Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kas dzięki...pappa robię bo i tak mam w pakiecie na nfz, tzn robię w dobrej prywatnej klinice ale ze skierowaniem. trzeba korzystać zanim pisiory zabronia robić usg prenatalnychCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualny
-
Ruby co do plci to się nie nastawiam,byle było zdrowe. jak zobacze serducho tomi wystarczy. a prenatalne i pappa na nfz tak po poronieniu.
cholera mam zajebistą ochotę na czekoladę i myslalam ze sobie pozwolę ale dupa...po śniadaniu 135cukier..
A jak Wy sie czujecie?
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnymidnight wrote:Ruby co do plci to się nie nastawiam,byle było zdrowe. jak zobacze serducho tomi wystarczy. a prenatalne i pappa na nfz tak po poronieniu.
cholera mam zajebistą ochotę na czekoladę i myslalam ze sobie pozwolę ale dupa...po śniadaniu 135cukier..
A jak Wy sie czujecie?
ja się czuję dobrze, dzisiaj robiłam szereg badać - jak już na owu pewnie widziałyście z rabatem jedyne 362 zł
Dla mnie też nie ma znaczenia płeć ale ciekawa jestem jak nie wiem w ostatniej ciąży dowiedziałam się dopiero po 30 tyg 31 albo 33 już nie pamiętam , wiesz jaka ciekawa byłam a tu nic nie szło zobaczyć -
U mnie z młoda bylo jakoś od razu wiadomo ze kobietka i tak zostało,za to synuś miał być dziewczynka...
Drogo Ruby,dlatego ja jednak chodzę do lekarki na nfz, bardzo dobra lekarka,a chociaz na tym zaosczedze, wystarczy ze za leki płace krocieCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnymidnight wrote:U mnie z młoda bylo jakoś od razu wiadomo ze kobietka i tak zostało,za to synuś miał być dziewczynka...
Drogo Ruby,dlatego ja jednak chodzę do lekarki na nfz, bardzo dobra lekarka,a chociaz na tym zaosczedze, wystarczy ze za leki płace krocie -
Hej.
Mid, Kochanie, stres jest zawsze, nawet tam, gdzie nie ma podstaw. Ale będzie dobrze, zobaczysz. Masz tu św. Ritę
http://rita.blox.pl/2006/01/BARDZO-SKUTECZNA-MODLITWA-W-SPRAWACH-TRUDNYCH-I.html
I jest jeszcze jeden Święty Gerard - patron matek , jakbyś chciała, oczywiście
http://www.faustyna.wiara.org.pl/index.php?id=109
Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze. Sama pamiętam swoje nerwy, ale już potem spokój i radość, pewnie w dużej mierze dzięki tym Pomocnikom powyżej
Ruby, no ja też jak zobaczyłam cenę za pakiet to się zdziwiłam, ale robiłam z wyboru, bo w diagnostyce mam podgląd wyników i od razu, a te na NFZ wędrują do lekarza w pezychodni, a ten u nas to istny dramat.midnight lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruby kiedy masz wizyte? lekarzem nie jestem ale z tego co pamietam to w ciąży to norma ze wyniki lecą..nie wiem co to neutrofile, ale myślę ze nie martw sie na zapas. ja mam w ciąży zawsze hemoglobine nisko. chyba ze tak bardzo Cie to martwi to dla spokoju zadzwoń do lekarza?
Bratek lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyMid chyba wytrzymam, nie potrzebnie do neta patrzyłam. Ale w wynikach mam na czerwone zaznaczone Leukocyty i Neutrofile i na niebiesko że za mało: MCHC i Limfocyty i oczywiście przeczytałam , że odbieganie od norm świadczy o chorobie nowotworowej bądź białaczce.
Normy niby są już zaniżone dla ciężarnych ale może nie ma powodu do paniki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:26
-
Ruby jak pozostałe parametry w normie to zazwyczaj nie ma się czym martwić. Ja zawsze mam jakiś jeden składnik ponad albo poniżej ale ogółem wyniki zawsze ok Cierpliwie czekaj na wizytę, albo jak bardzo się stresujesz to podeślij mi na priv co Ci nie tak wyszło to taty zapytam czy jest się czym przejmować
Bratek lubi tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
nick nieaktualnyParyzetka83 wrote:Ruby jak pozostałe parametry w normie to zazwyczaj nie ma się czym martwić. Ja zawsze mam jakiś jeden składnik ponad albo poniżej ale ogółem wyniki zawsze ok Cierpliwie czekaj na wizytę, albo jak bardzo się stresujesz to podeślij mi na priv co Ci nie tak wyszło to taty zapytam czy jest się czym przejmować
Paryzetka83 lubi tę wiadomość
-
Mid a Ty w jakim wieku jesteś? U nas prenatalne przysluguja na nfz po 35.roku życia a tak 200zl.
Ruby nie masz się co martwićWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 19:02
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Mid a Ty w jakim wieku jesteś? U nas prenatalne przysluguja na nfz po 35.roku życia a tak 200zl.
Ruby nie masz się co martwić
Dzięki Kas już się uspokoiłam bo trochę mnie w gardle drapie i te wyniki chyba się pogorszyły bo może organizm walczy z infekcją. -
Mama Tuśka dziękuję bardzo za modlitwy.
Ruby nie martw się tymi wynikami tak bardzo...po pierwsze w ciąży inaczej się na to patrzy- niektóre wyniki normalne że się zmieniają, a poza tym zgadzam, się z PAryzetka- niektóre nie maja takiego znaczenia jak są same złe, a nie z innymi, juz mi kiedyś bratowa tłumaczyła.
Kas ja w lipcu 32 kończę, u mnie z testem pappa 450,ale ja mam refundowane ze względu na poronienie,może zapytaj powinnaś też chyba mieć na fundusz? tylko Twókj lekarz powinien wystawić skierowanie. tak u nas przynajmniej jest
Ps Ruby infekcja na pewno ma wpływ na wyniki,tylko kuruj sieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 19:29
MamaTuśka lubi tę wiadomość
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Z tego co się orientuje to refundacja jest przy poronieniu w II trymestrze. Wczesne poronienia są "norma" niestety. Ja testu Pappa nie będę robić. Zobaczę jeszcze co gin powie,wizytę mam za tydzień w środę. Mam nadzieję że do tego czasu wszystko będzie ok.
Ruby mi też seks śni się już po nocach,dziś obudzil mnie mój senny orgazm hihi masakra -
Kas ja bym na Twoim miejscu zapytała,dlatego ze ja w poprzedniej ciąży,którą włąsnie wII trym straciłam, też juz miałam refundację, mimo ze poprzednio straciłam w11 tc''teoretycznie''(bo wtedy miłam łyżeczkowanie)-a straciłam ciążę wcześniej. czyli juz drugi raz mi na fundusz przysługuje.Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Hej. Ruby, raz infekcja, dwa gwałtowne powększenie objętości krwi. Spokojnie. W końcu te nasze wyczekane ciąże to rewolucja z małym krwiopijcą na czele
Ja padam na twarz przy tych zmianach pogody.
Z tematów milszych, która już po cichu wóxki oglądała? Przyznać się!
A! Chyba zaczynam czuć ruchy !Bratek lubi tę wiadomość