Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wam powiem sytuację odwrotna jak ciezarna na mnie wsiadala. Możecie mnie ochrzanić ale wydaje mi się że uprzejmość w ciąży też obowiązuje.
Było to kilka lat temu byłam w tzw kolejce pierwszeństwa. Stoję z wózkiem do kasy i jakiś babsztyl mi przed nos chce się wcisnąć z mężem. Brzucha nie widzialam wiec idę w zaparte że nie wpuszcze. A ta dalej. Wreszcie drze się w nieboglosy że ona w ciąży że ja boli to tamto że się źle czuje i że ja nie chcę jej przepuścić
No kurde bez przesady. Odpowiedziałam jej ze nie wiedziałam że jest w ciąży to po pierwsze, po drugie że skoro jest z mężem i źle się czuję to za kasami są ławeczki to dlaczego nie pójdzie usiąść skoro nie musi stać w kolejce. Po trzecie sorry to że była w ciąży nie zwalnia jej z dobrego wychowania i uprzejmości. Mogła powiedzieć przepraszam przepuscisz mnie bo jestem w ciąży? Nie byłoby żadnego problemu ale jak ktoś na chama się pcha bez przepraszam proszę czy za przeproszeniem pocaluj mnie w nos to ja tego nie zdzierżę. Ciaza to nie choroba. A skoro źle sie czuła to.sie dziwię że nie została w domu.
Więc dziewczynki wszystko z umiarem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:06
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO

-
KIm87 cos w tym jest...dlatego ja wychodze z zalożenia że jak sie dobrze czuje to afery robic nie bede...
szuflada Ciebie bola plecy-to ok..ja mówie że mi nic nie jest, więc prawdopodobnie czuje sie lepiej niż Pani w wieku 80 czy 90 lat...z takiego założenia wychodzę...
ale za to w autobusach siadam-jakos pewniej sie czuje niż stojąc-czasem szarpnie, zahamuje nagle itp...i jak mi ktos zacznie jęczyć na de mną żeby ustapić to powiem że w ciazy jestem i tyle...choć niedawno też ustąpilam staruszce wychodząc z takiego założenia jak wczesniej...
kurde chyba lubie zwrot wychodząc z załozenia,hehe...
albo to niemoc myslowa ciażowa sie juz odzywa..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:23
Kim87, Duśka;) lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Wlasnie o to chodzi ze mozna poprosic kulturalnie ewentualnie stawac w kasach dla nas przeznaczonych:-) wiadomo ze jak przedemna stoi staruszka albo osoba niepelnosprawna to ona ma takie samo prawo jak ja, ale czasami jak grzecznie prosze jakis malolatow albo facetow w pelni sil (stojac w kasie pierwszenstwa) a oni z wyrzutem ze trzeba bylo nie pchac sie do sklepu to mnie szlag trafia... Nie wszystko moze ktos zalatwic za Ciebie, a przeciez taki delikwent doskonale widzial do jakiej kasy staje i powinien sie liczyc z tym ze ciezarne w niej sie przepuszcza:-/
Allmita lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm
09.05.17- 8kg i 73cm 

-
Duśka;) wrote:czasami jak grzecznie prosze jakis malolatow albo facetow w pelni sil (stojac w kasie pierwszenstwa) a oni z wyrzutem ze trzeba bylo nie pchac sie do sklepu to mnie szlag trafia... Nie wszystko moze ktos zalatwic za Ciebie, a przeciez taki delikwent doskonale widzial do jakiej kasy staje i powinien sie liczyc z tym ze ciezarne w niej sie przepuszcza:-/
no takiego czegos to bym nie przepusciła..
mimo że jestem zazwyczaj spokojna osobą to tu bym awanture zrobiła..
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
nick nieaktualnyI ja dołączam się do tego,że kultura i pewien poziom obowiązują każdego bez względu na stan. Ja z natury nie jestem taka,żeby się żalic bo sama nie znoszę marudzenia

Dziewczyny, za 20 min dzwonie do kliniki zapytać czy beta wzrasta. Dlaczego siedzę jak na szpilkach ?
Kim87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kimi dobrze zrobiłaś..
Ja się w laboratorium nic nie odzywałam bo nie było żadnej info że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo.. Ale kurka wszystkie mochery widziały że ledwo żyję żadna się nie odezwała i jeszcze jeden mocher chciał się wepchnąć..
Nie oszukujmy się.. Inni oczekują od nas kultury a sami jej nie mają..
Ja jak z mężem na zakupach to on stoi przy kasie a ja se idę.. Wybiorę tylko z półek co moje he he..
Ale przy kasie w Ikei ostatnio awantura była jak byłam na początku i nic nie było widać.. Są kasy przeznaczone dla rodzin z małymi dziećmi i ciężarówek.. Sory za określenie.. Słownik..
No i pcha się baba z 2 dzieci że niby ona ma pierwszeństwo bo z dziećmi.. No i pewien pan powiedział że on też ma prawo tu stać.. Ona mu awanturę zrobiła.. Szkoda tylko że nie spojrzała że ten pan też był z żoną i dziećmi w tym jedno malutkie w wózku.. Ale baba szła w zaparte..
Masakra..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Ostatnio tez mialan sytuacje taka wszystkie kobiety stoja a ze ja srednio sie czulam bo dopiero co wyszlam ze szpitala goraco bylo,ale nie widzę ze duzo osób ledwie co stoi to stalam nadal grzecznie w kolejce do lekarza. W pewnym momencie przychodzi babka zadowolona,nie widac bylo po niej zmeczenia wlazla do gabinetu jak osoba jedna wyszła.
Później wyszla z gabinetu i ludzie zli bo tez czekaja bardzo dlugo a ona z tekstem ze w ciazy i ma prawo nie informowac nikogo to sie wscieklam stalam ledwie co i z krzykiem do niej ze ja tez w ciąży,wyszlam dopiero ze szpitala i nie jestem na silach ale nie ryje sie jak pani a ona do mnie ze klamie ,dobrze ze mialam karte ciazy pokazalam a ona wtedy ze to początki i nie widac po mnie wiec do niej a pani ma jakies potwierdzenie a ona ze nie ja mowie to jak to tak jest pani w ciazy i nie ma pani karty idac do.lekarza zaczerwienila sie i poszla.
Ludzie jak usłyszeli ze w ciazy jestem chcieli mnie puscic ale ja powiedzialam ze nie trzeba dam radę