X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • K27 Znajoma

Wysłany: 24 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Jestem tu nowa.Jestem w6tc. Oprocz nas,o ciazy wiedza tylko nasi rodzice. Pierwsza wizyta u gine w sobote. Mama mowi,zebym przekazala wiesci dalej,ale ja wole zaczekac do pierwszego badania. Mam nadzieje,ze nikt sie nie wygada do tego czasu,bo nie chcialabym sprawic zawodu reszcie rodziny,tym bardziej,ze mieszkam w Irlandii a rodzinka w PL. Pozdrawiam oczekujace :)

Duśka;), sandrula, Evelin, Sylwia91, bita_smietana lubią tę wiadomość

K28
    Aniolek 8tc 11.11.16
    Aniolki 6tc 06.03.17
    9wvsl6z.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)
    Dawno nas tu nie było ale to spowodu braku czasu, ale widzę ze tu pięknie serduszek przybyło cieszę się strasznie z każdego tego serduszka.
    A co u nas 15.10 bylismy na weselu szwagra mój był świadkiem,oczywiście w trakcie trwania imprezy ryczałam jak debil bo sama przy stoliku siedziałam a mój nawet uwagi na mnie nie zwracał,poleciałam do łazienki żeby nie było widać na kamerze i co pech chciał ze spotkałam szwagra jego żonę i teściowa, i zawołali mojego zrobiła się afera bo myśleli ze coś mi się dzieje ze do szpitala trzeba jechac.
    0o weselu oczywiście coś się przypaletalo i chorym się było.

Od jakis 3 tyg maluch kopie i się przekreca aż wszystko widać wcześniej to tylko delikatne stukniecia a teraz piękne przeciąganie.

Dziś byłam na tej ochydnej glukozie myślałam że nie dam rady, wypić wypiłam ze smakiem ale później i ból głowy,mdlości i spać się chciało.
    Hemoglobina w normie wiec mikołaj oszczędza mamę, glukoza tez w normie jeszcze czekamy na wyniki HIV.

Odwiedzila dziś nas polozna :)
    Chciała posłuchać serduszka ale miki tak strasznie tego nie lubi ze 9d razu zaczyna kopać i się wiercic ale serduszko pięknie biło :)
    Dostaliśmy tez książeczki i omawialysmy plan porodu :)
    No i chyba tyle a wizytę u gin mamy 3 listopada a 10.11 u endrokrynologa :)

sandrula, Sylwia91, Caro, Evelin, LILITH.P lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my..

Śliczne brzuszki mamusie <3 <3

Widzę że dobre wieści się rozchodzą.. Serduszka zaczynają pięknie bić <3 Super.

Obiecuję bywać tu częściej no i wstawię swój mega wielki brzuch..

Leoś wywraca nim na wszystkie strony.. Nawet Tosiu nie miał tyle energii w brzuszku..

Od dwóch a właściwie trzech dni męczy mnie ból zatok.. Myślałam że to głowa ale nie.. To zatoki.. Moja zmora.. Od jakiegoś czasu zajadam acerolę i póki co żadna zaraza mnie nie łapie i oby tak dalej..

Klaudys spoko. Ja na pierwszym weselu siedziałam sama za stołem bo mąż na dworze tatusia pilnował.. Wrrr.. W domu mu awanturę zrobiłam że tata na wesele przyszedł z mamą a nie z nim i nie życzę sobie żeby mnie samą zostawiał skoro ze mną przyszedł.. Na następnym weselu już było lepiej..

To my teraz też żyjemy wizytą w czwartek o 16.20 Oczywiście Tosiu też idzie brata poznać <3

Lilith.. Fajny termin kochana.. Mój Tosiu urodził się 8 czerwca <3

Sylwia91, sandrula, Caro, Evelin lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach za pamięci..

W piątek byłam w szpitalu na tzw drzwiach otwartych.. Poznałam nowy personel.. Niby wszystko ładnie pięknie pytanie tylko jak to w praktyce wygląda..

Można rodzić z mężem za darmo nic nie trzeba wcześniej zgłaszać, znieczulenie jak coś za darmo.. Noworodek 2 godziny po urodzeniu leży na mamy brzuszku i wciąga jej ciepełko i zapach, pełznie do piersi.. Jak mama zmęczona to zgłasza i dzieciątko biorą na noc żeby odpocząć.. Po 2 dobach wypisują chyba że mama chce dzień dłużej bo czuje się jeszcze nie pewnie to można zostać.. No nic tylko rodzić..

sandrula, Evelin lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni u mnie w szpitalu dokładnie takie same warunki. Ja nie chciałam oddać małej na noc, ale mnie położne przekonały że muszę odpocząć po porodzie tym bardziej że dużo czasu nie miałam. O 2 byłam na sali a o 6 już była położna żeby pomóc mi się wykąpać. Jak poszłam do łazienki to miałam już odkrecona ciepłą wodę żeby w łazience się zagrzalo <3 jedną tylko spotkałam tam nie do końca fajną ale nie chce wracać.

U nas walka od 22 o spanie. Najpierw była kąpiel itd, potem cyc, pielucha i tak w kółko. Dopiero zasnęła. W dodatku w nosku zobaczyłam suchy katarek no i trzeba było się pozbyć. Mała pokichała trochę i jedną dziurkę udało się oczyścić. Na drugą muszę jutro sól fizjollgiczną zakroplić. Jutro mamy wizytę u pediatry, trzymajcie kciuki!
    Nadrobię posty jutro, bo dziś już padam na twarz...

WaldhauzerM, Duśka;), misiaq, sandrula, Caro, Evelin lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus kochanie to fajna położna Ci się trafiła że pomogła się wykąpać <3 <3

I cieszę się że Basia taka grzeczna. Śliczna jest i taka kochana <3 Ciotka by poleciała ją wycałować <3 <3

Ja jak widać spać nie mogę.. Siedzę i jabłko zagryzwam.. Masakra..

Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość

• misiaq Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie :)
    Wczoraj na wizycie widziałam dzidziusia, CRL = 2,5 cm więc jak na 9t1d to chyba dobrze? :)
    Wszystkie wyniki (krew, mocz) w normie, rh+ więc też chyba OK.

Od razu po wizycie powiedzieliśmy mojej mamie o ciąży, była zachwycona! Szkoda że tylko przez tel bo daleko mieszka...
    Dziś jedziemy do mamy męża i jej oznajmimy tę nowinę :)

WaldhauzerM, bita_smietana, ines., sandrula, Sylwia91, Caro, Evelin, Nats lubią tę wiadomość

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiaq wrote:
    Witam wszystkie Mamusie :)
    Wczoraj na wizycie widziałam dzidziusia, CRL = 2,5 cm więc jak na 9t1d to chyba dobrze? :)
    Wszystkie wyniki (krew, mocz) w normie, rh+ więc też chyba OK.

Od razu po wizycie powiedzieliśmy mojej mamie o ciąży, była zachwycona! Szkoda że tylko przez tel bo daleko mieszka...
    Dziś jedziemy do mamy męża i jej oznajmimy tę nowinę :)

Fajnie tak najbliższym powiedzieć <3 to taka magia..

Cieszę się że tyle nas jest i że cały czas nasze grono mamusiek się powiększa <3

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci.. Co za naród... Całą noc nie spałam.. Ten budzi się przed 8..patrzy że leje deszcz.. Ejjj.. Antoś to idzie dzisiaj do przedszkola?? Normalnie nie wierzę w to co słyszę.. Oburzona wstaję i ironicznie mówię.. A czemu miałby nie iść?? Bo tobie się nie chce wstać?? No przecież nic nie mówię odpowiada..

I do mnie.. To Ty go ubierasz.. Tyy to dziecko ma 5 lat i sam umie się ubrać.. No nie wierzę.. Raz na ruski rok tatuś rano w domu bo pogody nie ma i wszystko na łatwiznę.. I jeszcze myślał że ja całą noc nie śpiąca wstanę i pójdę dziecko ubrać i ciuchy naszykować.. Pomijając fakt że wczoraj odruchowo to zrobiłam mimo nieprzespanej nocy bo jestem matką a ten będzie się licytowal kto co robi no..

Ehh.. Ja jakoś codziennie to ogarniam i ani razu się nie licytowalam z nikim bo i po co....

Dobrze że chociaż do przedszkola odwiezie.. He he he..

• sandrula Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi facetów nie ogarniesz :D a mówią że to niby baby sa skomplikowane :D

K27 witamy w naszych skromnych progach :D życzę nudnej i zdrowej ciąży!:)

A ja dzisiaj jestem do d... Obudziłam sie o 5.30 i po spaniu.. Zrobilam obiad i musiałam się położyć bo jakoś ciężko mi sie oddychalo i kręgosłup bolał.. I po 10.00 usnelam na godzinę..dalej sie czuje jakoś tak dziwnie..

Duśka;) lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :*
    Waldi niestety faceci to faceci ... ciężko ich ogarnąć ;)
    My na wczorajszej wizycie prawie nic sie nie dowiedzieliśmy :( Tylko, że mamy liczyć ruchy i za 2 tyg na ostatnie USG ... Przez moje kłopoty z ukladem trawiennym nic od ostatniej wizyty nie przytyłam (za co oczywiscie opieprz mi sie dostal), ale żeby nie było nic na uregulowanie nie dostałam ;/

Sandrula, ja już chodze jak zombiee od kilku tygodni bo ciagle jak nie plecy to nogi, jak nie nogi to maly albo siku i tyle ze spania ;) Już sie nie moge konca doczekać ;)

K27 witamy i zdrowo rosnijcie :*

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Hej Dziewczyny :*
    Waldi niestety faceci to faceci ... ciężko ich ogarnąć ;)
    My na wczorajszej wizycie prawie nic sie nie dowiedzieliśmy :( Tylko, że mamy liczyć ruchy i za 2 tyg na ostatnie USG ... Przez moje kłopoty z ukladem trawiennym nic od ostatniej wizyty nie przytyłam (za co oczywiscie opieprz mi sie dostal), ale żeby nie było nic na uregulowanie nie dostałam ;/

Sandrula, ja już chodze jak zombiee od kilku tygodni bo ciagle jak nie plecy to nogi, jak nie nogi to maly albo siku i tyle ze spania ;) Już sie nie moge konca doczekać ;)

K27 witamy i zdrowo rosnijcie :*

Już mało Wam zostało:D
    My wizytujemy jutro.. Omawianie wyników morfologii,moczu i krzywej :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• ines. Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z jednej strony to Wam trochę zazdroszczę, że Wy już na finiszu :)

ja to w przerażeniu, bo nie wiem tak naprawde co mnie czeka.

Waldi chłop to chłop.. niestety czasem nie wiem jak mówić, żeby dotarło.
    mój mnie ostatnio doprowadził do furii prawie, bo miał wolny dzień, ja wracam zmęczona po pracy bo wiadomo jak na początku patrze a ten nawet nie potrafił naczyń ze śniadania pozmywać i oczywiście nie rozumie o co sie piekle...
    no pewnie bo zazwyczaj sprząta sie samo. także tego...

btw. udało mi się umówić do lekarza na NFZ na 07.11. to będzie początek 10go tygodnia. wystarczy jak wtedy zrobie wszystkie badania prawda? wydaje mi się, że te 1,5 tg nic nie zmieni.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:

btw. udało mi się umówić do lekarza na NFZ na 07.11. to będzie początek 10go tygodnia. wystarczy jak wtedy zrobie wszystkie badania prawda? wydaje mi się, że te 1,5 tg nic nie zmieni.

Ines to ponownie bedziemy się wizytowały tego samego dnia ;)

ines. lubi tę wiadomość

21.03.17 6600g i 70cm XD
    relgg7rfs0712hy9.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Ines to ponownie bedziemy się wizytowały tego samego dnia ;)

no to ponownie w takim razie same dobre wieści ;)

Duśka a Ty jak czujesz? ile jeszcze maleństwo w środku myśli zostać ? :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuje ostatnio troche jakby mnie ktoś poturbował ;) Młody ma termin wyjścia na 27.11 ale kiedy mu sie spodoba to zobaczymy :D Mam nadzieje, że wczesniej sie namyśli ;)

21.03.17 6600g i 70cm XD
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Panienka teoretycznie ma wyjść w grudniu, ale chciałabym żeby wyszła już pod koniec listopada, najdalej na początku grudnia. Na pewno nie chciałabym przenosić ciąży... Co to to nie.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Błażejek lepiej niech jeszcze sobie posiedzi :D chciałabym już mieć go przy sobie ale to jeszcze nie jego pora :D

Często myślę o tym jak to będzie jak się urodzi.. Jacy my będziemy w roli rodziców.. Jeszcze czasem to do mnie nie dociera ze to sie już wszystko dzieje :D

Duśka;), ines. lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszcie się brzuchami! :P mój odseparowany brzuch poszedł spać dopiero o 6:30. Na wizycie u pediatry same dobre rzeczy. Pępek mam dalej czyścić i nawet bardziej drastycznie. Ładnie zaczyna odchodzić. Mała od środy zeszlej przybrała 210g! Już ma 180g więcej niż urodzeniowa waga. Dalej trochę mało ale patrzę na to pod kątem ostatniego tygodnia - postęp kolosalny. Żółtaczka też mam się nie martwić tylko dawać wodę przegotowaną do picia.

Waldi... Mąż... Co za stworzenie i kto je ogarnie :/ mój też wiecznie przechodzi samego siebie. Dzisiaj stwierdził że się nie wyspał i poszedł na drzemkę. On się ie wyspał a ja całą noc siedziałam z małą.. Bo ta ciągle na cycu, chciała się poprzytulac...

Gratuluję udanych wizyt :* i witam nowe mamuśki!
    K27 rozgość się <3

Z moich rad wyprawkowych polecam kupić więcej pieluch tetrowych. Ja non stop je piorę. Do karmienia dużo zużywam. Jedną piersią karmie a z drugiej cieknie więc podkladam pieluche. Tak samo na przewijak. Mała non stop przy przewijaniu robi siusiu w najmniej spodziewanym momencie. Jak czekam to nic a jak się odwroce to leci...

Duśka;), sandrula, Evelin, Nats, misiaq lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś super że mała przybiera i że wszystko w porządku!
    Trzeba byłoby by zrobić jakiś zeszyt z tymi cennymi radami żeby nie pozapominać :P
    Wczoraj byliśmy u kuzynki, ma miesięcznego synka i mały prawie w ogóle nie śpi... w nocy chce się tulić,wszystko ogladać, bawić.. zasypia nad ranem, prześpi może do południa i od nowa.. jego drzemki mają po 5-10 min :D to dopiero masakra.
    Mam nadzieje że Nam synuś tak nie da popalić :D ale dzięki własnie takim historiom zaczynam mniej się bać, bo widzę, że dają sobie radę więc jakoś idzie to wszystko ogarnąć :D wiadome, że początki są ciężkie no ale w końcu tyle czasu czeka się na to małe cudo... <3

Sylwia91, Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ