X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie czuje żadnych objawów (ze tak wysko cz e jak Filip z konopii ).
    Potrafię się tylko wk... w sekundę do czerwoności. I nie mam apetytu.
    Zastanawiam się tak nad pielęgnacja. Mam skłonności do rozstępów. Piersi mam już nabrzmiale i bolą. Czy powinnam się już czymś smarowac ? Jeśli tak to co polecacie? Przepraszam za banalne pytania ale zielona jestem.

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejne.

I jakie cudne usg sie pojawiło :)

Nutka możesz sie smarować masłem shea albo olejkiem ze słodkich migdałów. Przy problematycznej skórze bio oil ponoć fajne efekty ma. I tak warto smarować sie już teraz bo rozstępy mogą sie pojawić bardzo szybko z tym ze to mocno uwarunkowane genetycznie i czasem nic nie jest w stanie zatrzymać tego procesu.

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Palmers

KlaudyŚ, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na widoczne już rozstępy mogę tylko polecić. Preparat zmniejszajacy istniejące rozstępy i blizny poporodowe firmy Pharmaceris. Biała tubka z dużym M a pod spodem napisem macierzyństwo. Dałam 36 zl w avenie. Cudo!!!

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Jak sie czujesz tulisiu :*

U mnie to.jakas masakra dzis 3 razy jedzonko wyladowalo w kibelku
    Rano,popoludniu i wieczorem

Bidula :( a myślałam ze po szpitalu i Ciebie troszkę lepiej.

U mnie właśnie o to chodzi że raczej nic mi nie jest :/ oprócz tego że cyce bolą, śpię w dzień co wcześniej zupełnie mi się nie zdarzało no i przed ślepkami czasami czarno mi sie zrobi :) troche sie martwie czy wszystko ok :/

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Bidula :( a myślałam ze po szpitalu i Ciebie troszkę lepiej.

U mnie właśnie o to chodzi że raczej nic mi nie jest :/ oprócz tego że cyce bolą, śpię w dzień co wcześniej zupełnie mi się nie zdarzało no i przed ślepkami czasami czarno mi sie zrobi :) troche sie martwie czy wszystko ok :/

Ja tak miałam w 1 ciąży. Wogóle jak nie w ciąży się czułam i wszystko jak najbardziej było ok :)

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ewelinko witamy w naszym gronie :) piękna beta :) :) :) <3 <3

Hey Wszystkim <3
    Ale tu dziwny kolor, hehehe

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a9b89dac6fb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2a03a638e2c.jpg

4,5 mm

Jeszcze troszke i Cie dogonie :*
    Ciesze sie, bardzo <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Evelin gratuluję :)
    Kolejna osobka dołącza do nas oby tak dalej:*

Tuliska harmony działajĄ :)

Coraz Nas wiecej <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Ja tak miałam w 1 ciąży. Wogóle jak nie w ciąży się czułam i wszystko jak najbardziej było ok :)
    No to mnie troszke uspokoilas ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    cherry Fajna kropeczka :) gratulujemy i niech zdrowo rośnie.

Tuliska Ja kończę już prawie 1 trymestr i też nie czuję się jak w ciazy :) Mam dobry humor, apetyt mi dopisuje, libido też. Trochę tylko piersi bola i wszystko mi śmierdzi, a reszta wszystko po staremu. U mnie mama i siostra tez bardzo dobrze ciaze znosily także chyba u nas to rodzinne :)

3500 g 54 cm <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dla osłody cieżaróweczki ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddde56895c62.jpg

1. faza: Dziarski biust przeddzieciowy
    Cechy charakterystyczne: pulchny, jędrny, miękki w dotyku . Przewiduje mu się świetlaną przyszłość. Dodaje właścicielce seksapilu - co nie miara! Jest baaaardzo chętny do zabawy.

2. faza: Przerośnięty biust ciążowy
    Te “maleństwa” rosną prawdopodobnie w nocy. Wraz z kolejnymi miesiącami ciąży stają się większe i ...większe. Wokół postawionych na baczność sutków można zauważyć duże, brązowe aureole. Te dorodne “panie” wyglądają, jakby chciały się zabawić, ale gdy je dotkniesz...Wtedy trzeba będzie udobruchać ich właścicielkę dużą tabliczką czekolady.

3. faza: Dzbanki z mlekiem
    Białe kołnierzyki wśród biustów, panie pracujące. Są twarde jak skała, przypominają naładowane bazuki. Te “panie” są trudne w kontakcie, natomiast robotę robią niesamowitą! Absolutnie NIE mogą być dotykane - należą na wyłączność do ich właścicielki i bobasa, którego karmią. Zostałeś ostrzeżony!

4. faza: Panie po przejściach
    Najprościej przyrównać je do nieco sflaczałych, podstarzałych uszy spaniela. Widoczne są na nich znaki świadczące o tym, że były naciągane i rozciągane we wszystkie możliwe strony. Sutki wydają się zawierać w sobie małe ciężarki i zawsze wskazują południe. Te miłe "panie" same zdają być się nieco zmartwione swoim stanem i wraz z właścicielką wspominają lata swojej świetności.

Miłe Panie, piersi do przodu! Wszystkie jedziemy na tym samym wózku...

Tuliska, Cherry_Blossom, Sylwia91, Nutka88, Allmita, Evelin, WaldhauzerM, emidomi lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim zrobiłaś mi wieczór! Rewelacja!

Kim87 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia ja też się smaruje Palmersem :) wczesnej była oliwka babydream z rossmana i też mi pasowała. Dzisiaj się wystraszylam że wyszły rozstępy na jednym z boków brzuszka.. Zawołałam męża i pytam czy on widzi, po dłuższej chwili stwierdził że chyba tak. Były takie malutkie i bardzo mnie to zdziwiło bo codziennie oglądam brzuszek i nie widziałam wcześniej a te wyglądały jakby na stare już, bo byly brązowo białe a nie czerwone. Takie cienie jakby. Po kilku godzinach chodzenia jak spojrzałam na brzuch to odetchnelam z ulgą bo okazało się że to od leżenia jakieś odgnioty były haha :D ale miałam stracha! Od razu Palmers w ruch poszedł

Duśka;) lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że my z Baśką najstarsze heheh matko jedyna w niedzielę zaczniemy trzeci trymestr! :O boję się tej ostatniej prostej... Boję się porodu, może nie tyle bólu co boję się bardzo komplikacji, że nagle będzie trzeba robić cesarke :( macie jakiś sposób na uspokojenie?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś ja mam właśnie inne obawy...ze mi źle dziecko zważą albo coś i każą mi rodzić naturalnie mimo wskazań do cesarki... moja mama tydzień leżała w szpitalu i czekała na cesarkę...położna jej szepnela ze lekarz czekał na łapówkę...aż strach. Mnóstwo jest przypadków dzieci skrzywdzonych podczas porodu bo powinna być cesarka. Tego się boję chyba bardziej niż bólu :(

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!

Wysłany: 18 lipca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczyny widzę że my z Baśką najstarsze heheh matko jedyna w niedzielę zaczniemy trzeci trymestr! :O boję się tej ostatniej prostej... Boję się porodu, może nie tyle bólu co boję się bardzo komplikacji, że nagle będzie trzeba robić cesarke :( macie jakiś sposób na uspokojenie?

Ja paniczny lęk zwalczalam myślą o tym, ze to minie szybko, ze cokolwiek byle juz mieć słoneczko w ramionach

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska ja juz jestem w II trym i poza lekkimi mdlosciami
    nic mi tak naprawde nie bylo...

Cherry_Blossom, Tuliska lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo kuzwa tyle napisalam z tego tela a mi tylko pol zdania weszlo..

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey czasem poradzam sie takiej Ginki w necie, napisalam jej ze wkoncu mi sie udalo i wyniki bety, odpisala tak :
    Witam. Serdecznie gratuluję! Przy taki poziomie beta hCG widzimy już pęcherzyk w jamie macicy. Za ok. 7 dni prawdopodobnie będzie już widoczny zarodek. Zapraszamy na wizytę!:)

Juuupi, dzis ide <3

Allmita, Sylwia91 lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ