X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    moze zostala w szpitalu robia jej badania itp? ale tez czekam z niecierpliwością...
    No może. Oby...

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jal tam reszta ciężarnych się czuję?. Anula coś cicho siedzisz ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane moje, przepraszam Was bardzo ale miałam tyle na głowie że ani chwili zajrzeć tutaj. w szpitalu powiem szczerze pół na pół. bardzo szybko mnie przyjęli, miła pani położna, ale miałam wrażenie, że mnie w ogóle nie słuchają. opryskliwy pan doktor stwierdził, że śladów mocnego plamienia nie widać, a delikatne moze wystąpić np po stosunku. z maluszkiem wszystko w porządku, ma chyba coś koło 10 mm (sama się tego domyślam po niewyraźnym pismie pana doktora bo sam nie powiedział mi ani słowa) i serduszko bije :) jutro jestem umówiona prywatnie więc wszystkiego się upewnię.

Sylwia91, Allmita, foxylady lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspomniał też coś o nadżerce (nie do mnie! do jakiegoś ucznia. moje pytania totalnie ignorował.) nie wiecie, cóż to takiego? czy groźne? a z resztą, jutro się pewnie wszystkiego dowiem :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle, ja nie wiem, może to normalne ale zachowanie tych lekarzy dla mnie było troszkę dziwne. pani położna poszła za mną zobaczyć, jak się rozbieram i pan doktor zapytał jej, czy mam na majtkach wkładkę, no ludzie. mało brakowało a wziełaby mi te majtki i chyba powąchała.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    w ogóle, ja nie wiem, może to normalne ale zachowanie tych lekarzy dla mnie było troszkę dziwne. pani położna poszła za mną zobaczyć, jak się rozbieram i pan doktor zapytał jej, czy mam na majtkach wkładkę, no ludzie. mało brakowało a wziełaby mi te majtki i chyba powąchała.
    Chciał pewnie zobaczyć co cię niepokoi. Nadrzerka to ranka która może krwawic. Zazwyczaj ja się wypala bądź wymraza nic strasznego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 12:31

3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Chciał pewnie zobaczyć co cię niepokoi. Nadrzerka to ranka która może krwawic. Zazwyczaj ja się wypala bądź wymraza nic strasznego.
    powiedział, że jest niewielka więc chyba w porządku. ogólnie lekarz mało sympatyczny.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    powiedział, że jest niewielka więc chyba w porządku. ogólnie lekarz mało sympatyczny.
    Tacy są na ip. Nieprzejmuj się kochana ważne że to sprawdzilas a poza tym kurde od tego są lekarze aby jak coś uspokajac. To w Polsce nigdy się nie zmieni chyba. Lekarz myśli że to pacjent jest dla niego a nie odwrotnie.

3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Tacy są na ip. Nieprzejmuj się kochana ważne że to sprawdzilas a poza tym kurde od tego są lekarze aby jak coś uspokajac. To w Polsce nigdy się nie zmieni chyba. Lekarz myśli że to pacjent jest dla niego a nie odwrotnie.
    oddam sprawiedliwość że wydawał się znać na rzeczy. to co mówił do tego ucznia wydawało się sensowne. ale skutecznie mnie zniechęcił do publicznych lekarzy :P już trudno, pójde prywatnie, kasa poleci ale na maluszku nie ma co oszczedzac prawda?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    oddam sprawiedliwość że wydawał się znać na rzeczy. to co mówił do tego ucznia wydawało się sensowne. ale skutecznie mnie zniechęcił do publicznych lekarzy :P już trudno, pójde prywatnie, kasa poleci ale na maluszku nie ma co oszczedzac prawda?
    Jasne kochana zdrowie grocha to priorytet ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że byłaś..uspokoiłaś się, zobaczyłaś serduszko...:)
    jutro juz na spokojnie pójdziesz na ta prywatna wizytę

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    dobrze że byłaś..uspokoiłaś się, zobaczyłaś serduszko...:)
    jutro juz na spokojnie pójdziesz na ta prywatna wizytę
    haha, dobre sobie, nie zobaczyłam :P nie pokazał mi szanowny pan doktor, kazał leżeć i nie patrzec :P ale trudno, przynajmniej wiem, że bije i ze wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 12:48

Allmita lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada tak mi przykro że trafiłaś na takiego buca! :/ masakra... Mi moja gin najpierw moerzy co trzeba a potem oglądamy dzidziusia z każdej strony, zawsze opowiada co aktualnie pokazuje i upewnia się że to widzimy a jak nie to paluchem tłumaczy co gdzie i pokazuje :) mam nadzieję że prywatnie też na takiego trafisz!

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze juz jesteś Szuflada. Tez zaczęłam się trochę niepokoić. Dobrze, że macie się dobrze :)
    Dzieczyny kiedy miałyście albo idziecie na drugie usg? Bo wsumie mi lek nie powiedział tak jednoznacznie. Nie wiem czy wytrzymam do 12 tyg :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy wytrzymam do czwartku,hehe..;) to będzie tak naprawde pierwsza moja wizyta u ginki bo tamta wizyte u tego na nfz nie licze..;)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Dobrze, ze juz jesteś Szuflada. Tez zaczęłam się trochę niepokoić. Dobrze, że macie się dobrze :)
    Dzieczyny kiedy miałyście albo idziecie na drugie usg? Bo wsumie mi lek nie powiedział tak jednoznacznie. Nie wiem czy wytrzymam do 12 tyg :)
    wytrzymasz kochana, czas tak szybko leci ze ja az jestem w szoku. jeszcze niedawno byłam w piątym tygodniu i modliłam się żeby skończyć już szósty bez żadnych plamień czy komplikacji, a tu zanim sie obejrzałam już się ósmy konczy. jeszcze chwila i minie pierwszy trymestr :)

foxylady lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja nie wiem czy wytrzymam do czwartku,hehe..;) to będzie tak naprawde pierwsza moja wizyta u ginki bo tamta wizyte u tego na nfz nie licze..;)
    no to ja mam taką jutro :) kurczę, szybko latacie do tych ginekologów :P

• foxylady Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:

Tak na dobrą sprawę jeszcze tylko jutro ;)

Allmita lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    no to ja mam taką jutro :) kurczę, szybko latacie do tych ginekologów :P

ja muszę iść szybko bo zaczęłam brac luteine a chce wiedzieć czy mam dalej tyle brac czy co..zresztą u tej ginki brałam pregnyl itp, więc chce u niej kontynuować i ustalic dalszy plan działania..
    a u tamtego lek byłam bo mnie śwędziało i bałam sie infekcji..;) gin infekcji nie wykrył, za to ja odkryłam że uczulił mnie płyn do h.intymnej..:P

• Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem tylko że mała szansa u mnie że bedzie serducho widać, tymbardziej ze ja mam chyba młodszą ciaże niz suwaczek mi pokazuje...tak mi sie dziwnie cykl zacząła, że nie wiedziałam od kiedy 1 dc zaznaczyć...
    no i druga sprawa ze ja miałam późno owulkę, więc zagnieżdzenie tez było póxniej

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ