X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Mama ma szczęście - a byłam Jej trzecim porodem ;)
    Może nie chcieli ryzykować. Pierwszy poród, to był jakiś koszmar totalny w Jej przypadku i potem co rusz zbierali się nad Nią na obrady....

A tak w ogóle - dziś dzień na marudzenie :P
    Niech mnie ktoś dobiiiijeeeeeee....
    Co kogoś spotykałam dziś w pracy, to się pytał czy chora jestem. Nie wiem czy to infekcja, czy alergia, czy cholera wie co.... Do tego gorrrrrąąąąąąącooooo, więc obrzęki się porobiły....
    Rany, jak dobrze, że za 2 tygodnie urlop.... Tylko niech mnie odetka nareszcie ;(

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie, jak się Wam wydaje, że na porodówce będziecie myślały o jedzeniu, to jesteście w błędzie... ;)
    To nie jak przed wyrostkiem, tylko adrenalina, że "to już" i że "zaraz urodzę", a nie ma co zakładać, że to będzie godzinami ;). Z reguły jest szybciej ;)

Bratek obrzęki to straszne dziadostwo. Ja ostatnio na nie narzekałam i jak zeszły, to waga spadła prawie o kilogram... A przecież mówią, pić, pić, jak najwięcej pić. A tu się wręcz nie chce, bo człowiek ledwo zipie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 20:05

• midnight Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pić pić i jeśc białka dużo, przynajmniej moje obrzęki były zpowodu braku biąłka, a ja na tzw dzień dobry po porodzie zrzuciła. chyba z 10 kg..o nie , więcej z 15 już nie pamietam, taki emialam obrzęki...no i nogi w górze, najlepiej jak najwięcej

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety :)

ale tu cisza, gdzie jesteście bo chyba do porodówki troche za wcześnie? ;)

Byłam n aobiedzie i tak mnie brzuch rozbolał, że wzięłam nospę. Dziewczyny czy jak się nie załatwicie w sensie w-c to macie taki ból brzucha okropny? bo nie wiem czy to od tego czy mam się zacząć martwić?

Buźki!

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czekam na kontrolę w przychodni. Zaczynam podejrzewać jakieś ciążowe nasilenie alergii.
    Ruby, to zależe. Raczej takie id wzdętego brzucha np. Ale nie jakieś duże bóle. A Ciebie jak boli? Skurcze?

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, mid - to podobnie, jak u mojej Bratowej i jednej z koleżanek - obie bodajże +17kg przez całą ciążę, przy czym większość straciły.... zaraz po porodzie :-O

Ja właśnie się zdziwiłam, bo tak z raz w tygodniu staram się wleźć na wagę i zapisywać sobie na BBF wykresie. I 2 dni temu spojrzałam, a tu w tydzień +1,2kg. Trochę się zdziwiłam, bo wprawdzie ostatnio dieta cukrzycowa trochę leży (acz cukry sprawdzam i są ok), ale nie przeginałam jakoś specjalnie. Po czym po tym wczorajszym umieraniu wlazłam dziś na wagę, a tu mniej o 0,6kg 035.gif Więc widać, że chyba jednak trochę woda szaleje ;/

Co do nóżek - ojjjj taaaaaaaak. Ostatnio coraz bardziej lubię :) Już nie tylko np.na pufce, zamiast na podłodze, ale w ogóle wyżej - na stole etc ;) Baaaaardzo się to nogom podoba i o wiele mniej bolą :)
    Nad białkiem się jeszcze w diecie nie zastanawiałam - póki co, zrobiłam sobie rachunek sumienia z racji skurczów łydek (słowo daję, dzień w dzień budziłam się z bólem łydek ;( ) i poza magnezem - stwierdziłam, że jak nic normy wapnia nie wyrabiam... 0blush2.gif
    Dobrałam suple ze Swansona, ale muszę trochę zmodyfikować dietkę - chyba dobrze by było wrócić do codziennych koktajli - akurat idzie sezon truskaweczkowy, a w Biedrze i Lidlu są jogurty naturalne z dodatkową porcją wapnia - naprawdę całkiem pokaźną :)

Ruby - ból? Nie, raczej jakaś ociężałość czy czasem lekkie jakby uciskanie. Ale właśnie - pytanie, jaki Ty ten ból czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 12:34

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Hej. Czekam na kontrolę w przychodni. Zaczynam podejrzewać jakieś ciążowe nasilenie alergii.
    Ruby, to zależe. Raczej takie id wzdętego brzucha np. Ale nie jakieś duże bóle. A Ciebie jak boli? Skurcze?
    Tak jakby jelita, ale mam taki twardy, wzdęty brzuch...i nie byłam ani dzisiaj ani wczoraj w toalecie :/ a był moment że chiało mi się ale nie miałam gdzie iść :/
    przez chwile takie skręcanie czułam na całym brzuchu :/

edit: i jest mi troche niedobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 12:34

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to takie wzdęcie i twardy brzuch, to tak.

A nic nie działa z naturalnych sposobów? Duuuuużo warzyw+owoców plus błonnik z ziaren, duuuuuuuuuuużo wody (!) i fermentowane produkty mleczne?
    Na mnie zwykle działa też kawa z mlekiem na czczo, ale pisałaś, że Cię ostatnio odpycha :)

P.S. Jeśli to jest takie trochę niedobrze, to może być z "przytkania".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 12:53

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    A no to takie wzdęcie i twardy brzuch, to tak.

A nic nie działa z naturalnych sposobów? Duuuuużo warzyw+owoców plus błonnik z ziaren, duuuuuuuuuuużo wody (!) i fermentowane produkty mleczne?
    Na mnie zwykle działa też kawa z mlekiem na czczo, ale pisałaś, że Cię ostatnio odpycha :)

P.S. Jeśli to jest takie trochę niedobrze, to może być z "przytkania".

Planuję dzisiaj maslanką się wspomóc, z tym piciem to masz rację, chyba zdecydowanie za mlo piję :/ taki mi sie miesza w tym brzuchu i chyba mnie przytkało :/
    Wzdęcia są ale nie chce nic więcej iść więc to pewnie temu. Troche się uspokoiłam, dobrze że jutro wizyta :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja nadal grzeje dupsko na działce ;) jutro wracam bo mam wizytę u diab.

Ruby polecam kiwi z kefirem lub maślanką :)
    ciekawe połączenie ;) dzięki

coś musi pomóć ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, jak sprawy kibelkowe?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia byłam z młodą na zakupach i kupiłam taki mix owocowy z jogurtem między innymi kiwi, pomarańcza, jogurt naturalny , truskawka i po powrocie do domu udało się:P
    czuję się o niebo lepiej jeśli chodzi o wnętrzności, poza tym padam na pysk ale kupiłam młodej sukienkę ;)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby grunt, że jelita wolne :) na mnie to zawsze działa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Agatia od razu człowiekowi lżej, ale po wspomnianej kiwi wysypało mnie na brzuchu wczoraj bo ja po pierwsze ciąży miałam alergię, potem co jakiś czas probówałam czy przeszło ale nie no i wczorajsza próba też jest dowodem na to , że jednak alergia została :P

Dzisiaj mam genetyczne więc jednoczcie proszę wszystkie siły i zaciskajcie kciuki mocno :)

Ejrene, MamaTuśka lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Byłam wczoraj u ginki,młody rośnie,wszystko ok. Szyjka ma 3,3-3,6cm, twarda i zamknięta. Tylko chyba trochę krótka? Z tego co czytam to powinna mieć 3-5cm,więc taka dolna granica. Kontrola za 3 tygodnie i sprawdzimy czy się nie skraca. Pobrała też posiew.

Ruby trzymam kciuki :-) o której masz?

Bratek, Ejrene lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ważne że w granicy i skoro ginka nie widzi powodów do niepokoju to chyba tak ma być, kontrola wystarczy :) No ja mam wizytę na 16.30 trochę się stresuję więc oby szybko zleciało :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam na 19.30:/ na nastepna umowila mnie na szczęście rano na 10.30 :-)
    Ruby to masz u swojego gina?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja wczoraj mialam na 19.30:/ na nastepna umowila mnie na szczęście rano na 10.30 :-)
    Ruby to masz u swojego gina?
    tak u swojego, ale nie jestem pewna czy kolejne u niego bo z tego co pisało na stronie to ma uprawnienia do robienia genetycznych w I-wszym trymestrze, chyba żeby się coś zmieniło :)

Najgorzej tak późno , też wolę rano , szybko zrobić i stres uleci , a tak to czekanie ;/

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby bardzo ładna kiecka dla córy a dla siebie masz? Czekam na relację z genetycznych.

Widziałam na FB zdjęcie synka linki śliczny :) ciekawe jak tam u reszty naszychajówek, mam.nadzieję że się zameldują u nas i zdadzą relację :)

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ