X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Najlepiej kupować od 56, ale nie ma co szaleć z takimi małymi, bo dzieci szybko z nich wyrastają. Ja najwięcej mam 62 i 68. Też mam sporo ubranek 0-3 miesiąca - np z nextcie mają taką rozmiarowke :)

Tak wlasnie syszalam :)
    Siostrze kupilam spodnie jeansowe na szelki i body pod spod :) cudne, szkoda ze zdjecia nie cyklam :) I wlasnie rozm 56, tylko porownalam z innymi ciuszkami w sklepie i bylo nieco wieksze, szelki regulowane, dol spodni zwykly, nie jak body, nozke mozna wyjac a pod spod mozna zalozyc kazda bluzeczke itd
    Wkoncu moja chrzesniaczka ciocia bedzie rozpieszczac <3

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam kupić pojedyncze sztuki 56 a resztę na 62. Warto zaczekać aż lekarz oceni czy dzidzia raczej spora czy niekoniecznie. U mnie np wysokie prawdopodobieństwo że urodzę wcześniej więc wykorzystam pewnie rozmiar 56 ale dużo tego dostałam. Sama kupowałam raczej 62. Warto się też dowiedzieć czy w szpitalu w którym planujesz rodzić dają ubranka czy nie. U mnie np. dają i ja będę potrzebować tylko na wyjście ze szpitala.
    Właśnie dostaliśmy dużo ubranek po chłopcach i tylko część się nadaje z tych większych :(

Meble mamy białe też :)
    Organizer na łóżeczko chciałam kupić ale dzidzi jak będzie siadać to będzie grzebać więc rezygnuje z niego. Dobrze że Waldi nasza kochana mi to uświadomila :D z baldachimu zrezygnowalam dawno temu, chce dobrze widzieć maluszka :) ogólnie to inną pościel i przewijak sobie wybrałam ale musiałam isc na kompromis z mężem i wyszło jak wyszło hehe ale to też jego córeczka niech się cieszy :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Polecam kupić pojedyncze sztuki 56 a resztę na 62. Warto zaczekać aż lekarz oceni czy dzidzia raczej spora czy niekoniecznie. U mnie np wysokie prawdopodobieństwo że urodzę wcześniej więc wykorzystam pewnie rozmiar 56 ale dużo tego dostałam. Sama kupowałam raczej 62. Warto się też dowiedzieć czy w szpitalu w którym planujesz rodzić dają ubranka czy nie. U mnie np. dają i ja będę potrzebować tylko na wyjście ze szpitala.
    Właśnie dostaliśmy dużo ubranek po chłopcach i tylko część się nadaje z tych większych :(

Meble mamy białe też :)
    Organizer na łóżeczko chciałam kupić ale dzidzi jak będzie siadać to będzie grzebać więc rezygnuje z niego. Dobrze że Waldi nasza kochana mi to uświadomila :D z baldachimu zrezygnowalam dawno temu, chce dobrze widzieć maluszka :) ogólnie to inną pościel i przewijak sobie wybrałam ale musiałam isc na kompromis z mężem i wyszło jak wyszło hehe ale to też jego córeczka niech się cieszy :)

No trzeba kupic tak zeby bylo wygodnie maluchowi :) mam nadzieje ze za te kilka miesiecy Dalej bedziemy miec kontakt, chociazby fb i bedziemy wspolnie doradzac :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nigdzie po porodzie nie wybieram :D przecież muszę czekać na wasze porody! :) <3 <3 <3 no i komu się będę zalic z tych nieprzespanych nocy :D

Evelin, Duśka;), bita_smietana lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baldachim to dla mnie typowy kurzolap. Wizualnie też mi się to w ogole nie podoba :-)
    U nas też lekarz ostatnio wspominał, że Zuza bedzie raczej malutka. Przeprowadzilam wywiad z mamą i teściowa i okazało się, ze ani ja ani B nie wazylismy nawet 3 kg jak się urodzilismy.
    Ja też się nigdzie nie wybieram :-) moim zdaniem zrobienie grupy tajnej na fb to też fajny pomysł. Na lutowkach mamy taka grupę i dość fajnie to funkcjonuje :)

Evelin, Duśka;), bita_smietana lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats my już miałyśmy grupę na fejsie i nie było to to samo :( większość i tak siedziała na forum. Ja tam jestem otwarta i jak nie mamy się jeszcze w znajomych na fb to na priv piszcie dane żeby dodać :) <3

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ważył 4200 a ja 2650. Basia póki co mieści się w 50 centylu więc jest średnia,ale ze się pewnie urodzi trochę wcześniej to nie będzie duża i w sumie to dobrze bo lepiej mi się będzie rodzić ;)

• Evelin Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda567a5669d.jpg

Ktos mnie zarazil bezsennoscia :P

Sylwia91, Duśka;), bita_smietana, sandrula, Bella_Bella lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie!
    Co do wyprawki to jakoś sie nie umiem do tego zabrać :D nie wiem nawet od czego zacząć. . :/ poczekam jeszcze do środy żeby sie upewnić czy aby na pewno synuś buszuje mi w brzuszku :D chodź od początku intuicja mi mówiła że będzie chłopak :D

Tymczasem odpoczywam po myciu podłóg a mały szaleje w brzuchu od 10 minut :D pierwszy raz dziś widziałam jak mi brzuch faluje. . :D faktycznie coraz mocniejsze te ruchy, wczoraj mąż przyłożył rękę i pierwszy raz poczuł jak to mówił, ,tak jakby sie cos ruszało" :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Hej mamusie!
    Co do wyprawki to jakoś sie nie umiem do tego zabrać :D nie wiem nawet od czego zacząć. . :/ poczekam jeszcze do środy żeby sie upewnić czy aby na pewno synuś buszuje mi w brzuszku :D chodź od początku intuicja mi mówiła że będzie chłopak :D

Tymczasem odpoczywam po myciu podłóg a mały szaleje w brzuchu od 10 minut :D pierwszy raz dziś widziałam jak mi brzuch faluje. . :D faktycznie coraz mocniejsze te ruchy, wczoraj mąż przyłożył rękę i pierwszy raz poczuł jak to mówił, ,tak jakby sie cos ruszało" :D

Ja juz po posprzataniu i po obiadku.
    Cos mnie spanie muli...

A pierwszy ruch jak odczulas ?
    Jako co ??? :))
    Ja tez bym juz chciala <3

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się...
    Wiem że miały być fotki ale wybaczcie od rana walczę z ciśnieniem i nie mogę z łóżka wstać...

• sandrula Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Ja juz po posprzataniu i po obiadku.
    Cos mnie spanie muli...

A pierwszy ruch jak odczulas ?
    Jako co ??? :))
    Ja tez bym juz chciala <3

U mnie jakos w 18 tygodniu pierwszym ruchem było to,ze mały sie wypiął tak, ze na dole brzucha było dosc widoczne wybrzuszenie :D potem już coś takiego jak by sie wszystko w brzuchu przestawiało, takie leciutenkie pukanie od srodka.. z resztą dla mnie to nie do opisania:D już niedlugo i ty poczujesz i zobaczysz jakie to wspaniałe uczucie <3 :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mikus coś leniwe dnie ma . Śpioszek :)
    Co do wyprawki tez jakoś nie mogę za to się zabrac mój mezus juz mnie pospiesza :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Witam się...
    Wiem że miały być fotki ale wybaczcie od rana walczę z ciśnieniem i nie mogę z łóżka wstać...

Mnie dzisiaj też coś głowa pobolewala .. :/

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kołyska jeszcze nie ubrana, bo wszystko już uprane, więc nie zakładam, żeby się nie kurzyło :) a w kołysce reszta do uprania :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4048198ef4e6.jpg

tutaj mamy szuflady z upranym i uprasowanym :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac97d429cf77.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f444e652f3bb.jpg

widok z drzwi... bez komentarza. Bałagan jak nie wiem, bo pełno prania.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a6241a2a37d.jpg

Wszystko rozstawione, bo prasowania jeszcze trochę zostało...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49a30ce8a255.jpg

Nats lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łożeczko...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e37bacfad155.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbaa9a017a1a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0902c58d58e.jpg

a tu mata, kocyki, pieluchy a na dole sterta do prasowania :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c793a7621ca3.jpg

Nats lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nam brakuje lampki nocnej na komode

A kołyska będzie stała u nas w sypialni bo chcemy na początku mieć małą przy sobie :) chyba że dam się mężowi wyspać to wtedy ona w łóżeczku u siebie i mamusia u niej w pokoju, całe szczęście mamy tam łóżko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 18:33

• Nats Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Bardzo fajnie to wygląda :-) ciekawe łóżeczko. Gdzie kupowaliscie?

O tak. Ruchy są super :-) Moje dziecko wczoraj pół dnia dawało o sobie znać.
    Na początku dla mnie te ruchy były jakby mi mięsień drgal :-) ale faktycznie ciężko to opisać do końca.

3500 g 54 cm <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats! Ja dokładnie tak samo odczuwalam pierwsze ruchy! Jakby mi mięsień brzucha drgał! :D aż nie wiedziałam co to jest.

A łóżeczko na allegro kosztowało całe 200 zł haha :D

• Nats Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś Ty? 200 zl? No to faktycznie okazja :D pościel też fajna wybraliscie - taka delikatna.
    Co do ruchów ja też na początku nie byłam pewna czy to to. Dopiero po paru dniach skumalam :-)

3500 g 54 cm <3
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ