Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Duśka;) wrote:Dziewczyny maz umowil mnie na spotkanie z polozna, bo uparl sie ze on chce dla nas indywidualnie oplacona i koniec bo bedzie wtedy spokojniejszy... A ja glupia nawet nie wiem o co mam ja wypytac ;-( Mamuski macie moze pomysly co moze byc istotne?
ja mam pomysly!!!
jakim organem ciala wychodzi dziecko
czy mozna spiewac piosenki wigilijne podczas porodu
czy lepiej jest byc wg niej spidermanem czy batmanem
uwierz mi, ze nie zapomni ciebie do konca zycia
jak cos mi sie jeszcze przypomni dam znac!!!
a tak serio, super ze maz tak dbaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 14:06
Duśka;), Sylwia91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Śmietanka szybko zleci! Zobaczysz
ja cały czas mam schize jakąś że pessar nie trzyma wrrr aż odliczam do wizyty w czwartek. Na pewno nie dam sobie wcisnąć kolejnej za 4 tygodnie, max.3 bo zwariuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 14:47
-
Sylwia91 wrote:Śmietanka szybko zleci! Zobaczysz
ja cały czas mam schize jakąś że pessar nie trzyma wrrr aż odliczam do wizyty w czwartek. Na pewno nie dam sobie wcisnąć kolejnej za 4 tygodnie, max.3 bo zwariuje
wytrzyma!! czytalam, ze lezysz i bardzo dobrze!wizyta w czwartek? Basiunia jest madra i wyjdzie w odpowiednim czasie
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Hej mamusie!
Witamy się w rozpoczętym 19 tygodniuuczymy się wsłuchiwać i szukać tych pierwszych ruchów chodź na razie są mało zauważalne...
Ostatnio doznałam szoku , zamiatałam mieszkanie , usiadłam żeby odpocząć i poczułam jak by mi się coś przesunęło w brzuszku, odkryłam bluzkę a tu brzuszek w kształcie owalu i po lewej stronie wyraźnie wybrzuszony bardziej... nie da się tego opisać trzeba było by to widziećpierwszy raz widziałam brzuch w takim kształcie, mama mówiła że mały mógł się tam wypiąć ale to już by było widać?
Ten czas tak leci... dopiero co siedziałam w łazience nad testem a tu już za tydzień połowa...
Na razie walczymy z małą infekcją, dostałam gynalgin i za tydzień mam przyjść na pobranie próbki na czystość..
Na 21.09 jesteśmy umówieni na połówkowe-drugie badanie prenatalnesama nie wiem czy to badanie prenatalne czy połówkowe :p
Samopoczucie bardzo dobre, czasem coś zakłuje, czasem coś w kręgosłupie ale ogólnie energii mi przybyłono i + 2 kg też
brzuszek coraz większy..
Czasem to jeszcze do mnie nie dociera, że jest we mnie żywa istotka...
Dobra, bo się rozpisałam, co u Was?
No i trzymam kciuki za dzisiejsze i następne wizyty!!
Ps. Sylwuś, gdzieś mi przemknęła przed oczami kiedyś lista z wyprawką, dobrze widziałam że to Ty ją wstawiłaś? mogłabym o nią jeszcze raz poprosić?Sylwia91 lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Hej
Ja po wizycie
Wszystko jest dobrze
Te wyniki nie sa zle, powiedzial ze nie sa dalekie od normy i mam sie nie przejmowac, czekam za pozostaleWg jestem w szoku jak szybko rosnie i jaki juz jest duzy
Serduszko bije naprawde ślicznie
Jestem zadowolona z wizyty i spokojniejszajeszcze troszke i czeka drugi trymestr
i lekarz powiedzial, ze badania połòwkowe
Musze powtorzyc morfologie i ogolne moczu, ale mowil ze to kilka razy mnie czekaNo co by tu mowic
Jestem happy, szkoda ze piwa sie napic nie moge heheSylwia91, bita_smietana, sandrula, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
Dla mnie:
-podkłady poporodowe 1 opakowanie 10 szt
-podpaski bella (takie długie) 2 opakowania po 10szt
-nakładki silikonowe na sutki
-majtki siateczkowe wielorazowe 2szt (1 opakowanie)
-wkładki laktacyjne 1op.
Będę kupować:
-laktator ręczny
-stanik do karmienia x2 (Waldi mówi żeby kupić po porodzie i to prawda bo piersi znacznie rosną po porodzie w pierwszych dobach więc lipa jakby się okazał za mały potem)
Dla Basi mam:
-chusteczki kindii cleanic 4 opakowania za 13 zł w Auchan promocja
-pieluszki do szpitala happy bella 1 (nic innego ciekawego nie było więc wypróbuje, potem będę kupować dada z biedronki)
-10x pielucha tetrowa biała
-2x kolorowa tetra i 1 flanelowa
- prześcieradło frotte z gumką
- wanienka zwykła
- szczotka i grzebień do włosków
- nożyczki dla dzidzi
- gruszka do noska z canpola, mają fajną wymienną końcówkę na mniejszą
- termometr do kąpieli
- 2 x smoczek uspokajający
- butelka 0+ babyono antykolkowa
- szampon z płynem do mycia bobini
- oliwka bambi (nie bambino)
- puder, sudocrem, bambino krem - to mam w razie czego jakby były odparzenia. Ewentualnie dokupię bepanthen. Na codzień będę natłuszczac linomagiem
- poduszka klin do łóżeczka
- koldra 135x100 i poduszka którą wykorzystam do kołyski
- nosidełko /fotelik samochodowy
Muszę dokupić:
-maść linomag (ten zielony) bo dopóki nie będzie odparzen to nie będę smarować kremami tylko natłuszczać
- pościel z ochraniaczem do łóżeczka
- ręcznik kąpielowy z kapturkiem
- grubszy kocyk (mam dwa cienkie)
- przewijak na łóżeczko
- kombinezon jesienny taki polarkowy albo inny milusi
- WÓZEK! ale z tym się nie spieszę
Tu zapomniałam dopisać termometr dla maluszka i kupuję z miękką końcówką tak jak zalecają pediatrzy. Na innym wątku dziewczyny piszą że bezdotykowy microlife (uważałam go za dobry) za każdym razem pokazywał inną temp bardzo różną hmm. Dziwne. Ale to mi pomogło podjąć decyzję.
Do tego octenisept i kompresy jałowe. Kupię jeszcze paczkę podkładów na łóżko do szpitala. Podobno się przydają.
To jest lista rzeczy które ja kupiłam bądź będę kupować, nie jest zobowiązująca nikogo do niczegodobrowolnie dzielę się tylko moją wyprawką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 18:13
sandrula lubi tę wiadomość
-
Śmietanka, tak w czwartek wizyta i jestem cała w strachu! Oby tylko to była moja chora wyobraźnia że coś się dzieje.
Evelin gratuluję udanej wizyty! :*
Sandrula piękne widoki prawda? Ja też się napatrzec nie mogę jak mi mała cały brzuch przestawia z boku na boki pomyśleć że dopiero był test a już za jakiś miesiąc czy półtora będzie w moich ramionach...
Evelin lubi tę wiadomość
-
Evelin- super, że z dzieciatkiem wszystko ok
:*
Sylwia- dziękuję kochana za listę :*
Ooj tak siedzialam i niby to nic bo taki ,,wykrzywiony brzuch" ale tyyle radości z tego mialam. ..
No Wy juz z Basieńką już niedługo sie zobaczyciejak to zleciało. ..
Będziesz pierwsza nam opowiadać o wrażeniach z porodu
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
nick nieaktualny
-
Cherry_Blossom wrote:Ciąża nie żyje
Cherry kochana... W takich sytuacjach nie ma chyba odpowiednich słów, aby Cię pocieszyć. Wspieram Cię bardzo mocno!!!!29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualny
-
cherry nie mogę uwierzyć a wręcz dotrzeć do mnie to nie może:(
Bóg jest dobry i sprawiedliwy,tak miało być ale cierpienie wynagradza podwójnym szczęściem,wrócić tu do nas szybciej niż myślisz.
Aniołek będzie przy tobie,on obetrze ci łzy i smutek zamieni na uśmiech