X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie napisałam dzisiaj komentarz na ovu. Ale dotyczący kota. O sobie nie będę pisała.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Niepokorna, super, ze mamy ten sam termin. Zobaczymy czy nasze maleństwa w tym samym czasie zechcą się urodzić :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est ja mam wizję 29 lutego, hehe:-) mąż się śmieje że jakby coś to będę zaciskac do północy:-)

Na ostatnim usg z obwodu główki wyszedł właśnie 29 luty, ale lekarz powiedział że to się nie ma co tym sugerować:-)

Dziewczyny mam jeszcze takie pytanko:-) na ostatnim usg wyszło że mam cyste w jajniku. Torbiel ma 4cm średnicy. Slyszalyscie moze o takich przypadkach? Lekarz mówił że będziemy obserwować i że powinna się wchłonąć, ale może coś wiecie na ten temat?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez się śmiejemy, ze pewnie trafimy w 29,02

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No żeby tylko mi się nie urodziło 29.02. To będzie katastrofa.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy się jednym słowem postarać, żeby tego nieszczęsnego 29 lutego nie urodzić:)
    Jak Wam dziś dzień mija? Klaudia kiedy się umawiasz do ginka? Jak się w ogóle czujesz?

Ja kurczę się muszę chyba za jakimiś ubraniami ciążowymi rozejrzeć, bo pomału się wszystko za ciasne robi....niedługo nie będę miała w czym do pracy chodzić:(
    najgorzej, że u mnie w mieście nie ma żadnego sklepu z odzieżą ciążową:( chyba tylko internet mi zostaje

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda myślałam dzisiaj zadzwonić żeby mnie zapisała na jakiś termin, który ona uważa już za odpowiedni ale tak cały czas się waham jeszcze.. Co do samopoczucia to ogólnie jest w porządku, piersi jedynie bardzo bolą więc jak mam tylko taką możliwość to bez stanika siedzę, momentami robię się bardzo senna i chyba jestem wrażliwsza na zapachy. Od wczoraj czuje takie ciągnięcie w lewej pachwinie, a dzisiaj jak stałam w kolejce w banku to czułam takie jakby rozpychanie w brzuchu. Mam nadzieję, że to nic poważnego tylko macica się powiększa.

To Cię czekają poważne zakupy :) A w jakiś sieciówkach typu H&M, C&A szukałaś? Bo one mają asortyment też dla ciężarnych..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie w h&m zlikwidowali dział dla ciężarnych, a c&a niestety nie mam u siebie:(

jeszcze może trochę przetrzymam do końcówki września, bo akurat wyjeżdżamy do warszawy na chrzciny u mego brata, więc tam może uderzę na zakupy. A póki co na pewno muszę stanik sobie wymienić, bo piersi mi już strasznie urosły...z czego się tylko mąż cieszy, bo ja nie za bardzo. W domu chodzę w ogóle bez, albo w sportowym ale do pracy już muszę normalny mieć. Może znajdę gdzieś jakąś fajną dresową sukienkę, to kupię sobie. Materiał rozciągliwy więc może jakoś dam radę wytrzymać te kilka tygodni do zakupów.

Do ginekologa lepiej zadzwoń, już będziesz spokojniejsza że masz termin umówiony, ja do mego się muszę minimum dwa tygodnie przed wizytą się umawiać, bo później już terminów nie ma.
    Bolące piersi są całkowicie normalne, ja do tej pory mam strasznie wrażliwe. Jak stoisz gdzieś w kolejkach to staraj się długo nie zostawać w jednej pozycji, bo może Ci się w głowie zakręcić, lepiej się troszkę przy tym ruszać. Rozpychanie w brzuchu też jest normalne, coś już Ci się po prostu zaczyna w środku dziać:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, zamierzasz do samego końca pracować?

Klaudia,
    Ja rozpychanie w brzuchu też czasem czuję. Ale pachwiny na razie mnie nie bolą.

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz kupiłam sobie dwie pary jeansow w h&m mama i jestem z nich bardzo zadowolona.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna do samego porodu na pewno nie będę pracowała:-) ogólnie to nie mam ciężkiej pracy, bo siedzę za biurkiem, czasem muszę wyjść w teren ale ciężko nie mam. Uzalezniam wszystko od tego jak się bede czuła ale myślę że do 6 miesiąca powinnam popracować. Też muszę poczekać aż szef kogoś zatrudni na zastępstwo żeby trochę przeszkolic nowa osobę. Zobaczę jak to będzie jeszcze:-)

Est jakie są ceny spodni w h&m mama?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej gin, jestem umówiona na wizytę na 21 września, pogadałyśmy sobie chwilkę i oczywiście mam zażywać kwas foliowy, nie przejmować się żadnym kłuciem w pachwinach i w brzuchu bo to normalka,:) a jeśli (odpukać) pojawiły by się jakieś problemy mam prosto do niej do gabinetu jechać bez żadnego dzwonienia.

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Klaudia że zadzwonilas:-) na pewno będziesz spokojniejsza:-) do wizyty czas ci szybko zleci. Ja kolejną mam 25 wrzesnia więc zaraz po tobie:-) z kwasem foliowym ja kupiłam sobie preparat namaDHA, ma bardzo dobry skład:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam,mialam.dzis wizyte u gina a pocalowalam klamke bo jest na urlopie,to ja nie wiem po co zapisuja na dsien w ktorym.nikt nie pracuje,bo niby mial go ktos zastapic,,ehhh i czekac do czwartku na zapis...jeszcze u nas tak goraco 36stopni,glowa mnie boli,wymiotowalam dzis bo taki paskudny smrod z.dworu chyba cos zwiazane z gnojowka,bleee

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki można do was dołączyć? tak jeszcze troche niemiało, bo wczesna ciąża ale jednak.
    Z ostatniej miesiaczki wynika ze jestem w 5t6d ciąży ale wczoraj robilam bete i wyszla 1332 i to wg norm to 4-5 tydz, ale podejrzewam opozniona owulację.
    Jestem po poronieniu wiec bardzo sie boje ale jestem dobrej mysli :)
    jutro jade powtórzyc bete

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda tylko, że mąż nie da rady być na tej pierwszej wizycie, bo gin wszystkie popołudnia ma zajęte do końca października, ale na następną wizytę już pójdzie :) Muszę oblukać te tabletki i jak dokończę kwas foliowy to kupię sobie jakiś zestaw witaminek :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliano to nieźle Cię urządzili ;/ u mnie też upał okropny, siedzę w domu przy wiatraku a i tak termometr w pokoju 31 stopni pokazuje.

zytka pewnie, witaj i trzymam kciuki za jutrzejszą bete :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, za jeansy zapłaciłam 129 zl.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, dopoki to jest delikatne klucie czy nawet bol to nie przejmuj się, całą ciążę cos tam bedzie sie działo:-)
    Ale dobrze, ze sie upewnilas, bedziesz spokojniejsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 16:29

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano to Cię lekarz urządził, szkoda gadać...A chodzisz na fundusz czy prywatnie?

Zytka witaj w naszym póki co skromnym jeszcze gronie:-) piękną miałaś betę wczoraj, trzymam kciuki za jutro. Podaj wstępny termin porodu to Cię wpiszę na pierwszą stronę.

Est to cena całkiem przystępna. Właśnie wpłynął mi przelew za urlop więc mogę poszaleć na zakupach:-) może już coś kupię do pokoiku dla malucha, bo mąż w przyszłym miesiącu sie chce wziąć za remont zeby jeszcze nie było mrozów i można było przy otwartym oknie robić, szybciej farba bedzie schla:-)

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ