X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene cudne zdjęcia <3 śliczny chłopczyk :)
    Ja też zapisałam się teraz na 3d/4d mam nadzieję, że Mała pokaże buźkę bo takie zdjęcie to super pamiątka :)

Ejrene lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene Piękny Synek :):) super te zdjęcia!:*

Ejrene lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene. No ja nie mogę, jaki człowiek niemożliwy! No cudny :)

Mam fotę mojej córci z 18tc i też się codziennie nad nią rozpływam.

Ejrene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Ejrene. No ja nie mogę, jaki człowiek niemożliwy! No cudny :)

Mam fotę mojej córci z 18tc i też się codziennie nad nią rozpływam.

Ja nie miałam 3D w pierwszej ciąży więc nie mam, ale teraz już się nie mogę doczekać :)

Witam kobietki :)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja nie miałam 3D w pierwszej ciąży więc nie mam, ale teraz już się nie mogę doczekać :)

Witam kobietki :)

W poprzednich też nie miałam, teraz dopiero takie cuda ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Też mam fotkę córki 3d :-) choć mąż sceptycznie trochę do tego podchodzil.
    Ja dziś mam dzień w kuchni,robię krupnik i te roladki,a popołudniu z córka do dentysty,choć wczoraj mega zielony katar dostała:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas jaka kucharka z ciebie ;)

A 4D to też fotki czy tylko film?

kas50 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę czymś się zająć z racji że mam tyle czasu wolnego :-) padło na gotowanie :-) zobaczymy czy się spelnie. Córka w drodze do przedszkola powiedziala mi,że już się nie może doczekać obiadu :-) ja też :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciasto cytrynowe mam w piecu własnie :)
    Z obiadowych ekspresów: pierś kurczaka kroimy w kostkę i obsypyjemy mąką z przyprawą curry-tej sporo. Dosalamy, dodajemy liśc laurowy i zielę, podsmażamy w garze na oleju. Dodajemy kubek śmietany i dusimy 5 min. Pycha z makaronem, pycha z ziemniakami czy kaszką kuskus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 16:54

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzmi smacznie :-)
    Melduję,że roladki udane i pyszne :-)
    Jutro te gnochi z jakims sosem lub szpinakiem zrobię.
    Zjadlam miseczkę truskawek,pychotka :-)
    Dziewczyny tak z innej beczki,wy macie na kazdej wizycie okreslana długość szyjki na podstawie usg?

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dziewczyny tak z innej beczki,wy macie na kazdej wizycie okreslana długość szyjki na podstawie usg?

A skąd! Pani dr maca, wziernik też jest w użyciu. U nas oko fachowca woli osobiście ;)

kas50 lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas tak. Mi najpierw wziernik i zagłada czy rozwarcia nie ma czy coś, a potem dopochwowo mierzy mi szyjkę.

W ogóle wiecie co wczoraj dr numer 1 Mierzył Mikołaja i według niego miał 2258g +/- 330 g. A dziś mój prowadzący zmierzył go i według niego ma już 2800g 8-/ duża różnica nie? Tak że USG a USG a jak matkę zestresować może że dziecko za małe albo za duże. Ja sobie uśredniam że pewnie ma z 2,5kg tak czy inaczej okruszkiem nie będzie.

MamaTuśka lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene rozbieznosc spora.
    Mi właśnie w 1ciąży tylko palpacyjnie szyjke badał,ciekawa jestem jak będzie teraz,wolalabym żeby gin okreslila jej konkretna długość na usg. Zobaczę w poniedziałek.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, no to kciuki za kulinarne dokonania w najbliższym czasie :)
    Uwielbiam gotować i obserwować, jak przygotowane posiłki sprawiają potem ludziom frajdę <3 :)
    Co do pomiaru za pomocą USG - nie, przynajmniej nie na NFZ ;)

Ejrene - echhh, no właśnie te pomiary, to czasem o kant d... rozbić.... ;)

A co do 3D - nie mogę się napatrzeć u Ejrene na jeszcze jedną rzecz - rewelacyjnie widać w zestawieniu Jej Maluszka i choćby fotce naszego Juniora, jakie różnice są u dzieciaczków w tym czasie.
    Twarz tak czy siak jest już piękna, niemowlęca <3 Ale u Ejrene już taka pyza, widać, że tłuszczyk zgromadzony - tak, jak ma oczywiście być :)
    A u nas jeszcze szczurek, chudzinka taka - moja Mama się śmiała, że Juniora nie dożywiam ;))))))))

Ruby - to już musisz zapytać swojego lekarza, bo kiedy on robi fotkę, to jego wybór :)

A tak w ogóle.... M. poczuł dziś po raz pierwszy kopnięcie Juniora :)))))))))))))
    Chyba Mu się spodobało, bo potem jeszcze przykładał, lekko uciskał to tu, to tam i czekał czy jeszcze by się nie udało ;)
    Bo to jest już to, nie ma co :) Coraz częściej zdarzają się "plumknięcia" takie, że brzuch mi podskakuje :-D i to na wysokości np.żołądka - a on takich rzeczy nie potrafi ;)
    Śmieszne uczucie, nie ma co :)

kas50 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kobiety kupił mi m te gnocchi dzisiaj, dobre jest:) ja może tego nie widziałam bo spodziewałam się takiego "gotowca" a to było w takiej paczce jak makaron i trzeba było ugotować :) no nic obiad na jutro do pracy z głowy :)

w kilka dni tak mi wywaliło brzuch, że jestem w szoku jak patrzę na siebie :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:43

kas50 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia Ty spać po nocach nie możesz?? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no chyba że tak :-) my dziś popołudniu też na działkę smigamy :-) pogoda piękna i weekend też się taki zapowiada.
    Agatia a Ty możesz już normalnie funkcjonować? Tzn.nie masz już nakazu leżenia?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kas50 lubi tę wiadomość

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ