Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Evelin wrote:No odliczam juz dni
Tez juz odliczamusg u mojego gina mam w przyszłą środę
a prenatalne w piątek za tydzień chyba ze sie zwolni miejsce to w czwartek
i tak oto bede widziała maluszka dwa razy w tygodniu
a potem pewnie znowu bedzie dluuga przerwa
Allmita, Evelin, Duśka;) lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Dziewczynki właśnie odebrałam od kuriera leżaczek bujaczek i mate edukacyjną
Zaraz będe składała i już sie nie moge doczekać
Allmita, sandrula, Nutka88, Sylwia91, szuflada, Tuliska, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Sandrula ja zaglądam co się dzieje ale sił jakoś nie mam na pisanie.. W ogóle dzisiaj chodzę po domu i jęczę i stękam... Nie mogę sobie znaleźć miejsca
ciężko mi, nie mogę normalnie oddychać... Dla kogoś kto od jakiegoś czasu nauczył się oddychać tylko przeponą uciskające dziecko to naprawdę problem
kocham moje maleństwo najbardziej na świecie, ale naprawdę inaczej sobie wyobrażałam ciążę. Nie jest kolorowo... No ale i tak jest cudownie i dziękuję Bogu za każdy dzień mojego maleństwa e brzusiu
-
Sylwia91 wrote:Sandrula ja zaglądam co się dzieje ale sił jakoś nie mam na pisanie.. W ogóle dzisiaj chodzę po domu i jęczę i stękam... Nie mogę sobie znaleźć miejsca
ciężko mi, nie mogę normalnie oddychać... Dla kogoś kto od jakiegoś czasu nauczył się oddychać tylko przeponą uciskające dziecko to naprawdę problem
kocham moje maleństwo najbardziej na świecie, ale naprawdę inaczej sobie wyobrażałam ciążę. Nie jest kolorowo... No ale i tak jest cudownie i dziękuję Bogu za każdy dzień mojego maleństwa e brzusiu
Ojoj:* no każda z nas tego w końcu doswiadczy wiec nie jestes sama :*Basienka po narodzinach wszystko wynagrodzi
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
ja byłam wczoraj u ginki....z maleństwem wszystko ok...
niestety mam lekka grzybicę czego się spodziewałam bo mnie swędziało ostatnio, a wiem że grzybica w ciąży to niestety powszechnosć...
dostałam leki, dzis jeszcze wykupiłam sobie probiotyki, mam tez po leczeniu wykonac posiew na czystość pochwy..i chyba musze pożegnac się z wkładkami-gdyz czytałam że one nie ułatwiają walki z tym badziewiem...na szczescie mam powoli odstawiać luteinę-juz jej miałam dość więc bardzo sie ciesze...-ona zreszta też nie ułatwia walki z grzybicą...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Allmita wrote:ja byłam wczoraj u ginki....z maleństwem wszystko ok...
niestety mam lekka grzybicę czego się spodziewałam bo mnie swędziało ostatnio, a wiem że grzybica w ciąży to niestety powszechnosć...
dostałam leki, dzis jeszcze wykupiłam sobie probiotyki, mam tez po leczeniu wykonac posiew na czystość pochwy..i chyba musze pożegnac się z wkładkami-gdyz czytałam że one nie ułatwiają walki z tym badziewiem...na szczescie mam powoli odstawiać luteinę-juz jej miałam dość więc bardzo sie ciesze...-ona zreszta też nie ułatwia walki z grzybicą...
To cholernie wspolczuje...
Ale jestes pod dobra opieka i wszystko wroci do normy... :*
Najwaznjejsze ze z malenstwem wszystko dobrze :*
Ja jestem w 5-6 tyg i nie mam zadnych objawow, piersi lekko bola przy dotykaniu, brzuch nic, czyje sie dobrze, zadnych mdlosci, moge jesc wszystko.. to normalne?? -
Evelin wrote:To cholernie wspolczuje...
Ale jestes pod dobra opieka i wszystko wroci do normy... :*
Najwaznjejsze ze z malenstwem wszystko dobrze :*
Ja jestem w 5-6 tyg i nie mam zadnych objawow, piersi lekko bola przy dotykaniu, brzuch nic, czyje sie dobrze, zadnych mdlosci, moge jesc wszystko.. to normalne??
mdłości moga jeszcze przyjść...mnie chyba dopadły jakos w 7 tyg bodajze...ale nie były jakos uciażliwe....piersi bola dalej glównie jak zdejme stanik albo jak wstaje w nocy-ale tez nie jest to jakis ból-bardziej jak dotkne ich...
moja siostra np wogóle nie miała mdłości-wiec te mdłości to nie norma-nic sie nie przejmuj..kiedy masz teraz wizytę?
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
Hej
A my się z Młodym nie możemy dogadać od kilku dni
Co ja się kładę to on wstaje i rozrabia... Chyba już 4 doba jak spałam raptem 3-4 godziny ;/ Ale przyznam, że dzięki wiecznemu wierciochowi nie muszę się martwić czy wszystko z nim dobrze bo sam daje znaki
Mąż się tylko śmieje, że mój brzuch wygląda jakby falował
Allmita ciesze się, że z maluchem wszystko dobrzeAllmita, sandrula lubią tę wiadomość
21.03.17 6600g i 70cm
-
Almita- na forum lutowki 2017 tez sporo dziewczyn ma problem z infekcjami, w ciąży to niestety częsta dolegliwość
ja wcześniej miałam skłonności do tego cholerstwa ale trafiłam w końcu na dobrego gin i na razie (odpukać! ) mam spokój. Dobrze że można to leczyć w ciąży i że leki nie zagrażają maleństwu
Evelin- moim jedynym objawem była senność która po jakichś dwóch tygodniach przeszła. Potem gdzieś koło 8-9 tyg pokłuwał mnie brzuch. No i piersi tez mnoe bolą tylko przy dotyku. Wszystko zależy od organizmu, nie każda kobieta musi miec wszystkie objawywiec nie ma sie czym martwić :*
-
Duśka;) wrote:Hej
Co ja się kładę to on wstaje i rozrabia... Chyba już 4 doba jak spałam raptem 3-4 godziny ;/ Ale przyznam, że dzięki wiecznemu wierciochowi nie muszę się martwić czy wszystko z nim dobrze bo sam daje znaki
Allmita ciesze się, że z maluchem wszystko dobrze
hehe Duska- Olgierd przygotowuje mame do nocnego życia..żebys po porodzie juz była odpowiednio przestawiona na tryb noworodkowy..
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
Duśka;) wrote:Hej
Allmita ciesze się, że z maluchem wszystko dobrze
Alee superjuż sie nie mogę doczekać kiedy moje dzidzi bedzie mnie kopać
wiem, że to glupio brzmi ale właśnie chodzi o to, ze jest sie pewnym ze wszystko jest w porządku
-
Allmita wrote:hehe Duska- Olgierd przygotowuje mame do nocnego życia..
żebys po porodzie juz była odpowiednio przestawiona na tryb noworodkowy..
Żeby tylko nocnegoOn mnie w ogóle oducza spania bo w dzień też się nie da odespać
Może jak się teraz wyszaleje to będzie grzecznie spał jak już wyjdzie ;P
Mam tylko nadzieję, że się w mamusie nie wrodzi bo ja spałam raptem godzin na dobe
Sandrula to fakt, odkąd czuje jak się wierci to jestem milion procent spokojniejszaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 11:45
21.03.17 6600g i 70cm
-
Allmita wrote:mdłości moga jeszcze przyjść...mnie chyba dopadły jakos w 7 tyg bodajze...ale nie były jakos uciażliwe....piersi bola dalej glównie jak zdejme stanik albo jak wstaje w nocy-ale tez nie jest to jakis ból-bardziej jak dotkne ich...
moja siostra np wogóle nie miała mdłości-wiec te mdłości to nie norma-nic sie nie przejmuj..kiedy masz teraz wizytę?
Jestem tylko senna, wstalam o 10, zjadlam i znowu musze sie polozyc.
Teraz dopiero 9 sierpnia ide do gina.
Czekam i czekam -
sandrula wrote:Almita- na forum lutowki 2017 tez sporo dziewczyn ma problem z infekcjami, w ciąży to niestety częsta dolegliwość
ja wcześniej miałam skłonności do tego cholerstwa ale trafiłam w końcu na dobrego gin i na razie (odpukać! ) mam spokój. Dobrze że można to leczyć w ciąży i że leki nie zagrażają maleństwu
Evelin- moim jedynym objawem była senność która po jakichś dwóch tygodniach przeszła. Potem gdzieś koło 8-9 tyg pokłuwał mnie brzuch. No i piersi tez mnoe bolą tylko przy dotyku. Wszystko zależy od organizmu, nie każda kobieta musi miec wszystkie objawywiec nie ma sie czym martwić :*
No uspokoilam sie
Dla pewnosci za tydz robie bete, zeby zobaczyc czy wszystko ok