X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonku gratuluję bety :)
    Ruby cudny brzusio :)

Jestem po wizycie :) Młoda waży 910g, siedzi na tyłeczku i mamusię smyra palcem u nogi po szyjce ;)
    Szyjka od początku ciąży 36mm, łożysko wysoko, wyniki krwi ok.

midnight, Ruby, cinnamon cookie, Bratek, Ejrene, MamaTuśka, Wiola90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia no to gratki, teraz można spać spokojnie ;) ciesz się resztą ciąży, a młoda to już kawał bobasa jest ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ae6d1663225.jpg
    To my w zeszłym tyg :)

Ruby, cinnamon cookie, Bratek, Ejrene, Wiola90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jaki maleńki :) kurnik to jak ja będę wyglądać potem :P może to stopnie trochę nie?

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby maleńki? Ja mam buklak jak nie wiem co ;) na foto tak wygląda i ciemna sukienka wyszczuplajaca ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby maleńki? Ja mam buklak jak nie wiem co ;) na foto tak wygląda i ciemna sukienka wyszczuplajaca ;)
    to nie wydaje się duży ...a ja ledwo pierwszy trymestr kończę , a tu taki brzuchol duży :P chociaż jak się dobrze ubiorę to da się jeszcze zamaskować. Te wszystkie getry ciążowe robią go jeszcze większym :D tak inaczej masz super brzusio :)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruby :-*

Ruby lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki! <3 :)))

Agatia dobre wieści :) super :)

Ruby za tydzień w czwartek mam dzwonić do gina i jakoś wtedy ustalimy co i jak, nie zrozumiałam go do końca przez telefon bo to zakręcony człowiek jest ;) ale i tak wcześniej nie ma co :)

agatia lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia - super, że wizyta ok!!!!!!!! I, rany rany, to już prawie kg :)
    A brzuszek - serio, wydaje się mały :)

Ruby, po pizzy się nie liczy :P Zrób jeszcze raz, nie wypinaj, tylko tak naturalnie :P
    Serio, jak po żarciu, to wcale tak groźnie nie wygląda, jak na początek II trymestru :)
    A mierzyłaś może? Np. w porównaniu z tym, jaki masz zwykle? :)

Ejrene - też właśnie jestem ciekawa, z kiedy masz fotkę w avatarze :)

agatia lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia to kawał kobity :)

W avatarze mam zdjęcie z 27 tygodnia. Teraz już jest z dwa razy większy mam wrażenie.

Edit: ciacho- jak to madzik zawsze do Ciebie pisze :) gdzie suwaczek? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 22:37

agatia, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co tam u Jasminowej? Jakoś rano wstałam i o niej pomyślałam :) nie wiwm czy się udziela na OF, ale jakoś czasem jak zajrzer to nie widzę, żeby się udzielała.
    Ejrena Ty już za chwilkę będziesz się witać z dzidziolem wow to już prawie skończony 35tc, ale to zlecialo.

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene chciałam poczekać z suwaczkiem do drugiej bety - dziś coś zmajstruję ;)

Agatia ja o Jasminowej też parę razy myślałam.... a Wiola? Kto pamięta co z Wiolą?

Ejrene, Wiola90 lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa już dawno się nie odzywała :(
    A Wiola zagląda czasem nawet tu :) pewnie niedługo się zamelduje.

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hop,

Cynamon już pisałam na różu piękny suwaczek ;)

Wiolka się czasem odzywa, jeszcze trochę czasu ma do wypakowania więc pewnie zajrzy jak mówi Ejrene.

Jaśminowa przepadła dawno temu i myślę , że już nie wróci....

Bratku masz rację dzisiaj rano bez śniadania było znacznie mniej, ale teraz po śniadaniu to już inna bajka ;) kurnik nie mierzyłam się więc nie wiem o ile mi poszło.

Cynamon no i spoko , nie ma co za szybko bo się zestresujesz, że nic nie widzisz, ja byłam w 6 tyg i było już <3 więc od razu człek odetchnie :)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon już jest tyle lutówek 2017?! wow jestem pod wrażeniem ;)

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jest już dużo i ciągle przybywa, a to dopiero początek ;) BFF wyznaczyło mi dziś początek 6 tyg, czyli za tydzień dokładnie zacznie się 7, to myślę, że powinno być akurat na pierwszą wizytę :)

A Wioli dawno nie "widziałam", ale skoro jest tu to fajnie :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana z niezbyt dobrym humorem,ale to stres przez te bakterie:/
    Dzisiaj idę po globulki i zaczynam dzialac,ale wątpię w powodzenie:/

Cinamonku super suwaczek :-)

Ruby brzuch calkiem :-) zrobię Wam fotkę mojego w wolnej chwili :-)
    Na wadze mam średnio 1kg na plusie a brzuszek pokazny

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby jest już dużo i ciągle przybywa, a to dopiero początek ;) BFF wyznaczyło mi dziś początek 6 tyg, czyli za tydzień dokładnie zacznie się 7, to myślę, że powinno być akurat na pierwszą wizytę :)

A Wioli dawno nie "widziałam", ale skoro jest tu to fajnie :)
    Będzie idealny czas na wizytę ;)

No grudniówek też było mnóstwo, potem trochę odpadło z wiadomych powodów...ale jest ich strasznie dużo i bardzo młode, że nie mogłam się połapać kto co i jak i przestałam się udzielać już na początku...

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Pisałam rano posta dłuuuugieeeego i zamiast wyślij, w pośpiechu kliknęłam anuluj...
    No i teraz mam pisanie od nowa ;)
    Cynamon, super beta, super, super ;)
    Ruby, Agatia, brzuszki cudne. W ogóle laski jesteście.
    Bratek to odczucie, że brzuch jest wielki, to chyba z reguły każda ma, co niekoniecznie jest prawdą, jak ktoś obserwuje z boku :).
    Ja mam aktualnie 85cm w obwodzie, ale nie wiem, ile było przed. I 5 kg na plusie, czyli blisko 59 kg przy 164 cm. Zobaczymy, z jakim wynikiem wagowym skończę II trym.
    Mała kopie i fika ;). Chyba nie lubi truskawek ;)
    A w ogóle to dopadł mnie taki kaszel alergiczny najpierw, ale taaaaaaki, że w życiu nie miałam czegoś podobnego. Napady po kilkanaście razy dziennie, raz mokry, raz suchy. NIC nie pomagało i stan ostry zmienił się w przewlekły. W niedzielę moja ciocia położna wysłała mnie na wizytę na dyżur do mojej gin., czy się nic od tego nie skraca, bo szarpało mną jak nie wiem. Na szczęście wszystko było ok. Następnego dnia doszła temperatura, więc grzecznie nasza lekarka w porozumieniu z ginekolog zapisały mi Duomox. Antybiotyk podobno bezpieczny, na pewno skuteczny, bo po drugiej dawce kaszel zaczął ustępować, zatoki puściły i teraz biorę do końca, ale czuję się już zdrowa. Ufff... Także, Kochane, jak jest infekcja, to nie czytamy ulotek, ani internetu ;) słuchamy się mądrych lekarzy ;).
    Kas, myślę, że Twój problem też jakoś wytłuką, no nie ma siły.

Wszystkie Was całuję obiecuję poprawę w pisaniu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuśka nie powiem, że już dawno wysyłałyśmy cię do lekarza no! ;)
    zdrowiej szybko.

Ja się na m wkurzam...smarka krwią od jakiegoś tygodnia, boli go głowa i wczoraj spuchło mu całe oko, ja przypuszczam, że to jakieś przewlekłe zapalenie zatok - bo on co jakiś czas choruje, ale leczy się sam gripexami więc same wiecie jakie to może być leczenie po łebkach. Wyganiam go do lekarza, a on nie! ...jest przeciwnikiem brania tabletek , ale bez przesady, nie wygląda to dobrze, ale nie wiem jak go zmusić żeby poszedł po jakieś porządne leki i się doleczył...

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ