X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz coś na poprawę humoru.... Słuchajcie jaką rozmowę słyszałam mojego M z kolegą ze studiów :D coś tam rozmawiają o jakimś zaliczeniu, no i słyszę, że M mówi: a co poza tym słychać? a nic ciekawego.... a nie sorry!!! Będę tatą!!! Tak?! Ty też?! O kurde, a na kiedy MASZ TERMIN??? hahahaha dziewczyny, myślałam, że padnę... MASZ TERMIN :D

Ejrene, Wiola90 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    A teraz coś na poprawę humoru.... Słuchajcie jaką rozmowę słyszałam mojego M z kolegą ze studiów :D coś tam rozmawiają o jakimś zaliczeniu, no i słyszę, że M mówi: a co poza tym słychać? a nic ciekawego.... a nie sorry!!! Będę tatą!!! Tak?! Ty też?! O kurde, a na kiedy MASZ TERMIN??? hahahaha dziewczyny, myślałam, że padnę... MASZ TERMIN :D

no te chłopy wszytsko potrafią, nie dość że zrobić to prawie urodzić :D nie pytał go czy ma mdłości? ;)

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    no te chłopy wszytsko potrafią, nie dość że zrobić to prawie urodzić :D nie pytał go czy ma mdłości? ;)
    Hahaha mało brakowało ;) myślę, że na najbliższym zjeździe będą się dzielić "swoimi" objawami ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Kochane!!!!!
    Baba zawsze babę pocieszy, hihihi ;))))))
    Ale wierzycie już, jak mówię, że mały ten brzuszek nie jest? :P

Dzisiaj "opitoliłam" Juniora ;)
    Powiedziałam, że jak sobie Książę na włościach myśli, że po porodzie mieszkanko da się tak rozepchać, jak maminy brzuch, to się grubo myli B-)
    2 pokoje, to 2 pokoje. Jak będzie mu za ciasno, to zamieszka na balkonie, o! :P ;))))))))

Ruby - nieeeee, nie są opalone. Pewnie aparat tak sobie uprościł. Ja się nie opalam tak ładnie. Potrafię złapać kolor, ale też pierdyliard piegów i pieprzyków >:-( :(

cinnamon, jednak widzę, że suwaczek odliczający tygodnie <3 :-D
    A z tyciem? Coś Ty! Przytyłam :) Niedawno było 5kg, jakoś w weekend muszę sprawdzić, ile teraz :)
    P.S. A z M.jest pepla... ale z drugiej strony - to urocze, że tak się cieszy <3 :-D

MamaTuśka
    P.S. ;) -> No właśnie omegamed jest robiony z alg, nie z oleju rybnego i niby miał się nie odbijać (chociaż dla mnie algi same w sobie śmierdzą, jak pokarm dla rybek, ale dobra :P ).
    W każdym razie ja jechałam na tym preparacie w I trymestrze. Niby, że czystsze źródło plus bałam się odbijania właśnie :)
    Teraz Prenatal i, o dziwo, żadnego odbijania - choć zdarzało mi się po różnych suplementach z omega-3, przyjmowanych wcześniej.

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba i ja kupię ten omegamed skoro po nim się nie odbija rybami, bo tego nie ZNIESĘ ;) ryby jeść lubię ale te odbijanie to już inna bajka ;)

Bratku przytyłaś 5 kg??? Chyba nie uważasz, że to dużo??? :)
    Co do M to tak samo podchodzę, z jednej strony mnie denerwuje rozgadywanie tak wczesnej informacji, z drugiej - to takie słodkie :D ;) ;) dorosły facet a cieszy się jak dziecko ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Bratku 5 kg to nic, poszło ci tylko w brzuch ;) u mnie się i biodra zaokrągliły niestety :P

Ja nie kojarzę jakie miałam w pierwszej ciąży , ale odbijanie też nie pamiętam. Zobaczę jaki jest ten DopelHerz mama bo skład mi bardzo odpowiada. Dam znać jak z odbijaniem ;)
    Planuję od wtoku zacząć brać po konsultacji z lekarzem bo w pierwszym trymestrze nie kazał. Ty też cynamon poradź się swojego lekarza kiedy i co brać bo na własną rękę to lepiej nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon ja też taka jestem, ciężko mi utrzymać język za zębami jak się z czegoś cieszę, dlatego u nas też dużo osób szybko wiedziało ;)

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby masz rację, skoro za tydzień mam wizytę to nie ma co kupować teraz na własną rękę, skoro może mi zabronić brać... Poczekam :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby masz rację, skoro za tydzień mam wizytę to nie ma co kupować teraz na własną rękę, skoro może mi zabronić brać... Poczekam :)

dobra decyzja ;) a ty robisz 3 betę czy odpuszczasz?

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dobra decyzja ;) a ty robisz 3 betę czy odpuszczasz?
    Odpuszczam... Niepotrzebny stres chyba? Dwie zrobiłam, przyrasta, to póki gin nie będzie kazał robić to sama też nie będę :)
    A jak u Ciebie? 14 tydzień.. wow :) ciągle nie mogę się nadziwić jak szybko leci czas... :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    U mnie 17tc i ledwo 1kg na plusie.hm

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon no pewnie, ja sama żałowałam, że latałam jak głupia na tę betę, co ma być to będzie i niestety badanie tego nie zmieni, a trzeba pozytywnie myśleć ;)

Ja zaczęłam 15 , niby 14 skończonych mam więc zaczynam 15...leci leci jak strzała, jestem w II trymestrze :D mdłości już nie miewam, jak już to bardzo rzadko. Zauważyłam, że chyba młode nie lubi fast foodów bo jak zjem za dużo to mam niestrawności okropne -wcześniej nie miewałam także nie pozostaje mi nic innego jak moje kochane pomidorki :P

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Cynamonu słuszna decyzja, nie zawracaj głowy betą. Na wizycie na pewno już zobaczysz piękne serce :)

Ruby jesteś 20 tygodni za mną bo mi leci 35 :) ciekawe czy płeć teraz poznasz na wizycie :)

Mi się po żadnych rybami nie odbija.

Dorobiłam się rozstępów na piersiach ;(

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene mam taką nadzieję, ale coś czuję że będzie jak z młodą -po 30 tygodniu, chociaż liczę na połówkowe, że tam zobaczę.

Ja po pierwsze ciąży miałam na piersiach, brzuchu, udach( przy tyłku samym) i pośladkach rozstępy :/ na początku było je widać potem jak zbledły to już prawie wcale...oczywiście smarowałam się specyfikami w ciąży ale niestety nie pomogło :/

edit: zapomniałam dodać , że wyszły na sam koniec ciąży :( a już myślałam, że będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 13:42

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, Dziewczyny, jak nie urok to...
    Wywaliło mi pod lewą piersią taką bolesną żyłę. Wygląda jak żylak i to spory. Ginka kkazała pokazać naczyniowcowi. Właśnie czekam pod gabinetem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Cholera, Dziewczyny, jak nie urok to...
    Wywaliło mi pod lewą piersią taką bolesną żyłę. Wygląda jak żylak i to spory. Ginka kkazała pokazać naczyniowcowi. Właśnie czekam pod gabinetem.
    MamaTuśka daj znać co to za cuda się dzieją, mam nadzieję, że nic poważnego...

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Byłam u naczyniowca, wszystko jest ok. Musiał być poprzednio jakiś stan zapalny i wytworzyło się krążenie oboczne, które teraz w ciąży tak wygląda. Rozpycha się, uciska na jakiś nerw i dlatego boli. Żyła czysta. Dedimery dla spokojności mam zbadać. Ufff...

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a kiedy zaczęły Ci się mdłości? Pamiętam, że chyba dosyć długo miałaś spokój?:)

MamaTuśka dobrze, że to nic poważnego...:*

Co do rozstępów to dosłownie przed chwilą o tym rozmawiałam ze Szwagierką, Ona smarowała od początku ciąży, w pierwszej nie miała żadnych a w drugiej Jej się porobiły tak na boczkach.. Brzuch ocaliło :) właśnie a czym smarujecie? Ona coś mi mówiła, że większość tych specjalnych balsamów dla mam to od 4 miesiąca ciąży, to prawda?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie pamiętam ale koło 8 tygodnia, jednak same mdłości bez wymiotów także nie było najgorzej :P

Ja smarowałam w pierwszej ciąży oliwką i takim balsamem z apteki na rozstępy drogie dziadostwo było ale nie pamiętam nazwy :/

Mój już popękany brzuch tonie wiem czy się opłaca w ogóle smarować?chyba na oliwce poprzestanę...

edit zrobiłam ciasto z truskawkami bo jutro mamy gości i z reszty koktajl bananowo -truskawkowy , pychotka ;) A miałam ograniczyć słodkie bo to podobno sprzyja rozwojowi infekcji intymnych :P najwyżej od jutra :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:34

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dziś buszuję w sieci od rana ;)
    Tu wyszukałam dobre ceny witamin:
    http://www.aptekagemini.pl/search?st_search[search]=omegamed&st_search[and_search]=1&sort_by=default&sort_order=asc&page=2
    A tu pieluchy tetrowe - gramatura 140g (chociaż w linku jest zapisane 115 ;))
    http://www.aptekagemini.pl/weber-pielucha-tetrowa-biala-115g-m2-80x80cm-1-sztuka.html
    ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 06:38

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ