X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka super,że się odezwałaś i że wszystko już ogarnięte ;-)

Ruby, Kas super wasze brzuszki <3 Uwielbiam oglądać ciążowe brzuchy :-P

luna91, Ruby lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku też mam kosmetyki z rossman bo są wg mnie rewelacyjne. Młodego też w nich myję. Mieliśmy krótki epizod z emolientami, jak wyszła skaza, ale szybko wróciliśmy do babydream.
    Nie używałam oliwki i teraz też postaram się bez. Ale płyn do kąpieli i szampon są super :)

Co do kp to ja się nie nastawiam. Jak się uda to się uda, jak nie to nie :) Z Młodym miałam doła, że mało pokarmu, a potem jak przyszła wizja choroby u niego to te pierdoły przestały mieć znaczenie.
    Dziec ma mieć pełny brzuch, a mama dobry humor i tyle :) wiadomo, że nasze mleko lepsze, ale mm to nie koniec świata :)

Bratek lubi tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka nie wystraszyłaś mnie tak mocno :P Szwagierka już mnie trochę przygotowała na te gorsze scenariusze ;) obawy są, ale kto ich nie ma? Co do brzucha to jeszcze dwa dni temu mówiłam koleżance przez tel, że nie przytyłam za bardzo i brzucha też nie widać, a tego samego dnia wieczorem Szwagier skomentował, że kindziol mi wywaliło :P wczoraj kolega mojego M też powiedział, że brzuch mi się zaokrągla ;) ale póki co to tak zależy w co się ubiorę, po domu to wiadomo legginsy i koszulka i może dlatego ;)

Bratku ja też porządnie przewertowałam Srokę któregoś dnia, pozapisywałam te najlepsze i wychodzi, że w sumie tańsza półka ma często super składy :) chociaż oczywiście nie zawsze, ale te reklamowane mają takie składy, że włos się jeży... Ruby ja też dzięki niej zmieniłam swój płyn do higieny intymnej :) używam teraz Biały jeleń hipoalergiczny i naprawdę polecam, zero problemów ;)

luna91, Bratek lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używamy bebydream i hippa i linomag zielony. Ale oliwki też nie używam na razie, w ogóle staram się jak najmniej kosmetyków używać.

Lunka mój faktycznie 4,5 się urodził ale dużo spadł w szpitalu i jak wychodziliśmy to miał 4080. Ale długi jest bo 61cm i też część ubranek odkladam i nawet ich raz nie miał na sobie.

Dziś mój syn po raz pierwszy obudził się sam w nocy na jedzenie.

luna91 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - naturalnie go urodziłas? Na serio wielki :D chyba wysocy z mężem jesteście czy nie?

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja wzięłam oliwkę, bo kazali mieć w szpitalu - inaczej wysmarują olejem parafinowym. Tylko pilnowałam, by nie była na oleju parafinowym. Później, jak coś, chętnie sama zużyję, zamiast balsamów ;)

Wzięłam też puder... z myślą o sobie i lecie ;) a opakowanie chciałam zostawić na później, na mąkę ziemniaczaną. Ale, cholibka, widzę dziś, że chyba nie da się odkręcić, buuuuuuu :((((
    Zna któraś taką zasypkę, której pudełko na 100% się odkręca?

A z tymi płynami do higieny intymnej - pamiętam, jak rozmawiałyśmy na różu. To jest właśnie tak, że robią ich mnóstwo - z takimi czy innymi bajerami, za które nieraz trzeba spoooooro zapłacić. Ale większość jest na SLS-ach, ma dużo chemii... i mnie np. bardzo wysuszają. Długo nie mogłam znaleźć na to sposobu :( Aż okazało się, że Facelle extrasensitive (czy jakoś tak ;) ) - za 5zł bodajże :P oraz ten z Biedronki (ale dla dziewczynek!!!!) - za niepełne 4 zł, hahahaha - są naprawdę fajne :)
    No i Sylveco <3 ale on droższy :(
    P.S. Nie wiem, co używacie do twarzy, ale Sylveco ma też cuuuudowny płyn micelarny lipowy. Tzn. nie wiem, co Sroka o nim sądzi, ale skłąd wydaje się ok. Ten płyn, potem 3-4 kropelki olejku organicznego, zamiast kremu (np.śliwkowy, mmmmm, cudnie pachnie migdałami ;) ) - no powiem Wam, że moja skóra luuuuuuuuuuuubi to <3 :-D
    P.S.2. Sylveco ma też serię dla dzieci - no ale znów - cena już troszkę bolesna... chociaż tak naprawdę, jak na tego typu kosmetyki, i tak całkiem ok ;)

Co do dziecięcych rzeczy - większość Babydreamów wypada bardzo dobrze. Gorzej trochę z chusteczkami, ale serio - teoretycznie w ofercie Rossmanna jest ich mnóstwo... a w moim R. mały wybór, ale za to to, co trzeba. Jakby co, sprawdziłam, że w Biedrze pod blokiem są też Dady Lawendowe (!) oraz Fitti Classic - na szczęście, obie robione przez EcoWipes (podobno jak robi inny producent, to potrafi zmienić skład :-O ).
    Ale na początek - mamy polecane przez Srokę: Babydream Nagietkowe oraz Tami Ultrasensitive plus suche, a do tego płatki. Chcę spróbować w domu pielęgnację wodą/rumiankiem, ale tak sobie pomyślałam, że na wyjścia, to chyba jednak dobrze mieć.
    No i dla Męża, zwłaszcza na początek, zanim się oswoi :P Nawet osobno dokupiłam Mu płatki itd - żeby były w szufladzie dziecięcej, w ramach jasnego przekazu pt.: "To, co jest w szufladzie DZIECKA, możesz używać do DZIECKA" ;) . Znając życie, zaraz się zestresuje czy coś tam jest dobre, czy nie... No i w sumie fakt, może lepiej, by miał osobne - zamiast niechcący gwizdnąć mi do pupki niemowlaka płatki z peelingiem........ B-) ;)

Aha, słuchajcie - wiem, że różnie jest w szpitalach. Czy któraś z Was musiała mieć swoje pieluszki? Jeśli tak, to jaką paczkę kupowałyście na początek? Wiem, że najbardziej opłacają się te większe, ale mam zagwozdkę: 1. Czy to się gdzieś zmieści? (np.pod łóżkiem... obok torby, drugiej torby....bla bla ;) Spoko, nie jestem z tych, co jadą z wielką walizką, no ale nie da się nic nie wziąć...), a do tego 2.Co, jeśli się okaże, że jednak dany rozmiar nie do końca pasuje Młodemu?
    Wiem, że może brzmieć goopio, ale im bliżej terminu, tym więcej pytań z gatunku "głupich" ;)
    No ale jak się dziecia nie miało, to tak jest... 48px-Face-grin.svg.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:21

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku ja też kupiłam ten puder z rosmana z taką samą myślą jak Ty :)

Co do pieluch to teraz jest jakaś akcja pampersa i w szpitalu dostaje się paczkę 22szt 1 (tylko nie wiem czy w każdym) i ja też wzięłam 22 szt 1 ale swojego opakowania nie otworzyłam nawet, tamte nam starczyły. Co do rozmiaru to na pewno w jedynki Twój wejdzie bo mój wchodzi :)
    A miejsce to albo pod łóżkiem, a ja po CC to torbę na oknie miałam by nie musieć się schylać, akurat miałam łóżko obój okna, a małego pieluchy itp. W małej walizce i ją miałam między szafką a ścianą ibw sumie z niej raz jak wyjełam co potrzebne to później już nie otwierałam.

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Ejrene - naturalnie go urodziłas? Na serio wielki :D chyba wysocy z mężem jesteście czy nie?

Nie CC właśnie dlatego że duży i miał obwód brzuszka większy niż głowy i ryzyko było. A my wysocy :) około 180cm mamy, więc młody pewnie też będzie wysoki :)

luna91 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi młodego szacowali na 4200 i chciałam cc. Ale powiedział doktor, że 4500 to wskazanie plus wąska miednica bla bla...

Bratek u mnie swoje tylko, nic nie dawali. Ja użyłam chyba koło 30 szt 1 w szpitalu. W domu to moment, chyba że 2-3 tyg nosił. Później 2 to dosłownie jedna duża paczkę i jak mial miesiąc z hakiem to 3 poszły w ruch :) dobrze ze zapasów nie robiłam. Dzieci w różnym tempie wyrastają i raczej ja bym ostrożnie pochodziła do zapasów :p

Bratek lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Dziewczyny :)

No właśnie na liście podczas zajęć szkoły rodzenia jest... w sumie wszystko ;), może poza Octaniseptem :P .
    O akcji Pampersa wspominała położna, tylko właśnie nie wiedziałam czy to przyślą do domku, czy też dają na oddziale.
    Czyli nie ładować się w tę paczkę 88szt.? Może wezmę małą i zobaczymy - najwyżej Małż dokupi ;)

lunka, rany koguta, to jest naprawdę niesamowite, jak szybko maluchy rosną :-O
    Ale dlatego też tak się zbieram, jak wilk do jeża, do ubranek. Zwłaszcza, że znajomi uprzedzali, że te pierwsze ciuchy piorunem idą w kąt - szybko się wyrasta, a przy tym nie brudzą się tak, jak wtedy, gdy dzieć zaczyna się przemieszczać, jest dokarmiany (więc zalicza baaaardzo bliskie kontakty z papkami wszelakimi ;) ) itd. :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka a ile się Twój urodził?
    Mi prowadzący kazał się w dniu terminu zgłosić do szpitala, bo nie chciał czekać dodatkowego tygodnia by jeszcze wiekszy nie urósł. Ale myślałam że najpierw będą próbować wywoływać. Ale po przyjęciu ordynator mnie zbadał i zakwalifikował do cc od razu. Na USG w poniedziałek wyszło mu że 4,5 i tyle się urodził we wtorek :)

Mi w domu teraz więcej idzie pieluch, jeszcze też 1 używamy, wczoraj dostaliśmy 2 w prezencie i porównując to są minimalnie większe niż te 1 więc też na krótko będą

atdc15nmjt4tk663.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene mój 3900 i 60 cm.

W ogóle przed porodem to ciężko cokolwiek planować, bo człowiek zielony. Dopiero po porodzie życie weryfikuje co potrzebne a co nie. Poza tym każde dziecko inne. Mój np nawet nie ulewa więc nie brudzi ubranek nic a nic. No wiadomo, że sie poci, zbiera jakiś tam bród więc trzeba zmieniać.

Nie mogę się doczekać waszych maluchów :D na fb na grupie wstawię zdjęcie mojego szkraba :) tu nie chce

Ejrene lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku u nas niby dają paczkę Pampers premium care ale mieli jakieś opóźnienie w dostawie i ja dostałam dopiero w 6 dniu więc radzę mieć choć kilka swoich na początek. Ja miałam 8 szt w torbie a później mąż kilka godzin po porodzie mi doniósł paczkę żeby od razu nie isć z takimi bagażami. My mieliśmy 1 z belli 42 szt a później 0 z pampersa 30szt i ja to wszystko przez niecały tydzień zużyłam mąż jeszcze dokupował. Często zmieniałam bo miała czerwoną skórę na pupie no i kupa za kupą szła więc pielucha za pieluchą :) U nas chusteczki się nie sprawdziły tylko czysta woda i płatki kosmetyczne albo suche chusteczki tami. A z maści tak jak Ejrene pisze zielony linomag jest super. My przez to podrażnienie przeszliśmy chyba przez wszystkie maści i teraz na zmianę używam linomag i bepanthen z oliwą z oliwek. Ostatnio położna poleciła mi też Calmapherol baby, nie słyszałam wcześniej o tym kremie, kupiłam ,ale okazało się że jest po pierwszym miesiącu więc czeka, choć mam nadzieję że już się nie przyda bo skład ma fajny ale raczej na odparzenia a nie do codziennej pielęgnacji.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma bepanthenen na odparzenia. Użyłam chyba 3 razy jak mu sie dupka czerwienila i przeszło po 1 smarowanku :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety,

Bratku u nas dawali taką mini wyprawkę w szpitalu,było kilka pampersów (reszta swoja) mały sudocrem, jakiś puder do pupci itp. Fajne bo w takich mini opakowaniach więc mało miejsca zajmowały.

Znowu marudzę ale powiem wam że jest mi strasznie przykro bo chodziłam po sklepach i nawet kilka osób mnie pytało na kiedy termin ( mówię o sprzedawczyniach) i wszystkie o a duży już brzuch jak dopiero na listopad i cały czas takie komentarze, czułam się jak krowa. Potem poprawiłam sobie humor - bo dzisiaj jedziemy na spotkanie ze znajomymi - kolega wynajął domek i robi grilla tam więc też na chwilę wpadniemy, a więc humor lepszy bo kupiłam sukienkę o dziwo w sklepie chińskim za 39 zeta i nawet nie wyglądam w niej jak prosie więc pojadę...ja wiem, że to trzeba się cieszyć brzuszkiem ale jak się mam cieszyć jak wszyscy tylko komentują że wielki go mam.

A tu sukienka - jeszcze dużo luzu mam także całe lato obchodzę ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df077e1b20f1.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene gdzieś na zdjęciu widziałam że macie śliczną pościel do łóżeczka niebieską z piórkami czy coś w tym stylu? chyba dwustronna? masz gdzieś linka czy kupiłaś w sklepie stacjonarnym?

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby super sukienka a za taka cenę to już w ogóle rewelacja :)
    A gadaniem się nie przejmuj, najważniejsze żeby ciąża była bez problemów i synek zdrowy i na pewno tak będzie a brzuszek szybko spadnie po porodzie :)

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Ruby miej ich w tyłku :*
    Mnie sąsiadka lat 93 przedwczoraj jak zobaczyłam to zaoytała czy znowu w ciąży jestem bo brzuch mam:p

Wila Twoja mała też chyba miała ten rumień niemowlęcy? Długo się wam utrzymywał ?

Lunka to Twój synek też duży i długi :)

Ruby to nie pościel tylko kocyk, podeślę Ci linka na fb

atdc15nmjt4tk663.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby nic się nie przejmuj takim gadaniem :) ciąża rządzi się swoimi prawami :P a sukienka bardzo fajna :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, ale to jest TWOJA interpretacja - przecież oni pewnie mówili życzliwie? No chyba, że każdy złośliwie wywalał oczami i w ogóle - i jesteś tego pewna, a nie, że Ci się zdawało B-) :P ;) Ludzie często mówią to w dobrej wierzę - wiesz, takie w stylu:"Niech dzieciak rośnie" itd. Skąd Ci jakieś "prosię" przyszło do głowy? No pleeeaaaaaseeeee.....

Poza tym pamiętam, jak np.znajoma zobaczyła mnie po urlopie i mówi, że uroooooossłaaaaam. Akurat miałam trochę zmienny nastrój, więc sobie potem dopowiedziałam :P Dopiero potem zapytałam, gdzie najbardziej. A ona śmiejąc się: "Nieeeeeee no, brzuch! Reszta praktycznie nietknięta :) Ale brzuszek już konkretny :) "
    I u mnie w pracy wprost mówili, że brzuszek mam niczego sobie. Ale że tyję wolniej, niż normy przewidują, to jestem w stanie uwierzyć, że chodziło im o SAM BRZUCH, nie całą resztę i nie było to złośliwe (zwłaszcza, że nie ja pierwsza z pracy jestem w ciąży ;) ).
    W ogóle z tego brzucha się ciągle nabijaliśmy ;) Kumpel na odchodne przed L4 stwierdził, że ja chyba bliźniaki tam targam :P
    A Mąż, to już w ogóle nie będę pisała, co czasem wygaduje :P :P :P

Kop w d*** normalnie leci!!!!!! ;)
    A sukienka bardzo fajna :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ