Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ruby, looknęłam na swoje - przy CRL 65,8mm mieliśmy NT 2,3mm
Lekarki (trzy) uznały, że bardzo dobrze
Póki co, wszystko z nami ok
P.S. Sprawdziłam z ciekawości obwód brzucha w najszerszym miejscu - 92cm +/- 1cm, w zależności od tego czy brzuch wciągnięty, czy wypięty
Matko z córką - niedługo w drzwiach się nie będę mieścić -
nick nieaktualnyBratku dzięki za sprawdzenie, a z brzuchem to bez paniki ja tyle to już pewnie będę miała:D strach się mierzyć
Kas a długo się czeka na te Pappa?
edit: u Bratka za niedługo studniówka;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 13:29
Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej
Ja dziś ledwo żywa mam tak niskie ciśnienie, i zero mocy. U nas remont= rozpieprz wszędzie
Bratku zdjęcie widziałam lunki, u pozostałych nie wiem co słychać...
Ja mam w brzuchu 113 ale nie wiem ile miałam przed ciążą żeby porównać ile mi przybyło.Bratek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEjrene wrote:Hej
Ja dziś ledwo żywa mam tak niskie ciśnienie, i zero mocy. U nas remont= rozpieprz wszędzie
Bratku zdjęcie widziałam lunki, u pozostałych nie wiem co słychać...
Ja mam w brzuchu 113 ale nie wiem ile miałam przed ciążą żeby porównać ile mi przybyło. -
Ejrene, tylko uważaj tam na siebie, nie wdychaj i w ogóle :-*
Ja w najszerszym miejscu przed ciążą, jeśli mnie pamięć nie myli, miałam zwykle 72-75cm, w zależności od tego, na ile się pilnowałam
Biodra widzę, że stoją na razie w miejscu, tfu tfu
Pozdrów Lunkę od nas!!!!!!!!!!!!!!! Tęskno mi za nią, taki pozytywny stworek z niej był -
nick nieaktualnyEjrene wrote:Pokój dzienny
Macie jakieś typy materacy na których się dobrze śpi? nie znam się ale pewnie z tych nie za drogich będę wybierać, chyba że któraś się zna to proszę o podpowiedzi
Bratku ja przed ciążą miałam też 70 z groszem, ale u mnie brzuch mocno wypycha, pamiętam że z pierwszą ciążą to miałam grubo ponad 100. W ogóle miałam tak ogromny brzuch , ze ludzie pytali mnie czy bliźniaki będą, a mój kolega powiedział że nigdy w życiu takiego wielkiego brzucha nie widział - tak na pocieszenie rzekł
Tym razem będzie podobnie mi już poszło i w biodra i w tyłek lekko. -
nick nieaktualnykas50 wrote:http://allegro.pl/m430-bawelniana-sukienka-krotki-rekaw-tuba-l-xl-i5336966012.html
Zamowilam takie,mam nadzieję że jakiś czas w nich pochodzę
Legginsy 3/4 też kupilam i jedne długie też. -
Ruby - no to wychodzi, że może być u mnie podobnie, hihihi
Btw-stwierdziłam, że biorąc pod uwagę, iż ciąży jeszcze trochę zostało, a potem jeszcze (oby!) dłuuuugie miesiące karmienia piersią... chyba zaopatrzę się internetowo w leki na wypadek przeziębienia. Zaopatrywałam się w dwóch pobliskich aptekach i przebitki cenowe np. względem doz.pl są KOSZMARNE!!!!!!! Wiadomo, tam trzeba opłacić jeszcze paczkomat (albo się doturlać do jakiejś apteki), ale przy zamówieniu leków na zapas i tak się opłaca.
Przykładowo:
- Prenalen syrop - doz: 11,49zł, stacjonarna: 17,99zł
- Prenalen pastylki - doz: 9,99zł, stacjonarna: 14,99zł
- syrop Dicotuss - doz: 13,99zł, stacjonarna: 21,66zł (!!!!!)
No bez jaj....
A homeopatycznych: Oscillococcinum czy Engystol - w ogóle nie mieli -
nick nieaktualnyBratku przebicie jest ogromne, ja ostatnio zamawiałam witaminy D dla siebie i młodej do tego lacibios (12 zeta, a u mnie w aptece 20-25zł)i jakieś inne suple i zaoszczędziłam sporo kasy, tak więc jeśli masz więcej rzeczy do kupienia - można doliczyć jeszcze jakieś maści czy emolienty dla bobasa to zdecydowanie przez neta, ja DHA też planuję zamówić lada dzień
-
No ja od... właściwie już w latach można liczyć, odkąd zamawiam przez net. Suple zwłaszcza. Tylko tu trzeba było na cito
Ale chyba czas spojrzeć prawdzie w oczy - mała szansa, że nie będzie więcej żadnej infekcji etc. przez najbliższe, powiedzmy, półtora roku, więc chyba zaopatrzę się na zapas - terminy przydatności są, na szczęście, raczej długie.
Serio, już wczoraj były spore różnice, ale dzisiejsza przebitka na Dicotussie po prostu mnie zabiła ;/ -
nick nieaktualnyHej,
Spojrzałam na stronę i są wyniki Pappa ale bez interpretacji:
HCG wolna podjednostka beta 107 ng/ml
PAAP-A 3,46 mIU/ml
Ja nie wiem, ale ta beta jakaś wysoka. Chyba osiwieję pzrez kolejne 2 tyg.
chociaż te jednostki jakieś inne , ahhh po co to robiłam ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 23:02
-
Ruby ja mialam bhcg 9 ale jednostka UI/I.
Poczekaj na interpretacje wyniku przez lekarza
U mnie klucia minęły,zaczelam brać magne b6 profilaktycznie,bo już mnie lekkie skurcze ud brały i póki co przeszło. -
agatia wrote:Ruby też Ci nie powiem, bo u mnie źle wyszło Pappa i hcg i ich stosunek i NT było spore bo 1,7. Ja kompletnie nie umiem tego wyliczać
Kas a jak Twoje łożysko?
Ginka mało co mówiła na jego yemat i tego miesniaka,skupila się na szyjce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 16:51