X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene opcja powinna być dostępna...

Cynamonku mój też kazał tylko ten kwas foliowy i to co brałam swoje czyli acard , wit D i wit B więc nic nie zmianiłam. Łykam jeszcze magnez bo miałam skurcze w nogach...

Ja mam 7 czerwca wizytę i tam dostnę wyniki Pappa...

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamonku super :-D hurra :) gratki kochana :)

Ja łykałam falvit i dha omegamed, teraz przez mc feminion 2 z dha, ale wracam do pierwszej opcji bo miałam lepszą morfologie.

Bratku na Starynkiewicza byłam u jakiegoś młodego lekarza, przez pogodę mam budyń zamiast mózgu ;)
    Mimo przekroczen mam przyjechać za 6 tyg. Cukry mu się podobały ku mojemu wielkiemu zdziwieniu ;) kazał mierzyć, co 3 dzień.
    Ale się ugotowałam.

Jutro idę do dentysty, a w środę do swojej ginki i się boję i nie mogę doczekać :)

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurnik czekałam na wynik raportu na diagnostyce, wchodzę i patrzę wykonany, otwieram wynik a tam info że raport został przesłany do oddziału w którym był zamawiany....także poszalałam fest, no nic jeszcze 7 dni muszę wytrzymać ;)

Agatia widzę że grafik masz napięty ;)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - my w piątek. Ale szału się nie spodziewam, bo ta pani dr, to tak sondę tylko przystawi i tyle ;)
    Szkoda, bo jestem ciekawa, ile Młody... waży :-D ;)

cinnamon, szkoły są różne. Moja od razu chciała, żeby brać coś właśnie tego typu, co wrzuciłam. Nie, że kombajn, ale za to koniecznie od razu z DHA :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam bo spać nie mogę, jadę na 7 do labu zrobić morfo przed jutrzejsza wizytą u ginki.

Dokładnie Cinamonku tak, jak pisze Bratek ilu lekarzy tyle szkół na temat supli :) ja w I trtm tylko kwas foliowy, a od II witaminy+DHA.

Ruby no trochę mam napięty grafik ;) ale do przeżycia. Choć wiadomo upały nie sprzyjają lataniu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia u nas trochę się ochłodziło także jest znośnie;)

Kobiety z luteiną dowcipną jak oddajecie mocz do labu to przyjmujecie wieczorem lutkę? bo chyba sam syf mi tam naleci jak przyjmę?

Zeszłam już z 4 tabsów dziennie na dwa i na razie nie zaobserwowałam żadnych plamień czy bólu...dzisiaj mnie mocno zabolało ale samo podbrzusze na samym dole taki strzał że zginasz się , siadasz na chwilę i zaraz przechodzi, czy to słynne rozciąganie macicy?

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki na info, już rozumiem :) w takim razie póki co nic nie zmieniam i poradzę się gina na wizycie :) dodzwoniłam się do tego swojego, otwiera już gabinet więc chyba jestem uratowana!!! :))))

Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby normalnie biorę lutke na noc, sikam rano i biorę poranną lutke ;)
    Mam wyniki krwi i moczu są ok :)

Ruby lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby obsrawiam że może więzadła na których zawieszona jest macica? Bo ja np. Jak leżałem, czy siedziałam i gwałtownie chciałam zmienić pozycję to tak miałam. W każdym bądź razie to nie od zmniejszenia luteiny.

Cynamon jutro powtarzasz betę czy czekasz cierpliwie już do wizyty?

Ruby lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon no wiedział kiedy otworzyć ten gabinet ;)

Ejrene też tak myślę , to się właśnie zdarza rzadko i takie gwałtowne i zaraz przechodzi ...

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene powtarzam, jak już zrobiłam jedną to wypada drugą ;) a u Ciebie już końcówka... szok jak ten czas leci :)))

Ejrene lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, stawiam na rozciąganie, to już dobry czas u Ciebie na takie atrakcje :)
    A co do lutki - ja tam brałam. Potem rano się podmywałam, po czym podstawiałam kubeczek pod samą.... B-) Tak, żeby nie obejmowało dziurek zaluteinowanych ;))))

Ruby lubi tę wiadomość

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik posiewu:paciorkowce,grzyby i e coli. Jestem załamana:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:13

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki wzrost? (w sensie: skąpy, obfity....).
    Ejjj, nie załamuj się. Patrz - u mnie tak się wszyscy zachwycali, co lekarka, to ochy i achy.... a paciorkowiec wyszedł ;) Nie mniej okazało się, że wielu lekarzy nic z tym nie robi - dopiero przed porodem dają atb dożylnie :)

Kiedy możesz złapać lekarza i podpytać? Może nie będzie tak źle? :-*

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku kiedy wyszedl Ci ten paciorkowiec? Teraz w ciąży?

Dzisiaj dzwonilam tylko do ginki po wyniki,jutro idę do niej po receptę. Nie wiem w jakiej ilości te bakterie,podejrzewam że moglam zlapac je już w szpitalu. Ginka mowila że da mi globulki robione ręcznie z kilku antybiotyków. Ostatnio takimi wyleczylam e coli. Boję się,że dojdzie do jakiegos zakażenia wewnatrzmacicznego:/
    Najgorzej że te wszystkie infekcje bezobjawowe:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)
    Na początku było ok :)
    A w ostatnim posiewie, sprzed miesiąca, wyszedł paciorkowiec :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nic Ci gin nie dała na to?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Bratek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie :)
    Najpierw zapytałam pielęgniarkę, która wydawała mi wyniki na oddziale, bo do wizyty jeszcze trochę miałam. Odpowiedziała, że są różne szkoły, ale bardzo często lekarze nic na to nie dają - dopiero atb i.v. przed porodem i żebym się nie martwiła.
    Potem skontaktowałam się z lekarką, która mnie prowadzi od zeszłego roku - odpisała, że jeśli nie mam dolegliwości, to nie trzeba tego w żaden sposób leczyć - dopiero pójdzie atb przed porodem.
    W piątek będę u drugiej z prowadzących - zobaczymy, co powie, ale coś czuję, że podobnie ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mnie też coś łapie, coś mnie trochę swędzi i szczypie , a do wizyty jeszcze tydzień :/

• kas50 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a wcześniej posiewy miałaś czyste?

Ruby bierzesz te probiotyki?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ