Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
jeszcze raz dzięki za gratki
ja noc miałam ciężką, bo mdłości i zgaga dokuczały. Teraz jest ok. czyli brak mdłości i zgagi, jedynie od wczoraj uczucie w ustach jakbym żuła skórkę z grejpfruta.
Evelin trzymam kciuki za wizytę. Daj znać później co i jakEvelin lubi tę wiadomość
-
Nats mi babeczka w aptece poleciła REFLIXIN, lekarz potwierdził, że moge brać bo jest on dodatkowo przeznaczony dla kobiet w ciąży
Przyznaje, że mi pomaga
A ja dziś postanowiłam zabrać swoją Mamuśkę na "randkę" do kinaKto wie kiedy później uda nam się wyskoczyć gdzieś tylko we 2
bita_smietana lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Heloł laski,
Jestem po konsultacji medycznej i mam mnóstwo zakazów przez cholestazę.
Muszę definitywnie ograniczyć wszelakie tłuszcze w diecie, zwiększyć podaż białka. Nie mogę jeść: warzyw strączkowych, brokuł, kapusty białej i czerwonej, tłustych serów (wyłącznie chude), wieprzowiny, kaczki, boczku, zero słodyczy, płynów słodkich i gazowanych, unikać mam cukru, jedynie miód i ksylitol wchodzi w rachubę, daktyle odpadają, suszone śliwki też. Z owoców mogę jedynie: jabłka i pomarańcze (reszta owoców ma być gotowana, pieczona, nie mogą być surowe). Reszta warzyw ma też być gotowana lub pieczona. Unikać mam smażonego jedzenia, tłustych ciężkostrawnych sosów, majonezu itd itp... OMGCałą listę tego jest. Już wstępnie wiem co będę miała na 6 obiadów. Każdy obiad zrobię na 2 dni, bo nie ma sensu robić codziennie coś innego.
http://www.qchenne-inspiracje.pl/2014/10/gulasz-dyniowo-woowy-i-pare-sow-na.html
http://www.qchenne-inspiracje.pl/2014/10/indyk-duszony-w-jarzynach-z-pomidorami.html
http://www.qchenne-inspiracje.pl/2014/01/przepisy-fit-penoziarniste-tagliatelle.html
Nie wiem tylko co jeść na śniadania i kolacjeCo jest lekkostrawne na śniadanie lub kolację? Może wy coś podpowiecie?
bita_smietana lubi tę wiadomość
-
Anula a jak z np owsianka? Mozna do niej upiec jablka. A ryz mozesz ? To moze ryz z poeczonymi owocami ? Kochana duzo sil, naprwno nie jest ci latwo przejsc na taka diete.
Ja czekam na wyniki z krwi i tez nie wiem czy nie przezuce sie na diete z tym ze ja na cukrzycowa...zapachmalin lubi tę wiadomość
-
eveli_na wrote:Anula a jak z np owsianka? Mozna do niej upiec jablka. A ryz mozesz ? To moze ryz z poeczonymi owocami ? Kochana duzo sil, naprwno nie jest ci latwo przejsc na taka diete.
Ja czekam na wyniki z krwi i tez nie wiem czy nie przezuce sie na diete z tym ze ja na cukrzycowa...
Nie mam zielonego pojęcia
Myślałam nad upieczeniem chleba bananowego, bo w końcu banany nie będą surowe tylko upieczone... Mąkę zamiast żytniej dałabym orkiszową, wlałabym mniej oleju rzepakowego... Tak dumam. Kurde, ale mam zagwozdkęale co się nie robi dla zdrowia dzidzi
-
Anula polubilam za informacje, moze sie przydac dla kazdej z nas
tak na szybko to mysle o:
chlebek bananowy, jogurty sojowe, pudding chia na mleku migdalowym, pieczone banany w karmelu
warzywa z rybka na parze
iii mozesz sobie wyciskac sok z pomaranczy, wit C! -
Nats wrote:Duska Narazie jeszcze nie jest tak źle, więc więc ogole staram się nie brać leków. Ale zgaga to nic przyjemnego
bleee...
A na co idziecie do kina?
Dziewczyna z pociagu:-)Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
bita_smietana wrote:Anula polubilam za informacje, moze sie przydac dla kazdej z nas
tak na szybko to mysle o:
chlebek bananowy, jogurty sojowe, pudding chia na mleku migdalowym, pieczone banany w karmelu
warzywa z rybka na parze
iii mozesz sobie wyciskac sok z pomaranczy, wit C!Ma mieć głównie sporo węgli i białka, tłuszczy tyle co kot napłakał.
-
Anula współczuję tego wszystkiego. . Ale czego sie nie robi dla maluszka
Nats, ja też tu co jakis czas zagladam i zastanawiam sie co z Basieńkąostatnio tez zastanawialam sie co sie dzieje z waldi...
Sylwia91 lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Jestem jestem, bylam w szpitalu to prawda ale po wypis i wyniki badań. Okazuje się że wszędzie czysto i żadnych bakterii nie ma, żadnych gbs ów i żadnych grzybów
jupiii w nagrodę matka kupiła Baśce kilka ubranek i pieluchy haha
padam na twarz. Tak mi wchodzi pod żebra że noe mogę z bólu już wytrzymać muszę się położyć
Nats, Evelin lubią tę wiadomość
-
Hej już dwa tygodnie przeziebiona mam tabletki prenalen i zrobiłam dziś syrop z cebuli macie jeszcze jakieś sugestie?07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015