Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na pierwszej wizycie już byłam w tym tyg, nie robiłam bety (bo nie chciałam się stresować wynikiem
) tylko od razu poszłam do gin.
Zrobiła USG, pęcherzyk w macicy, 13 mm więc powiedziała że to dobry jak na początek 6tc. Kolejna wizyta w przyszłym tyg.
Ja biorę Letrox 25 (TSH już się unormowało, ostatnio miałam 1,64). Na ostatniej wizycie gin przypisała jeszcze Jodid 200. Czyli chyba przy niedoczynności można przyjmować jod, skoro mi dała aż taką dawkę ?
Poród system wyznaczył na 30 maja -
misiaq wrote:Ja na pierwszej wizycie już byłam w tym tyg, nie robiłam bety (bo nie chciałam się stresować wynikiem
Zrobiła USG, pęcherzyk w macicy, 13 mm więc powiedziała że to dobry jak na początek 6tc. Kolejna wizyta w przyszłym tyg.
Ja biorę Letrox 25 (TSH już się unormowało, ostatnio miałam 1,64). Na ostatniej wizycie gin przypisała jeszcze Jodid 200. Czyli chyba przy niedoczynności można przyjmować jod, skoro mi dała aż taką dawkę ?
Poród system wyznaczył na 30 maja
ja też źle reaguje na jod. przy hashimoto jod ponoć nie wskazany.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:ja sie jeszcze nie napalam. czekam na wynik bety
Evelin program mi wyznacza na 13.06.2017, a do lekarza chce się umówić za 2 tyg tylko kurde no czekam na wynik bety
dobra ide sobie stąd, przyjde jak będę mieć wynik bety
Aha, rozumiema teraz obecnie, ktory to tydz ? Ja w polowie 4tyg bylam na wizycie i juz byl pecherzyk i pozniej na kolejnej juz serduszko
13.06 ?
Ja 14 mam urodziny
-
misiaq wrote:Ja na pierwszej wizycie już byłam w tym tyg, nie robiłam bety (bo nie chciałam się stresować wynikiem
Poród system wyznaczył na 30 maja
No to pieknie -
ojej...dzien mnie nie było i taki wysyp groszkowy...
super..
tak wogole to ja też "zaszłam" w 4cs..jakas magiczna czwórka czy co..
u mnie troche nowości....wyszła mi lekka cukrzyca ciażowa...po troche ja sobie wykrakałam-bo kiedys tam pisałam że wolałabym to niz np nakaz leżenia w łóżku..
no to mam..
czytam teraz o diecie-dostałam skierowanie do poradni-termin dopiero na za 3 tyg prawie....do tego czasu przyzwyczaje sie do diety-która jest troche straszna..tego nie mozna, tamtego, tego z tym itd..;)juz czytając dzis o tej diecie zauważyłam ile ja błędów popełniłam żywiąc sie do tej pory...masakra..
bedzie troche zachodu z tym-ale jestem raczej dobrej mysli-ogarne to..https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Ja jakieś 2 tyg temu miałam tsh 2,5 - teraz 3,2. Próbowałam od razu złapać endo w czwartek, ale mi uciekł skubaniec... a na własną rękę, to same wiecie. A inny endo - terminy na grudzień. U swojego mam wizytę na 12 X, ale ma być w pon. w innej przychodni i panie rejestratorki poproszą go do telefonu, choć planuję podjechać do niego, w razie gdyby zrobiło się jakieś okienko.
Bita śmietanka mnie nieco uspokoiła, bo jej tsh też podskoczyło...do 6 -
tsh skoczylo mi niesamowicie bo z 0,02 na 6,5 prawie
aaaale mialam robione usg tarczycy (byla czysta, wyleczylam zapalenie tarczycy), szybko wprowadzilam leki, bo z tego co pamietam w 5 tygodniu, iiiii kontrolowalam ft4 bo z tego bierze dzidzius dla siebie; nie mam hashimoto i normalnie biore jod, nie wiem jak to jest przy hashi, teraz juz mam tsh w normie, ft4 wysoko wiec heja banana..a najciekawsze, ze inna pani ginekolog powiedziala, ze do tsh 10 ona nic nie robi
i te przyrosty bety, normy tsh, rozwarcia, i co tam jeszcze - to wszystko to statystyki - ale jest wiele kobiet ktorym sie udaje pomimo zlych przyrostow, wysokiego tsh (moj endo mial pacjentke z tsh 27) - najwazniejsze to sie nie stresowac - jak cos ma sie stac to i tak sie stanie i chociaz to brutalne to natura wie co robi;
tylko luz nas uratuje
i bezalkoholowe drinki z palemka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 16:16
-
Flamingu/Smietanko Ty zawsze potrafisz rozweselic moj dzien
My dzis wwlczymy z jakims zoladkowo-jelitowym paskudztwem:-( Maly sie dodatkowo wierci jak szalony bo caly czas cos mu burczy w domku i sie denerwuje:-)Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Duśka;) wrote:Flamingu/Smietanko Ty zawsze potrafisz rozweselic moj dzien
My dzis wwlczymy z jakims zoladkowo-jelitowym paskudztwem:-( Maly sie dodatkowo wierci jak szalony bo caly czas cos mu burczy w domku i sie denerwuje:-)
hahahaha Olgierd chce spac a tu sruuuuuuuuuuuuuuuuuu
to sie wkurzy chlopak! dziwisz sie?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 16:27
KlaudyŚ, Sylwia91, Duśka;) lubią tę wiadomość
-
My juz po sesji ale wszystkie dostaniemy dopiero po zakończeniu projektu czyli pod koniec lutego
Mikiemu chyba się podobało bo mame skopal aż podskakiwala koronka
W domu tacie piatkę przybil z okazji dnia chłopaka ,teraz śpi i od czasu do czasu się przeciąga.
bita_smietana, Sylwia91, Duśka;) lubią tę wiadomość
-
Evelin wrote:Aha, rozumiem
a teraz obecnie, ktory to tydz ? Ja w polowie 4tyg bylam na wizycie i juz byl pecherzyk i pozniej na kolejnej juz serduszko
13.06 ?
Ja 14 mam urodziny
beta 119,8
czyli bedzie jakiś 4według of jestem dopiero 10 dpo.
napisałam maila do gina kiedy mam przyjść bo oczywiście zarejestrować się do niego normalnie to cyrk na kółkach.
no nic byle do poniedziałku. ide powtarzać bete.Sylwia91 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
bita_smietana wrote:ines badalas tez proga? gratuluje bety
nie właśnie bo byłam w takim szoku po pozytywnym teście rano, że nie pomyślałam. jak ja wczoraj płakałam, że znowu @, że znowu wszyscy w ciązy tylko nie ja
w poniedziałek pójdę powtórzyć bete to zrobie i proga.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
-
Allmita warto powtórzyć krzywą bo czasami inne czynniki wpływają na cukier. Słyszałam tutaj w szpitalu o dziewczynie której bardzo źle krzywa wyszła aż ją w szpitalu położyli a okazało się potem że cukier ok jednak. Kilka dni obserwowali i było wszystko dobrze
Dziewczyny chyba mi czop odchodzi! Kłuje mnie między nogami i boli a do tego obserwuje baaaardzo gęsty śluz i bardzo go dużo. -
ines. wrote:nie właśnie bo byłam w takim szoku po pozytywnym teście rano, że nie pomyślałam. jak ja wczoraj płakałam, że znowu @, że znowu wszyscy w ciązy tylko nie ja
w poniedziałek pójdę powtórzyć bete to zrobie i proga.
ok, widzialam na wykresie ze mialas dwudniowe plamienia dlatego zapytalam o proga, zbadaj w pon i jak bedzie dupny to lec po dupka albo lutke -
Sylwia91 wrote:Allmita warto powtórzyć krzywą bo czasami inne czynniki wpływają na cukier. Słyszałam tutaj w szpitalu o dziewczynie której bardzo źle krzywa wyszła aż ją w szpitalu położyli a okazało się potem że cukier ok jednak. Kilka dni obserwowali i było wszystko dobrze
Dziewczyny chyba mi czop odchodzi! Kłuje mnie między nogami i boli a do tego obserwuje baaaardzo gęsty śluz i bardzo go dużo.
yeah Sylwus!!!Sylwia91 lubi tę wiadomość