X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Cherry czyli nie jestem wariatka :D

Wiesz, każdy znajdzie swój złoty środek, tak myślę. Każdy ma swoje zdanie na różne tematy i dla mnie spoko. Jedno jest pewne - każdy chce jak najlepiej dla własnego dziecka, no nie wierzę, że nie.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 5 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Masz na myśli ten termoforek taki z pestek?

Tak, u nas świetnie się sprawdził. No i jest tani :) jest ciepły, n0robi delikatny masaż. Oj mieliśmy przeprawę z kolkami...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze chce najlepiej. Ja to nawet napisałam! Chodzi o to ze ja naprawdę miałam dobre i czyste intencje. Tylko jak to mówią dobrymi chęciami...

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki termoforek i mam nadzieję że wszelkie mało inwazyjne metody będą skutkować zanim mi się dzieciak zamęczy.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png

Wysłany: 5 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Jasne ze chce najlepiej. Ja to nawet napisałam! Chodzi o to ze ja naprawdę miałam dobre i czyste intencje. Tylko jak to mówią dobrymi chęciami...

Wiem, wiem :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 5 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mam taki termoforek i mam nadzieję że wszelkie mało inwazyjne metody będą skutkować zanim mi się dzieciak zamęczy.

Jeśli będziesz KP to warto wtedy poszukać czegoś w jedzeniu u Ciebie. Czasem małe brzuszki i jelitka nie są jeszcze do końca rozwiniętego i nie dają rady z trawieniem, niekoniecznie musi być to od razu alegria. Czasem niestety kwestia czasu, dzidzio płacze, matce serce się kroi a miewiele można :( ale nie martw się, nie każde dzidzio tak ma :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje córki nie miły kołek, ale odnoszę wrażenie ze przy synu nadrobię to co mnie ominęło...
    A na bóle brzuszka u nas skóra do skory kangurowanie pomagało i noszenie w chuście.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png

Wysłany: 5 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Moje córki nie miły kołek, ale odnoszę wrażenie ze przy synu nadrobię to co mnie ominęło...
    A na bóle brzuszka u nas skóra do skory kangurowanie pomagało i noszenie w chuście.

Ooo to też. U nas dodatkowo leżenie na brzuszku, masaż brzuszka i "masaż nóżkami"

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję... Co do jedzenia to wiem już o kilku rzeczach których nie powinno się jeść KP więc będę się stosować do diety na pewno. Mam tylko nadzieję że moje mleko wystarczy małej i nie będę musiała dokarmiać butelką. Czytałam że największy błąd jaki można popełnić to ulec i poddać się w pierwszych dobach jak dziecko nie może się dobrze "dossać" i najeść. Czasem nawet całymi godzinami matki maluszki przy cycu trzymają żeby rozkręcić laktacje

Wysłany: 5 września 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mam nadzieję... Co do jedzenia to wiem już o kilku rzeczach których nie powinno się jeść KP więc będę się stosować do diety na pewno. Mam tylko nadzieję że moje mleko wystarczy małej i nie będę musiała dokarmiać butelką. Czytałam że największy błąd jaki można popełnić to ulec i poddać się w pierwszych dobach jak dziecko nie może się dobrze "dossać" i najeść. Czasem nawet całymi godzinami matki maluszki przy cycu trzymają żeby rozkręcić laktacje

Tak, to prawda. Dokarmianie niestety często prowadzi do końca KP. Ale znam dziewczyny, które wywalczyły :) stety niestety ciągłe przystawianie dzidzia i laktacja się rozkręci

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tylko nie było jej wygodniej z butelki jak odciągne pokarm a będę musiała wyjść. Zamierzam karmić przed wyjściem ale w razie W zostawiać pokarm odciagniety w butelce. Może nie będzie potrzeby butelkowania ale wiadomo że ryzykować że będzie głodna a ja z dala od domu nie mogę.

Wysłany: 5 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Oby tylko nie było jej wygodniej z butelki jak odciągne pokarm a będę musiała wyjść. Zamierzam karmić przed wyjściem ale w razie W zostawiać pokarm odciagniety w butelce. Może nie będzie potrzeby butelkowania ale wiadomo że ryzykować że będzie głodna a ja z dala od domu nie mogę.

U mnie właśnie tak skończyło się KP, czego bardzo żałuję. Młoda dostała za szybko butlę z moim pokarmem, poczuła, że łatwo i już wogóle nie chciała cyca. Odciagalam swój, meczylam się laktatorem, parzeniem butelek itp ale poleglysmy. Potem próbowałam znów wrocic do laktacji ale się nie udało, niestety. Dlatego teraz szybko butli nir dostanie, dopóki nie będzie mi na spokojnie z cyca jeść bez problemu. No ale wtedy weszła niestety też kwestia mojego zdrowia, musiałam włączyć normalne jedzenie, żelazo itp przez złe wyniki a jej to szkodzilo... no trudno, teraz będziemy walczyć

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siła wyższa i nic nie poradzisz, zdrowa mama to zdrowe dziecko :) ja też jak byłam mała i poczułam butelkę to był koniec cyca. Mam nadzieję że nie będę musiała jej szybko użyć.

Wysłany: 5 września 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem na niektóre rzeczy nie mamy wpływu, niestety
    A Ty się dziewczyno nie stresuj, będzie dobrze :):):)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się stresuje że mi da gin skierowanie do szpitala w czwartek.. Ale jak da to trudno, będzie trzeba to przeżyć :(

• Evelin Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moge sie was poradzic ?
    Dzis odebralam wyniki, ktore gin kazal zrobic mi w 1 trymestrze.
    Nie ktore sa nie odpowiednie, co do podanych norm. Mam nadzieje ze jutrzejsza wizyta wszystko mi oswietli.

Wiec tak z morfologii
    RDW , norma 11,5 -14 % - u mnie 10,9 % , czyli za niskie.
    Nie wiem czy dobrze wyczytalam ale podwyzszone oznaczana anemie ? To co niskie ??

PCT, norma 0,20-0,50 % , ja mam 0,18% , czyli tez niskie.

LYM norma 25,0 - 45,0
    U mnie 22,2 , znowu nisko..

Z badania ogolnego moczu
    Ciezar wlasciwy , norma 1,016- 1,022 g/l
    U mnie 1,025g g/l

Leukocyty- powinno byc "ujemny" a u mnie jest +-

Flora bakteryjna , powinno ze nie obecna, a u mnie - obfita.

Reszta wporzatku.
    Czyli tarczyca, glikemia i zadnych infekcji.
    A inne wyniki bede miec jutro badz po jutrze.

Co myslicie ?

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin nie bardzo się na tym znam więc wiele nie poradzę ale mogę Ci powiedzieć że u mnie zawsze w badaniu ogólnym moczu wychodzą leukocyty a posiew jest czysty i moja gin mówi że badanie ogólne moczu nie jest na tyle miarodajne i warto wtedy zrobić posiew zanim zacznie się coś leczyć

Evelin lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki..

Po kolei.. Bella chyba tak?? Ty kupiłaś prenatal uno?? Ja też brałam do 13 tc.. Dodatkowo Wit c i Folik.

Sylwia co do listy.. Jest ok wg mnie.. Ja chyba nawet połowy tego nie mam.. Ale ja do kąpieli kupiłam Oilan bo akurat był taniej. Przy Tosiu używałam Emolium na początku..

Evelina.. Ja do marki babydream nie mam zaufania bo Tosiu był uczulony.. Na pieluszki zwłaszcza.. Z Johnsonem było to samo..

Co do sposobu na kolki.. Mam nadzieję że termoforek z pestkami wystarczy.. Jak nie to będę szukać innych metod.. A i jeszcze herbatka w@kopru włoskiego którą sama ostatnio piję..

Każda z nas jest lub będzie dobrą mamą co jest niewątpliwie.. Każda ma swoje sposoby.. Ja np od urodzenia będę stosować Emolium do kąpieli bo tak przy Tosiu robiłam i było wszystko ok. Jeśli o pampersy chodzi to na początku będzie to Pampers Premium Care.. Takie kupiłam.. Chusteczki wczoraj kupiłam w 4 raju Nivea Baby.. Po miesiącu będę kupować Dadę.. Nie wiem czy wiecie ale i Dada i Pampers to to samo?? Tak.. Rozmawiałam z przedstawicielem i mówił że mają to samo tylko jedne są dla
    Biedronki.. Tyle.

Doszłam również do wniosku że nie będziemy kupować rożka bo dziecko szybko wyrośnie.. W zamian kupimy taki mięciutki pled pluszowy.. Większy na dłużej będzie..

Ogólnie daję sobie 6 tygodni na skompletownie garderoby dla Leosia.. Dlaczego tyle?? W czwartek miałam wizytę.. Póki co jest ok ale zwiększyłam dawkę magnezu z racji stawiania się macicy.. Z Tosiem było to samo.. A od 30 tc musiałam leżeć i nie miałam dla niego nic.. Teraz chcę do 30 tc wszystko mieć żebym potem znowu nie pluła sobie w brodę że mnie to ominęło.. Raz to miałam..

Wczoraj byliśmy w Smykoland odebrać nagrodę którą wygrałam.. Dostałam zestaw startowy Canpol czyli butelkę smoczek i przypinkę plus zabawka żółw do powieszenia na wózek z melodią i się otwiera i jest lusterko i szeleszcząca napa plus smoczek NUK.. Tak się cieszę..

Dodatkowo kupiliśmy zestaw bodow w Auchan 7 sztuk za 38 zł śpiochy po 12.99 za sztukę sweterek no i chusteczki te co pisałam.. Muszę jeszcze pieluszki tetrowe kilka sztuk i flanelowe.. No na razie na tyle było by..

Evelin lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hej. Moge sie was poradzic ?
    Dzis odebralam wyniki, ktore gin kazal zrobic mi w 1 trymestrze.
    Nie ktore sa nie odpowiednie, co do podanych norm. Mam nadzieje ze jutrzejsza wizyta wszystko mi oswietli.

Wiec tak z morfologii
    RDW , norma 11,5 -14 % - u mnie 10,9 % , czyli za niskie.
    Nie wiem czy dobrze wyczytalam ale podwyzszone oznaczana anemie ? To co niskie ??

PCT, norma 0,20-0,50 % , ja mam 0,18% , czyli tez niskie.

LYM norma 25,0 - 45,0
    U mnie 22,2 , znowu nisko..

Z badania ogolnego moczu
    Ciezar wlasciwy , norma 1,016- 1,022 g/l
    U mnie 1,025g g/l

Leukocyty- powinno byc "ujemny" a u mnie jest +-

Flora bakteryjna , powinno ze nie obecna, a u mnie - obfita.

Reszta wporzatku.
    Czyli tarczyca, glikemia i zadnych infekcji.
    A inne wyniki bede miec jutro badz po jutrze.

Co myslicie ?

Kochana nie znam się.. Musisz czekać na wizytę. Będzie dobrze.

Evelin lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.

Wysłany: 5 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi też to słyszałam ale jak dla mnie to mit, bo Julke Dada uczulala i przeciekala a zielony pampers nas nigdy nie zawiódł. I niestety nie kest to tylko moja opinia. Co nie zmienia faktu, że wielu maluchom Dada pasuje :) tylko bardziej chodziło mi o to, że to raczej nie to samo mimo takich sluchow

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ