X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby najadlaś się pyszności, wytańcowałas?
    Ja sier powoli szykujer do diabet do Wawki, dobrze, że klima w aucie bo 120 km w jednar stronę i bym się roztopila ;)
    Ja się też muszę ogolic, ale aż się boję, zebyr i mnie nie dopadło.
    Ja ma wszelkie grzybowe sprawy łykam trivagin ci jakise czas zapobiegawczo i.odpukac nic się nie dzieje.

Hej,

No najadłam się tak, że znowu brzuch wywaliło :D ale już o to nie dbam bo kupiłam w biedrze wczoraj getry ciążowe i pomykam w takowych :D
    Tańcowałam ale nie mam takich elastycznych ruchów bez alko :P więc tak z nóżki na nóżkę :D

A tobie w takim razie powodzenia na wizytcie i jedz ostroznie ;)

Chyba powiekszy nam się grono na fiolecie, ale na razie po cichu czekam na wyniki bety cynamonka :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bratku niestety słodko-pierdzące nazewnicto i wszechogarniajace mnie dziewczęce róże, tiule na bodziakach, brokaty - powalają ;)

Kas może tym razem to nie grzybek, tylko podrażnilas depilacją. Ja to nawet nie wiem, czy nie mam infekcji, bo jestem po szyję zakorkowana luteiną ;)
    Mam tylko lekko serowaty śluz i wczoraj ciut pieklo:/ dziś lepiej.

Ooo,to trzymam kciuki za Cynamonka :-) :-) :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiej firmy preparaty łykacie, które zawieraja DHA?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat biorę Feminovit Dha.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia - oooo, a do kogo jedziesz? Na Starynkiewicza czy ktoś jeszcze? Myślałam, że wróciłaś do swojej :) Bezpiecznej, CHŁODNEJ podróży :)

Ruby - hahaha, teraz, to nikt się nie skapnie czy to w z ciąży, czy przejedzenia, więc wiesz - nikt się nie doczepi, hihi ;)
    Co do DHA - najpierw Omegamed Optima Forte, teraz Prenatal Duo.
    A z cynamonkiem byłoby super :) Coś do mnie cały czas krzyczy to jej 11-te serduszko w podpisie :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Dziewczyny jakiej firmy preparaty łykacie, które zawieraja DHA?

Ja teraz pregna plus, wcześniej omegamed optima forte

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten omega med chyba dość drogi. Ja znalazłam taki: http://www.ceneo.pl/43000728#tab=click

co myslicie?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wywołałaś mnie do tablicy ;) tak po cichu, nieśmiało się witam tutaj :)

Ruby, Ejrene, agatia, Bratek, Wiola90 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku moje gratulacje :-) :-) :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby wywołałaś mnie do tablicy ;) tak po cichu, nieśmiało się witam tutaj :)
    No nareszcie nasze szeregi będą zasilone ;)

Wysłany: 30 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Cinamonku moje gratulacje :-) :-) :-)
    Dziękuję :) ale to począteczek, więc dopiero nieśmiało tu zaglądam ;) muszę teraz Was nadrobić :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Dziękuję :) ale to począteczek, więc dopiero nieśmiało tu zaglądam ;) muszę teraz Was nadrobić :)
    Ale3 z drugiej strony nie wolno nam zakładać, że coś pójdzie nie tak, musimy się cieszyć i przyciągać pozytywne fluidy :) teraz to już z górki :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby i co zdecydowalas się na te witaminy?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ruby i co zdecydowalas się na te witaminy?
    no planuję zamówić te co wysłałam w linku, wychodzą dość tanio bo te 25 zł na miesiąc a dawka 600mg dziennie +kwas, jod, wit B i D i chyba magnez więc wszystko czego potrzeba. Planuję też provag zamówić bo 20 kapsułek mają po 24 zł to chyba dobra cena...

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzylam na nie tylko tlenek magnezu jest raczej malo przyswajalny,ale mają bardzo dużo dha,przewaznie wszystkie witaminy mają po 200mg.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

Wysłany: 30 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby zgadzam się z Tobą ;) a powiedzcie mi czy mam zacząć brać teraz jakieś inne witaminy itd? Biorę ciągle wit D 2000j, wit C i Pregnavit obecnie..

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby pewnie że dobre zamawiający, zresztą jak coś to zawsze po miesiącu możesz kupić inne. Te omegamed faktycznie dość drogie dlatego teraz jem pragnę plus. Ja jestem za tym by nie sumplementować nie wiadomo ile tych witamin tylko te o podstawowym składzie.

Cynamonku gratuluje serdecznie :)
    Trzeba myśleć pozytywnie i cieszyć się :* nie ma co zakładać czarnych scenariuszy bo nigdy nie wiemy co nas spotka a ja w zapeszenia nie wierzę, co ma być to będzie. Więc wcinaj kwas i jutro widzę u Ciebie piękny suwaczek :D

Ktoś wizytuje w tym tygodniu ? Ja mam dopiero 16.06 :/ i to już pewnie przd ostatnia no chyba że przenoszę czego bym nie chciała.

atdc15nmjt4tk663.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ja dopiero 15.06.:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas w moje urodziny masz :p to musimy cierpliwie czekać. Ruby cwaniara ma co 2 tyg. To jej szybciej mija.

Cinnamon mój gin jest z tych co witaminy od 2 trymestru zalecają, w pierwszym tylko kwas. Według mnie na razie nic nie zmieniaj ważne byś ten kwas brała. Wiesz już u kogo byś ciążę prowadzić chciała?

W zeszłym tygodniu już pierwsza liocówka się rozpakowała.

kas50 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się może: wysłałam list za granicę pocztą polską i sprawdzam w śledzeniu przesyłek i mam możliwość podglądu tylko do nadania przesyłki z polski i dalej nie ma historii. Nie mogę sprawdzić czy i kiedy została dostarczona?

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ