Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia91 wrote:Caro ja sobie dzisiaj uświadomiłam że znamy się wszystkie 7 mcy :o jesteście dla mnie jak rodzina
No to jest szook Naprawdę. Taka druga rodzina, która spełnia trochę funkcję psychologa i pocieszyciela w trudnych chwilach, a jak trzeba to i doradzi i przekaże dobre rady. Taka rodzinka która dobrze wie co czujesz i to jest właśnie w tym wszystkim najlepszeDuśka;), Sylwia91, bita_smietana, Kim87 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Hop hop
Zaglądam do was ciagle niestety najmłodsza złapała anginę i mocno gorączkuje stad tez nie mam bardzo czasu dla siebie a ona okupuje mój telefon ile tylko ma sile.
Obiecuje poprawę i częstsze pojawianie sie w wątku.
Tuliska rozumiem twój ból, przeszłam przez to dwa lata temu musisz sobie pozwolić na żałobę. Inaczej nie da sie tego przeżyć.
Caro kochana wysyłam ci moc wirusów łap ile wlezie.Caro lubi tę wiadomość
-
Tulisko, Caro i flamingu życzę Wam wszystkiego najlepszego ;* my tu o Was myślimy i czekamy
Sylwuś ucaluj Basię, niech się tam mocno trzyma!
I niech córeczka zdrowieje Ewelinko ;*
Dziewczyny co mi powiecie o pasach ciazowych. Ja niestety koniecznie i pilnie potrzebuje czegoś co mi odciazy kręgosłup bo nie wytrzymam bólu pleców. Tylko kompletnie się na tym nie znamCaro, Sylwia91, bita_smietana lubią tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Tulisko, a ja wiem ze ty szybko tu wrocisz :*
Takie jak ty o dobrym serduszku beda miec duzo dzieci :*
Caro u ciebie tak samo wy jesteście aniołami na ziemi ,kochamy was za wszystko co dla nas robicie i my tez bedziemy dla was wszystko robic wspierac sie ,plotkowac,wyzalac . Po prostu eas kochamy :*
Ja wczoraj mialam dzień zgrozy minimalnie poplamilam na brązowo co mi sie jeszcze nigdy nie zdarzyło w ciąży cala noc przeplakana.
Zasnelam tylko na 3 godziny a jak sie obudzilam o 4 moj byl juz w pracy ja dostalam chyba opryszki bo prawa strona wargi delikatnie opuchnięta od razu temperaturę zmierzylam i 35,2 .
Dzis bede sie konsultowac z innym lekarzem w sprawie tych plamien bo moja nie przyjmuje w srody , a pozniej umowie sie do dermstologCaro lubi tę wiadomość
-
Szufladka nie znam się na pasach ja jedyne co chce kupić i nosić to pas poporodowy. Moja mama używała po ciąży ze mną i brzuszek wrócił cały na swoje miejsce.
KlaudyŚ skontaktuj się z lekarzem, w razie co zawsze możesz pojechać na ip,masz do tego pełne prawo. Na pewno będzie dobrze :*
Eveli_na dużo zdrówka dla panny B. -
Hej Dziewczynki Ja niestety jedyny pas jaki posiadam to adapter do samochodowych
Też zamierzam podobnie jak Sylwia kupić poporodowy, bo słyszałam,że pomaga szybko wrócić skórze do formy ;P
Klaudyś mi lekarz powiedział, że jak bede miała jakiekolwiek plamienie to mam prawo jechać na IP i muszą mnie przyjąć koniec kropka ;* więc jak masz się denerwować to możesz dla spokoju jechać i się upewnić
A tak wogóle jak się czujecie ? Bo ja już nie wiem jak się z Dziabągiem dogadać w sprawie wiercidupstwa totalnego 24hWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 08:30
Sylwia91 lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
A co to jest ten pas porodowy?
Wczoraj czytalam, ze dobrze jest codziennie smarowac krocze oliwka zeby nur popekac przy porodzie.
Zaraz Wan napisze nazwe
Dziewczyny mam jeszcze pytanie, co sadzicie o tym aby isc do lekarza ktory nie orzyjmuje w szpitalu w ktorym mam zamiar rodzic?
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Ja chodzę do lekarza prowadzącego który nie przyjmuje w szpitalu, ale jest doskonałym specjalistom i tylko do niego mam pełne zaufanie Tam gdzie będe rodzić mam zamiar tylko mieć opłaconą położną, która bedzie przy porodzie
Pas poporodowy to taki jakby gorset który ma za zadanie pomóc się ściągnąć skórze i mięśniomOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
21.03.17 6600g i 70cm
-
Moja prowadząca akurat pracuje w szpitalu w którym będę rodzić, ale gdyby jej nie było to też by się nic nie stało. Poza tym nie mam pewności że trafię akurat na jej dyżur kiedy się zacznie. Na oddziale pracują super lekarze a ordynator to złoty człowiek! Jeden tylko lekarz z 6 chyba pracujących tam mi nie odpowiada i nie będę przy nim rodzić choćby nie wiem co..
-
Klaudys bedzie dobrze ale jedz na IP! Dla wlasnego spokoju!
Milego dnia dziewczyny!
Szuflada kup pilke gimnastyczna jezeli duzo siedzisz, zamist krzesla, podobna lepsza na plecy! czy dobrze doczytalam, ze urodzil sie Tobie brat? czyli uczysz sie teraz na zywo wszystkiego przyspieszony kurs opieki nad niemowlakiem
Zbadalam dzisiaj jeszcze raz bete i proga, jak bedzie dobrze mam czekac na wizyte w 7 tyg ciazy... OBY OBY !!!!!Sylwia91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
bita_smietana wrote:Klaudys bedzie dobrze ale jedz na IP! Dla wlasnego spokoju!
Milego dnia dziewczyny!
Szuflada kup pilke gimnastyczna jezeli duzo siedzisz, zamist krzesla, podobna lepsza na plecy! czy dobrze doczytalam, ze urodzil sie Tobie brat? czyli uczysz sie teraz na zywo wszystkiego przyspieszony kurs opieki nad niemowlakiem
Zbadalam dzisiaj jeszcze raz bete i proga, jak bedzie dobrze mam czekac na wizyte w 7 tyg ciazy... OBY OBY !!!!!
Będzie dobrze, musi być!!! Trzymam za Ciebie kciuki i za Twojego groszka :*
Groszek - trzymaj się mamy! :*
Szuflada - chciałam Ci rzecz, że w 24 tc Nasza macica jest 5 cm powyżej pępka i jest wielkości piłki nożnej
Więc wiesz jak masz zadyszkę i zgagę to masz odpowiedź dlaczego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:37
bita_smietana lubi tę wiadomość
-
Sylwia i DUśka a ja o tych pasach słyszałam żeby się raczej wystrzegać, generalnie większość połoznych i lekarzy też odradza....więc ja raczej nie będe w to inwestować..ponoć własnie rozleniwia mięsnie brzucha, ale zrobicie jak uważacie...
ogłaszam że od piątku mam urlop(WRESZCIE!!..) i bedzie to tez raczej urlop od ovu, więc prosze nie panikować jak mnie tu nie będzie troche..
co do kręgosłupa i piłki-potwierdzam-sama mam lekkie problemy z kręgosłupem-na całe szczescie nie nasiliły się w czasie ciąży i rehabilitanci polecaja ćwiczenia itp na piłceWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:31
Lokokoko, Duśka;), bita_smietana, Kim87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
bita_smietana wrote:Klaudys bedzie dobrze ale jedz na IP! Dla wlasnego spokoju!
Milego dnia dziewczyny!
Zbadalam dzisiaj jeszcze raz bete i proga, jak bedzie dobrze mam czekac na wizyte w 7 tyg ciazy... OBY OBY !!!!!bita_smietana lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Mi lekarz powiedział, żeby pas nosić od 4 tyg po porodzie sn, ale nie cały czas O rozleniwienie mięśni się nie boje bo mam zamiar wrócić to codziennych treningów jak tylko dostane zielona światło
Ja przed ciążą często nosiłam gorsety ale niestety na powrót do moich maluchów jeszcze troche poczekamSylwia91 lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
21.03.17 6600g i 70cm
-
Też nie będę cały czas nosić. Ale mam przykład na mojej własnej mamie że nic jej nie jest a brzuszek wrócił na swoje miejsce więc zamierzam spróbować. Też jestem aktywna fizycznie i trenuje bieganie a do tego inne cardio ćwiczenia czy interwałowe treningi więc myślę że mięśnie się nie rozleniwią małą zostawię z babcią i lecę biegać! Z resztą na wiosnę już będzie starsza a mam nadzieję że jak się urodzi to da mamusi godzinkę na ćwiczenia i prysznic
-
Czy któraś chodzi do gin z NFZ u czy chodzicie prywatnie ją nie mogę się zdecydowac. Co prawda jutro mam pierwszą wizytę prywatnie ale z tego co wcześniej lekarz mi mówił będę musiała chodzić co dwa tygodnie a wiadomo prywatnie sporo kosztuje dlatego pytam czy warto z nfz07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015