X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane
Odpowiedz

Zafasolkowane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja jezdzilam 40km do.lekarza ktory mnie.leczyl ale on teraz bierze za wizyte 150zl a tam rodzic nie bede ale jeszcse w tym roku go odwiedze bo mu ufam i z tymi moimi tabl bo on tylko wie,bo.ci nie.maja pojecia o niczym,a kolo siebie chodze narazie na fundusz,a pozniej bede chodzic prywatnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka witamy;) 3mam kciuki i gratulacje ciazy;*

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin belly wylicza mi z om na 28 kwietnia, ale ja mysle ze ciaza jest mlodsza.

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka to na razie wpisze 28 kwietnia a jak coś to najwyżej zmienimy:)

Niepokorna ja do mego lekarza jeżdżę 30 km, prywatnie. Za wizytę bierze 100zł, więc nie jakieś kosmiczne pieniądze. Na główniejsze USG jeżdżę do jego drugiego gabinetu, tam ma lepszy sprzęt, ale to już 120km w jedną stronę. Minusem jest tylko to, że on nie pracuje w żadnym szpitalu. Z kolei u mnie w mieście nie ma zbyt dobrych ginekologów, więc nawet nie myślałam, żeby do któregoś chodzić, na fundusz to już w ogóle same konowały przyjmują...szkoda słów. Pewnie na jakiś miesiąc przed porodem pójdę do któregoś, który pracuje w szpitalu i co nieco może się uda załatwić. Pocieszam się myślą, że mam trochę "wtyk" w szpitalu i sobie załatwię dobrą opiekę po porodzie, więc źle nie będzie.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, szukam grona idealnego dla Nas:)

zafasolkowane bardzo Nam się spodobało:)

Odebrałam wyniki i tak:

HCG: 238,9 mlU/ml

Progesteron: 33,65 ng/ml

wasza interpretacja? będę wdzięczna;)

20.08 robiłam tsh i miałam 2,8 i właśnie nie wiem, czy powtarzać?

Szukam dobrego gin w Warszawie. Może kogoś polecacie.

Pozdrawiam

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka witamy w naszym gronie:-)
    Betę masz bardzo ładną, a powtarzalas wynik po 48h żeby sprawdzić jak przyrasta?
    Progesteron też masz myślę bardzo dobry, w którym dniu po owulacji go robiłaś? Ja robiłam jak byłam w 8 tygodniu i mialam 38, lekarz powiedział że bardzo ładny.

Odnośnie tsh ja bym zalecila kontrolę, żeby zobaczyć co się dzieje i czy nie rośnie. Z tego co pamiętam to lekarze mówią że w ciąży max to 1,5 ale tak naprawdę ilu lekarzy tyle teorii.

W Warszawie nie znam lekarzy to ci nie pomogę. Moja bratowa w Warszawie prowadziła dwie ciążę. Na wizyty chodziła do różnych lekarzy z pakietu chyba w Lux medzie to różnie bywało. Do innych lekarzy chodziła na usg inni je omawiali więc nie wiem. Mi by to nie pasowało. Ale rodziła dwójkę na inflanckiej i była bardzo zadowolona i z opieki i warunków na oddziale.
    Podaj mi datę porodu to wpiszę cię do nas na pierwszą stronę:-)

josephinka84 lubi tę wiadomość

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka witaj. Ja tez powtorzylabym tsh.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Tu w szpitalu jest naprawdę dobra opieka. Do tej pory ani razu nie zostałam źle potraktowana :)

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w środowy poranek:) u mnie właśnie zaczęło lać i grzmi, dobrze że zdążyłam dojść do pracy. Gorzej jak do 15 nie minie, nie mam ani parasola ani nic ciepłego żeby nie zmarznąć...

Niepokorna u mnie w szpitalu to raczej kiepsko. Jeszcze z lekarzami da się wytrzymać, bo ich i tak przy porodzie praktycznie nie ma, ale położne to jest masakra:( więc jak się nie ma znajomości to słabo trochę. No ale cóż małe miasto, w szpitalu króluje PRL więc nie ma się co cudów spodziewać. Najważniejsze, że jest dobra opieka dla maluszka, bo mają neonatologię:) bo kolejny szpital z takim oddziałem jest ode mnie oddalony o ponad 100km.

Jakie macie plany na dziś? ja chyba po pracy odwiedzę rodziców, poplotkuję sobie trochę z mamą:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie,wlasnie wstaje na.sniadanko.u nas tez.w nocy sir blyskalo i popadalo i fajnie chlodno na dworze,pieski ogarniete na dworze teraz spia w lozku;) moze dzis sproboje odebrac wyprawke z chicco co byl konkurs na allegro,cza jechac 45km do punktu najblizszego ;)) zobaczymy czy to fajne;)) milego dnia;*Magda moze poznirj wyjdzie sloneczko i nie bedziedz potrzebowac parasola;))

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Ja się właśnie obudziłam. Mąż poszedł do pracy, a ja czekam na wieści od przyjaciółki. Dziś miała mieć USG po transferze. Mam nadzieję, że wszystko prawidłowo się rozwija :) Ale nie ukrywam, że się stresuję. Tak bardzo bym chciała by jej się udało.

Nie mam planów na dzisiaj. Niestety nie mogę nikogo odwiedzić, bo wszyscy mieszkają w Polsce :P Pewnie pójdę na szybkie zakupy by ugotować pomidorową. Ot cały plan dnia.

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i jaaa :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja wlasnie wrocilam z labolatorum, powtarzalam bete. Mam nadzieje ze prawidlowo przyrosla. Musze cierpliwie poczekac do wieczora.

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliano koniecznie daj znać co było w tej wyprawce, którą wygrałaś:) Ja też mam taką nadzieję, że zanim skończę pracę to przestanie padać,oby:)

Niepokorna zaciskam kciuki za Twoją koleżankę, oby jej się udało i mogła cieszyć kochanym skarbem. Napisz jak będziesz coś wiedziała:)

Aniu super, że do nas dołączyłaś:) w końcu udało się odnaleźć i Ciebie:) opowiadaj jak się czujesz, kiedy masz kolejną wizytę i jak tam Twoje dwa małe skarby:) podaj mi datę porodu to Cię dopiszę na listę na pierwszej stronie:)

Zytka jak będziesz miała wyniki to pisz od razu:) do lekarza się już umawiałaś czy na razie czekasz na wyniki bety?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!:)

Termin porodu program wyznaczył mi na 10 maja;)Powtórzę jutro po 48 h przyrost bety, progesteronu i tsh zrobię. Też Wam się chce tak spać? bolą piersi? i sikam 3 razy w ciągu nocy. Ogólnie czuje się osłabiona.

Muszę poszukać jakiegoś dobrego lekarza. A inflancką znam, tam właśnie miałam zabieg.

Pozdrawiam i miłego dnia:*
    aaaaa i ja póki co do 17 września mam wolne;)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa progesteron badałam w 14dpo:) wynik 33,65 ng/m, gdzie norma była coś do 48, wydaje się być ok.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka to już Cię dopisuję do naszej listy Zafasolkowanych:) to progesteron jak na 14dpo jest bardzo ładny, także myślę, że nie masz się czym martwić:) to czekamy jutro na wynik bety:)
    Dobrze Ci z tym wolnym, ja w piątek wróciłam do pracy po 2-tygodniowym urlopie i ciągle się nie mogę ogarnąć w papierach tyle mi się nazbierało:( na dokładkę zostałam sama, bo koleżanka się pochorowała, więc nawet nie mam się do kogo w pokoju odezwać...
    Piersi mnie też bolą, ale teraz mniej niż na początku. Zrobiły się większe i bardziej wrażliwe. Spać to bym ciągle mogła, dlatego po pracy drzemka to obowiązek. Wieczorem max do 22 wytrzymuję:) Ja w nocy chyba z 5 razy ganiam na siku, ale to dlatego pewnie że bardzo dużo piję. Lekarz kazał:) poza tym to też zwiększa elastyczność skóry, więc może nie będzie źle z rozstępami, bo niby mam duże tendencję ale na razie nic nie wyszło jeszcze:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MagdaM85, martwię się, bo jak już wspominałam wcześniej wykryto u mnie puste jajo płodowe, straszne to było!

Mam ogromną nadzieję, ze tym razem się uda:) Słabe dziś chyba ciśnienie, bo ledwo siedzę, a ja jestem niskociśnieniowcem. Kawy, kawy mi się bardzo chce! Jakie herbatki popijacie?

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z lekarzem jestem umówiona na poniedziałek, chcialam jeszcze dłużej poczekac ale chyba jednak pojde i niech zobaczy czy moje malenstw jest tam gdzie powinno byc, aby ta beta dobrze urosła bo sie zamartwiam

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zytka, nie martw się na zapas. Stres nie jest wskazany i na pewno dzidzi nie służy. Szczęśliwa i zrelaksowana mama to szczęśliwe dziecko:)
    Ale napisałam, ja w sumie lepsza nie jestem bo 2-3 dni przed każdą wizytą u lekarz spać nie mogę i się zastanawiam czy na pewno jest ok. Wtedy nieoceniony jest mój mąż, który zawsze mnie ustawi do pionu i pocieszy:)

Josephinka Ty się też nie zamartwiaj, zrób jutro wyniki, umów się do lekarza a my tu wszystkie zaciskamy kciuki:)
    Ja ostatnio piję zieloną herbatkę i coraz częściej mięte, bo mam straszne zgagi, a mięta z cytryną super na mnie działa. I oczywiście dużo wody:) robię sobie takie napoje, że do zimnej wody wrzucam kilka listków świeżej mięty i cytrynę, rewelacja. Orzeźwia fajnie.
    Kawkę, nie będę ukrywać ale też sobie popijam:) przy moim wcześniejszym uzaleznieniu 3-4 kawy dziennie, teraz piję 1-2 na tydzień:) ale lekarz pozwolił, oby tylko nie za mocna. Więc jak już nie daję rady to wypijam z mleczkiem, małą filiżankę:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ