Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
WaldhauzerM wrote:To teraz może się pokażemy
To tydzień temu
A to dzisiaj
Piękny brzuszek07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Waldus brzuszek miodzio!!!!!
ile przytylas? tylko brzusio ci urosl! zreszta jak kazdej z was na tym forum - same modelki tutaj - ja nie wiem, wyprowadzam sie
Dusia - moja mama ze mna pila soki marchewkowe i mam jedyna z rodziny brzoskwiniowa karnacje
Tulisia kochanie..dziekuje
Duśka;) lubi tę wiadomość
-
bita_smietana wrote:Waldus brzuszek miodzio!!!!!
ile przytylas? tylko brzusio ci urosl! zreszta jak kazdej z was na tym forum - same modelki tutaj - ja nie wiem, wyprowadzam sie
Dusia - moja mama ze mna pila soki marchewkowe i mam jedyna z rodziny brzoskwiniowa karnacje
Tulisia kochanie..dziekuje
Podziękować kochana
Póki co 6 kilo na plusie.. Podobno to i tak dobrze jak na ten etap.. Czego i Tobie życzę.. Sylwetki gwiazdybita_smietana lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Waldi super brzusio
Flamingu mam nadzieje, że i Oli bedzie miał dzięki temu super cereBo oboje rodziców albinosi
No to i my się pochwalimy jacy już jesteśmy duzi w 30 tygodniu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c61a88b943d.jpgSylwia91, bita_smietana, WaldhauzerM, Evelin lubią tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Hej mamuśki!
Waldi, duska cudowne brzuszki
Ja dzis po wizycie, biocenoza i tyle.
Zastanawiam się czy nie zacząć chodzić dodatkowo prywatnie. Gdyby nie to ze teraz czuję juz ruchy nie wiedziała bym czy mały w ogóle żyje. Gin nawet nie pytał czy czuję już ruchy, nie bada tętna małego. . Usg u niego miałam tylko jedno w 4 tyg , potem stwierdził że będę mieć prenatalne to nie trzeba robić. . Teraz mowilam mu że za tydzień jestem umówiona do Krakowa na drugie prenatalne to stwierdził ze jak przyjdę za 3 tyg do niego (po wyniki z biocenozy ) to jednak nie będzie robił usg skoro będę mieć za tydzień. .pytałam o badania na różyczke i toxoplazmoze bo nie miałam robionych to stwierdził że to nie jest obowiązkowe a czytałam o tym,że jest.. mam teraz mętlik w glowie
I jeszcze mam pytanie czy którejś z was krwawia dziąsła przy szczotkowaniu? Wczesniej tego nie mialam teraz co myje zeby to krewDuśka;) lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Sandrula ja na Twoim miejscu skonsultowałabym się z innym lekarzem bo ten ma wyraźnie olewczy stosunek do wszystkiego ... Ja dziś byłam na kontroli zastępczej u innego gina niż mój i niestety jestem zawiedziona
Na to że od miesiąca mam mdłości i wymioty usłyszałam, że poprostu za bardzo sobie dogadzam i mam jeść mniejsze porcje ... gdzie ja jem naprawde mało przez te mdłości ... No ale ważne że wyżydziłam próby ciążowe
Apropo dziąseł to mi krwawią tak od poczatku miesiąca, byłam z tym u stomatologa i dowiedziałam się że to całkowicie normalne w naszym stanieOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
21.03.17 6600g i 70cm
-
Kochane.. W czasie ciąży zwiększa się objętość krwi w organizmie stąd pękanie naczynek lub krwawienie dziąseł..
Sandrula.. Jak masz możliwość to zmień lekarza.. Szkoda twoich nerwów..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Czesc Dziewczyny
Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u mojego ginekologa. Pęcherzyk ciążowy 6mm, zarodka jeszcze nie widać. 5tc+2dni.
Co myślicie?
To czekanie na zarodek i serduszko jest straszne...
Dalej biorę Duphaston.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 20:45
-
Za tydzień idę jadę na te drugie prenatalne więc o wszystkie szczegóły wypytam tamtego lekarza.. na pierwszych prenatalnych tłumaczył wszystko dokładnie i byłam bardzo zadowolona. Mieszkam na wsi i tu na prawdę ciężko znaleźć dobrego ginekologa.. jak się pytam po znajomych wszystkie proponują jednego, prywatnie.. tyle że na jego temat też słyszałam rożne opinie.. jednej robił usg 3d, sprzęt podobnież ma idealny a nie wypatrzył dużej narośli na kręgosłupie dziecka.. mały będzie miał już drugą operacje bo była tak duża że na raz się nie dało usunąć.. więc co kobieta to inna opinia..
Zobaczę jak będzie na następnej wizycie jeśli dalej tak będzie do tego wszystkiego podchodził to będę szukać innego lekarza...
Jeśli chodzi o krwawienie dziąseł czytałam trochę i faktycznie wszędzie pisze, że to od hormonów i tak jak Waldi pisze że jest zwiększona objętość krwi.. pytałam dziś gina o to i stwierdził, że to nie jest normalne i mam się udać do stomatologa bo mogę mieć PARADONTOZĘ. Zdziwiło mnie to, bo jeśli by to była paradontoza to by się wcześniej objawiała a nie w połowie ciązy dopiero ;/ na razie zmienię szczoteczkę na bardziej miękką i pastę do wrażliwych dziąseł.. no i płuczę szałwią. Zobaczymy
Bella u niektórych było widać dopiero w 7 tyg, trzeba cierpliwościja dopiero serduszko zobaczyłam w 12 t 4 d na prenatalnych z racji że mój gin nie jest chętny do robienia usg
też nie mogłam wytrzymać tego napięcia ale non stop starałam się myśleć pozytywnie i wierzyć w to, że maluszkiem jest wszystko ok
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Paradontoza to raczej nie jest bo w takim razie mi juz by musialy zeby powypadac:-P
Mi dodatkowo zaczela sie wybijac ostatnia 8 i boli jak diabli... Macie mozr jakies bezpieczne sposoby na zlagodzenie bolu?Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
21.03.17 6600g i 70cm
-
Duśka;) wrote:Paradontoza to raczej nie jest bo w takim razie mi juz by musialy zeby powypadac:-P
Mi dodatkowo zaczela sie wybijac ostatnia 8 i boli jak diabli... Macie mozr jakies bezpieczne sposoby na zlagodzenie bolu?
U mnie w pierwszym trymestrze ósemka szalała... tyle co mogłam to płukałam szałwią..mało co pomagało ale zawsze cośnajczęściej gdy zaczynała boleć to zwyczajnie szłam spać
i budziłam się bez bólu
najgorzej właśnie było w deszczowe dni... bolało jak cholera ale ja dzielna zero tabletek
jeśli już na prawdę nie będziesz mogła wytrzymac to po prostu weź apap, podobnież najbezpieczniejszy w ciąży
-
Sandrula ten Twój lekarz to koszmar jakiś. Paradontoza? Haha a po czym on to stwierdził? Mi też dziąsła krwawia czasami i paradontozy nie mam. Przy paradontozie ruszają się zdrowe zęby i mogą nawet wyjść z korzeniami same. Mój tata ma niestety i moja babcia też. W wieku 30 kilku lat straciła prawie wszystkie zęby choć były zdrowe
-
Sylwia91 wrote:Sandrula ten Twój lekarz to koszmar jakiś. Paradontoza? Haha a po czym on to stwierdził? Mi też dziąsła krwawia czasami i paradontozy nie mam. Przy paradontozie ruszają się zdrowe zęby i mogą nawet wyjść z korzeniami same. Mój tata ma niestety i moja babcia też. W wieku 30 kilku lat straciła prawie wszystkie zęby choć były zdrowe
Daj spokój, stwierdził że tak nie powinno być. . Tylko że gdzie nie czytam na ten temat to wszędzie piszą że to normalne w ciąży. . Szkoda słów. Moje zęby na razie trzymają się twardopo za tym nawet dziąsła mnie nie bolą. . Nawet nie będę się tym przejmować, szkoda moich nerwów :p
Duśka;), Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
I bardzo dobrze bo to się kupy nie trzyma
jakiś niekompetentny ten lekarz.
Dziewczyny do terminu zostało mi 43 dni, a wiadomo że w mojej sytuacji to może być o połowę krócej. Boję się. Zaczynam się stresować tym wszystkim i zastanawiać się czy dam radę -
Bella_Bella wrote:Czesc Dziewczyny
Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie u mojego ginekologa. Pęcherzyk ciążowy 6mm, zarodka jeszcze nie widać. 5tc+2dni.
Co myślicie?
To czekanie na zarodek i serduszko jest straszne...
Dalej biorę Duphaston.
Hej kochanie
Jak sie czujesz ??
Co do czekania, zgadzam sie..
Ja nie wiem czy pamietasz ale 3 razy latalam na bete patrzec czy rosnielekarz lekarzowi nie rowny i sprzet tak samo.. zmien lekarza jesli cos bedzie nie tak.
Ja bylam dzien po spodziewanej @ jak dzwonilam do gina, ktorego kazdy polecal to klocil sie przez tel, ze nic nie bd widac, stwierdzil to na podstawie daty ostatniej miesiaczki.. ale przeciez organizm to nie zegarek, owu moglo byc np Wcześniej, zaplodnienie tez i buuu..poszlam do mojego, ktory odrazu wykryl, byl to nawet nie 5 tydzien..
Poprostu idz kochana do gina, co ma lepszy sprzencior, a mozesz zostac przy swoimu mnie serduszko pierwszy raz uslyszalam na drugiej wizycie, wiadomo ze nie pokoimy sie itd, to normalne
I przy kazdym etapie bedziemy teraz gdybac :*
Jak nasza Sylwia
Sylwus nie ma co sie denerwowac :*
Ja bardzo bym chciala juz byc tak daleko jak Ty
Wszystko pojdzie gladko, zobaczysz :]
I nie dlugo Basia bedzie w Twoich ramionach