Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wam powiem sytuację odwrotna jak ciezarna na mnie wsiadala. Możecie mnie ochrzanić ale wydaje mi się że uprzejmość w ciąży też obowiązuje.
Było to kilka lat temu byłam w tzw kolejce pierwszeństwa. Stoję z wózkiem do kasy i jakiś babsztyl mi przed nos chce się wcisnąć z mężem. Brzucha nie widzialam wiec idę w zaparte że nie wpuszcze. A ta dalej. Wreszcie drze się w nieboglosy że ona w ciąży że ja boli to tamto że się źle czuje i że ja nie chcę jej przepuścić
No kurde bez przesady. Odpowiedziałam jej ze nie wiedziałam że jest w ciąży to po pierwsze, po drugie że skoro jest z mężem i źle się czuję to za kasami są ławeczki to dlaczego nie pójdzie usiąść skoro nie musi stać w kolejce. Po trzecie sorry to że była w ciąży nie zwalnia jej z dobrego wychowania i uprzejmości. Mogła powiedzieć przepraszam przepuscisz mnie bo jestem w ciąży? Nie byłoby żadnego problemu ale jak ktoś na chama się pcha bez przepraszam proszę czy za przeproszeniem pocaluj mnie w nos to ja tego nie zdzierżę. Ciaza to nie choroba. A skoro źle sie czuła to.sie dziwię że nie została w domu.
Więc dziewczynki wszystko z umiarem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:06
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
KIm87 cos w tym jest...dlatego ja wychodze z zalożenia że jak sie dobrze czuje to afery robic nie bede...
szuflada Ciebie bola plecy-to ok..ja mówie że mi nic nie jest, więc prawdopodobnie czuje sie lepiej niż Pani w wieku 80 czy 90 lat...z takiego założenia wychodzę...
ale za to w autobusach siadam-jakos pewniej sie czuje niż stojąc-czasem szarpnie, zahamuje nagle itp...i jak mi ktos zacznie jęczyć na de mną żeby ustapić to powiem że w ciazy jestem i tyle...choć niedawno też ustąpilam staruszce wychodząc z takiego założenia jak wczesniej...
kurde chyba lubie zwrot wychodząc z załozenia,hehe...albo to niemoc myslowa ciażowa sie juz odzywa..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:23
Kim87, Duśka;) lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Wlasnie o to chodzi ze mozna poprosic kulturalnie ewentualnie stawac w kasach dla nas przeznaczonych:-) wiadomo ze jak przedemna stoi staruszka albo osoba niepelnosprawna to ona ma takie samo prawo jak ja, ale czasami jak grzecznie prosze jakis malolatow albo facetow w pelni sil (stojac w kasie pierwszenstwa) a oni z wyrzutem ze trzeba bylo nie pchac sie do sklepu to mnie szlag trafia... Nie wszystko moze ktos zalatwic za Ciebie, a przeciez taki delikwent doskonale widzial do jakiej kasy staje i powinien sie liczyc z tym ze ciezarne w niej sie przepuszcza:-/
Allmita lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Duśka;) wrote:czasami jak grzecznie prosze jakis malolatow albo facetow w pelni sil (stojac w kasie pierwszenstwa) a oni z wyrzutem ze trzeba bylo nie pchac sie do sklepu to mnie szlag trafia... Nie wszystko moze ktos zalatwic za Ciebie, a przeciez taki delikwent doskonale widzial do jakiej kasy staje i powinien sie liczyc z tym ze ciezarne w niej sie przepuszcza:-/
no takiego czegos to bym nie przepusciła..mimo że jestem zazwyczaj spokojna osobą to tu bym awanture zrobiła..
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
nick nieaktualnyI ja dołączam się do tego,że kultura i pewien poziom obowiązują każdego bez względu na stan. Ja z natury nie jestem taka,żeby się żalic bo sama nie znoszę marudzenia
Dziewczyny, za 20 min dzwonie do kliniki zapytać czy beta wzrasta. Dlaczego siedzę jak na szpilkach ?Kim87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kimi dobrze zrobiłaś..
Ja się w laboratorium nic nie odzywałam bo nie było żadnej info że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo.. Ale kurka wszystkie mochery widziały że ledwo żyję żadna się nie odezwała i jeszcze jeden mocher chciał się wepchnąć..
Nie oszukujmy się.. Inni oczekują od nas kultury a sami jej nie mają..
Ja jak z mężem na zakupach to on stoi przy kasie a ja se idę.. Wybiorę tylko z półek co moje he he..
Ale przy kasie w Ikei ostatnio awantura była jak byłam na początku i nic nie było widać.. Są kasy przeznaczone dla rodzin z małymi dziećmi i ciężarówek.. Sory za określenie.. Słownik..
No i pcha się baba z 2 dzieci że niby ona ma pierwszeństwo bo z dziećmi.. No i pewien pan powiedział że on też ma prawo tu stać.. Ona mu awanturę zrobiła.. Szkoda tylko że nie spojrzała że ten pan też był z żoną i dziećmi w tym jedno malutkie w wózku.. Ale baba szła w zaparte..
Masakra..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Ostatnio tez mialan sytuacje taka wszystkie kobiety stoja a ze ja srednio sie czulam bo dopiero co wyszlam ze szpitala goraco bylo,ale nie widzę ze duzo osób ledwie co stoi to stalam nadal grzecznie w kolejce do lekarza. W pewnym momencie przychodzi babka zadowolona,nie widac bylo po niej zmeczenia wlazla do gabinetu jak osoba jedna wyszła.
Później wyszla z gabinetu i ludzie zli bo tez czekaja bardzo dlugo a ona z tekstem ze w ciazy i ma prawo nie informowac nikogo to sie wscieklam stalam ledwie co i z krzykiem do niej ze ja tez w ciąży,wyszlam dopiero ze szpitala i nie jestem na silach ale nie ryje sie jak pani a ona do mnie ze klamie ,dobrze ze mialam karte ciazy pokazalam a ona wtedy ze to początki i nie widac po mnie wiec do niej a pani ma jakies potwierdzenie a ona ze nie ja mowie to jak to tak jest pani w ciazy i nie ma pani karty idac do.lekarza zaczerwienila sie i poszla.
Ludzie jak usłyszeli ze w ciazy jestem chcieli mnie puscic ale ja powiedzialam ze nie trzeba dam radę