Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Długo mnie tu nie było.. Brak natchnienia..
W zeszłym tygodniu mieliśmy połowkowe i Leoś ma się świetnie.. O dziwo moja szyjka też ma się świetnie.. Ale okazało się że Leoś jest za nisko i że mógłby być wyżej.. No cóż.. Najważniejsze że jest ok.
Póki co jesteśmy kilogram na plusie czujemy się lepiej. Rosniemy i czujemy już zdecydowane ruchy i widać je już.. Mało tego Tosiu jak poczuł kopniaczka to od tej pory też jest w ciąży.. Owieczkę Maryśkę wkłada pod bluzkę albo każe dotknąć i mówi że dzieci kopią.. Tak.. Ma bliźniaki chłopca i dziewczynkę. Jedno się urodzi w styczniu drugie 23 kwietnia podobno.. No cóż.. Dziecięca wyobraźnia nie zna granic..Sylwia91, Allmita lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Cześć dziewczyny dawno tutaj u Was nie byłam ale ciężko tak lawirować na tel między tematami.Widzę że tutaj już u nie których zaczęły się badania połówkowe,ja swoje miałam we czwartek i było super. Malutka Julcia bo to będzie już na 100% procent dziewczynka bardzo fajnie się ułożyła i przez to mamy fajny film oraz zdjęcia no a na dodatek jest zdrowa . Co do moich odczuć na obecnym etapie ciąży to już zaczynam się czuć jak słoń.Najgorzej jest w nocy kiedy muszę się przekładać z boku na bok bo nie wyspie całej nocy na jednym boku. Wczoraj zakupiłam malutką paczkę pampersów najmniejszych i jakoś tak dziwnie mnie ten zakup ucieszył A u Was jak z samopoczuciem?
Sylwia91, Allmita lubią tę wiadomość
-
anna123 wrote:Cześć dziewczyny dawno tutaj u Was nie byłam ale ciężko tak lawirować na tel między tematami.Widzę że tutaj już u nie których zaczęły się badania połówkowe,ja swoje miałam we czwartek i było super. Malutka Julcia bo to będzie już na 100% procent dziewczynka bardzo fajnie się ułożyła i przez to mamy fajny film oraz zdjęcia no a na dodatek jest zdrowa . Co do moich odczuć na obecnym etapie ciąży to już zaczynam się czuć jak słoń.Najgorzej jest w nocy kiedy muszę się przekładać z boku na bok bo nie wyspie całej nocy na jednym boku. Wczoraj zakupiłam malutką paczkę pampersów najmniejszych i jakoś tak dziwnie mnie ten zakup ucieszył A u Was jak z samopoczuciem?
U mnie samopoczucie od dzisiaj złe.. Stanęłam przed lustrem i stwierdziłam że rzeczywiście brzuch mam za nisko.. I chcę to jakoś naprawić.. Pytanie czy leżenie z doopą wyżej tu coś da.. Jeśli tak to będę to robić..
Ogólnie byłam dziś w Łodzi.. Kupiłam sobie piękną marynarkę z której jestem bardzo zadowolona..
Leosiowi kupiłam w Super Pharm emulsję do kąpieli 2 w 1 Oillan 400 ml za 14 zł.. Normalnie mała butelka swoje kosztuje.. Od tego miesiąca chyba zacznę po woli kupować i kompletowac wyprawkę dla Leosia31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
KlaudyŚ wrote:Waldziu w pepco sa tanie ubranka;:
A wczoraj w biedronce były body 3szt 2z krótkim rekawkiem a jeden z dłuższym za 25zl
Wiem kochana.. Ale ja muszę patrzeć na długi rękaw.. Leoś urodzi się zimą..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
szuflada wrote:Laski weźcie mi powiedzcie od kiedy ginekolog jest w stanie zobaczyć ciążę? Bo Wy mądre dziewczyny jesteście a mojej koleżance zobaczył podobno już w 3 tygodniu. Prawda to?
więc nie sądze że w 3 tyg można coś zobaczyć..Allmita lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
WaldhauzerM wrote:U mnie samopoczucie od dzisiaj złe.. Stanęłam przed lustrem i stwierdziłam że rzeczywiście brzuch mam za nisko.. I chcę to jakoś naprawić.. Pytanie czy leżenie z doopą wyżej tu coś da.. Jeśli tak to będę to robić..
Ogólnie byłam dziś w Łodzi.. Kupiłam sobie piękną marynarkę z której jestem bardzo zadowolona..
Leosiowi kupiłam w Super Pharm emulsję do kąpieli 2 w 1 Oillan 400 ml za 14 zł.. Normalnie mała butelka swoje kosztuje.. Od tego miesiąca chyba zacznę po woli kupować i kompletowac wyprawkę dla Leosia
Waldi kupilam dokladnie ta sama emulsje w tej samej promocji:-)
WaldhauzerM lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
My juz sie powoli zaopatrzylismy w wyprawke dla Oliego bo potem nie bedzie sily:-P jeszcze sporo do kupienia ale ubranka juz mamy prawie skompletowane:-)
Szuflada u mnie w 4 tygodniu nic nie widziala wiec watpie zeby w 3 cos bylo widac..
My dzis bylismy na kontroli i niestety okazalo sie ze mam lozysko brzeznie przodujace i jezeli sie nie podniesie to niestety cesarka:-( ale za 2 tygodnie mamy USG 4d i zobaczymy:-)Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
Duśka;) wrote:My juz sie powoli zaopatrzylismy w wyprawke dla Oliego bo potem nie bedzie sily:-P jeszcze sporo do kupienia ale ubranka juz mamy prawie skompletowane:-)
Szuflada u mnie w 4 tygodniu nic nie widziala wiec watpie zeby w 3 cos bylo widac..
My dzis bylismy na kontroli i niestety okazalo sie ze mam lozysko brzeznie przodujace i jezeli sie nie podniesie to niestety cesarka:-( ale za 2 tygodnie mamy USG 4d i zobaczymy:-)
wiesz co nie nastawiaj się jeszcze negatywnie... mi w drugiej ciąży groziła cesarka bo mój synek nie chciał się przekręcić główką do dołu.. dopiero w 34 tyg mi się obrócił a też mnie cały czas straszono że nic z tego.. a jednak tak więc wierzę że się u Ciebie tez zmieni i łożysko sie podniesieDuśka;) lubi tę wiadomość
Fabian Cyprian Tymuś -
Dusieńka trzymam kciuki żeby wszystko było okej! Wiem że bardzo nie chciałaś cesarki ale spokojnie mam dwie koleżanki które do końca 8 miesiąca miały wrozona cesarke a obie finalnie miały lekkie i przyjemne porody naturalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 21:22
Duśka;) lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!