Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojej jak nic nie dolega to zazwyczaj ładnie śpi. Np. Dzisiaj co zje, zmienimy pieluche i śpi. Tak twardo że nie mogę jej obudzić żeby się napila trochę wody. No cóż. Dostanie po karmieniu,może się uda.
Oj dokładnie Sandrula, nie ma co narzekać, kocham to cudo najbardziej na świecieDuśka;), sandrula, bita_smietana, Evelin lubią tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Dziewczyny cieszcie się brzuchami!
mój odseparowany brzuch poszedł spać dopiero o 6:30. Na wizycie u pediatry same dobre rzeczy. Pępek mam dalej czyścić i nawet bardziej drastycznie. Ładnie zaczyna odchodzić. Mała od środy zeszlej przybrała 210g! Już ma 180g więcej niż urodzeniowa waga. Dalej trochę mało ale patrzę na to pod kątem ostatniego tygodnia - postęp kolosalny. Żółtaczka też mam się nie martwić tylko dawać wodę przegotowaną do picia.
Waldi... Mąż... Co za stworzenie i kto je ogarniemój też wiecznie przechodzi samego siebie. Dzisiaj stwierdził że się nie wyspał i poszedł na drzemkę. On się ie wyspał a ja całą noc siedziałam z małą.. Bo ta ciągle na cycu, chciała się poprzytulac...
Gratuluję udanych wizyt :* i witam nowe mamuśki!
K27 rozgość się
Z moich rad wyprawkowych polecam kupić więcej pieluch tetrowych. Ja non stop je piorę. Do karmienia dużo zużywam. Jedną piersią karmie a z drugiej cieknie więc podkladam pieluche. Tak samo na przewijak. Mała non stop przy przewijaniu robi siusiu w najmniej spodziewanym momencie. Jak czekam to nic a jak się odwroce to leci...Sylwia91, bita_smietana lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Tata mi powiedział że "narobilismy złego"czyli On chyba nigdy bąbla nie zaakceptuje... Trudno jego sprawa skoro jego zdaniem pieniądze i kariera się bardziej licza.07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
worldbyme wrote:Tata mi powiedział że "narobilismy złego"czyli On chyba nigdy bąbla nie zaakceptuje... Trudno jego sprawa skoro jego zdaniem pieniądze i kariera się bardziej licza.
Trochę czasu do porodu jeszcze masz, do tego czasu jeszcze może zmieni zdaniea jak zobaczy maluszka po narodzinach na pewno już tak nie powie
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
worldbyme wrote:Tata mi powiedział że "narobilismy złego"czyli On chyba nigdy bąbla nie zaakceptuje... Trudno jego sprawa skoro jego zdaniem pieniądze i kariera się bardziej licza.
Duśka;) lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Olej tatę. Nie jest ci potrzebny taki negatywizm w życiu. ;*
Kim87 lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
Aniołek 14.10.2015
-
worldbyme wrote:Tak zrobię On tylko chcę mnie zestresowac
Jak moge zapytac kim jest Twój tata ze ma takie podejście? W sensie z zawodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:22
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Kochana będzie dobrze mój tata tak samo mówił, powiedział ze ledwie co skończyłam szkole i zamiast kształcić się dalej jestem w ciąży,klocilismy się strasznie bo według niego nic nie robiłam (ale nic na to nie poradzę ze mdłości wymioty mnie męczyły)
Wyjechał za granice bo tam pracuje i gdy dowiedział się ze w szpitalu wylądowałam z osłabienia zmienił podejście.
Wrocil do polski i oświadczył ze mam nie kupować używanego wozka bo skoro ja miałam nowy to wnuk tez musi mieć -
ines. wrote:Jak moge zapytac kim jest Twój tata ze ma takie podejście? W sensie z zawodu.
ja myślę, że dużo zależy od osoby, a nie zawodumam mega wyedukowaych Teściów, mega dobrze zarabiających, Teściówka lekarz, Teść... nie mogę napisać, gdzie pracuje, bo to... ale po studiach: prawo plus dodatkowo drugi fakultet: administracja i co? szaleją na punkcie wnuków, obecnych, przyszłych
sami mają 4 dziecimoja Teściówka uważa, że na pracę i karierę zawsze znajdzie się czas, zaciążyła na 4 roku medycyny..a kończąc studia miała 2 dzieci... specjalizację robiła z 3
edit: chociaż wspomina, iż było im bardzo ciężko... sama już nie miała wtedy Mamy, wsparcia dużego w tacie, czy teściach, ale dali radęWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 15:05
-
Wiadomo ze nie zależy tylko i wyłącznie ale często przekłada sie z przerośniętych ambicji.Córcia
16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
My po wizycie
Wszystkie badania w porządkugin zrobił usg,maluszek ma sie świetnie:) na prenatalnych wychodziło że mały jest o tydzień młodszy niz to wychodziło z OM ale teraz nadgonil i parametry zgadzają się z datą z OM
Allmita, Kim87, LILITH.P, bita_smietana, Sylwia91, Cherry_Blossom, WaldhauzerM, misiaq, ines., Evelin lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3ace69abafa.jpg
Nasz malutki pajączekWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 17:30
bita_smietana, Duśka;), Cherry_Blossom, Kim87, LILITH.P, Caro, Tuliska, WaldhauzerM, misiaq, Nats, ines., Allmita, Evelin lubią tę wiadomość
-
ines. wrote:Jak moge zapytac kim jest Twój tata ze ma takie podejście? W sensie z zawodu.07.04.2017 Alex 3240 g
Aniołek 14.10.2015
-
Witam.. Ja spałam.. Ale przebudziłam się i po spaniu.. Po za tym znowu napina się brzuch jak poprzedniej nocy.. Heh. Może zacznę brać coś na spanie..
Worldbyme.. Podejście taty.. Nie wiem jak to skomentować.. Ale wiesz.. Ja mam identyko.. Moja mama wiedziała że się staramy i nic. Jak już się udało i powiedzieliśmy jej to myślałam że będzie się cieszyć razem z nami.. Ale w odpowiedzi spojrzała i powiedziała z wyrzutem.. No tak.. To teraz dopiero trzeba będzie kupić opału na zimę.. I zaczęła wyliczać.. Przeliczyła moje dziecko na kasę.. Żeby nie powiedzieć gorzej.. Byłam w szoku.. I wyobraź sobie że równy tydzień później straciłam ciążę.. Było mi cholernie ciężko.. Tak się zablokowałam że powiedziałam jej dopiero po kilku dniach a że nie wiedziałam jak zareaguje to po prostu powiedziałam że od kilku dni już nie jestem w ciąży..
Gdy zaraz po tym udało się znowu zajść stwierdziłam że nic jej nie będę mówić. Powiedziałam dopiero pod koniec drugiego miesiąca.. Nadal mam z nią ciężko ale nauczyłam się przez te kilka miesięcy nie słuchać co do mnie mówi a mówiła przykre rzeczy naprawdę.. Jak coś mi nie pasuje to albo mówię albo jak wiem że moje gadanie nic nie da po prostu nie mówię nic.
Mówię sobie że muszę być silna dla dzieci bo już w sumie mam dwójkęNie dam sobie nic wmówić ani nie pozwolę żeby mówiła mi co mam robić. A przy Tosiu była straszna presja z jej strony na wszystko. Teraz nie pozwolę sobie zepsuć wszystkiego. Zwłaszcza Świąt które tradycyjnie jak co roku mama znajdzie powód żeby się do mnie nie odzywać. W tym roku na szczęście będę miała co robić a przede wszystkim to muszą być najpiękniejsze Święta bo Leoś będzie gwiazdą
Sylwia zazdroszczę Ci że już tulisz Basie.. Ale tak pozytywnie
Dzisiaj o 16.20 wizyta. A że ja ledwo żywa to wczoraj mąż mi kosił trawnik.. Najwyżej zgonie na niego że to jego robota..Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Waldi masz rację w wielu sprawach, ja też chcę by te Swięta były wyjątkowe. Twoje słowa dały mi kopa nie ma co się przejmować skoro dla nas jest to spełnieniem marzeń mimo że ciężko bardzo niekiedy. Damy radę to najważniejsze
WaldhauzerM lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
Aniołek 14.10.2015
-
Witam sie z nowym awatarem i w 19tygodniu
przepraszam, ze nie pisze.. dużo, dużo spraw..
Ale czytam na bierzaco..
Różową i fioletową strone
Co do rodzicow to znam ten bol..
U mnie dużo by opowiadac, dnia by nie starczyloAle stwierdzilam, ze teraz liczy sie Nasza trojka i w duu.. mam osoby trzecie
Maluszek kopię
Zazwyczaj od rana i wieczorem gdy leze.. coraz wyraźniejale gdy chce podejrzec jak brzusio sie zachowuje, to przestaje
Raz podejrzalam taka jak by fale na brzuchu
Remont sie zaczol
Teraz z moim bedziemy mniej sie widziec, ale wiem ze w końcu zostanie Nam to wynagrodzene
Juz mebelki mam upatrzone dla dzidzi, pokoj będzie w szaro miętowych barwachwizje mam ze hoho..
I liste zrobilam
Po wypłacie zaczynam po malu kupowacnie wierze w zadne zabobony
jest tyle tego ...
Oczywiście Więcej w tym roku chce kosmetykow ale i bez ciuszkow sie nie obejdzie
Jutro wizyta o 15:00 moze dowiemy juz sie
Imiona wybrane Kuba lub Gabrysia :*
Buziaki dla Was kochane, gratuluje udanych wizyt, Basia jest przepieknaczekamy na kolejne Bobaski
Do usłyszenia :*
Rośnijciesandrula, Duśka;), misiaq, LILITH.P, Sylwia91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość