X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • misiaq Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Dołączam do was, jesteśmy mniej więcej w tym samym ciążowym wieku :)
    To i ja dołączę bo moja ciąża niewiele starsza - zaczął się 10 tydzień :)

Odnośnie objawów, to ja do tej pory wymiotów nie miałam, czasami lekkie mdłości. I apetyt zmienny - raz bym zjadła konia z kopytami, a raz w ogóle nic nie mogłam przełknąć. Ale ogólnie ciągle się stresuję czy wszystko z dzieckiem OK, dziś wizyta więc zobaczymy :)

My powiemy rodzicom, teściom i rodzeństwu dopiero dziś po wizycie, jakoś do tej pory ciężko mi w to uwierzyć, również przez ten brak objawów :)

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaq wrote:

My powiemy rodzicom, teściom i rodzeństwu dopiero dziś po wizycie, jakoś do tej pory ciężko mi w to uwierzyć, również przez ten brak objawów :)

to nie tak, że nie masz objawów... bo masz, brak @ :D :D a reszta to sprawa indywidualna :)

misiaq lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj strasznie wizytowy dzień na forum :)

0b52cec6da.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaq wrote:
    To i ja dołączę bo moja ciąża niewiele starsza - zaczął się 10 tydzień :)

Odnośnie objawów, to ja do tej pory wymiotów nie miałam, czasami lekkie mdłości. I apetyt zmienny - raz bym zjadła konia z kopytami, a raz w ogóle nic nie mogłam przełknąć. Ale ogólnie ciągle się stresuję czy wszystko z dzieckiem OK, dziś wizyta więc zobaczymy :)

Ja tez czekam do 10 tygodnia jakoś tak nie mogę uwierzyc że jestem w ciąży. I te plamienia... Nie chcę zapeszac... Na razie sama to przeżywam w środku. Cieszę się ale mam do wszystkiego dystans... Chociaż wierze z całego serca że będzie ok :) trzymam kciuki za wasze wizyty. Oby wszystko poszło dobrze :)

3jgxskjos321v3oy.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nic, a nic się nie wyspałam :/ Masakra jakaś :/ Bezsenność mnie dopadła i zgaga. Wyglądam jak zombie i tak się też czuję :/ Nie ma to jak całą noc wiercić się w łóżku :/ Ja chcę już grudzień...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki <3

Lilitku, to normalne. Zobaczysz, że wszystko będzie w porządku! :*

LILITH.P lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Anula takiego wiercidupka masz w brzuszku? :-)

Ogólnie ja też nie mam jakichś większych objawów oprócz oczywiście braku @ hehe :-) Nachodzą mnie kryzysy bo ciągnie, boli, kłuje i napewno zaraz ta wredna małpa przyjdzie i rycze w poduszkę potem, co moja mam opisuje jako objaw ciążowy, że niby kobiety są bardziej wrażliwe hehe. Aaaa, no poza tym, że nie czekam na wymioty, to mam inne atrakcje w postaci biegunki, takiej która się uaktywnia jak tylko zjem coś, co nie podpasuje mojemu organizmowi. Toleruje na razie mandarynki :-P

Toż dzisiaj wizytowy dzień :-D Trzymam kciuki za same dobre wieści <3

A Wasze brzuszki, super! Noo chciałabym mieć taki niedługo, ale mój z moimi nadprogramowymi kg będzie mniej zgrabny hehe :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 09:05

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • ines. Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    To dzisiaj strasznie wizytowy dzień na forum :)

na to wygląda :) naprawde jestem dobrej myśli i mam nadzieje na same dobre wieści :) ja już przebieram nogami i nie moge się skupić na pracy. zaraportuje po 16 ;)

u mnie póki co wiedzą rodzice, rodzeństwo i dwie koleżanki... często się spotykamy i po prostu się domyśliły. jak wszystko będzie ok to w tym tygodniu będę musiała powiedzieć też w pracy.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byliśmy u Teściów, Mama Męża jest lekarzem - interna i rodzinna. No i tak rozmawiamy o wizytach u ginekologa, itp. A Ona... no, ja to szłam z dziećmi, jak byłam w ciąży tak 6-7 miesiąc. W końcu co mógł mi lekarz powiedzieć, nie plamiłam, nie plamiłam. Dobrze się czułam. Robiłam specjalizację z interny, na zwolnienie lekarskie bym nie mogła pójść... No i poszłam do jakiegoś gina z polecenia,a ten do mnie z ryjem, że dziecko na niską wagę i że za późno przychodzę... Patrzę na niego i mówię, i co by pan dr zrobił? Ja jem dobrze, bo też po medycynie, dbam o siebie. A poprzednie 3 ciąże też tak miałam... Ginekolog się zdziwił i wizyta dobiegła końca :D

Patrzy się na mnie Teściówka i gada: nie łazić tyle po usg, bo to szkodzi, tylko prawda jest taka, że napędza się stracha kobietom w ciąży, żeby... łaziły prywatnie i płaciły za wizyty...

Moja Mama tak samo - w ciąży szła do ginekologa w 4-6 miesiącu. 3 dzieci...

Zupełnie inne czasy..oj zupełnie

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Piękne macie brzuszki <3

Lilitku, to normalne. Zobaczysz, że wszystko będzie w porządku! :*

dziękuję Wisienko :)

0b52cec6da.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :-)
    Anula Ja też ostatnio kiepsko sypiam. Ciągle mam jakieś dziwne sny i wstaje jakaś połamana. Już do grudnia niewiele zostało. Dasz radę :-)
    Caro Widzisz, ja się na początku martwiłam, że mnie nic nie boli :D także babom to się nigdy nie dogodzi :D Ale ogólnie takie bóle na początku to raczej norma. Później też ciągle coś kuje i boli. Przyzwyczajaj się :D
    Lilith Kiedyś nie było takich możliwości jak teraz i kobiety trochę inaczej podchodziły do ciąży. Nie mogły iść na USG - bo tego w ogóle nie było, a jak było to nie tak powszechne jak dzisiaj. Ja nie wyobrażam sobie ciąży bez USG, ale dla kogoś z innego pokolenia to nie jest takie oczywiste :-)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj :-) Czekamy tylko na dobre wieści.
    Ktoś pytał kiedy powiedzieliśmy o ciąży - my czekaliśmy na wizytę, gdzie było już serduszko. Czyli to był początek 9 tygodnia. Oczywiście mówię o najbliższej rodzinie. Reszta dowiedziała się po prenatalnym USG w 12 tygodniu.

3500 g 54 cm <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats, dopiero wtedy było słuchać serduszko, czy nie szłaś wcześniej po prostu na wizytę?

0b52cec6da.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Wczoraj byliśmy u Teściów, Mama Męża jest lekarzem - interna i rodzinna. No i tak rozmawiamy o wizytach u ginekologa, itp. A Ona... no, ja to szłam z dziećmi, jak byłam w ciąży tak 6-7 miesiąc. W końcu co mógł mi lekarz powiedzieć, nie plamiłam, nie plamiłam. Dobrze się czułam. Robiłam specjalizację z interny, na zwolnienie lekarskie bym nie mogła pójść... No i poszłam do jakiegoś gina z polecenia,a ten do mnie z ryjem, że dziecko na niską wagę i że za późno przychodzę... Patrzę na niego i mówię, i co by pan dr zrobił? Ja jem dobrze, bo też po medycynie, dbam o siebie. A poprzednie 3 ciąże też tak miałam... Ginekolog się zdziwił i wizyta dobiegła końca :D

Patrzy się na mnie Teściówka i gada: nie łazić tyle po usg, bo to szkodzi, tylko prawda jest taka, że napędza się stracha kobietom w ciąży, żeby... łaziły prywatnie i płaciły za wizyty...

Moja Mama tak samo - w ciąży szła do ginekologa w 4-6 miesiącu. 3 dzieci...

Zupełnie inne czasy..oj zupełnie

Ja w 1 ciąży od byłej teściowej usłyszałam, że w 9 mcu wchodziła na drzewo... a ja kilka razy w szpitalu, bo zagrożenie przedwczesnym porodem

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Nats Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Nats, dopiero wtedy było słuchać serduszko, czy nie szłaś wcześniej po prostu na wizytę?
    Miałam wizytę 3 albo 4 tygodnie wcześniej u swojego gina(nie pamiętam juz) i był pecherzyk ciazowy, a w nim pecherzyk zoltkowy. Później miałam plamienia i w 6 tygodniu miałam jeszcze jedno USG w szpitalu. Lekarz powiedział, ze jest czynność serca, ale nie słuchaliśmy. Ja przez te plamienia była trochę rozdarta i powiedzieliśmy dopiero w 9 tygodniu, kiedy gin już puścił nam do posłuchania serduszko na kilka sekund :-)

3500 g 54 cm <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Miałam wizytę 3 albo 4 tygodnie wcześniej u swojego gina(nie pamiętam juz) i był pecherzyk ciazowy, a w nim pecherzyk zoltkowy. Później miałam plamienia i w 6 tygodniu miałam jeszcze jedno USG w szpitalu. Lekarz powiedział, ze jest czynność serca, ale nie słuchaliśmy. Ja przez te plamienia była trochę rozdarta i powiedzieliśmy dopiero w 9 tygodniu, kiedy gin już puścił nam do posłuchania serduszko na kilka sekund :-)

doskonale rozumiem :)

pytam o serduszko, bo się dzisiaj wizytuję i stresuję... heh, 7 tydzień skończony, mam nadzieję, że usłyszę maleństwo i jak będzie ok, to ginek poprosi męża na chwilkę :D

0b52cec6da.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    doskonale rozumiem :)

pytam o serduszko, bo się dzisiaj wizytuję i stresuję... heh, 7 tydzień skończony, mam nadzieję, że usłyszę maleństwo i jak będzie ok, to ginek poprosi męża na chwilkę :D
    A o której masz wizytę? :-)
    Pierwsze słuchanie serduszka jest mega - niezapomniana chwila :)

3500 g 54 cm <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A o której masz wizytę? :-)
    Pierwsze słuchanie serduszka jest mega - niezapomniana chwila :)

17:10, aczkolwiek liczę się z jakimś opóźnieniem :)

a wcześniej położna i odbieram wyniki krwi

0b52cec6da.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    17:10, aczkolwiek liczę się z jakimś opóźnieniem :)

a wcześniej położna i odbieram wyniki krwi
    No to koniecznie daj znać jak będziesz po :-) kciuki zaciśnięte :)

3500 g 54 cm <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    No to koniecznie daj znać jak będziesz po :-) kciuki zaciśnięte :)

dam znać :) :)

dziękuję <3 <3

0b52cec6da.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy się w 14 tygodniu wczoraj powiedzieliśmy moim i Jego rodzica

Evelin lubi tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ