X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, nie wiem, jak z rozstępami jest do końca, bo ja w sumie oprócz jakichś paru bladych na tyłku to nie miałam, ale mnie wystarcza do smarowania Bielenda z Rossmann, albo Ziajka z serii dla kobiet w ciąży. Tu chyba w ogóle chodzi o nawilżenie skóry najbardziej, więc 2x dziennie, systematycznie trzeba by się smarować. Pewnie skoki wagi mają znaczenie, ale o ile samo tycie można kontrolować, to już "puchnięcie" od wody nie bardzo...
    Cinamon, ja mdłości cały I trym w wersji masakra. Teraz lepiej ;)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli czas zacząć smarować :) chciałam olejem kokosowym ale jest tak tłusty że ani nałożyć bluzkę ani nic...

MamaTuśka od samego początku miałaś mdłości? Mnie jeszcze los oszczędza ;) ciekawe jak długo :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Czyli czas zacząć smarować :) chciałam olejem kokosowym ale jest tak tłusty że ani nałożyć bluzkę ani nic...

MamaTuśka od samego początku miałaś mdłości? Mnie jeszcze los oszczędza ;) ciekawe jak długo :)
    Jeszcze chyba za wcześnie , delektuj się tym stanem bo kto wie co będzie dalej ;-)
    Jak organizm osiągnie większe stężenie bhcg to się zacznie albo i nie, może będziesz z tych zupełnie bezobjawowych?
    Od początku to mnie piersi mega bolały, a jak u Ciebie z tym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuska to znaczy że już by mi wypadało smarować ten brzuch, chociaż ja miałam po schudnieciu nadmiar skóry to teraz się przyda :-P

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja smarowałam oliwką z rosmana i mustelą. Prawda jest taka że jak ma się skłonności genetyczne to one i tak wyjdą choć byśmy kremu za 200 zł używały, choć wiadomo że smarować warto bo będą choć płytsze. Moje nie są bordowe tylko różowe, resztę ciała puki co oszczędziły ale niektórym kobietom to i po porodzie potrafią wyjść.

Kjopa3 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Ejrene :-) Ja te smarowałam i mam rozstępy na tyłku,udach,brzuchu i cyckach :-/. No ale zawsze warto żeby były może trochę mniejsze ;-)

Ejrene, Bratek lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze dziewczyny mówicie :)

Ruby a ja już na OF odpisałam ;) bolą, przy dotykaniu cały cyc ale sutki to już szok całkiem ;) no i trochę spuchły :D ten ból to minie czy już do końca będzie?

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... dla mnie to smarowanie to już nawyk. Mam ziajkę przeciw rozstępom i tym jadę brzuch i tyłek a bilelendę antycellulit z serii sexy mama i tym całe nogi. Pomaga o tyle, że się woda tak nie zatrzymuje i nogi ładnie wyglądają. Olej kokosowy jak tłusty, to po co Ci takie coś. Zwykłe nawilżanie wystarczy, tylko systematycznie.
    Co do biustu urósł okropnie. Mam teraz 75 D... ale jakoś ostatnio przestaje być taki napompowany i nabrzmiały, więc może ostatecznie nie będzie tak źle.
    Królestwo za dobry stanik... A propos, jaki biustonosz do karmienia się kupije. Ktoś mi kiedyś radził, że rozmiar ustala się wkładając do obecnej miseczki, przy założonym na siebie, naturalnie, dłoń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 13:06

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuśka musi być trochę większy żeby włożyć wkładkę do stanika na wyciekające mleko i nie uciskać piersi. Jak będzie za ciasny to będzie uciskał kanaliki mleczne i zapalenie gotowe ;-)

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Tuska mi wszyscy radzą by dobry stanik do karmienia kupić dopiero po porodzie jak mleko będzie w cycach, teraz chyba kupie jakiś byle mieć do szpitala.

Cynamonku przestaną boleć na szczęście :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza i spokój :) pewnie plażing i opalanie :)
    Ja się zbieram powolnie na zakupy, ale w koło coś robię jakoś od rana się nie zabrałam ;)
    A to segregowalam i przeglądałam rzeczy synkowe, wywalałam starocie, układałam swoje ciuchy. Zaraz obiad i może się ruszymy :)

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon, nie, myślę, że te 5kg przy mojej wadze wyjściowej i BMI są w normie. Wg niektórych info w normie, wg niektórych mogłoby być nawet ciut więcej.
    na pewno część, to woda, bo widać, że czasem idzie skokami - nie chodzi i schizę "tłuszczową", ale czasem wchodzę częściej na wagę i obserwuję z ciekawości, jak się zachowuje organizm (ot, takie skrzywienie lekarskie ;) ). No i zdarzało się, że nagle był skok, prawie kg w ciągu dosłownie 2 dni, a potem nagle stało przez kilka kolejnych dób. Więc pewnie czasem jest to też kwestia wody :)

Ruby, haha, no może. I w biust, którego wcześniej nie było :P
    Jejku, daj spokój, akurat w biodra mam nadzieję, że pójdzie jak najmniej. ja i tak mam je wielkie ;(((((( ale u nas jest do tego mega skłonność genetyczna :P Ojciec ponoć, jak się urodziłam, to od razu się nabijał, że rodziny się nie wyprę :P ;)
    P.S. Mądry Młody, że fast foodów nie lubi :P Fuj, nie jedz śmieci :P
    Btw-w pierwszym trymestrze zjadłam coś tego typu nie wiem, dosłownie kilka razy. I to raczej typu "slow food" tak naprawdę :) Jakaś wewnętrzna blokada się wytworzyła, albo co. Nie wiem, ale nie ciągnęło mnie, często wręcz odpychało. A jak już, to musiało być naprawdę dobrej jakości :)

Co do mówienia - nam było mega ciężko wytrzymać z informacją o ciąży, ale dawkowaliśmy. Rodzicom i Teściom powiedzieliśmy dopiero po USG, na którym było widać serce (nooo, Mamie powiedziałam ze 2 dni wcześniej w sekrecie, bo była baaardzo smutna i chciałam sprawić Jej frajdę :) ). Szerszemu gronu znajomych - dopiero po skończeniu I trymestru.
    Bardzo chcieliśmy uniknąć sytuacji typu: "Tadaaaaam, jesteśmy w ciąży!!!!!". A 2 tygodnie później: "Kurczę, nie ma serca...". I rozchodzenie się takiej informacji po otoczeniu/rodzinie... Albo w przypadku wczesnej utraty :(

Odnośnie rozstępów - myślę, że zawsze warto smarować, bo nigdy nie ma gwarancji, ile by ich wyskoczyło, gdyby się NIE smarowało.
    Bratowa mówi, że jej wyskoczyły na sam koniec. Leżała wtedy w szpitalu, trochę ze zmęczenia i złego samopoczucia odpuściła smarowanie, a brzuch zaliczył wtedy ostatni "skok" wzrostowy...
    Większą część ciała traktuję, póki co, różnymi masłami, ale na brzuch (i czasem piersi) - Palmer's w tej skoncentrowanej wersji. Skóra bardzo go lubi :)

A tak w ogóle, to: tadaaaaaaaaam. Idę na L4 od 01.07 :P
    Czyli teraz w pon.urlop 2 tyg., potem 2 tyg. jeszcze pracy i L4. Mam nadzieję, że się nie zanudzę ;) :P
    Szefowa nawet mnie zaskoczyła, bo początkowo myślała, że chcę od razu po urlopie iść, ale powiedziałam, że luz - jeszcze troszkę popracuję, podszkolę młodszą koleżankę, która przejmuje część moich obowiązków... i "dopiero" od 01.07. :)

MamaTuśka lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Ja dzisiaj odpoczywam, nudzimy się i nie robimy nic ;)
    wczoraj mieliśmy gości to posiedzieliśmy do późna więc dzisiaj odpoczynek się należy ;)

No właśnie odpisałam na różu Bratku ;)
    A co do tycia to faktycznie z tą wodą bo raz w ciąu 2 tyg przybyło mi prawie 2 kg, a potem tylko 300 gram ,a jadłam tak samo więc pewnie gdzieś się woda zbiera...ale żeby na udach i biodrach ? :D bo te mam również nieco powiększone :P

edit: już mnie nie odrzuca od kawy także serwuję jedną dziennie ;)
    właśnie idę robić kawę i lody do kawy pochłonąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 16:14

Bratek lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, może jesteś, jak wielbłąd, tylko garby masz na tyłku? :P ;)))))))))

Oooo, co do lodów i kawusi - ostatnio nie wytrzymałam i zrobiłam sobie pyyyyycha rzecz. Gałka lodów do filiżanki - i zalać espresso. Rany koguta, jakie to było pyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (choć dla moich cukrów i ciśnienia chyba lekki szok ;) ).
    2hx6l4z.jpg

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku no nie lody do kawusi :) ale mam smaka :)
    Ja dzisiaj pierwszy raz zjadłam pół arbuza, cukry po nim dobre, ale zgaga... o matko do yeraze mnie trzyma... cały dzień... wrrr.
    Jutro kawa z lodami :-D

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Hmmm, może jesteś, jak wielbłąd, tylko garby masz na tyłku? :P ;)))))))))

2hx6l4z.jpg

BRATKU :-D :-D :-D Rozwaliłaś mnie!!! :-D

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Melduję się po dłuższej nieobecności :) Przepraszam, że tyle się nie odzywałam ale maj przeleciał mi jak szalony.

Cinnamonku gratuluję z całego serca :) bardzo się cieszę :) i mam nadzieję że szybko dołączy kolejna zaciążona :)

Nie mogę uwierzyć, że ten czas tak szybko leci. Niby wszystko mamy gotowe, wyprawka skompletowana, zajęcia w szkole rodzenia skończone, ale ogarnia mnie jakiś niepokój że to już tak blisko... A z drugiej strony nie mogę się doczekać żeby zobaczyć córeczkę :)

Ruby dopiero co wątek zakładałaś a tu już 15 tydzień, szok!

Ejrene jak tam Twoje samopoczucie? Wszystko gotowe?

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa3 wrote:
    BRATKU :-D :-D :-D Rozwaliłaś mnie!!! :-D
    ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8312789d36c6.jpg

Mój zaległy brzuszek tzn.zdjęcie zaległe,bo brzuszek dzisiejszy :-)

Ejrene, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8312789d36c6.jpg

Mój zaległy brzuszek tzn.zdjęcie zaległe,bo brzuszek dzisiejszy :-)
    eee no widać widać, super Kas :)

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ