśmy na przełomie 12. i 13. tygodnia. A zasada odstawiania jest taka, że się to robi na raty - np. co tydzień zmniejszasz o trochę dawkę. U mnie było ok, żadnych plamień, rozwój ciąży w obrazie USG ok, z krwi prog już na początku wysoki... a za to chodziło o to, że miałam mdłości od raaaaaana do wieczooooooora ;)))))

P.S. Moja Bratowa miała taką cofkę na zapach kawy, że Brat musiał pić kawę.... w łazience B-)

kas, u nas też paskudnie, zimno, deszczowo i w ogóle ;/ Ale mam WOOOOOOLNEEEEE, więc z definicji jest pięknie :P ;)
    Teraz wykańczam Iladian Direct Plus - i chcę zrobić jakiś płodozmian. Do tego płyn do higieny intymnej bez SLS-ów. No i powinno się unikać cukrów prostych (niestety, chlip chlip ;( ;) ).

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płyn kupilam Lacibios Femina Pregna,natomiast szukam jakichś zamiennych globulek. Stosujesz je profilaktycznie co 3,4dni czy całe opakowanie i przerwa?

U mnie na razie tfu tfu chyba ok z infekcjami. Mija 2tyg.od zakonczenia kuracji Pimafucinem,a w poniedziałek poproszę o kontrolny posiew.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ja nie pamiętam, ale w drugim trymestrze, poprostu kazał mi do końca opakowanie wybrać i więcej nie brać

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz profilaktycznie łykam co drugi dzień lacibios, jak mi się kończy to kupuję provag i tak na zmianę. Miałam dużo tych dobrych pałeczek w wymazie więc chyba pomaga. Ja biorę ze względu na lutkę dowcipną bo panicznie boję się złapania infekcji.

A dalej macie tak dużo śluzu w sensie mam z luteiny sporo ale oprócz tego jakby woda normalnie, bez wkładek ani rusz...

Bratku nie lubię zielonych herbat :P a co do proga to ja też miałam bardzo wysoki i obawiam się , że te mdłości właśnie przez proga bo biorąc 400 na dobę to musi być mega wysoki razem z moim bardzo dobrym.

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku może tu poczytaj ;)

http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ