Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochana syrop z cebuli to jak masz męczący kaszel i nie możesz oderwać. Działa wykrztuśnie. Mi lekarka zabroniła syropu z cebuli jak nie miałam kaszlu bo powiedziała że nie ma co potęgować i wywoływać. Polecam mleko z miodem i masłem. Niektórzy dają czosnek, mi przez gardło nie przejdzie. Dużo pij np. Herbatki owocowe z apteki, w 8tc bylam chora i tak mi lekarka mówiła. Polecam wodę z miodem i sokiem z cytryny, możesz dodać trochę imbiru.
-
Sylwia91 wrote:Kochana syrop z cebuli to jak masz męczący kaszel i nie możesz oderwać. Działa wykrztuśnie. Mi lekarka zabroniła syropu z cebuli jak nie miałam kaszlu bo powiedziała że nie ma co potęgować i wywoływać. Polecam mleko z miodem i masłem. Niektórzy dają czosnek, mi przez gardło nie przejdzie. Dużo pij np. Herbatki owocowe z apteki, w 8tc bylam chora i tak mi lekarka mówiła. Polecam wodę z miodem i sokiem z cytryny, możesz dodać trochę imbiru.07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
worldbyme na przeziębienie możesz Jeszcze robić płukanie gardła szałwia, albo parowki - mi pomagalo. Ale jak 2 tygodnie się już męczysz to może idź do lekarza. W ciazy na infekcje trzeba bardzo uwazac.
Halo, halo evelin jak tam po wizycie?
3500 g 54 cm -
Eveli_na dziwne że nie możesz spojrzeć na własne wyniki... Mam nadzieję że podwyzszony lekko nie oznacza jeszcze cukrzycy! Oby do poniedziałku.
Właśnie, gdzie jest Evelin?
My dzisiaj zaczynamy chyba akcję "Baśka, wyłaź" haha 3xS pójdzie w ruch. Sprzątanie było wczoraj, schody już dzisiaj były i jeszcze trzecie S zostałokoniec postu!
-
Nats wrote:worldbyme na przeziębienie możesz Jeszcze robić płukanie gardła szałwia, albo parowki - mi pomagalo. Ale jak 2 tygodnie się już męczysz to może idź do lekarza. W ciazy na infekcje trzeba bardzo uwazac.
Halo, halo evelin jak tam po wizycie?07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Jestem jestem
Dopiero weszlam na neta..
Nie mialam czasu, remont
Wiec tak.. dzidzia ma sie swietnie
Rosnie i wszystko super. Zero zastrzezen..
Nie chcialo sie ujawnic..
Kolejna wizyta za 3 tyg..
Powiedzial ze teraz musi sie pokazac
A ja juz upatrzylam ubranko
Ale poczekam
KlaudyŚ, Sylwia91, sandrula, ines., bita_smietana, misiaq lubią tę wiadomość
-
Evelin kochana termin porodu z usg raczej bierz pod uwagę z pierwszego. Później dzieci rosną bardzo indywidualnie. Ja miałam co usg to inny termin i lekarz nie kazał się tym sugerować w ogóle!
Szczerze to tak myślałam że jeszcze nie poznasz płci bo jest wcześnie ale spokojnie, doczekasz się i jeszcze zdążysz kupić mnóstwo ślicznych ubranekfajnie że z maluchem wszystko dobrze!
Ja właśnie się naczytałam pierdół o stopniu dojrzałości łożyska i jestem przerażona. W 35+2 lekarz już ocenił łożysko na 3 stopień. W necie oczywiście straszą jak groźne może być długie chodzenie z tak dojrzałym łożyskiem. Boję się i nie obrażę się jak mała już wyjdzie... -
Pewnie spicie ?
Ja pomyje podlogi.
Prysznic i spac
Bylam dzis w Smyku
Jest tam tyle ubranek, przepieknych ze szok
Oczywiście ogladalam dla chlopcow
Dla dziewczynki tez, ale bardziej dla siostry, bo na Swieta ma termin
U mojego Adama w rodzinie, rodza sie same corki.. dlatego tak bardzo marzymy o chlopcu..
Jesli teraz na wizycie gin mi powie, ze chlopczyk zarycze sie chyba ze szczescia
Oczywiście pierwsze dziecko to i tak ogromne szczescie
Uciekam, kolorowych snow :*
Buziaczki w brzusieSylwia91 lubi tę wiadomość
-
Syliwia to nie tak ze ja nie mam wgladu do wynikow. Tutaj jesli cos jest nie tak w wyjikiach badan to dzwonia do ciebie o Cie o tym informuja. Takze krew pobrali mi w czwartek poszla do analizy do szpitala i w piatek j wyslalam maila z zapytaniem o wynik, wiec dostalam odpowiedz ze ze wszystkich tylko glukoza odbiega od normy i ze wyniki przekazali juz poloznej, ktora skontaktuje sie zemna w pon. Polozna jest tylko w pon. Takze czekam. Czytam edukuje sie. Moja znajoma polozna z pl powiedziala ze to pewnie jednak cukrzyca jakakolwiek wartosc ponad juz klasyfikuje. A ru normy maja naprawde wysokie, duzo wyzsze niz w Pl. Podsmiewalam sie z ich centymetra ale jak pokazalam poloznej z pl sitke centylowa pomiarow brzucha to od razu powiedzilanze dno macicy jest za wysoko o 5tyg i szacuje obecna wage mlodego na okolo 2200 z samej wiedzy polozniczej. A powinien okolo 1500 wazyc. Zobaczymy co wymysla pewnie dostane skierowanie do szpitala do diabetologa i na konsultacje ale sama ograniczylam juz cukier do minimum i produkty z wysokim indeksem glikemicznym i cholera nawet lepiej sie czuje...
Evelin super ze z dzidzia wszystko oktrzy tygodnie szybko minal
-
Eveli_na to faktycznie. Niezła różnica w wadze, a robią Ci tam usg żeby to sprawdzić? Pewnie będą sprawdzali jak dzidziuś rośnie. Nie martw się cukrzyca ciążowa dotyka wielu kobiet :* na pewno się jakoś z tym uporasz i przetrwasz ciążę bezproblemowo, już niedużo zostało!
-
Tak usg mam wyznaczone na 32tc ale nie wiem czy nie zrobia wczesniej ze wzgledu na cukrzyce jednak. Zobaczymy do poniedzilku niedaleko.
odstawilam kawe bo bez cukru mi nie wchodzi, wlasnie probuje wypic herbate nieslodka... wyzwanie nie powiem.
-
miałam nie wchodzićna forum. taaaa. to już uzależnienie... weszłam sprawdzić co u Was
miłego i spokojnego weekendu życzęSylwia91 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Sylwia91 wrote:Ines bez nas żyć się nie da
czemu chcesz nas opuścić? Eee daj spokój
gdzie Ci będzie lepiej?
nie nie ja broń boże nie chce opuszczaćzadomowiłam się.
do soboty przyszłej chce tyko ograniczyć bo mam egzamin i pasuje się przygotować, a siedzenie non stop na forum mi nie pomagaCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]