X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałkowy poranek zza pracowego biurka...ale mi się nie chciało do pracy wstawać:( trzymajcie dziś dziewczyny za mnie kciuki, idę do dyrektora powiedzieć o ciąży...lekko nie będzie, bo to bardzo specyficzny człowiek (dodam, że z wykształcenia ginekolog), któremu się bardzo nie podoba jak pracownice zachodzą w ciąże, bo to przecież straszny problem dla zakładu pracy...ehhh mam stresa:(

Juwelka fajnie, że nas znalazłaś:) zaglądaj do nas i opowiadaj co tam u was:)
    Jestem jak najbardziej za tym, żeby wpisać terminy porodu, płeć, imię bobaska na pierwszą stronę:) to się meldujcie dziewczyny, powpisuję Was:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Magda kciuki trzymam z całych sił! Ja termin porodu niby 6 maja ale podam dokładnie po pierwszej wizycie u gin :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia to wpiszę na razie 6 maj, a najwyżej potem się poprawi:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po rozmowie z szefem. Chyba miał udany weekend, bo co się zbyt często nie zdarza był w dobrym humorze:) nawet pogratulował. Na szczęście szybko zdążyłam powiedzieć, że termin porodu mam na marzec, bo koleżanka z pokoju na początku lutego wraca z macierzyńskiego, więc się aż tak nie wkurzył, że obie w tym samym czasie. Nawet obiecał, że zgłosi do urzędu pracy zapotrzebowanie na pracownika, więc oby się ktoś szybko znalazł to jeszcze zdążę przeszkolić:)

Est lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to dobrze ze udalo sie zalatwic,wiem.jak to jest w pracy ale kazdy chce miec dziecko i sie 9 nie stara przeciez nikt tego specjalnie nie robi ze zachodzi,niech troche zrozumienia maja,ale coZ zrobic,dobrze ze pare groszy dostaniesz na zwolnieniu,bo ja nie przepracowalam nawet roku a wiekszosc na czarno robilam... zapisz mnie na 12Marca,a plec powiem ci we wtorek albo za miesiac;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jak pojde jutro na wizyte to mam powiedziec mu zeby dal mi zaswiadczenie do up o niezdolnosci do wykonywania pracy?;)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci nataliano, że ja w sumie nie wiem jak z tymi zaświadczeniami jest. Ale jeśli jesteś zarejstrowana w Urzędzie Pracy to warto takie zaświadczenie dostarczyć, żeby Ci nie szukali pracy, ale żebyś miała ubezpieczenie. Bo teraz się chyba coś pozmieniało i ponoć jeśli trzy razy odmówisz pracy, którą Ci urząd załatwia to mogą Ci zabrać ubezpieczenie zdrowotne.

a i jeszcze mi się przypomniało, pamiętajcie dziewczyny, żeby iść do ginekologa przed 10 tygodniem. Bo jeśli się nie będzie miało udokumentowania ciąży przed 10 tygodniem to się nie dostanie becikowego. To w sumie informacja dla tych które są jeszcze w tej wcześniejszej fazie ciąży:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda no widzisz a tak się bałaś :) To zróbmy tak, jak się coś z datą zmieni to poprawisz :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym trzykrotnym nieprzyjęciem pracy to prawda, bo znajomy miał taką właśnie sytuację, że żadna propozycja mu nie odpowiadała bo pracował gdzieś na czarno.

Z 10 tygodniem też już doczytałam i powiedzcie mi kiedy u Was było już widoczne serduszko dzieciątka ? Bo nie wiem czy jak się umówię na wizytę około 10 września to będzie końcówka 6 tygodnia czy była by szansa na usłyszenie serducha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 10:28

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano ja to w sumie z pracą nie narzekam, tylko właśnie szefa mam kiepskiego, ale z nim mam mały kontakt. Tylko wtedy jak jakieś skomplikowane sprawy mi wychodzą. Ogólnie to mam umowę na czas nieokreślony, więc mam względny spokój. Jeśli pójdę na zwolnienie to i tak 100% płatne jest w ciąży, a potem na rok macierzyńskiego

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja na pierwszą wizytę się umówiłam na początku 8 tygodnia. Z USG mi wyszedł 7tydzień 1dzień i serduszko już miałam widoczne, biło 150 uderzeń na minutę:) Lekarz od razu założył mi kartę ciąży. Nie chciałam się szybciej na wizytę umawiać, żeby się nie stresować jakby za wcześnie było na serduszko. A tak już na luzie wszystko zobaczyłam:) Ja też mam takiego lekarza, który bardzo uważa na malucha i nie robi niepotrzebych rzeczy. USG mi robił przez brzuch, bo mówił że to bezpieczniejsze dla malucha, więc nawet nie wiem czy jakbym zaszła na wcześniejszym etapie ciąży to czy w ogóle by mi zrobił usg.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia,
    Ja serduszko zobaczyłam jak byłam w 6 tyg + 5 dni, czyli końcówka 7 tygodnia. Czasem widać wcześniej, ale nie zawsze.
    Ja o becikowe się starać raczej nie będę. Mieszkam w UK i taki 1000 zł niewiele mi pomoże. Zresztą to podobno dużo bieganiny po urzędach, a ja nie będę miała na to ani czasu ani siły. Nie będę przecież specjalnie leciała do Polski, bo więcej stracę niż zyskam.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, na kiedy masz termin porodu? wpiszę na pierwszą stronę:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moj tp to 6.03.16 :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est mamy termin porodu na ten sam dzień:) ciekawe czy tak samo urodzimy:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin porodu na 6 marca 2016 :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naczytałam się wczoraj na temat opryszczki w ciąży. I opinie są różne. Ale wielu lekarzy pozwala normalnie używać maści typu Zovirax, czy Hascovir, bo to miejscowo i nie wpływa za bardzo na płód. A ponoć lepiej wyleczyć niż dopuścić do rozprzestrzeniania się wirusa. A ponieważ mi Hascovir zawsze pomagał postanowiłam go użyć. Lekka warstwa i już mnie mniej swędzi i boli. Żadnej kobiecie nie zaszkodziło, więc mam nadzieję, że mi też nie zaszkodzi :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna to dobrze, że znalazłaś coś co możesz użyć na tę opryszczkę. Ja też nie miałabym pojęcia co mogę zastosować, ale na przyszłość dobrze wiedzieć. Zresztą i tak jak już weszłaś w II trymestr to więcej rzeczy można, bo jest dużo bezpieczniej dla malucha:)

Ja jeszcze godzinka i do domciu:) poniedziałek będzie z głowy, ale roboty miałam jak nigdy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 14:15

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No żadna dziewczyna, która tą maść stosowała nie stwierdziła by w jakikolwiek sposób zaszkodziła ona dziecku. Mam nadzieję, że w moim przypadku będzie tak samo :D W końcu moja dzidzia musi być silna po mamusi :D
    Zauważyłam, że na naszym wątku w ovu zrobiło się ciszej. Ja jakoś nie mam za bardzo ochoty nic tam pisać, bo mam wrażenie, że cokolwiek napiszę to sprawię komuś przykrość... Wy też macie takie odczucia?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna na pewno nic się nie stanie po tej maści, skoro tyle dziewczyn stosuje:)
    Powiem Ci , że ja mam tak samo jeśli chodzi o nasz wątek na ovu. Podczytuję regularnie ale jakoś nie piszę, żeby nikogo nie urazić. Z jednej strony mam ochotę, bo się czuję związana z dziewczynami, ale z drugiej jednak nie chcę nikogo razić tym, że nam się udało...a przecież też łatwo nie było i doskonale rozumiem starające się dziewczyny jak to jest...Był taki moment ożywienia kiedy każda napisał co jej leży na wątrobie, a teraz znowu pustki. Ja chyba póki co nie będę się tam udzielała, chyba że zostanę wywołana do tablicy...

Właśnie się ogarniam po obiadku. Upiekłam sobie cukinię faszerowaną kaszą jaglaną i się najadłam na maksa:) ale żebym nie wyszła na żarłoka to pół cukinii zostawiłam mężowi:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ