X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja muszę iść szybko bo zaczęłam brac luteine a chce wiedzieć czy mam dalej tyle brac czy co..zresztą u tej ginki brałam pregnyl itp, więc chce u niej kontynuować i ustalic dalszy plan działania..
    a u tamtego lek byłam bo mnie śwędziało i bałam sie infekcji..;) gin infekcji nie wykrył, za to ja odkryłam że uczulił mnie płyn do h.intymnej..:P

W ziaji kupiłam ostatnio płyn dla kobiet w ciąży i po porodzie - ja sobie chwałę :). Ponoć się zmienia pH, i dotychczas używany płyn moze drażnić

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj napadne chyba na kosmetyczny muszę kupić coś do intymnej ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt u gin to moja umawia mnie na wizycie od razu na następną, co 4 tygodnie. Uważam że to zdrowe podejście, nie ma co latać co chwila po lekarzach jak nic się nie dzieje :)

Allmita jak bierzesz Luteinę to będziesz brać co najmniej do ukończenia 12-13 tygodnia, być może dłużej. Nie wolno odstawić z dnia na dzień i na pewno nie w pierwszym trymestrze. Ja nadal biorę dupka od początku ciąży

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie ok. Plamienia nie ma. Tylko ciągnie mnie okrutnie w pachwinach i spać przez to nie mogę. Poza tym luzik. Jutro położna.

Szuflado cieszę się ze wszystko z grochem ok :)

Allmita, szuflada, foxylady lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    W ziaji kupiłam ostatnio płyn dla kobiet w ciąży i po porodzie - ja sobie chwałę :). Ponoć się zmienia pH, i dotychczas używany płyn moze drażnić

własnie mnie uczulił ziaji..;) tyle że taki zwykły...narazie z braku czasu na wyjscie do rossmana uzywam żelu pod prysznic dla k w ciąży i jest ok...
    a mojej siostrze gin zalecil po prostu mydło biały jeleń..:)

foxylady lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelina super.ja też mam nadzieje że wszystko u mnie będzie ok. Stresuję sie lotem do Polski w 7tc. A wizytę mam w 8tc. W środę idę do ogólnego się zapytać czy mogę lecieć samolotem ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wizyty jak ciąża przebiega prawidłowo odbywają się raz w miesiącu ;)

foxylady lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Co do wizyt u gin to moja umawia mnie na wizycie od razu na następną, co 4 tygodnie. Uważam że to zdrowe podejście, nie ma co latać co chwila po lekarzach jak nic się nie dzieje :)

Allmita jak bierzesz Luteinę to będziesz brać co najmniej do ukończenia 12-13 tygodnia, być może dłużej. Nie wolno odstawić z dnia na dzień i na pewno nie w pierwszym trymestrze. Ja nadal biorę dupka od początku ciąży

ja tez myślę że czesciej nie ma sensu, chyba że cos sie dzieje...ale jak np pojde za szybki i serduszka nie bedzie widać to mysle ze karze mi przyjsc szybciej niż za 4 tyg..;)
    wiem ze nie wolno luteiny odstawiać-mi tam ona nie przeszkadza tak wogole-choc wg gina na nfz mogę spokojnie odstawiać bo teraz juz sie nie uważa że luteina podtrzymuje ciaże...sraty-taty-wole poczekac na opinie mojej ginki....

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita też gdzieś czytałam.ze nie ma badań potwierdzających że lutek podtrzymuje ciążę ani progesteron. Ale skoro nie szkodzi to bierz;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaszkodzi ale jeżeli miałabyś poronic z braku progesteronu to wtedy uratuje ciążę. Ważne żeby brać dopóki łożysko nie zacznie samo go produkować. Ja używam zwykły lactacyd do mycia

• Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Allmita też gdzieś czytałam.ze nie ma badań potwierdzających że lutek podtrzymuje ciążę ani progesteron. Ale skoro nie szkodzi to bierz;)

wiesz moja ginka powiedziała tak:
    "wedle najnowszych badań nie uważa sie że progesteron brany podczas ciązy utrzymuje ją,ale wg moich doświadczeń jednak tak jest..;) zreszta nie wiadomo czy za jakis czas nie zrobią nowych badań i okaże sie cos innego,jak to czesto w medycynie bywa"

Kim87 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim! Zapytaj koniecznie czy możesz przejść przez lotniskowe bramki, bo to jakieś naświetlanie. W razie co kartę ciąży bądź zaświadczenie o niej miej ze sobą.

Ja lecę :*

• Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Nie zaszkodzi ale jeżeli miałabyś poronic z braku progesteronu to wtedy uratuje ciążę. Ważne żeby brać dopóki łożysko nie zacznie samo go produkować. Ja używam zwykły lactacyd do mycia

ja sie tylko zastanawiam-wiem głupie,nie bijcie- czy jesli np odpukać i wogole, tfu tfu cos tam z ciążą jest nie tak to czy nie utrzymuje jej sobie ta luteiną powiedzmy na to sztucznie...dlatego tez chce iśc jak najszybciej do mojej ginki aby rozwiała moje paranoje..;)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ) zreszta nie wiadomo czy za jakis czas nie zrobią nowych badań i okaże sie cos innego,jak to czesto w medycynie bywa"
    o to to to, w medycynie ciągle się coś zmienia i coś nowego mówią. ciężko na przykład uwierzyć, że dawno dawno temu upuszczali krew żeby wyzdrowieć, dziś wydaje się to niedorzecznością. zastanawiam się, czy za 50,100 lat chemioterapia będzie traktowana jak równie oczywista niedorzeczność
    W każdym razie słuchaj zaufanej ginki i tyle :) zna się na rzeczy wiec bedzie dobrze

Kim87 lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja sie tylko zastanawiam-wiem głupie,nie bijcie- czy jesli np odpukać i wogole, tfu tfu cos tam z ciążą jest nie tak to czy nie utrzymuje jej sobie ta luteiną powiedzmy na to sztucznie...dlatego tez chce iśc jak najszybciej do mojej ginki aby rozwiała moje paranoje..;)
    Nie wydaje mi się kochana. Nasz organizm oczyszcza się gdy coś jest nie tak i wydaje mi się że leki nie mają na to wpływu kiedy płód jest martwy.

Allmita lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze tak jest ze organizm sam wydala. Czasem nie dochodzi do naturalnego poronienia sama chodziłam ponad 2tyg. Z martwym płodem i nic o tym nie świadczyło.

Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Nie zawsze tak jest ze organizm sam wydala. Czasem nie dochodzi do naturalnego poronienia sama chodziłam ponad 2tyg. Z martwym płodem i nic o tym nie świadczyło.
    o matko...a który to był tydzień?

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    o matko...a który to był tydzień?

10tydz jak się zatrzymał rozwój.
    Ale to bylo 2 lata temu teraz musi być dobrze :)

Kz9n.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    10tydz jak się zatrzymał rozwój.
    Ale to bylo 2 lata temu teraz musi być dobrze :)
    10 tydzien, masakra. człowiek myśli, że już wszystko okej, najgorsze tygodnie ma za sobą, a zaraz nawet koniec pierwszego trymestru a tu o. nie wyobrażam sobie co wtedy przeżywałaś. a teraz na sto procent bedzie dobrze :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Tak mi przykro. To odpukuje to co powiedziałam... Ale teraz musi być dobrze ;)

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ