X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    no powiem Ci że z czasem jest lepiej....w I trym to ja bardziej nerwowa byłam-teraz juz jakos spokojniej...:)
    a Ty masz dziś wizytę? trzymam kciuki...:) ale od razu sie nastaw że za duzo tak szybko lekarz nie zobaczy niestety...

Ale specjalista, to specjalista :)
    Zawsze czlowiek spokojniejszy :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    niestety własnie migdał i kokos mi straszliwie smierdzą w ciaży...;) po prostu nie zniose tym się smarować..;) co dziwne-mojej siostrze-tez jest teraz w ciąży-podsunełam pod nos tą oliwkę z babydream i też ją odrzuciłoo...;)

ja sobie po prostu wzięłam wykaz do rossmana produktów których należy unikać i wertuje teraz te składy jak pomylona..;) jak któraś chce to podam fajna stronkę-laska pisze o różnych preparatach-ocenia itp...

Moze sprobuj, na rozstępy jest rewelacyjny no i nie śmierdzi migdałami :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Moze sprobuj, na rozstępy jest rewelacyjny no i nie śmierdzi migdałami :)

olejek ze słodkich migdałów co nie smierdzi migdałami???...;) no nie wiem..musiałabym poniuchać-gdzie to moge dostać?

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do porodu to ja właśnie bólu się nie boję bo to dla dzidzi jestem w stanie znieść, nie chcę znieczulenia ZO dlatego boję się nieprzewidzianej cesarki :( ja zaniosę ból każdy ale boję się bardzo komplikacji... Że uszkodza moje maleństwo :(

Allmita posty mi z tel ucina jak wstawiam minki gotowe więc piszę "wersję roboczą" hehe czyli np. :)

Allmita lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być :...) bez kropeczek bo zmienia w minke hehe

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach nie jest dobrym doradca. Ja jestem po SN i dwóch cesarkach teraz prawdopodobnie tez cc chociaż bardzo chciałabym rodzic SN. Po każdym z porodów dochodziłam podobnie wiec to bez różnicy.

Alamita olejek ze słodkich migdałów nie ma nieprzyjemnego duszącego zapaszku. A masło shea cię nie przekonuje ? Ja mam w domu masło a kakaowe Palmersa ale w I trymestrze noe mogłam znieść zapachu dziś zrobię koleje podejście.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczyny co do porodu to ja właśnie bólu się nie boję bo to dla dzidzi jestem w stanie znieść, nie chcę znieczulenia ZO dlatego boję się nieprzewidzianej cesarki :( ja zaniosę ból każdy ale boję się bardzo komplikacji... Że uszkodza moje maleństwo :(

Allmita posty mi z tel ucina jak wstawiam minki gotowe więc piszę "wersję roboczą" hehe czyli np. :)
    Ja też się boję że uszkadza...w ciąży dbasz, jesz zdrowo, uważasz, rezygnujesz z wielu rzeczy dla maluszka a tu jedna chwila przy porodzie i mogą dziecko okaleczyc do końca życia. Albo właśnie uprą się na naturalny gdy trzeba będzie ciąć. Ból zniosę ale z tym będzie ciężko...

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

polubilam za ten post odnośnie ucinania-bo faktycznie wstawiłam byźke-pewnie dlatego mi ucięło..:)

ale w czasie cesarki raczej małe jest ryzyko komplikacji...lepiej zrobic cesarke jesli trzeba niz zwlekać bo to może byc bardziej niebezpieczne dla dziecka...Sylwai wogóle skąd u Ciebie takie czarne mysli??

• Allmita Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Strach nie jest dobrym doradca. Ja jestem po SN i dwóch cesarkach teraz prawdopodobnie tez cc chociaż bardzo chciałabym rodzic SN. Po każdym z porodów dochodziłam podobnie wiec to bez różnicy.

Alamita olejek ze słodkich migdałów nie ma nieprzyjemnego duszącego zapaszku. A masło shea cię nie przekonuje ? Ja mam w domu masło a kakaowe Palmersa ale w I trymestrze noe mogłam znieść zapachu dziś zrobię koleje podejście.

shae jeszcze zniose...palemrsa masło tez mam-fajne-choc troche trudno się nabiera palcami-bo dosc gęste...ale odstawiłam bo 3 dni po stosowaniu dostalam wysypki...nie wiem czy od niego ale odstawiłam wszelkie nowości i uczulenie znikło...za jakis czas zrobie próbe prowokacyjną

• Allmita Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam dziś śmieszny sen...znaczy smieszny po przebudzeniu bo w trakcie nie było mi do śmiechu...
    śniło mi sie że byłam na jakiejś imprezie z koleżankami-upiłam sie jak ta la la, balowałam itp...budze sie na przyszły dzien i przypomniało mi sie że jestem w ciąży...wyrzuty sumienia mnie ogarneły,koleżanki sie dziwiły jak mogłam zapomnieć,a mi tak głupio było....

na szczescie obudziłam sie tym razem naprawde i z ulga odetchnełam że na żadnej zakrapianej imprezie nie byłam..;) a wszystko przez to ze wczoraj maż sączył sobie redsa a ja jakąś wyjątkową ochote na nie miałam...;) no wiadomo obeszłam sie smakiem-wogóle mnie do alka nie ciągnie-ale wczoraj jak zobaczyłam tego redsa.....;) hehe...głupie te sny..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Podgladam Was ale nie na bieżąco wypowiadam :)
    Nie wiem czy powinnam się wypowiadać na temat porodu bo nie miałam nawet pierwszego USG, ale stawiam raczej na SN.
    Tyle się o tym na studiach nasluchalam ze to saaaamo dobro.
    Co do olejków - kupiłam w Rossmanie olejek z Penatenu mama Massage Öl z wyciągiem z wiesiołka i Wit D. Zacznę dziś juz stosować bo nawet na opakowaniu jest żeby smarowac zanim zacznie brzuszek być widoczny .

• sandrula Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin- gratuluje!! I witam pp fioletowej stronie!! ;*

Wisienka- piękne foteczki!:*

Ja jutro mam prenatalne.. jest stresik..

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita- mialam podobny sen kiedyś wiec wiem jakie to uczucie :D i ta ulga bo wybudzeniu sie.. :D

Allmita lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula trzymam kciuki za prenatalne..:)

sandrula lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Waldziu kochana....A czy Ty nie weszlaś już w piąty miesiąc? :) czy dopiero za tydzień?

No.. Wlazłam już <3

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    polubilam za ten post odnośnie ucinania-bo faktycznie wstawiłam byźke-pewnie dlatego mi ucięło..:)

ale w czasie cesarki raczej małe jest ryzyko komplikacji...lepiej zrobic cesarke jesli trzeba niz zwlekać bo to może byc bardziej niebezpieczne dla dziecka...Sylwai wogóle skąd u Ciebie takie czarne mysli??
    Kochana nie wiem.. Im bliżej porodu tym bardziej świruje... Wiem że czasem cesarka jest nieunikniona ale wolałabym wiedzieć o tym chyba wcześniej. Kocham tak bardzo to maleństwo, za każdy kopniak w szyjke i w pęcherz też :) bardzo się boję żeby tylko nic się jej nie stało, chyba dlatego.. W końcu tak długo na nią czekaliśmy :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Gaduaaa ma pozytywny tescior jutro leci na betę ;);) wejdzie na ovu

Sylwia91, Tuliska, Nutka88 lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim ale super wieści :* dzięki za przekazanie!

• szuflada Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA GADUA CZEKAMY <3 <3 <3

• szuflada Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się Wam pochwalić...mój braciszek jest taki słodki i uroczy ze aż ma się ochotę go zjeść :) właśnie miał swoją pierwszą kąpiel <3

Kim87, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ