X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Klaudys nie strasz :D :D w którym dniu po owu robiłaś bete i ile wynosiła? Nie pamiętam :((

8p3ovfxm8uset94e.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisko A Ty kochanie w którym dniu po owu robiłaś?

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj, policze... :) w 16 dc...

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka a u Ciebie jak to kochana było? :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja w 18 dniu po owu miałam betę ponad 1000 :) Ty w 18 już będziesz miała z 2000 :) widzisz jak ładnie :)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13dp mialam 109 a po 48h bylo 295 bodajże:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 22:16

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory za długo nikt się nie zgłaszał więc moje dzieciątko w brzuszku zjadło..

Wiecie co.. Mam problem..
    Mąż kupił busa do firmy.. Odstawialismy nasze bujną do mechanika.. Że by pieszo nie wracać oby pojechał busem żeby z powrotem się zabrać..

Gdy wsiadłam do busa otworzyłam drzwi.. W busie są duże.. I wsiadam.. I nagle łup... Dostałam drzwiami po doopie.. Poczułam prąd po całym ciele.. Niby nie mocno ale było słychać.. Wróciliśmy.. Zaczęły jajniki boleć.. Popłakałam się ze strachu o dziecko.. Wiecie.. Odklejenie łożyska i te sprawy... Spanikowałam... Po pewnym czasie ból ustąpił.. Teraz całe Podbrzusze mnie boli.. Nie mogę siedzieć..

Powiedzcie że nie zrobiłam krzywdy dziecku... Wiem... Może przesadzam.. Ale w tym momencie przyszła myśl że jedno dzieciątko straciłam.. Drugiego nie mogę..

Mam nadzieję że jutro przejdzie.. Mąż kazał mi się uspokoić bo mówi że niepotrzebnie dziecko stresuję... Łatwo mówić...

Wierzę że nic mu się nie stało...

Ale powiedzcie.. Odklejenie łożyska oznacza krwotok no nie?? Bo dedukując jeśli tak to oznacza że u mnie wszystko ok...

Wiem czarne myśli... Ale już le odganiam od siebie...

A Wy rosnijcie kochane też..

Kuźwa niech walną jeszcze jednego gola no...

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu kochanie nie pomogę bo się nie znam...mogę tylko wierzyć całym serduszkiem że na pewno wszystko ok. Jesteś w czwartym miesiącu dzidziuś jest już dobrze chroniony :) w razie wątpliwości to wiesz...może jutro szpital czy coś... wierzę że to nie jest potrzebne ale dla własnego spokoju :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karne a ja o tym lozysku szukam info haha. Kochanie wszędzie piszą że zywoczerwona krew od razu leci, ogólna słabość, takie dosyć bardzo gwałtowne przeżycie. Myślę ze u Ciebie jest okej :)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Karne a ja o tym lozysku szukam info haha. Kochanie wszędzie piszą że zywoczerwona krew od razu leci, ogólna słabość, takie dosyć bardzo gwałtowne przeżycie. Myślę ze u Ciebie jest okej :)

Szuflada.. Czyli tak jak myślałam.. Jest ok..

Dzięki kochana jesteś <3 <3 jedno dla Ciebie drugie dla maluszka..

• szuflada Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dostałam skierowanie do endokrynologa na cito dziewczyny... Bo zapewne mam niedoczynność tarczycy o czym nawet wczesniej nie wiedziałam

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    No i dostałam skierowanie do endokrynologa na cito dziewczyny... Bo zapewne mam niedoczynność tarczycy o czym nawet wczesniej nie wiedziałam

O proszę.. No to dobrze że to wyszło kochana.. Idź idź i daj znać co tam jak tam..

• szuflada Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już płakałam że trzy razy od tej informacji. Masakra. Dziecko może urodzić się chore :( :( :(

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflatka spokojnie ja mam hashi a maluch prawidlowo sie rozwija :)
    A ty pewnie masz ciazowa tarczyce czyli ze w ciazy hormony buzuja i tsh rosnie czy spada .
    Spokojnie zaczniesz leczenie odpowiednie leki i bedzie wszystko w porzadku :*

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• szuflada Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie ale Ty to kontrolujesz od dawna...niekontrolowane choroby tarczycy są niestety bardzo groźne...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada kochanie.. Rozumiem Cię.. Ja wczoraj też płakałam po uderzeniu więc wiem jak to jest martwić się o zdrowie maluszka..

Ale postaraj się uspokoić bo stres powoduje również stres dzidzi..

Prenatalne miałaś?? Jeśli wyszły dobrze to pewnie jest ok.. Trzeba w to wierzyć..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur... Właśnie znalazłam sluz zabarwiony starą krwią... I teraz pytanie.. Czy wczorajsze zderzenie z drzwiami spowodowało pęknięcie naczynek?? Czy coś poważniejszego...

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Kochanie ale Ty to kontrolujesz od dawna...niekontrolowane choroby tarczycy są niestety bardzo groźne...

Kochanie ty moje ale tak jak mówię to.moze byc tarczyca ciążowa dostaniesz odpowiednie leki i wszystko bedzie w porządku

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szufladka ja o tarczycy niestety nic nie wiem :/ ale jestem pewna, czuję że wszystko jest dobrze i maluch urodzi się zdrowy i silny :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 22:49

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam wyniki bety dokładne :)

I. 16 dpo 1047 mlU/ml
    II. 18 dpo 2146 mlU/ml

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Nats, Caro, Allmita, Zołza:), Sylwia91 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ