Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczynki!
Nie pamietam kto o czym dokladnie pisał wiec jak kogoś pomyle to sorki
Misiaq ty chyba pytalas kiedy mówilysmy o ciazy rodzinie?ja rodzicom i rodzenstwu powiedziałam zaraz po zrobionym trzecim teście na którym w koncu ujrzałam dwie wyrazne kreski
ale kazalam wszystkim podejść do tego z dystansem dopóki mnie nie zapewni gin
ja jestem bardzo zżyta ze swoją rodziną wiec nie widziałam w tym problemu
reszta miała się dowiedzieć po pierwszym trymestrze jednak najblizsze znajome teściowej i cały zakład mojej mamy(gdzie ja tez wcześniej pracowalam) oczywiście zostali poinformowani wcześniej:D ale nie mialam im tego za złe, w końcu babcie wniebowziete
Dziewczyny trzymamy kciuki za wszystkie wizyty!
Jesli chodzi o objawy to jesli ich nie macie to tak jak mi wszyscy mowili ,,ciesz sie a nie marudz"u mnie jedynymi objawami była senność i pokłuwał mnie brzuch
a tak to nic:)
Jeśli chodzi o klucia i pobolewanie jak na @ lekarz mi powtarzał że to zupełnie normalne,macica się rozciąga,wszystkie więzadła,maluch robi sobie miejsce i stąd to wszystkopóki ból nie jest bardzo mocny i nie ma mocnych skurczow + brzuszek nie twardnieje wsio jest ok
bita_smietana, ines., Evelin lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Anula do grudnia już niedaleko, dasz radę:*
Worldbyme no i jaka była reakcja?
Mój synuś ostatnio zaczął bardziej szalećw piatek położyłam sie spać a on jak na złość zaczął sie wiercic i kopać i tak chyba z godzine
wszystko byłoby ok gdyby nie to,ze kopał mnie po pęcherzu i co 15 min latalam do lazienki
Ogólnie to coraz częściej czuje go juz nad pepkiem i w jego okolicach:)
Wczoraj był u Nas kuzyn z żoną i córeczka ktora urodziła sie we wrześniu:) taka kochana,malutka kruszynka z czarnymi,dlugimi wloskamia dzis jedziemy do kolejnego wrzesniaczka
już sie nie.mogę doczekać tego mojego maleństwa
bita_smietana, Evelin lubią tę wiadomość
-
sandrula wrote:Anula do grudnia już niedaleko, dasz radę:*
Worldbyme no i jaka była reakcja?
Mój synuś ostatnio zaczął bardziej szalećw piatek położyłam sie spać a on jak na złość zaczął sie wiercic i kopać i tak chyba z godzine
wszystko byłoby ok gdyby nie to,ze kopał mnie po pęcherzu i co 15 min latalam do lazienki
Ogólnie to coraz częściej czuje go juz nad pepkiem i w jego okolicach:)
Wczoraj był u Nas kuzyn z żoną i córeczka ktora urodziła sie we wrześniu:) taka kochana,malutka kruszynka z czarnymi,dlugimi wloskamia dzis jedziemy do kolejnego wrzesniaczka
już sie nie.mogę doczekać tego mojego maleństwa
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
LILITH.P wrote:bo późno powiedziałaś??07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
worldbyme wrote:Bo On uważa że kariera i ambicje są najważniejsze a na dziecko jest zawsze czas i on się nie cieszy...
W takich chwilach trzeba patrzeć na swoje pragnienia i potrzeby:) to twoje zycie,jestes dorosła i nikt nie ma prawa mówić Ci co masz robić
A tata jak zobaczy wnuka to na pewno zmieni zdanie:)Evelin lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie kontrolnej
Widzę, ze nie tylko ja dzisiaj miałam wychodne do gina
Moja kruszynka waży 1 kg 800 gramówJest już ułożona główką w dół
Lekarz powiedział, że być może młoda z Nami będzie za miesiąc, półtorabita_smietana, Nats, Evelin, Allmita lubią tę wiadomość
-
worldbyme wrote:Bo On uważa że kariera i ambicje są najważniejsze a na dziecko jest zawsze czas i on się nie cieszy...
Eeee... Olej. Jesteście dorośli. Na karierę będzie czas, nawet z dzieckiem. Myślę, że dobrze motywuje rodziców. A na dziecko może już tego czasu nie być
Ja właśnie czekam na swoją kolej przed gabinetem. Oczywiście opóźnienie... Poczekam niecoEvelin lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam dodać, że szyjka dalej jest wysoko, twardo i zamknięta. Lekarz powiedział, że w tym tygodniu ciąży to rzadkość.
Dziewczyny Wam też ciągle stawia się brzuch? Mnie z 5 razy dziennie twardnieje. Nawet dzisiaj w gabinecie podczas wizyty kontrolnej brzuch mi stwardniał jak kamień, powiedziałam to lekarzowi, od razu mnie macałWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 16:50
-
Anula Super, ze z szyjka wysoko i zamknięta
powiem Ci, ze mi też kilka razy dziennie twardnieje brzuch. Takie twardnienie trwa ok 30 sekund. Podobno to norma, bo macica ćwiczy przed porodem. Wizytę mam 3 to zapytam Gina co i jak.
Lilith i jak tam wizyta?3500 g 54 cm -
u mnie też!
niesamowite wrażenie, nawet posłuchałam
serducho bije równo, fasolka ma 1,05 cm i na obecną chwile wszystko jest tak jak być powinno)
wg usg 7t1d wg of 7t0d, ha! mówiłam, że miałam owu wcześniej niż twierdzi program
termin z okresu na 12.06 z usg na 11.06więc nie wiem z którym się wpisać
bita_smietana, LILITH.P, sandrula, Evelin lubią tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Gratuluję udanych wizyt!!
Ja wróciłam właśnie od kuzynki.. Mały jest cudownydowiedziałam sie też sporo o szpitalu w ktorym będę rodzic i jestem spokojna
najważniejsze że położne wszystkie sa super
bita_smietana, Evelin lubią tę wiadomość