X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem sytuację odwrotna jak ciezarna na mnie wsiadala. Możecie mnie ochrzanić ale wydaje mi się że uprzejmość w ciąży też obowiązuje.
    Było to kilka lat temu byłam w tzw kolejce pierwszeństwa. Stoję z wózkiem do kasy i jakiś babsztyl mi przed nos chce się wcisnąć z mężem. Brzucha nie widzialam wiec idę w zaparte że nie wpuszcze. A ta dalej. Wreszcie drze się w nieboglosy że ona w ciąży że ja boli to tamto że się źle czuje i że ja nie chcę jej przepuścić
    No kurde bez przesady. Odpowiedziałam jej ze nie wiedziałam że jest w ciąży to po pierwsze, po drugie że skoro jest z mężem i źle się czuję to za kasami są ławeczki to dlaczego nie pójdzie usiąść skoro nie musi stać w kolejce. Po trzecie sorry to że była w ciąży nie zwalnia jej z dobrego wychowania i uprzejmości. Mogła powiedzieć przepraszam przepuscisz mnie bo jestem w ciąży? Nie byłoby żadnego problemu ale jak ktoś na chama się pcha bez przepraszam proszę czy za przeproszeniem pocaluj mnie w nos to ja tego nie zdzierżę. Ciaza to nie choroba. A skoro źle sie czuła to.sie dziwię że nie została w domu.

Więc dziewczynki wszystko z umiarem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:06

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego sobie obiecałam że jak będę w ciąży to na pewno nie zapomnę o uprzejmości w stosunku do innych ludzi

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIm87 cos w tym jest...dlatego ja wychodze z zalożenia że jak sie dobrze czuje to afery robic nie bede...
    szuflada Ciebie bola plecy-to ok..ja mówie że mi nic nie jest, więc prawdopodobnie czuje sie lepiej niż Pani w wieku 80 czy 90 lat...z takiego założenia wychodzę...
    ale za to w autobusach siadam-jakos pewniej sie czuje niż stojąc-czasem szarpnie, zahamuje nagle itp...i jak mi ktos zacznie jęczyć na de mną żeby ustapić to powiem że w ciazy jestem i tyle...choć niedawno też ustąpilam staruszce wychodząc z takiego założenia jak wczesniej...

kurde chyba lubie zwrot wychodząc z załozenia,hehe...;) albo to niemoc myslowa ciażowa sie juz odzywa..;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 13:23

Kim87, Duśka;) lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o to chodzi ze mozna poprosic kulturalnie ewentualnie stawac w kasach dla nas przeznaczonych:-) wiadomo ze jak przedemna stoi staruszka albo osoba niepelnosprawna to ona ma takie samo prawo jak ja, ale czasami jak grzecznie prosze jakis malolatow albo facetow w pelni sil (stojac w kasie pierwszenstwa) a oni z wyrzutem ze trzeba bylo nie pchac sie do sklepu to mnie szlag trafia... Nie wszystko moze ktos zalatwic za Ciebie, a przeciez taki delikwent doskonale widzial do jakiej kasy staje i powinien sie liczyc z tym ze ciezarne w niej sie przepuszcza:-/

Allmita lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    czasami jak grzecznie prosze jakis malolatow albo facetow w pelni sil (stojac w kasie pierwszenstwa) a oni z wyrzutem ze trzeba bylo nie pchac sie do sklepu to mnie szlag trafia... Nie wszystko moze ktos zalatwic za Ciebie, a przeciez taki delikwent doskonale widzial do jakiej kasy staje i powinien sie liczyc z tym ze ciezarne w niej sie przepuszcza:-/

no takiego czegos to bym nie przepusciła..;) mimo że jestem zazwyczaj spokojna osobą to tu bym awanture zrobiła..:)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Kim :) kultura obowiązuje zawsze, ja też tak uważam :)

Kim87 lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam się do tego,że kultura i pewien poziom obowiązują każdego bez względu na stan. Ja z natury nie jestem taka,żeby się żalic bo sama nie znoszę marudzenia ;-)
    Dziewczyny, za 20 min dzwonie do kliniki zapytać czy beta wzrasta. Dlaczego siedzę jak na szpilkach ? :(

Kim87 lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka mow szybko co i jak!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 15:14

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz. Wszystko w jak najlepszym porządku. Poziom wzrasta :) za 3 tyg USG. T R Z Y T Y G O D N I E ?!

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimi dobrze zrobiłaś..

Ja się w laboratorium nic nie odzywałam bo nie było żadnej info że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo.. Ale kurka wszystkie mochery widziały że ledwo żyję żadna się nie odezwała i jeszcze jeden mocher chciał się wepchnąć..

Nie oszukujmy się.. Inni oczekują od nas kultury a sami jej nie mają..

Ja jak z mężem na zakupach to on stoi przy kasie a ja se idę.. Wybiorę tylko z półek co moje he he..

Ale przy kasie w Ikei ostatnio awantura była jak byłam na początku i nic nie było widać.. Są kasy przeznaczone dla rodzin z małymi dziećmi i ciężarówek.. Sory za określenie.. Słownik..
    No i pcha się baba z 2 dzieci że niby ona ma pierwszeństwo bo z dziećmi.. No i pewien pan powiedział że on też ma prawo tu stać.. Ona mu awanturę zrobiła.. Szkoda tylko że nie spojrzała że ten pan też był z żoną i dziećmi w tym jedno malutkie w wózku.. Ale baba szła w zaparte..
    Masakra..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka88 wrote:
    Juz. Wszystko w jak najlepszym porządku. Poziom wzrasta :) za 3 tyg USG. T R Z Y T Y G O D N I E ?!

To pięknie.. Gratuluję w takim razie kochana.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tez mialan sytuacje taka wszystkie kobiety stoja a ze ja srednio sie czulam bo dopiero co wyszlam ze szpitala goraco bylo,ale nie widzę ze duzo osób ledwie co stoi to stalam nadal grzecznie w kolejce do lekarza. W pewnym momencie przychodzi babka zadowolona,nie widac bylo po niej zmeczenia wlazla do gabinetu jak osoba jedna wyszła.
    Później wyszla z gabinetu i ludzie zli bo tez czekaja bardzo dlugo a ona z tekstem ze w ciazy i ma prawo nie informowac nikogo to sie wscieklam stalam ledwie co i z krzykiem do niej ze ja tez w ciąży,wyszlam dopiero ze szpitala i nie jestem na silach ale nie ryje sie jak pani a ona do mnie ze klamie ,dobrze ze mialam karte ciazy pokazalam a ona wtedy ze to początki i nie widac po mnie wiec do niej a pani ma jakies potwierdzenie a ona ze nie ja mowie to jak to tak jest pani w ciazy i nie ma pani karty idac do.lekarza zaczerwienila sie i poszla.
    Ludzie jak usłyszeli ze w ciazy jestem chcieli mnie puscic ale ja powiedzialam ze nie trzeba dam radę

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Evelin Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko witamy w naszym gronie :) piękna beta :) :) :) <3 <3

Evelin lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys zuch dziewczyna jesteś <3

Evelin lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutko ciebie też witamy na dobre :* :* ;)

Evelin lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a9b89dac6fb.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2a03a638e2c.jpg

4,5 mm

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin gratuluję :)
    Kolejna osobka dołącza do nas oby tak dalej:*

Tuliska harmony działajĄ :)

Tuliska, Evelin lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys dokładnie masz rację ;) ja tez się jakąś grzeczniejsza zrobiłam :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie czujesz tulisiu :*

U mnie to.jakas masakra dzis 3 razy jedzonko wyladowalo w kibelku
    Rano,popoludniu i wieczorem

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ