X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natsik nad jakimś imieniem myslicie już?
    też się czuje mega opuchnięta... zresztą widać po mojej twarzy.. a to dopiero początki
    buu

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze miałam pucatą twarz,wiec teraz to pewnie przegięcie..;)

NAtz współczuje 4-ego pietra..to faktycznie lekki wózek by sie przydał..ja mam na szczescie winde....
    mi własnie też szwagierka raz na poczatku coś wspomniała o wózku-i dlatego narazie sie nie rozglądam....ale w sumie nie wiem czy mi go sprezentuje-bo wiecej nie poruszała tego tematu i czy mi bedzie pasował, wiec narazie tez utknełam w punkcie z tym wózkiem...
    jeszcze mnie mąż wnerwił bo mówi że jest przesąd że przed porodem się wózka nie kupuje....nosz kurde-nienawidze przesądów...wogóle w nie wszystkie nie wierze i szczerze sie zastanawiam skąd u niego taki pomysł,bo tez nie wiedziałam że jakis przesądny jest....
    hehe nie wiem jak on sobie wyobraża że ja po porodzie będe po sklepach za wózkiem biegać-wybiłam mu ten przesąd z głowy...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadu Jak się potwierdzi dziewczynka to będzie Zuza :)
    Ja i tak się ciesze, że upałów takich nie ma i, że końcówka ciąży na zimie mi przypadnie.

Allmita Już mamy plan, że stelaż będziemy w samochodzie zostawiać, żeby nie nosić. E tam przesądy. Ja wyrodna matka idę w piątek do fryzjera włosy ścinać. A jak wiadomo włosy =pępowina. Także tego :D
    A Ty już znasz płeć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 12:05

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats Zuzia piękne imię :) bardzo mi się podoba :)
    A mi po miesiącu brania leków tsh spadło z 4,46 na 1,31 :) :)

Allmita, Nats lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Gadu Jak się potwierdzi dziewczynka to będzie Zuza :)
    Ja i tak się ciesze, że upałów takich nie ma i, że końcówka ciąży na zimie mi przypadnie.

Allmita Już mamy plan, że stelaż będziemy w samochodzie zostawiać, żeby nie nosić. E tam przesądy. Ja wyrodna matka idę w piątek do fryzjera włosy ścinać. A jak wiadomo włosy =pępowina. Także tego :D
    A Ty już znasz płeć?

ja nie znosze upałów...znaczy lubie tak 20-24 stopnie,nie więcej...

ja tez scinałam włosy jakis miesiąc temu-mi bardzo szybko rosna-do końca ciąży to bym chyba do pasa miała..;)

no z tym samochodem to dobry pomysł, gorzej jak bedziesz chciała isc gdzies na spacer a mąz bedzie np w pracy autem...

płci jeszcze niz nam...mam nadzieje że za 2 tyg na połówkowych sie dowiem..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 12:29

Nats lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok z tymi wózkami to szaleństwo. My chyba prześlemy jednak z pl gondole do xlandera bo na spacery po osiedlu Brdzie najwygodniejszy. Natomiast maz upiera sie nad nowym wózkiem, leciutkim takim żebym mogła spokojnie z dziewczynami i małym poruszać sie np po mieście autobusem. I w kropce jestem. W sumie bardzo podoba mi sie Phil&teds smart i w sumie jest tak malusi i zgrabny ze spokojnie mógłby być jako wózek trzymany w domu a z drugiej strony w xlanderze ta wygoda dla dziecka i gondola spora.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja..

Noga dalej spuchnięta.. Trochę boli.. Ale żyję..

Też czuję zdecydowane kopniaki..

Co do zakupów.. Mnie udało się w h m kupić spodnie wizytowe podwijane w promocji.. Ze 129 na 30 zł.. Z czego jestem zadowolona..

Też jakoś się tak czuję w tym tygodniu kijowo..

Muszę szukać krawcowej plus coś wymyślić plus Tosia ubrać bo wesele za pasem.. A nawet 2.. Sobie chciałam szyć u krawcowej kreację ale co mi z tego wyjdzie nie wiem.. Tosiowi koszulę i buty jakieś.. Nie chcę go ubierać w garnitur typowy.. To dziecko.. Myślałam o marmurkowych joggersach które mam marynarkę jasną mam.. Tylko jaka koszula do tego..?? Ciała?? O mężowi też garnitur.. Ja pier.. Nie no trzeba kupić.. Teraz 2 wesela w przyszłym roku komunia chrześnicy plus chrzciny Leosia.. Dobra.. Dosyć wyliczania, listę zamykam he he.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Nats Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Nats Zuzia piękne imię :) bardzo mi się podoba :)
    A mi po miesiącu brania leków tsh spadło z 4,46 na 1,31 :) :)
    Będzie śmiesznie jak się okaże, że Zuzi coś urosło. Wtedy będzie Jasio, ale mam nadzieję, ze już nie będzie niespodzianek, bo się przyzwyczaiłam :)
    Gratuluję wyniku. Podobno też przy tarczycy dziecko też trochę pomaga, bo jego tarczyca produkuje hormony dzięki którym tarczyca matki lepiej pracuje.

Allmita Na szczęście prawie mąż chodzi do pracy z buta, bo zdrowo i on musi mieć ruch jak to mówi :) Także samochód mam zawsze pod domem. Ja też zauważyłam, ze mi teraz włosy szybciej rosną i jakieś gestsze się zrobiły.
    A imiona już macie wybrane?

Waldi W Bytomiu sa teraz promocję na garniutry. Chyba za 500 zl można kupić cały komplet,ale nie znam szczegółów.

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oho moje TSH ostatnio badane było 0,16....

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Witam i ja..

Noga dalej spuchnięta.. Trochę boli.. Ale żyję..

Też czuję zdecydowane kopniaki..

Co do zakupów.. Mnie udało się w h m kupić spodnie wizytowe podwijane w promocji.. Ze 129 na 30 zł.. Z czego jestem zadowolona..

Też jakoś się tak czuję w tym tygodniu kijowo..

Muszę szukać krawcowej plus coś wymyślić plus Tosia ubrać bo wesele za pasem.. A nawet 2.. Sobie chciałam szyć u krawcowej kreację ale co mi z tego wyjdzie nie wiem.. Tosiowi koszulę i buty jakieś.. Nie chcę go ubierać w garnitur typowy.. To dziecko.. Myślałam o marmurkowych joggersach które mam marynarkę jasną mam.. Tylko jaka koszula do tego..?? Ciała?? O mężowi też garnitur.. Ja pier.. Nie no trzeba kupić.. Teraz 2 wesela w przyszłym roku komunia chrześnicy plus chrzciny Leosia.. Dobra.. Dosyć wyliczania, listę zamykam he he.
    heheh no ale wiesz teraz nie koniecznie musi być garnitur.. też sprawdzają się spodnie i koszula w fajnym stylu ;)
    na pewno z resztą coś wybierzesz..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do przesądów do właśnie Evelina mi wyskoczyła że na pogrzeb nie powinnam iść.. a mi się powoli będzie szykował... no ale ja nie wierzę w przesądy

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :) My się trochę gorzej czujemy ostatnio dlatego tak malo się udzielamy :(
    Co do koloru to chcemy taki nietypowy rudo-czarno-szary :P

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie mecZe męża z imionami. Żadne kompletnie żadne mu nie podchodzi. Hardcore jakich mało. Jedyna na które powiedział moze to Maksymilian. :| to będzie droga przez mękę. Na nic mój Leo Natan Julian czy Gabriel. Ja już sobie współczuje .

Kz9n.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Ja narazie mecZe męża z imionami. Żadne kompletnie żadne mu nie podchodzi. Hardcore jakich mało. Jedyna na które powiedział moze to Maksymilian. :| to będzie droga przez mękę. Na nic mój Leo Natan Julian czy Gabriel. Ja już sobie współczuje .
    oho ho.. cały wachlarz imion ;) jest w czym wybierać :)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    heheh no ale wiesz teraz nie koniecznie musi być garnitur.. też sprawdzają się spodnie i koszula w fajnym stylu ;)
    na pewno z resztą coś wybierzesz..

Spoko kochana.. Ja chcę taki garnitur nietypowy.. Żaden czarny granatowy czy coś.. Ma mieć swój styl..

Kochanie czemu pogrzeb się szykuje??

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua ale ja strzelam jedno za drugim a on Nie i Nie. Wychodząc z domu rzucił mi ze moze być Justyn :D ale widziałam jak sie rechotał.

Kz9n.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Spoko kochana.. Ja chcę taki garnitur nietypowy.. Żaden czarny granatowy czy coś.. Ma mieć swój styl..

Kochanie czemu pogrzeb się szykuje??
    dziadek ...

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dziadek ...

Sory nie miało być lubię to..

Smutne..

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a co do przesądów do właśnie Evelina mi wyskoczyła że na pogrzeb nie powinnam iść.. a mi się powoli będzie szykował... no ale ja nie wierzę w przesądy
    Kochana ja w ciąży byłam już chyba na 8 pogrzebach... Także przesądy w las... Trzymaj się jakoś :( my dzisiaj noc na oddziale... Jutro opowiem więcej...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak... Przyjechałam wczoraj na ip bo miałam skurcze plus mialam wrażenie że dziecko jest bardzo nisko i naciska mocno na szyjke. Na usg okazało się że to nóżki jednak ale mogę mieć zastój moczu w nerkach i stąd bóle w tych okolicach. Dodatkowo mój zapis ktg wyglądał jak dla 40tc więc dostaliśmy kroplowke z magnezem i dzisiaj zastrzyk na rozprezenie pluc dla Basi. Wieczorem będzie kolejny...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ