Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    moze zostala w szpitalu robia jej badania itp? ale tez czekam z niecierpliwością...
    No może. Oby...

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jal tam reszta ciężarnych się czuję?. Anula coś cicho siedzisz ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane moje, przepraszam Was bardzo ale miałam tyle na głowie że ani chwili zajrzeć tutaj. w szpitalu powiem szczerze pół na pół. bardzo szybko mnie przyjęli, miła pani położna, ale miałam wrażenie, że mnie w ogóle nie słuchają. opryskliwy pan doktor stwierdził, że śladów mocnego plamienia nie widać, a delikatne moze wystąpić np po stosunku. z maluszkiem wszystko w porządku, ma chyba coś koło 10 mm (sama się tego domyślam po niewyraźnym pismie pana doktora bo sam nie powiedział mi ani słowa) i serduszko bije :) jutro jestem umówiona prywatnie więc wszystkiego się upewnię.

Sylwia91, Allmita, foxylady lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspomniał też coś o nadżerce (nie do mnie! do jakiegoś ucznia. moje pytania totalnie ignorował.) nie wiecie, cóż to takiego? czy groźne? a z resztą, jutro się pewnie wszystkiego dowiem :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle, ja nie wiem, może to normalne ale zachowanie tych lekarzy dla mnie było troszkę dziwne. pani położna poszła za mną zobaczyć, jak się rozbieram i pan doktor zapytał jej, czy mam na majtkach wkładkę, no ludzie. mało brakowało a wziełaby mi te majtki i chyba powąchała.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    w ogóle, ja nie wiem, może to normalne ale zachowanie tych lekarzy dla mnie było troszkę dziwne. pani położna poszła za mną zobaczyć, jak się rozbieram i pan doktor zapytał jej, czy mam na majtkach wkładkę, no ludzie. mało brakowało a wziełaby mi te majtki i chyba powąchała.
    Chciał pewnie zobaczyć co cię niepokoi. Nadrzerka to ranka która może krwawic. Zazwyczaj ja się wypala bądź wymraza nic strasznego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 12:31

3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Chciał pewnie zobaczyć co cię niepokoi. Nadrzerka to ranka która może krwawic. Zazwyczaj ja się wypala bądź wymraza nic strasznego.
    powiedział, że jest niewielka więc chyba w porządku. ogólnie lekarz mało sympatyczny.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    powiedział, że jest niewielka więc chyba w porządku. ogólnie lekarz mało sympatyczny.
    Tacy są na ip. Nieprzejmuj się kochana ważne że to sprawdzilas a poza tym kurde od tego są lekarze aby jak coś uspokajac. To w Polsce nigdy się nie zmieni chyba. Lekarz myśli że to pacjent jest dla niego a nie odwrotnie.

3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Tacy są na ip. Nieprzejmuj się kochana ważne że to sprawdzilas a poza tym kurde od tego są lekarze aby jak coś uspokajac. To w Polsce nigdy się nie zmieni chyba. Lekarz myśli że to pacjent jest dla niego a nie odwrotnie.
    oddam sprawiedliwość że wydawał się znać na rzeczy. to co mówił do tego ucznia wydawało się sensowne. ale skutecznie mnie zniechęcił do publicznych lekarzy :P już trudno, pójde prywatnie, kasa poleci ale na maluszku nie ma co oszczedzac prawda?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    oddam sprawiedliwość że wydawał się znać na rzeczy. to co mówił do tego ucznia wydawało się sensowne. ale skutecznie mnie zniechęcił do publicznych lekarzy :P już trudno, pójde prywatnie, kasa poleci ale na maluszku nie ma co oszczedzac prawda?
    Jasne kochana zdrowie grocha to priorytet ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że byłaś..uspokoiłaś się, zobaczyłaś serduszko...:)
    jutro juz na spokojnie pójdziesz na ta prywatna wizytę

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    dobrze że byłaś..uspokoiłaś się, zobaczyłaś serduszko...:)
    jutro juz na spokojnie pójdziesz na ta prywatna wizytę
    haha, dobre sobie, nie zobaczyłam :P nie pokazał mi szanowny pan doktor, kazał leżeć i nie patrzec :P ale trudno, przynajmniej wiem, że bije i ze wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 12:48

Allmita lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada tak mi przykro że trafiłaś na takiego buca! :/ masakra... Mi moja gin najpierw moerzy co trzeba a potem oglądamy dzidziusia z każdej strony, zawsze opowiada co aktualnie pokazuje i upewnia się że to widzimy a jak nie to paluchem tłumaczy co gdzie i pokazuje :) mam nadzieję że prywatnie też na takiego trafisz!

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze juz jesteś Szuflada. Tez zaczęłam się trochę niepokoić. Dobrze, że macie się dobrze :)
    Dzieczyny kiedy miałyście albo idziecie na drugie usg? Bo wsumie mi lek nie powiedział tak jednoznacznie. Nie wiem czy wytrzymam do 12 tyg :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy wytrzymam do czwartku,hehe..;) to będzie tak naprawde pierwsza moja wizyta u ginki bo tamta wizyte u tego na nfz nie licze..;)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Dobrze, ze juz jesteś Szuflada. Tez zaczęłam się trochę niepokoić. Dobrze, że macie się dobrze :)
    Dzieczyny kiedy miałyście albo idziecie na drugie usg? Bo wsumie mi lek nie powiedział tak jednoznacznie. Nie wiem czy wytrzymam do 12 tyg :)
    wytrzymasz kochana, czas tak szybko leci ze ja az jestem w szoku. jeszcze niedawno byłam w piątym tygodniu i modliłam się żeby skończyć już szósty bez żadnych plamień czy komplikacji, a tu zanim sie obejrzałam już się ósmy konczy. jeszcze chwila i minie pierwszy trymestr :)

foxylady lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja nie wiem czy wytrzymam do czwartku,hehe..;) to będzie tak naprawde pierwsza moja wizyta u ginki bo tamta wizyte u tego na nfz nie licze..;)
    no to ja mam taką jutro :) kurczę, szybko latacie do tych ginekologów :P

• foxylady Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:

Tak na dobrą sprawę jeszcze tylko jutro ;)

Allmita lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    no to ja mam taką jutro :) kurczę, szybko latacie do tych ginekologów :P

ja muszę iść szybko bo zaczęłam brac luteine a chce wiedzieć czy mam dalej tyle brac czy co..zresztą u tej ginki brałam pregnyl itp, więc chce u niej kontynuować i ustalic dalszy plan działania..
    a u tamtego lek byłam bo mnie śwędziało i bałam sie infekcji..;) gin infekcji nie wykrył, za to ja odkryłam że uczulił mnie płyn do h.intymnej..:P

• Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem tylko że mała szansa u mnie że bedzie serducho widać, tymbardziej ze ja mam chyba młodszą ciaże niz suwaczek mi pokazuje...tak mi sie dziwnie cykl zacząła, że nie wiedziałam od kiedy 1 dc zaznaczyć...
    no i druga sprawa ze ja miałam późno owulkę, więc zagnieżdzenie tez było póxniej

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ