Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam
Też mam fotkę córki 3d choć mąż sceptycznie trochę do tego podchodzil.
Ja dziś mam dzień w kuchni,robię krupnik i te roladki,a popołudniu z córka do dentysty,choć wczoraj mega zielony katar dostała:/ -
nick nieaktualny
-
Muszę czymś się zająć z racji że mam tyle czasu wolnego padło na gotowanie zobaczymy czy się spelnie. Córka w drodze do przedszkola powiedziala mi,że już się nie może doczekać obiadu ja też
-
Ja ciasto cytrynowe mam w piecu własnie
Z obiadowych ekspresów: pierś kurczaka kroimy w kostkę i obsypyjemy mąką z przyprawą curry-tej sporo. Dosalamy, dodajemy liśc laurowy i zielę, podsmażamy w garze na oleju. Dodajemy kubek śmietany i dusimy 5 min. Pycha z makaronem, pycha z ziemniakami czy kaszką kuskus.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 16:54
-
Brzmi smacznie
Melduję,że roladki udane i pyszne
Jutro te gnochi z jakims sosem lub szpinakiem zrobię.
Zjadlam miseczkę truskawek,pychotka
Dziewczyny tak z innej beczki,wy macie na kazdej wizycie okreslana długość szyjki na podstawie usg?Bratek lubi tę wiadomość
-
Kas tak. Mi najpierw wziernik i zagłada czy rozwarcia nie ma czy coś, a potem dopochwowo mierzy mi szyjkę.
W ogóle wiecie co wczoraj dr numer 1 Mierzył Mikołaja i według niego miał 2258g +/- 330 g. A dziś mój prowadzący zmierzył go i według niego ma już 2800g 8-/ duża różnica nie? Tak że USG a USG a jak matkę zestresować może że dziecko za małe albo za duże. Ja sobie uśredniam że pewnie ma z 2,5kg tak czy inaczej okruszkiem nie będzie.MamaTuśka lubi tę wiadomość
-
Ejrene rozbieznosc spora.
Mi właśnie w 1ciąży tylko palpacyjnie szyjke badał,ciekawa jestem jak będzie teraz,wolalabym żeby gin okreslila jej konkretna długość na usg. Zobaczę w poniedziałek. -
kas, no to kciuki za kulinarne dokonania w najbliższym czasie
Uwielbiam gotować i obserwować, jak przygotowane posiłki sprawiają potem ludziom frajdę
Co do pomiaru za pomocą USG - nie, przynajmniej nie na NFZ
Ejrene - echhh, no właśnie te pomiary, to czasem o kant d... rozbić....
A co do 3D - nie mogę się napatrzeć u Ejrene na jeszcze jedną rzecz - rewelacyjnie widać w zestawieniu Jej Maluszka i choćby fotce naszego Juniora, jakie różnice są u dzieciaczków w tym czasie.
Twarz tak czy siak jest już piękna, niemowlęca Ale u Ejrene już taka pyza, widać, że tłuszczyk zgromadzony - tak, jak ma oczywiście być
A u nas jeszcze szczurek, chudzinka taka - moja Mama się śmiała, że Juniora nie dożywiam )))))))
Ruby - to już musisz zapytać swojego lekarza, bo kiedy on robi fotkę, to jego wybór
A tak w ogóle.... M. poczuł dziś po raz pierwszy kopnięcie Juniora ))))))))))))
Chyba Mu się spodobało, bo potem jeszcze przykładał, lekko uciskał to tu, to tam i czekał czy jeszcze by się nie udało
Bo to jest już to, nie ma co Coraz częściej zdarzają się "plumknięcia" takie, że brzuch mi podskakuje i to na wysokości np.żołądka - a on takich rzeczy nie potrafi
Śmieszne uczucie, nie ma cokas50 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno kobiety kupił mi m te gnocchi dzisiaj, dobre jest:) ja może tego nie widziałam bo spodziewałam się takiego "gotowca" a to było w takiej paczce jak makaron i trzeba było ugotować no nic obiad na jutro do pracy z głowy
w kilka dni tak mi wywaliło brzuch, że jestem w szoku jak patrzę na siebie -
A no chyba że tak my dziś popołudniu też na działkę smigamy pogoda piękna i weekend też się taki zapowiada.
Agatia a Ty możesz już normalnie funkcjonować? Tzn.nie masz już nakazu leżenia?