X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przeczytałam milion postów na OF z czasu kiedy to czekałam na testowanie i potem pojechałam na betę. Masakra aż się popłakałam że ten cień na teście ma już ponad 2 kg i właśnie rozrabia w moim brzusiu... <3

bita_smietana lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Hej kochanie :)
    Jak sie czujesz ??

Co do czekania, zgadzam sie..
    Ja nie wiem czy pamietasz ale 3 razy latalam na bete patrzec czy rosnie :) lekarz lekarzowi nie rowny i sprzet tak samo.. zmien lekarza jesli cos bedzie nie tak.
    Ja bylam dzien po spodziewanej @ jak dzwonilam do gina, ktorego kazdy polecal to klocil sie przez tel, ze nic nie bd widac, stwierdzil to na podstawie daty ostatniej miesiaczki.. ale przeciez organizm to nie zegarek, owu moglo byc np Wcześniej, zaplodnienie tez i buuu.. :) poszlam do mojego, ktory odrazu wykryl, byl to nawet nie 5 tydzien..
    Poprostu idz kochana do gina, co ma lepszy sprzencior, a mozesz zostac przy swoim :) u mnie serduszko pierwszy raz uslyszalam na drugiej wizycie, wiadomo ze nie pokoimy sie itd, to normalne :) I przy kazdym etapie bedziemy teraz gdybac :*

Jak nasza Sylwia <3

Sylwus nie ma co sie denerwowac :*
    Ja bardzo bym chciala juz byc tak daleko jak Ty <3
    Wszystko pojdzie gladko, zobaczysz :]
    I nie dlugo Basia bedzie w Twoich ramionach :) :) <3

Zmieniam lekarza, w poniedziałek idę do tej ginekolog która pdzepisala mi dupka i już zostanę u niej. Będzie równo 6 tygodni. Zobaczymy co będzie widać :) Też byłam trzy razy na becie :) Pamiętam jak też się martwilas. Chyba wszystkie przez to przechodzą :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Bella - spokojnie, zobaczysz zarodek :) a moze dwa? :P ja jestem w goracej wodzie kapana i balam sie o mojego groszka wiec do 6 tc mialam juz dwa usg: zeby wykluczyc pozamaciczna i zeby zobaczyc zarodek, mialam szczescie bo w 6t1d widzialam juz zarodek i serduszko :) ty jestes dopiero w 5t2d wiec spokojnie, zarodek tam jest ale jest jeszcze maciupenki i niesmialy, jak chcesz to idz w nastepnym tygodniu dla wlasnego spokoju :) wielkosc pechrzyka masz w normie :) ale uprzedzam - zobaczysz kropke przypominajaca paroweczke 2-4mm :) najlepiej jest isc w 8tc bo wtedy widac juz mini czlowieczka :D a nie kaszanke :D

Evelin - dziekuje slonce!!!! ano jestem smietana, po drugiej cb ucieklam i nie chcialam wracac juz nigdy na OF ale za bardzo tesknilam... :)

trzymajcie sie wszystkie! z Sylwia na czele bo juz niedlugoooooooo ( 4-6 tygodni? :) ) wita Basiuuuunieeeeeee!!!

200w.gif

po niej jest Duska, prawda? :D

malo pisze bo albo spie, ziewam albo walcze z mdlosciami :D

Idę w poniedziałek, zadowole się na razie paroweczka ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dzień dobry i od nas :) <3

Evelin bo to jest tak że jak się na coś tyle czasu czeka to aż Cię skręca jak pomyślisz że nie pospieszysz :D ja skończę 37 tygodni i chce rodzić. Będzie donoszona i chcę ją już tulic... Ale jeżeli uzna że to jeszcze nie czas, to na siłę jej wypychać nie będę ;) mój mąż też się doczekać nie może <3 i w ogóle wszyscy w domu bo mieszkamy z moim rodzicami :) moja mama to już w ogóle opętana się zrobiła haha chodzi tylko i krzyczy do brzucha "Basiaaaaa! Tu babcia" haha :D

Rozumiem doskonale :*
    Wszystkie tutaj niecierpliwie czekamy :) gdybym byla Blizej, tez bym pogadala do Basi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 12:10

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ja właśnie przeczytałam milion postów na OF z czasu kiedy to czekałam na testowanie i potem pojechałam na betę. Masakra aż się popłakałam że ten cień na teście ma już ponad 2 kg i właśnie rozrabia w moim brzusiu... <3

<3 milo bedzie pozniej wspominac <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :) Oj Sylwuś nie dziwie się u nas jeszcze jakieś 70 dni a ja już przeżywam jak żaba okres :P Chyba większość babci tak ma, że zaczyna nawijać do brzuszka ... Moja nawet twierdzi że Olek z nią rozmawia bo jak do niego mówi to wystawia główkę :P Na nic moje proszenie zeby nie zaczepiała bo nawet 10 min bez jego wiercenia jest ulgą :)

My dzis czekamy na wyniki prób wątrobowych, mam nadzieje że będą dobre :)

Evelin, Sylwia91, bita_smietana lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Zmieniam lekarza, w poniedziałek idę do tej ginekolog która pdzepisala mi dupka i już zostanę u niej. Będzie równo 6 tygodni. Zobaczymy co będzie widać :) Też byłam trzy razy na becie :) Pamiętam jak też się martwilas. Chyba wszystkie przez to przechodzą :)

No I super ze tak zdecydowalas :*
    Czasami lekarze tylko licza pieniadze, nie dbajac o dobro pacjentow, denerwuje mnie jak np wychodzac z gabinetu wie sie tyle co przed...
    Dobre samopoczucie u lekarza, to podstawa.
    Naszczescie mojego lubie i wyjasnia mi wszystko po kolei, nie spieszac sie.. może czasem bym chciala za duzo wiedziec.. ale cuz.. taka natura kobieca :)
    Jesli na kolejnej wizycie dalej bedzie robil usg dopochwowe to chyba zmienie, bo wydaje mi sie ze juz nie powinien wtedy.

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Dzień dobry Mamusie :) Oj Sylwuś nie dziwie się u nas jeszcze jakieś 70 dni a ja już przeżywam jak żaba okres :P Chyba większość babci tak ma, że zaczyna nawijać do brzuszka ... Moja nawet twierdzi że Olek z nią rozmawia bo jak do niego mówi to wystawia główkę :P Na nic moje proszenie zeby nie zaczepiała bo nawet 10 min bez jego wiercenia jest ulgą :)

My dzis czekamy na wyniki prób wątrobowych, mam nadzieje że będą dobre :)

Hej :*
    Pamietaj, kopie bo tez nie moze sie doczekac :) wyniki napewno beda dobre :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :*
    Sylwus ja też już sie jakoś nie moge doczekać tej Waszej Basieńki :D <3
    Bedziesz pierwsza tu na forum nas uświadamiać jak na prawde wygląda poród :D ja sie zawsze pocieszam tym, że moja mama urodziła sn nasza trójkę bez znieczulen i dała radę więc ja nie dam?:D zawsze mi to powtarza jak zaczynam panikować co do rodzenia :p

Evelin ja na prenatalnych w 12 t 4 d mialam juz usg przez brzuch i wszystko było pięknie widać :) ale to też pewnie rola sprzetu:p teraz na pewno bedzie widac przez brzuszek!:) :*
    Jeej dopiero co chwaliłas się ciąża a tu już drugi trymestr.. jak to leci :D haha no fakt, u nas juz połowa :o

My czekamy z niecierpliwością na środę i polowkowo-prenatalne :D :D już sie doczekać nie mogę <3 mały codziennie daje o sobie znać, wczoraj dopiero ppd wieczór ale jestem dzięki temu spokojna <3

Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dobrze że zmieniasz lekarza :) mam nadzieję że ten będzie ok!

Dziewczyny ja dzisiaj się czuję jak na początku ciąży. Wstać z łóżka nie mogę na dłużej jak 5min bo mi slabo, do tego chce mi się wymiotować i naprawdę źle się czuję :( nie wiem co jest grane i czy to zasługa ciąży czy coś mnie bierze... Nie chciałabym zemdlec z dużym brzuchem, groźne to by było trochę :(

Też się trochę boję bólu ale bardziej boję się wbijania igły w kręgosłup więc bronie się przed cc i znieczuleniem. Moja mama też mnie rodziła bez znieczulenia i dała radę, myślę że każda z nas da :)

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś to widzę, że masz taki sam lęk jak ja ... ja tez najbardziej się boje właśnie igły w kręgosłupie :) Ale jak trzeba bedzie to i to przeżyjemy ;)

Mi dziś pielęgniarka powiedziała, że w 3 trymestrze mogą się zdarzać zasłabnięcia i mdłości bo macica uciska płuca i żołądek wiec lepiej jak się gorzej czujesz to pilnuj sie kanapy :*

21.03.17 6600g i 70cm XD
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie leżę w łóżku bo nie daję rady nic więcej robić. Przez ucisk na żołądek mam zgage taką prawdziwa. Nigdy nie miałam wcześniej i nie wiedziałam co to jest a od dwóch dni zasnąć nie mogę bo co się położę to pali w przełyku. Na noc muszę wypić 2 szklanki mleka zimnego żeby móc się położyć normalnie. Katar mam nieziemski ale nie taki wirusowy tylko zwyczajnie mam przekrwiony nosek chyba bo smarkam skrzepy krwi sorry za obrazowosc :p

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz "Szczęściaro" ;) Ja mam zgagę od początku 7 miesiąca, jak już nie bedziesz dawała z nią rady to polecam picie kopru włoskiego i lek Gascovin czy jakoś tak (całkowicie bezpieczny dla ciężarnych) ja bym bez niego nie była w stanie nic zjeść :(

21.03.17 6600g i 70cm XD
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam apetytu na nic. Na początku ciąży miałam ochotę na różne rzeczy a teraz w ogóle nie chce mi się jeść :( zmuszam się trochę ale co to za jedzenie...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Bella - spokojnie, zobaczysz zarodek :) a moze dwa? :P ja jestem w goracej wodzie kapana i balam sie o mojego groszka wiec do 6 tc mialam juz dwa usg: zeby wykluczyc pozamaciczna i zeby zobaczyc zarodek, mialam szczescie bo w 6t1d widzialam juz zarodek i serduszko :) ty jestes dopiero w 5t2d wiec spokojnie, zarodek tam jest ale jest jeszcze maciupenki i niesmialy, jak chcesz to idz w nastepnym tygodniu dla wlasnego spokoju :) wielkosc pechrzyka masz w normie :) ale uprzedzam - zobaczysz kropke przypominajaca paroweczke 2-4mm :) najlepiej jest isc w 8tc bo wtedy widac juz mini czlowieczka :D a nie kaszanke :D

Evelin - dziekuje slonce!!!! ano jestem smietana, po drugiej cb ucieklam i nie chcialam wracac juz nigdy na OF ale za bardzo tesknilam... :)

trzymajcie sie wszystkie! z Sylwia na czele bo juz niedlugoooooooo ( 4-6 tygodni? :) ) wita Basiuuuunieeeeeee!!!

200w.gif

po niej jest Duska, prawda? :D

malo pisze bo albo spie, ziewam albo walcze z mdlosciami :D

Flamingu kochany ubóstwiam Twoje porównanie ha ha go ha.. Ale dobrze gadasz.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho.. Gdzie są wszystkie? Tylko ja się tak nudzę w domu? :(

• szuflada Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja niunia ma już 800g, nadal jest zdrową dziewczynką <3

Evelin, Sylwia91, Duśka;), Nats, sandrula, bita_smietana lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Hej mamusie :*
    Sylwus ja też już sie jakoś nie moge doczekać tej Waszej Basieńki :D <3
    Bedziesz pierwsza tu na forum nas uświadamiać jak na prawde wygląda poród :D ja sie zawsze pocieszam tym, że moja mama urodziła sn nasza trójkę bez znieczulen i dała radę więc ja nie dam?:D zawsze mi to powtarza jak zaczynam panikować co do rodzenia :p

Evelin ja na prenatalnych w 12 t 4 d mialam juz usg przez brzuch i wszystko było pięknie widać :) ale to też pewnie rola sprzetu:p teraz na pewno bedzie widac przez brzuszek!:) :*
    Jeej dopiero co chwaliłas się ciąża a tu już drugi trymestr.. jak to leci :D haha no fakt, u nas juz połowa :o

My czekamy z niecierpliwością na środę i polowkowo-prenatalne :D :D już sie doczekać nie mogę <3 mały codziennie daje o sobie znać, wczoraj dopiero ppd wieczór ale jestem dzięki temu spokojna <3

Ja mam kolezanke, ktora jest polowa mnie :) I dala rade, dodam ze byla mlodziutka, bo ok 20lat miala.. jesli ona dala rade, to ja tym bardziej :)

No czas leci szybko <3
    A to uzczucie pragnienia dziecka przy sobie jest obledne :)
    My po badaniach chcemy kupic juz pierwsze ciuszki, takie i dla chlopca i dziewczynki :)
    Jakos nie moge sie powstrzymac :)
    A po nowym roku, to zakupy pojda pelna para :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    A moja niunia ma już 800g, nadal jest zdrową dziewczynką <3

<3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Ale tu cicho.. Gdzie są wszystkie? Tylko ja się tak nudzę w domu? :(

Mialam okropne zawroty glowy i wymioty.. caly dzien przespalam.. I dalej chce mi sie spac...
    Oby weekend byl lepszy :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ