Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też słyszałam że to to samo, od wielu osób. Zamierzam spróbować z Dada właśnie bo miałam okazję używać jak się opiekowałam dziećmi i były super. Mam nadzieję że u nas się sprawdzą też chciałam wziąć do szpitala pampersa białego ale jednak z mężem wybraliśmy happy
-
WaldhauzerM wrote:Hej babeczki..
Po kolei.. Bella chyba tak?? Ty kupiłaś prenatal uno?? Ja też brałam do 13 tc.. Dodatkowo Wit c i Folik.
Czyli oprócz tego kwasu który jest w prenatal uno bralas dodatkowo Folik? Nadmiar jest usuwany z organizmu jeśli dobrze pamiętam? A Wit C jaka dawka? Ja biorę dziennie 200mg. Biorę też magnez+B6 i tran, mogę dalej brać czy zrezygnować?
Dzięki za odpowiedź -
Cheery podaj przepis na zupę jeśli możesz chętnie spróbujemy.
Co do witamin to ja kwas foliowy brałam a teraz raz na kilka dni biorę tabletkę z witaminami niestety mam po witaminach okropne zaparcia. Dbam o dietę żeby wszystkiego dostarczyć. Ja i bez witamin rodzę dorodne dzieci -
Zupka proscizna
Zeszklona cebulka, podsmazona wolowinka z dużą ilością paoryki słodkiej, smażyć to na patelni aż zrobi się taka pasta z papryki, do gara, zimna woda, gotować, nie solic, daje piramidke smaku dompomidorowej z lidla (te suszki), z 1,5 h gotować, przecier pomidorowy (mam domowy), przyprawic jakims czabrem, pieorzem, sola, ziolami prowansalskimi, co kto lubi, ostra papryka, wkroic ziemniaka, potem papryke, ja jeszcze lubie czerwonego wytrawnego wina dodać
Taka prosta aromatyczna
A no i pesto paprykowe domowej robotyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 21:41
Evelin lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Sytuacja wygląda tak. Jest to równo 4 tydzień. Dostałam Duphaston ze względu na plamienia i mam brać aż do wizyty u mojego lekarza prowadzącego. Niestety na usg jeszcze nic nie widać, za wcześnie. W związku z tym nie wiadomo jeszcze czy ciąża jest umiejscowiona prawidłowo. Moje bóle brzucha i kłócie w lewym boku może oznaczać albo rozciągającą się macice albo ciążę pozamaciczna umiejscowiona w jajowodzie W środę po powtórzeniu bety mam wysłać smsa z wynikiem i pewnie mi odpisze czy jest Okej. Jeśli wynik będzie taki sam jak dzisiaj lub niewiele większy to nie będzie się czym cieszyć. Ale muszę wyluzować i nie stresować się tym żeby maluszek dobrze się czuł. Nie wzięłam zwolnienia mimo, że pani doktor proponowala bo w tym tygodniu idę do pracy jeszcze tylko jutro i w czwartek a potem mam tydzień wolnego. Jednak jeśli w przyszłym tygodniu mój doktor zaleci odpoczynek to nie będę się zastanawiać.
-
To poczekam dziewczynki.
Jutro wieczorem dam wam znac.
Boje sie ze dostane zjeby od gina bo nie bede miala reszty wynikow na jutro ale Pani w labo powiedziala ze gdy zle wychodza to wzywaja i nawet wynikow nie dostane, czyli musze "nie czekac na telefon" mialam jeszcze robione toxo, na hiv i nie pamietam.. duzo tego.
Czuje sie dobrze, wiec mysle ze bedzie ok. -
KlaudyŚ wrote:Ja większą chęć mam na słone,kwaśne ale znam dużo osob co ciągnie ich na słone a dziewczynka.
brzuszek robi mi się na szpica ale to być może przez moje biodra ;d
a co do wgi męża to mój wyjątkowo zgrubniał, aż dziwne ;p
To jak ja
Moj tez ma pare kg wiecej, szwagier robi podsmiechujki ze ten sam termin -
Nats wrote:Evelin czyli nie robisz USG genetycznego czy Twój lekarz prowadzący zrobi pomiary?
Ja polecam Ci jednak zrobić takie USG. Co prawda to jest dodatkowy koszt, ale podobno to jest jedno z ważniejszych badań w ciągu ciazy.
Ja jem wciagam wszystko jak odkurzacz. Słone, kwaśne i ostre. Od początku ciazy już ponad 5 kg przytylam i boję się co będzie dalej
Jutro wszystkiego sie dowiem
Tes tyje, wazylam 52, teraz 58