X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene cudne zdjęcia <3 śliczny chłopczyk :)
    Ja też zapisałam się teraz na 3d/4d mam nadzieję, że Mała pokaże buźkę bo takie zdjęcie to super pamiątka :)

Ejrene lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene Piękny Synek :):) super te zdjęcia!:*

Ejrene lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene. No ja nie mogę, jaki człowiek niemożliwy! No cudny :)

Mam fotę mojej córci z 18tc i też się codziennie nad nią rozpływam.

Ejrene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Ejrene. No ja nie mogę, jaki człowiek niemożliwy! No cudny :)

Mam fotę mojej córci z 18tc i też się codziennie nad nią rozpływam.

Ja nie miałam 3D w pierwszej ciąży więc nie mam, ale teraz już się nie mogę doczekać :)

Witam kobietki :)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja nie miałam 3D w pierwszej ciąży więc nie mam, ale teraz już się nie mogę doczekać :)

Witam kobietki :)

W poprzednich też nie miałam, teraz dopiero takie cuda ;)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Też mam fotkę córki 3d :-) choć mąż sceptycznie trochę do tego podchodzil.
    Ja dziś mam dzień w kuchni,robię krupnik i te roladki,a popołudniu z córka do dentysty,choć wczoraj mega zielony katar dostała:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas jaka kucharka z ciebie ;)

A 4D to też fotki czy tylko film?

kas50 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę czymś się zająć z racji że mam tyle czasu wolnego :-) padło na gotowanie :-) zobaczymy czy się spelnie. Córka w drodze do przedszkola powiedziala mi,że już się nie może doczekać obiadu :-) ja też :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciasto cytrynowe mam w piecu własnie :)
    Z obiadowych ekspresów: pierś kurczaka kroimy w kostkę i obsypyjemy mąką z przyprawą curry-tej sporo. Dosalamy, dodajemy liśc laurowy i zielę, podsmażamy w garze na oleju. Dodajemy kubek śmietany i dusimy 5 min. Pycha z makaronem, pycha z ziemniakami czy kaszką kuskus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 16:54

• kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzmi smacznie :-)
    Melduję,że roladki udane i pyszne :-)
    Jutro te gnochi z jakims sosem lub szpinakiem zrobię.
    Zjadlam miseczkę truskawek,pychotka :-)
    Dziewczyny tak z innej beczki,wy macie na kazdej wizycie okreslana długość szyjki na podstawie usg?

Bratek lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Dziewczyny tak z innej beczki,wy macie na kazdej wizycie okreslana długość szyjki na podstawie usg?

A skąd! Pani dr maca, wziernik też jest w użyciu. U nas oko fachowca woli osobiście ;)

kas50 lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas tak. Mi najpierw wziernik i zagłada czy rozwarcia nie ma czy coś, a potem dopochwowo mierzy mi szyjkę.

W ogóle wiecie co wczoraj dr numer 1 Mierzył Mikołaja i według niego miał 2258g +/- 330 g. A dziś mój prowadzący zmierzył go i według niego ma już 2800g 8-/ duża różnica nie? Tak że USG a USG a jak matkę zestresować może że dziecko za małe albo za duże. Ja sobie uśredniam że pewnie ma z 2,5kg tak czy inaczej okruszkiem nie będzie.

MamaTuśka lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene rozbieznosc spora.
    Mi właśnie w 1ciąży tylko palpacyjnie szyjke badał,ciekawa jestem jak będzie teraz,wolalabym żeby gin okreslila jej konkretna długość na usg. Zobaczę w poniedziałek.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, no to kciuki za kulinarne dokonania w najbliższym czasie :)
    Uwielbiam gotować i obserwować, jak przygotowane posiłki sprawiają potem ludziom frajdę <3 :)
    Co do pomiaru za pomocą USG - nie, przynajmniej nie na NFZ ;)

Ejrene - echhh, no właśnie te pomiary, to czasem o kant d... rozbić.... ;)

A co do 3D - nie mogę się napatrzeć u Ejrene na jeszcze jedną rzecz - rewelacyjnie widać w zestawieniu Jej Maluszka i choćby fotce naszego Juniora, jakie różnice są u dzieciaczków w tym czasie.
    Twarz tak czy siak jest już piękna, niemowlęca <3 Ale u Ejrene już taka pyza, widać, że tłuszczyk zgromadzony - tak, jak ma oczywiście być :)
    A u nas jeszcze szczurek, chudzinka taka - moja Mama się śmiała, że Juniora nie dożywiam ;))))))))

Ruby - to już musisz zapytać swojego lekarza, bo kiedy on robi fotkę, to jego wybór :)

A tak w ogóle.... M. poczuł dziś po raz pierwszy kopnięcie Juniora :)))))))))))))
    Chyba Mu się spodobało, bo potem jeszcze przykładał, lekko uciskał to tu, to tam i czekał czy jeszcze by się nie udało ;)
    Bo to jest już to, nie ma co :) Coraz częściej zdarzają się "plumknięcia" takie, że brzuch mi podskakuje :-D i to na wysokości np.żołądka - a on takich rzeczy nie potrafi ;)
    Śmieszne uczucie, nie ma co :)

kas50 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kobiety kupił mi m te gnocchi dzisiaj, dobre jest:) ja może tego nie widziałam bo spodziewałam się takiego "gotowca" a to było w takiej paczce jak makaron i trzeba było ugotować :) no nic obiad na jutro do pracy z głowy :)

w kilka dni tak mi wywaliło brzuch, że jestem w szoku jak patrzę na siebie :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:43

kas50 lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia Ty spać po nocach nie możesz?? :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kas50 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no chyba że tak :-) my dziś popołudniu też na działkę smigamy :-) pogoda piękna i weekend też się taki zapowiada.
    Agatia a Ty możesz już normalnie funkcjonować? Tzn.nie masz już nakazu leżenia?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kas50 lubi tę wiadomość

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ