X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    I teraz ja DołączaM hmm co u mnie myślałam ze mi przeszly wymioty a tu limo rano pojechałam na rynek ale jam wrocilam musialo.Być.
    A caly dzien chodzę głodna bo niczym nie moge.sie najeść :)
    Bidoku kochany...najgorsza zaraza te mdłości :( Ale jeszcze tylko chwilka :* zaraz drugi trymestr i koniec :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Cudownie <3
    Brak mi słów żeby to wszystko opisać :)
    Jak zlapiesz wene to pisz koniecznie! :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, ja od tego miesiąca też zamierzam kompletowac wyprawkę :) smoczki kupiłam hihi

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupuje. A nie przepraszam chuste kupiłam. Natomiast cała reszta czeka na październik. Teraz nie mam weny, we wrześniu lecimy na 10 dni do polski a w październiku już bede szykować ciuszki i inne gazdzety :)

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Waldi, ja od tego miesiąca też zamierzam kompletowac wyprawkę :) smoczki kupiłam hihi

Kochanie ja coś nie coś też mam.. Rok temu w konkursie wygrałam wyprawkę z Chicco.. Dostałam tą butelkę real feeling,smoczek, wkładki laktacyjne i próbki wszelkiej maści.. Muszę wózek po Tosiu pylnąc i kupię taki jaki będzie mi odpowiadał.. Ciuszki mam po Tosiu ale połowę wydaję..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to wylądowałam dziś na urazówce.. Zdrętwiała mi stopa i nic nie czując zahaczyłam o kratkę do wycierania butów największym palcem i chyba pękła torebka stawowa bo spuchło..

Zaczęli pisać skierowanie na rtg ale powiedziałam że jestem w ciąży co widać i co spowodowało póki co powrót do domu w bandażu uciskowym.. Smarować Altacetem no chyba że się pogorszy to będą zakładać płaszcz z ołowiu i będzie rtg.. Więc razem z Leosiem liczymy że skończy się na Altacecie i bandażu..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Ogólnie to wylądowałam dziś na urazówce.. Zdrętwiała mi stopa i nic nie czując zahaczyłam o kratkę do wycierania butów największym palcem i chyba pękła torebka stawowa bo spuchło..

Zaczęli pisać skierowanie na rtg ale powiedziałam że jestem w ciąży co widać i co spowodowało póki co powrót do domu w bandażu uciskowym.. Smarować Altacetem no chyba że się pogorszy to będą zakładać płaszcz z ołowiu i będzie rtg.. Więc razem z Leosiem liczymy że skończy się na Altacecie i bandażu..
    o kur zapiał Waldi... Ty to masz normalnie pecha ... współczuję takich wrażeń i bólu... miejmy nadzieję że szybko Ci przejdzie !

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jakos nie mam nastroju ostatnio....totalnie bez powodu więc zwalam to na hormony ciązowe....ewentualnie jeszcze dochodzi to że mi sie dłuży do urlopu-jeszcze 3 tyg....i mam teraz jeszcze rehabilitacje na kręgosłup-wieć rano ide do pracy-potem dom,obiad-i na rehabilitacje....
    męczą mnie też upały-wolałabym żeby było chłodniej, ciesze sie że od jutra pogoda sie zmienia..:)
    tak sobie ponarzekałam,a co..;)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a jaki ? pochwal się :)

Anex Sport z fotelikiem Maxi Cosi Cabriofix ;-P

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj dowiedziałam że w Łodzi będą targi moje upragnione na które czekam.. Smykoland dał mi cynk że niedługo będą mieli targi.. Bardzo się cieszę..

Noga dalej spuchnięta i trochę boli ale daję radę..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie znowu napisałam i mi wcięło :(

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde zjada posty.

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej cos nam usycha to forum ostatnio. Mało nas tu bywa. Jak sie czujecie brzuchatki? Grudnioweczki czujecie już kopniaczki ? Bo ja już naprawdę konkretne zwłaszcza w pęcherz. :) i czkawka, moim zdaniem najzabawniejsza przypadłość płodu. :) ostatnio nawet do trzech raz dziennie :D pozdrawiamy po usg polowkowym. Wszystko mamy na miejscu maluch rośnie. Ptasiorka tez wypatrzyłam :)
    Gaduaaaa jak sie czujesz??
    Waldziu jak noga?

Hop jop reszta?!

Allmita, Nats, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Kz9n.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo, no strasznie irytujące te aktualizacje są... wczoraj pisałam chyba 3 razy...
    pisałam że
    Duśka fajny wózek wybrała... i pytałam o kolor ;)

Allimita że pomarudzić to fajna rzecz hehe... ja na samym początku jestem a chodzę zmęczona i nic mi się nie chcę... ograniczam swoje domowe porządki codziennie do minimum i muszę się wręcz do nich zmuszać....

a tak to u mnie okey... zaczęło się nocne wstawanie do kibelka w nocy... wrrr... chyba ta macica się tam rozrasta bo raz lub 2 w nocy wstaję..

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaaa rozpychają sie te twoje twinsy <3 :D

Ja wózek chyba w mothercare kupię z gwarancja 2 letnia chociaż bardzo dumam nad tym bo mam xlandera tylko gondole musiałabym dosłać z pl bo jej nie zabrałam. A z drugiej strony xlander wielki jest przynajmniej mój a to ten stary model.

Kz9n.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Gaduaaaa rozpychają sie te twoje twinsy <3 :D

Ja wózek chyba w mothercare kupię z gwarancja 2 letnia chociaż bardzo dumam nad tym bo mam xlandera tylko gondole musiałabym dosłać z pl bo jej nie zabrałam. A z drugiej strony xlander wielki jest przynajmniej mój a to ten stary model.
    następna z twinsami... hahaha
    ja nie wiem co wyście się tak usrały wszystkie ;)

jeszcze nie myślę o wózku... ja chyba dopiero zacznę myślęć o wszystkim po pierwszym usg w 12 tyg

• Allmita Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie pisze ostatnio, bo nastrój jak mówiłam jakis taki do dupy...;)

GAduaa wiem że pomarudzić fajna rzecz,ale mnie mój nastrój zaskoczył bo własnie od poczatku ciąży miałam wręcz zajebisty....a tu takie coś..

jeszcze na dzis umówiłam sie na spotkanie z koleżankami-pierwszy raz mnie będą w ciąży widzieć -chciałam się ładnie ubrać-a tu pogoda tak mnie zaskoczyła że masakra....znaczy chciałam żeby było chłodniej,ale bez przesady....hehe ciążarnej nie dogodzisz..;)chciałam iść w ładnej zwiewnej sukieneczce...no ale tu leje jak z cebra...no i zaczełam przymierzac dzis co by tu ubrać...i nie mam coo.....hehe..;) dobrze że mam jedne ciążowe spodnie,ale z kurtka widze robi sie problem-bo juz ja ledwo dopinam....oj chyba najpierw to dla mnie będą zakupy dla mnie na jesień a potem dla bobasa...;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja nie pisze ostatnio, bo nastrój jak mówiłam jakis taki do dupy...;)

GAduaa wiem że pomarudzić fajna rzecz,ale mnie mój nastrój zaskoczył bo własnie od poczatku ciąży miałam wręcz zajebisty....a tu takie coś..

jeszcze na dzis umówiłam sie na spotkanie z koleżankami-pierwszy raz mnie będą w ciąży widzieć -chciałam się ładnie ubrać-a tu pogoda tak mnie zaskoczyła że masakra....znaczy chciałam żeby było chłodniej,ale bez przesady....hehe ciążarnej nie dogodzisz..;)chciałam iść w ładnej zwiewnej sukieneczce...no ale tu leje jak z cebra...no i zaczełam przymierzac dzis co by tu ubrać...i nie mam coo.....hehe..;) dobrze że mam jedne ciążowe spodnie,ale z kurtka widze robi sie problem-bo juz ja ledwo dopinam....oj chyba najpierw to dla mnie będą zakupy dla mnie na jesień a potem dla bobasa...;)
    zawsze to jakaś forma rozrywki hihi bynajmniej dla mnie zakupy wszelakiego rodzaju :) może się tez trochę odprężysz na spotkaniu z koleżankami...
    na mnie spotkania towarzystkie mają ogromny pozytywny wpływ !

• Allmita Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    na mnie spotkania towarzystkie mają ogromny pozytywny wpływ !

tak własnie na to licze..:)

zakupy to dla mnie zazwyczaj mordęga..;) tym bardziej jak widze ceny ciuchów ciążowych w sklepach-dlatego raczej będe kupowała przez neta i fc...
    tylko własnie doszło do mnie dziś że trzeba bedzie i kurtke jesienna i zimową i spodnie jakieś jeszcze....i legginsy długie ciążowe(3/4 juz mam) i może rajstopy ciażowe...nosz kurde duzo tego..jeszcze wakacje mi sie szykują w plenerze więc przydałyby się tez jakies krótkie czy 3/4 spodnie,bo przeciez nie bede w kiecce po szlaku biegać..;)hehe także najpierw egoistycznie mama zajmie sie swoją garderobą a potem przejdziemy do Robala..;)

• Nats Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta :)
    Allmita Rozumiem Cię, też mam ostatnio jakiś wisielczy humor. Wszystko mnie wkurza i czuje się jakaś taka opuchnięta. Nie mam na nic chęci.

Ja jutro mam USG. Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć Malucha. Mam nadzieje, że wszystko jest ok.
    Ja już zaczynam robić research jeżeli chodzi o wózki i wychodzi na to, że albo kupimy używany 3w1, albo w ogóle na razie nie kupimy. Kuzynka mi obiecała, że da mi swój 3w1, ale muszę zobaczyć w jakim on jest stanie. Te wózki wielofunkcyjne są dość spore i ciężkie, zwłaszcza spacerówki, a ja mieszkam na 4 piętrze bez windy i to jest duży problem. Więc po prostu przemęczymy się pierwsze pół roku z jej wózkiem, a później kupimy lżejszą spacerówkę.
    Co do ciuchów ciążowych polecam rozejrzeć się po lumpeksach. Sama widziałam u siebie fajne spodnie ciążowe. Mi się spodnie udało dorwać w hmie. Za dwie pary ciążowych zapłaciłam 70 zł. Jak na razie nie mam brzucha, ale czekają w szafie na swoją premierę. :)

3500 g 54 cm <3
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ