X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene opcja powinna być dostępna...

Cynamonku mój też kazał tylko ten kwas foliowy i to co brałam swoje czyli acard , wit D i wit B więc nic nie zmianiłam. Łykam jeszcze magnez bo miałam skurcze w nogach...

Ja mam 7 czerwca wizytę i tam dostnę wyniki Pappa...

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku super :-D hurra :) gratki kochana :)

Ja łykałam falvit i dha omegamed, teraz przez mc feminion 2 z dha, ale wracam do pierwszej opcji bo miałam lepszą morfologie.

Bratku na Starynkiewicza byłam u jakiegoś młodego lekarza, przez pogodę mam budyń zamiast mózgu ;)
    Mimo przekroczen mam przyjechać za 6 tyg. Cukry mu się podobały ku mojemu wielkiemu zdziwieniu ;) kazał mierzyć, co 3 dzień.
    Ale się ugotowałam.

Jutro idę do dentysty, a w środę do swojej ginki i się boję i nie mogę doczekać :)

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurnik czekałam na wynik raportu na diagnostyce, wchodzę i patrzę wykonany, otwieram wynik a tam info że raport został przesłany do oddziału w którym był zamawiany....także poszalałam fest, no nic jeszcze 7 dni muszę wytrzymać ;)

Agatia widzę że grafik masz napięty ;)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - my w piątek. Ale szału się nie spodziewam, bo ta pani dr, to tak sondę tylko przystawi i tyle ;)
    Szkoda, bo jestem ciekawa, ile Młody... waży :-D ;)

cinnamon, szkoły są różne. Moja od razu chciała, żeby brać coś właśnie tego typu, co wrzuciłam. Nie, że kombajn, ale za to koniecznie od razu z DHA :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam bo spać nie mogę, jadę na 7 do labu zrobić morfo przed jutrzejsza wizytą u ginki.

Dokładnie Cinamonku tak, jak pisze Bratek ilu lekarzy tyle szkół na temat supli :) ja w I trtm tylko kwas foliowy, a od II witaminy+DHA.

Ruby no trochę mam napięty grafik ;) ale do przeżycia. Choć wiadomo upały nie sprzyjają lataniu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia u nas trochę się ochłodziło także jest znośnie;)

Kobiety z luteiną dowcipną jak oddajecie mocz do labu to przyjmujecie wieczorem lutkę? bo chyba sam syf mi tam naleci jak przyjmę?

Zeszłam już z 4 tabsów dziennie na dwa i na razie nie zaobserwowałam żadnych plamień czy bólu...dzisiaj mnie mocno zabolało ale samo podbrzusze na samym dole taki strzał że zginasz się , siadasz na chwilę i zaraz przechodzi, czy to słynne rozciąganie macicy?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki na info, już rozumiem :) w takim razie póki co nic nie zmieniam i poradzę się gina na wizycie :) dodzwoniłam się do tego swojego, otwiera już gabinet więc chyba jestem uratowana!!! :))))

Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby normalnie biorę lutke na noc, sikam rano i biorę poranną lutke ;)
    Mam wyniki krwi i moczu są ok :)

Ruby lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby obsrawiam że może więzadła na których zawieszona jest macica? Bo ja np. Jak leżałem, czy siedziałam i gwałtownie chciałam zmienić pozycję to tak miałam. W każdym bądź razie to nie od zmniejszenia luteiny.

Cynamon jutro powtarzasz betę czy czekasz cierpliwie już do wizyty?

Ruby lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon no wiedział kiedy otworzyć ten gabinet ;)

Ejrene też tak myślę , to się właśnie zdarza rzadko i takie gwałtowne i zaraz przechodzi ...

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene powtarzam, jak już zrobiłam jedną to wypada drugą ;) a u Ciebie już końcówka... szok jak ten czas leci :)))

Ejrene lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, stawiam na rozciąganie, to już dobry czas u Ciebie na takie atrakcje :)
    A co do lutki - ja tam brałam. Potem rano się podmywałam, po czym podstawiałam kubeczek pod samą.... B-) Tak, żeby nie obejmowało dziurek zaluteinowanych ;))))

Ruby lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik posiewu:paciorkowce,grzyby i e coli. Jestem załamana:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:13

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki wzrost? (w sensie: skąpy, obfity....).
    Ejjj, nie załamuj się. Patrz - u mnie tak się wszyscy zachwycali, co lekarka, to ochy i achy.... a paciorkowiec wyszedł ;) Nie mniej okazało się, że wielu lekarzy nic z tym nie robi - dopiero przed porodem dają atb dożylnie :)

Kiedy możesz złapać lekarza i podpytać? Może nie będzie tak źle? :-*

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kiedy wyszedl Ci ten paciorkowiec? Teraz w ciąży?

Dzisiaj dzwonilam tylko do ginki po wyniki,jutro idę do niej po receptę. Nie wiem w jakiej ilości te bakterie,podejrzewam że moglam zlapac je już w szpitalu. Ginka mowila że da mi globulki robione ręcznie z kilku antybiotyków. Ostatnio takimi wyleczylam e coli. Boję się,że dojdzie do jakiegos zakażenia wewnatrzmacicznego:/
    Najgorzej że te wszystkie infekcje bezobjawowe:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)
    Na początku było ok :)
    A w ostatnim posiewie, sprzed miesiąca, wyszedł paciorkowiec :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nic Ci gin nie dała na to?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :)
    Najpierw zapytałam pielęgniarkę, która wydawała mi wyniki na oddziale, bo do wizyty jeszcze trochę miałam. Odpowiedziała, że są różne szkoły, ale bardzo często lekarze nic na to nie dają - dopiero atb i.v. przed porodem i żebym się nie martwiła.
    Potem skontaktowałam się z lekarką, która mnie prowadzi od zeszłego roku - odpisała, że jeśli nie mam dolegliwości, to nie trzeba tego w żaden sposób leczyć - dopiero pójdzie atb przed porodem.
    W piątek będę u drugiej z prowadzących - zobaczymy, co powie, ale coś czuję, że podobnie ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mnie też coś łapie, coś mnie trochę swędzi i szczypie , a do wizyty jeszcze tydzień :/

• kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a wcześniej posiewy miałaś czyste?

Ruby bierzesz te probiotyki?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ