Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Bratek wrote:cinnamon, trafiłam wczoraj na ten artykuł, szukając info o ubrankach, ale jest tu w ogóle o wyprawce. Wiadomo, nie ma źródeł idealnych, ale powiem Ci, że jest to całkiem niegłupie zestawienie.
http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx?page=1
Ooooo mamuniu!!! Przeczytałam pierwszą stronę i już się zakręciłam a to dopiero ubranka chyba rozłożę czytanie w czasie, ale faktycznie, sensownie opisane dzięki :*Bratek lubi tę wiadomość
-
cinnamon cookie wrote:Ejrene a wszędzie czytałam, że na początek lepsze body kopertowe, że wygodniej niż zakładać przez główkę no proszę
No mi też tak mówili to kupiłam :p chyba większość mam je woli mi wygodniej przez głowę i szybciej.
Ale wiadomo jak kto woli dlatego na początku lepiej za dużo nie kupować tylko na własnej skórze się co komu bardziej przypisuje -
nick nieaktualnyno przywizołam wreszcie młodą do domku
Byliśmy jeszcze po drodze z zaległą wizytą u znajomych i powiem wam tak, przychodze jedna koleżanka mówi jeeee jaki duży brzuch, za chwilę wchodzi druga i mówi o jaki masz mały ten brzuszek także co człowiek to inne spojrzenie
Ja nie miałam ani jednego body kopertowego bynajmniej nie kojarzę i przy przebieraniu wyprawki nie zauważyłam takowego. To fakt za dużo mieć to też bezsens bo nie wiesz co tobie będzie wygodniej wkładać, każdy ma swoje jakieś sposoby i sam musi stwierdzić co lepsze dla niego więc jak Bratek pisze trochę na początek a potem dokupić, teraz wszystko jest tak dostępne że jedziesz i za 20 min masz pełną torbę zakupów
Cynamonku u mnie nic się w owłosieniu nie zmieniło ale każdy organizm jest inny a może jakieś uczulenie? -
Ano widzisz
Grunt, to się dobrze czuć samemu ze sobą a w razie wątpliwości być w stanie uczciwie odpowiedzieć sobie na pytanie: "Prowadzę się" ok czy przeginam i zbytnio folguję?
A wcześniej czy później.... Nadchodzą te piękne dni...:
Wczoraj po raz pierwszy uskuteczniałam wygibasy z golarką i... lusterkiem )))
No ale cóż począć...
... i nie ma odwrotuKjopa3, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór
Cinamon jaj napisałaś o włosach - jak byłam w dosłownie 10 tc i nikt z dalszej rodziny nie wiedział o ciąży to mi zaczęli mówić, że mi włosy zgestnialy lub pociemnialy później miałam włosy na brzuchu teżWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 23:30
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Cynamon a odnośnie tego, że w pierwszej ciąży wszystko nas zaskakuje to pamiętam jak któregoś dnia (jakoś 16 tc) poszłam się myć i zobaczyłam, że mam pępek brudny jakiś i szorowlam go z 5 min, nawet szczotka do paznokci a on po prostu sciemnial, bo ta kresa ciemna sie robiła
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
A wiecie co, a'propos tej kresy - że coś kojarzyłam, że ona miała być od pępka w dół... a ja mam, jak Pan Bóg przykazał, przez cały brzuch. Dłuuuuugo na nią czekałam, ale jak już się pojawiła, to tak od serca
P.S. Ktoś ma bezpieczne sposoby na swędzące stopy???????
Aaaaaa, myślałam, że je sobie wczoraj wieczorem odgryzę ;/
Ze 2 tygodnie temu miałam coś, jak..... eeeee, potówki? Nie wiem czy to się tak nazywa. Swędziało, zbladło, przeszło.
A wczoraj wieczorem tak dawały czadu, że szok. W końcu zaczęłam polewać zimną wodą. Potem chlapnęłam dziecięcą oliwkę Babydream'u, bo skóra wydaje się taka dziwna, jakby sucha, ale.... nie potrafię tego opisać ;/
Dziś jest lepiej, ale wychodzi na to, że powinnam biegać boso, bo cokolwiek by nie miało kontaktu ze skórą, zaraz jest podrażniona.
Jakby co, poza stópkami, nic mnie raczej nie swędzi (a przynajmniej, dopóki się nie zacznę drapać ). -
nick nieaktualny
-
Ejrene, coś mi świta, że ona może nie znikać nawet kilka tygodni po porodzie
Ruby, no właśnie mam cholestazę z tyłu głowy, chociaż coś mi dzwoniło, że w razie czego to raczej nie są same stopy, tylko leci dalej (moja Bratowa miała tak na całym ciele).
Hm, zobaczę, bo w sumie jutro miałam iść na kujanie - zarówno z NFZu, jak też prywatnie. Może od razu chlapnę podstawowe parametry wątrobowe i jak coś, będę ścigać moje lekarki ;/
P.S. Dłonie też mnie dziś trochę swędzą, tylko nie wiem czy nie jest to kwestia: ciepła plus świadomości tego, że w razie "W" mogą swędzieć, więc zaczęły mnie swędzieć z wrażenia.... )))) Bo napadowo, to mnie potrafi wszystko swędzieć ale swędziawka ma to do siebie, że jak człek o niej pomyśli, to od razu go dopada... )))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 16:14
-
nick nieaktualnyBratku no podobno nie zawsze, u mnie niby zdiagnozowali w pierwszej ciąży cholestazę, ale nie zgadzam się do końca z tą diagnozą bo mnie swędział brzuch i miałam na brzuchu wysypkę na rozstępach ( w internecie znalazłam że to pokrzywka ciężarnych ale u mnie takiego czegoś nie znali ) zrobili próby i miałam chyba aspat lekko podwyższony i od razu cholestazę stwierdzili. Nie miałam żadnego swędzenia stóp,dłoni - nic a nic tylko rozstępy na brzuchu.
-
A to o jakiejś wysypce pisali w tym popularnym poradniku "W oczekiwaniu na dziecko" - musiałabym dokładnie poszukać.
No nic, mam wizytę w piątek, ale myślę, że jutro, max we wtorek, po prostu zrobię enzymy wątrobowe i będę spokojniejsza -
nick nieaktualnyBratek wrote:A to o jakiejś wysypce pisali w tym popularnym poradniku "W oczekiwaniu na dziecko" - musiałabym dokładnie poszukać.
No nic, mam wizytę w piątek, ale myślę, że jutro, max we wtorek, po prostu zrobię enzymy wątrobowe i będę spokojniejsza -
Dzień dobry
Lunka nie wiem czy to już od ciąży, ale albo nie zwróciłam wcześniej na to uwagi albo co, ale mam ZDECYDOWANIE dłuższe i więcej włosków na linii brzucha ale od góry do pępka ciemniejsze póki co nie są, ale dłuższe
Dziewczyny u mnie znów taki brązowy śluz po chyba po , bo było w sobotę wieczorem, rano było trochę śluzu, później nic i teraz rano znów... Nie wiem czy panikować czy nie gina na dodatek jeszcze nie ma w tym tygodniu, na urlopie... Będę obserwować, jak się nasili to chyba jechać gdzieś co? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzisiaj w pracy jestem fizycznie, ale nawet fajnie bo wszyscy chca ze mna sie zobaczyc, pogadac bo dawno mnie nie bylo wiec taki luzny dzień dzisiaj
Cynamon ja bym chyba pojechala jak dalej cos tam masz, nigdy nie wiesz, lepiej sprawdzic, jesli wszystko bedzie ok to cie puszcza ale moze warto podjechac zeby sie nie stresowac za bardzo? -
cinnamon, raczej nic groźnego, ale jakby co, jedź na IP. Lepiej pojechać i zmarnować parę godzinek, niż się stresować :-*
A ja upuściłam krew - zobaczymy, co z tą wątróbką. W sumie sprawdziłam, że Clexane i Fraxiparine mogą, niestety, obciążać wątrobę, więc w sumie dobrze sprawdzić.