Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pierwszą wizytę miałam w 8tc i była już spora fasolka z bijącym serduszkiem
nie martw się, każdy organizm jest inny i u jednych serduszko jest wcześniej a u innych później.
Oj serio zaczynam panikować. Bardzo nie mogę się doczekać. Im bliżej tym bardziej się nakręcamtak bardzo chcę już mieć ją przy sobie...
-
Sylwia91 wrote:Ja pierwszą wizytę miałam w 8tc i była już spora fasolka z bijącym serduszkiem
nie martw się, każdy organizm jest inny i u jednych serduszko jest wcześniej a u innych później.
Oj serio zaczynam panikować. Bardzo nie mogę się doczekać. Im bliżej tym bardziej się nakręcamtak bardzo chcę już mieć ją przy sobie...
Ja mialam wczesnie, bo juz przed terminem ujrzalam dwie kreseczki
Ooo.. I widzisz, takie podejscie bardziej mi sie podoba
Jestesmy kobietami, urodzone by rodzickto da rade, jak nie my
Pamietajmy, gdyby porody byly az tak straszne, nie bylo by dzieci
Ja weszlam w 2 trymestr
I powiem wam ze piersi bardziej daja o sobie znac, a brzuch czasem pobolewa jak na okres, miala tak ktoras ? Czy to cos nie pokojacego ??Duśka;) lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Oczywiście, bóle @ na tym etapie miałam i nie wrozyly nic złego także spokojnie
teraz znowu je mam ale chyba dlatego że mała jest nisko i bardzo uciska jajniki itd
To dobrze
A powiedz mi taka rzecz, te wizyty ktore juz bylam u gina zawsze mialam usg dopochwowe, moja siostra ktora jest 3 miesiace dalej w ciazy, mowila ze wcale takiego nie miala.. ja teraz na wizycie bede w 16/17tyg, czy juz bede miala inaczej robione ? -
Evelin wrote:To dobrze
A powiedz mi taka rzecz, te wizyty ktore juz bylam u gina zawsze mialam usg dopochwowe, moja siostra ktora jest 3 miesiace dalej w ciazy, mowila ze wcale takiego nie miala.. ja teraz na wizycie bede w 16/17tyg, czy juz bede miala inaczej robione ?
Ja miałam już od 10 tygodnia robione USG przez powłoki brzuszneWięc powinnaś już napewno mieć normalne
Evelin lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
BITA_SMIETANKO!!!!
Nie wiem, czemu dlaczego, po co, jak i wgl nie wiem... ale wlasnie dopiero teraz dowiedzialam sie ze Ty to Ty..az mi glupio
Wiec osobiscie jako ze do FLAMINGAGratuluje kochana :* no i czesc
milo mi, ze jestes
Nie ma mnie czesto
Dziewczyny z of mnie uswiadamiaja
Bo ja taka mimota jestem
Allle wiedz, ze sie ciesze -
Bella - spokojnie, zobaczysz zarodek
a moze dwa?
ja jestem w goracej wodzie kapana i balam sie o mojego groszka wiec do 6 tc mialam juz dwa usg: zeby wykluczyc pozamaciczna i zeby zobaczyc zarodek, mialam szczescie bo w 6t1d widzialam juz zarodek i serduszko
ty jestes dopiero w 5t2d wiec spokojnie, zarodek tam jest ale jest jeszcze maciupenki i niesmialy, jak chcesz to idz w nastepnym tygodniu dla wlasnego spokoju
wielkosc pechrzyka masz w normie
ale uprzedzam - zobaczysz kropke przypominajaca paroweczke 2-4mm
najlepiej jest isc w 8tc bo wtedy widac juz mini czlowieczka
a nie kaszanke
Evelin - dziekuje slonce!!!! ano jestem smietana, po drugiej cb ucieklam i nie chcialam wracac juz nigdy na OF ale za bardzo tesknilam...
trzymajcie sie wszystkie! z Sylwia na czele bo juz niedlugoooooooo ( 4-6 tygodni?) wita Basiuuuunieeeeeee!!!
po niej jest Duska, prawda?
malo pisze bo albo spie, ziewam albo walcze z mdlosciamiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 20:12
Evelin, Sylwia91, Bella_Bella, Duśka;), WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Ptasiu.. dobrze ze jestes
Ja nie ucieklam, poprostu duzo spraw bylo na glowie. Ogolnie to mialam spiace dni..
A teraz duzo latam do wc, ciagle jestem glodnapo sokach przytulam kibelek , wiec tylko woda mineralna
a Ty jak sie czujesz ? :**
To w ktorym tyg jestes ??
Jezzu ale ja nie w temacie.
Walnij mnie czyms
Tak lekko.. i nie w brzuch -
Evelin wrote:To dobrze
A powiedz mi taka rzecz, te wizyty ktore juz bylam u gina zawsze mialam usg dopochwowe, moja siostra ktora jest 3 miesiace dalej w ciazy, mowila ze wcale takiego nie miala.. ja teraz na wizycie bede w 16/17tyg, czy juz bede miala inaczej robione ?a mąż był na każdym usg, na dopochwowym też
-
Ptasiorek za 3 tygodnie i 2 dni może się zaczynać i nie będę się bronić
ale myślę że zacznie się po 11 października jak zdejmie mi ginka pessar
ostatnio po wizycie poszliśmy do babci... Weszłam na 4 piętro i miałam skurcze. Zamierzam ją odwiedzić po zdjęciu pessara
bita_smietana, Evelin, Duśka;) lubią tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Ja miałam w 13 tyg jeszcze dopochwowe bo mała się chowala nisko i nie było nic widać więc to zależy dużo od ułożenia dzidzi. Później miałam już przez brzuszek
a mąż był na każdym usg, na dopochwowym też
Ja za 3 tyg wizyta wiec sie okaze -
Sylwia91 wrote:Mam nadzieję że poznam kiedy się zacznie
w końcu to moja pierwsza ciąża
Dzien dobry, dla Wszystkich :*
Pewnie, ze bedziesz wiedziala..
Naprawde nie stresuj sie i nie zamartwiaj, bo wszystko bedzie dobrze. U mnie do Marca jeszcze troszke, ale tez czesto o tym mysle
-
Dzień dobry i od nas
Evelin bo to jest tak że jak się na coś tyle czasu czeka to aż Cię skręca jak pomyślisz że nie pospieszyszja skończę 37 tygodni i chce rodzić. Będzie donoszona i chcę ją już tulic... Ale jeżeli uzna że to jeszcze nie czas, to na siłę jej wypychać nie będę
mój mąż też się doczekać nie może
i w ogóle wszyscy w domu bo mieszkamy z moim rodzicami
moja mama to już w ogóle opętana się zrobiła haha chodzi tylko i krzyczy do brzucha "Basiaaaaa! Tu babcia" haha
bita_smietana, Duśka;) lubią tę wiadomość
-
KlaudyŚ mam wizytę dwa dni po Tobie
Moja mała wieczorem aktywna ale w nocy ładnie śpi. Podobno maluszek o tych samych porach jest aktywny po porodzie więc mam nadzieję że będzie ładnie spała w nocybo nawet jak na siku wstanę to jak się położę to czuję tylko że np się delikatnie przekręcila i idzie dalej spać
Evelin lubi tę wiadomość