X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Worldbyme nie przejmuj sie gadaniem ;* Najważniejsze jest wasze szczęście a chyba nie ma większego szczescia niż zostanie rodzicem :) Na kariere zawsze przyjdzie czas ... a zresztą nie każdemu do szczescia kariera jest potrzebna :)

Waldi udanej wizyty ! :D Ja do swojej 7.11 to chyba oszaleje;(
    Evelin i dobrze nie ma co się dawać zabobonom ! :D

Kurcze, mam nadzieje, że jeszcze bedzie jakaś noc żebym się wyspała... Jak na razie to co się jakoś umoszcze i uda mi się "zasnąć" to budzi mnie albo rwący ból w krzyżu albo jakieś inne dziwne kłucie na dole ;/

Evelin lubi tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Worldbyme nie przejmuj sie gadaniem ;* Najważniejsze jest wasze szczęście a chyba nie ma większego szczescia niż zostanie rodzicem :) Na kariere zawsze przyjdzie czas ... a zresztą nie każdemu do szczescia kariera jest potrzebna :)

Kurcze, mam nadzieje, że jeszcze bedzie jakaś noc żebym się wyspała... Jak na razie to co się jakoś umoszcze i uda mi się "zasnąć" to budzi mnie albo rwący ból w krzyżu albo jakieś inne dziwne kłucie na dole ;/

No kochanie juz prawie jestescie przy mecie <3 organizm sie przygotowuje do tego Wielkiego Dnia, dasz rade :*
    Ja tam sie ciesze objawami, bo wtedy wiem, ze wszystko okey :)
    A od czasu do czasu miewam skurcze w dole, ale naszczescie to normalne na tym etapie :)

Wy kochane kiedy zaczelyscie sie "wyprawkować" ? :)
    Lista naprawdę dluga. Dobrze ze kocham zakupy <3

I dolaczam sie do kciukow dla Moni :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczeliśmy chyba tak od 20 tc, nie licząc wózka ktory zamowiliśmy na targach w czerwcu :P Ale odebrany dopiero w październiku wiec sie nie liczy :D
    Oj kaski troche idzie, a jeszcze poprasować i poprać wszystko dla maleństwa ... Warto sobie to rozłożyć na raty ;)

No wiem wiem :) Juz prawie meta, kurcze aż sie doczekać nie moge :D

Sylwia91, Evelin lubią tę wiadomość

21.03.17 6600g i 70cm XD
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :-)
    Ja dzisiaj bylam na tym teście glukozowym. Trochę to obrzydliwe, ale jakoś przeżyłam :-)
    Kciuki za wizyty! Ja mam w czwartek. Ciekawe co tam słychać u naszej Malutkiej :)
    Evelin Ja wyprawkę zaczelam powoli kompletowac po pierwszych badaniach prenatalnych. Teraz brakuje mi jeszcze kilku rzeczy. Większość już mam. Tak było mam wygodniej, bo wydatki jakoś się rozlozyly w czasie i mniej trochę się to odczuwa.

Duśka;), sandrula, Evelin lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:

O Ja też mam wizytę 7.11 :)

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka już Wam nie wiele zostało!! Dacie radę :) dla pocieszenia ja ostatnie noce też mam nie przespane a to wszystko przez męża który teraz 3 dni robił nocki w pracy :p jak jest w domu to prześpię prawie całą noc ( z wyjątkiem wyjścia do wc :D ) a jak go nie ma to się budzę non stop ;/ i ostatnio coś się już ułożyć nie umiem, wiercę się non stop ;/

Waldi kochana udanej wizyty! :) :*

Evelin my zaczęliśmy wyprawkę kompletować od 20 tygodnia , bo drugich badaniach prenatalnych :) jak już się upewniłam co do płci no i minął ten ,,najgorszy okres'' :) chodź i tak jeszcze sporo rzeczy do kupienia ;D

Nats, wszystko zależy od organizmu jak przyjmie to świństwo :p
    U mnie wynik po godzinie był dokładnie taki sam jak na czczo aż się gin zdziwił :D no ale po 2 godz już 94 więc na szczęście wszystko w normie :D chodź bałam się bo ostatnio dnia bez słodkiego przeżyć nie mogę ;p

Nats, Evelin lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula powiem Ci, że na początku trochę mnie zemdlilo i zrobiło mi się trochę słabo, ale 15 minut i przeszło :-) jutro wyniki. Zobaczymy co tam wyszło. Mam nadzieję, ze nie mam tam żadnej cukrzycy. Chociaż ostatnio ciągnie mnie do słodkiego. Jak robiłam glukoze to okazało się jeszcze, ze przychodnia organizuje darmowe badanie ołowiu dla ciężarnych także jeszcze skorzystalam i mam za darmo zbadany ołów ;-)

Sandrula możesz spróbować kupić sobie ta poduszkę rogala. Podobno super jest i zastępuje męża w nocy :D

Evelin lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Sandrula powiem Ci, że na początku trochę mnie zemdlilo i zrobiło mi się trochę słabo, ale 15 minut i przeszło :-) jutro wyniki. Zobaczymy co tam wyszło. Mam nadzieję, ze nie mam tam żadnej cukrzycy. Chociaż ostatnio ciągnie mnie do słodkiego. Jak robiłam glukoze to okazało się jeszcze, ze przychodnia organizuje darmowe badanie ołowiu dla ciężarnych także jeszcze skorzystalam i mam za darmo zbadany ołów ;-)

Sandrula możesz spróbować kupić sobie ta poduszkę rogala. Podobno super jest i zastępuje męża w nocy :D

Mnie też z początku zmuliło ale potem już było coraz lepiej :)
    No ja nie wiem co z tym słodkim, pierwsze miesiące ciąży patrzeć na słodkie nie mogłam a teraz muszę mieć jakieś ciasteczko w domu :D i już 9 kg na plusie ;o

Właśnie myślę intensywnie nad tym rogalem, czytałam sporo dobrych opinii :) no i fakt, jak męża nie ma to przydałby się idealnie <3 :D

Nats, Evelin lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:

Witam w klubie :) Również mam 7 listopada wizytę :P Na którą godzinę idziesz? Ja bodajże mam na 14:30 ;) Kochana, ja ostatnio też prawie w ogóle nie śpię, a wczoraj to dopiero miałam jazdę...

Rano jechałam do laboratorium, już w laboratorium zaczęły mnie łapać skurcze krzyża i skurcze macicy (ból menstruacyjny, taki jak przy miesiączce) do tego zaczął mi się napinać, stawiać brzuch. Babka mi pobrała 4 fiolki krwi, pojechałam do domu i w domu co 15 min. zaczęły się ponownie skurcze i tak przez 1 h. Dzwonię do mojego gina na kom. i mówię mu co mi się zaczęło dziać, on powiedział, że jeśli dalej mi się te skurcze będą utrzymywać to mam jechać do Szpitala, mam spakować torby i jechać. Wpierw zanim jednak pojadę mam wziąć magnez, ciepłą kąpiel bo te skurcze to nic innego jak przepowiadające poród lub już stricte porodowe. Jechałam na szybko do galerii dokończyć wyprawkę dla siebie i Lili. Wzięłam magnez póki co od X h nie mam skurczy, ale co jakiś czas mi się jeszcze brzuch stawia. Doktor powiedział, że w razie co jechać do Szpitala, podadzą mi dożylnie sterydy na rozwinięcie się płuc małej. Masakra... Wcześniej z powodu cholestazy (obecnie jest uśpiona) zaczęłam kupować wszystkie rzeczy do szpitala, a teraz w razie co i tak, czy siak muszę mieć torby spakowane, bo nigdy nie wiem kiedy dostanę skurczy. Co do wyników badań zrobiłam m.in. posiew moczu i nic tam nie wyszło, a wiecznie mam jakieś liczne bakterie w moczu i leukocyty + wpw. Lekarz będzie miał zagwozdkę. Żółtaczki nie mam (HBS), anemii ciążowej już nie mam, morfologia jest względnie OK. Tak więc z wyników jestem zadowolona. Oby tak dalej.

Evelin lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:

Witam w klubie :) Również mam 7 listopada wizytę :P Na którą godzinę idziesz? Ja bodajże mam na 14:30 ;) Kochana, ja ostatnio też prawie w ogóle nie śpię, a wczoraj to dopiero miałam jazdę...

Rano jechałam do laboratorium, już w laboratorium zaczęły mnie łapać skurcze krzyża i skurcze macicy (ból menstruacyjny, taki jak przy miesiączce) do tego zaczął mi się napinać, stawiać brzuch. Babka mi pobrała 4 fiolki krwi, pojechałam do domu i w domu co 15 min. zaczęły się ponownie skurcze i tak przez 1 h. Dzwonię do mojego gina na kom. i mówię mu co mi się zaczęło dziać, on powiedział, że jeśli dalej mi się te skurcze będą utrzymywać to mam jechać do Szpitala, mam spakować torby i jechać. Wpierw zanim jednak pojadę mam wziąć magnez, ciepłą kąpiel bo te skurcze to nic innego jak przepowiadające poród lub już stricte porodowe. Jechałam na szybko do galerii dokończyć wyprawkę dla siebie i Lili. Wzięłam magnez póki co od X h nie mam skurczy, ale co jakiś czas mi się jeszcze brzuch stawia. Doktor powiedział, że w razie co jechać do Szpitala, podadzą mi dożylnie sterydy na rozwinięcie się płuc małej. Masakra... Wcześniej z powodu cholestazy (obecnie jest uśpiona) zaczęłam kupować wszystkie rzeczy do szpitala, a teraz w razie co i tak, czy siak muszę mieć torby spakowane, bo nigdy nie wiem kiedy dostanę skurczy. Co do wyników badań zrobiłam m.in. posiew moczu i nic tam nie wyszło, a wiecznie mam jakieś liczne bakterie w moczu i leukocyty + wpw. Lekarz będzie miał zagwozdkę. Żółtaczki nie mam (HBS), anemii ciążowej już nie mam, morfologia jest względnie OK. Tak więc z wyników jestem zadowolona. Oby tak dalej.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula my mamy na 10:30, ale też mam problemy ze skurczami więc gin stwierdził, ze jak bedzie mnie bardziej bolało to mam jechać na IP... szkoda tylko, że nie dał mi skierowania na KTG bo troche by mnie to uspokoiło ... ;)
    Torba już czeka spakowana, ale wiecznie mam wrażenie że o czymś w niej zapomniałam i łapie chyba coraz wiekszego stresa ;P

Evelin lubi tę wiadomość

21.03.17 6600g i 70cm XD
    relgg7rfs0712hy9.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Waldi masz rację w wielu sprawach, ja też chcę by te Swięta były wyjątkowe. Twoje słowa dały mi kopa nie ma co się przejmować skoro dla nas jest to spełnieniem marzeń mimo że ciężko bardzo niekiedy. Damy radę to najważniejsze

Bardzo się kochana cieszę.. Pamiętajcie.. To Wy jesteście najważniejsi a reszta świata to reszta świata. To Wy się wybraliście na rodzinę i tylko Wy się liczycie. Wasze potrzeby są najważniejsze. Zawsze znajdzie się ktoś komu po prostu będzie żal Du.... ściskał i nic na to nie poradzimy.

Ja przeszłam na metodę niech sobie pogada ja swoje wiem i nie pozwolę tego zepsuć. To działa. Mniej zmartwień.

Duśka;) lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie torba nie spakowana mimo nocnych atrakcji w postaci skurczy i bólu @... Ja stwierdziłam że po wizycie dzisiejszej będę pakować bo jeszcze mam rzeczy do kupienia i do wyprawki też.. Sama już nigdzie się nie szlajam bo siły nie mam..

Teraz już z wizyty na wizytę będzie stres bo coraz bliżej końca.. Dzisiejsza noc nieprzespana.. Głowa boli zatoki zapchane.. Tosiu do przedszkola nie poszedł bo nie dałabym rady go dziś zawieźć.. Zmęczenie plus napinanie... Nawet nie potrafię się cieszyć rodzinną wizytą.. A tak czekałam na nią..

Dzięki za kciuki wizytowe.. Dam Wam znać.

Evelin lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula Podobno ta poduszka jest mega. Zobacz ile ma zastosowań :) Ja chyba poproszę o nią Mikołaja. Jak narazie nie mam zbyt dużego brzucha i śpię raczej dobrze, ale później może być różnie. Moja siostra używała rogala tylko, że mniejszego do karmienia i fajnie się to sprawdzało, bo ręce nie bolały od trzymania dziecka.
    5.jpg

Anula To uważaj tam na siebie! jakby coś się działo to jedź do szpitala. Zrobią badania i sprawdzą co i jak. To jeszcze nie pora trochę, żeby Malutka wychodziła, ale w razie czego trzeba być przygotowanym!

A ja Wam powiem, że rozpiera mnie energia cały dzień. Rano byłam w labo, potem szybkie zakupy. Wróciłam do domu i zrobiłam obiad z 2 dań. Teraz jeszcze naszła mnie ochota na ciasto, więc szarlotka się już dopieka w piekarniku :D
    A wieczorem jeszcze do znajomych wychodzimy :-)

sandrula, Evelin lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas myślę nad tym rogalem.. Ale musiałby być naprawdę dobry. Żaden badziew..

• sandrula Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Ci że ten rogal to super sprawa :D no ja niby tez wielkiego brzucha nie mam ale ułożyć się nie mogę.. Przewroce sie na ktorys bok- mały zaczyna kopać jak sie na plecy przewroce to przestaje a mnie znowu na plecach niezbyt wygodnie :/

Anula uważaj teraz na siebie! Co do leukocytów w moczu to też mam od poczatku ciąży:/ teraz spadly do 5-10 ale na początku miałam w ilosci 20-30.. Wczoraj mi położna powiedziala ze jak sie te leukocyty beda utrzymywać i ciśnienie wzrośnie to mnie wsadza do szpitala..ale lekarz nic nie mówił wiec sama nie wiem czy w to wierzyc..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie.Jestem po wizycie:) musze zmienic suwaczek, bo moj Bąbelek nadgonil i mam termin porodu tak jak z miesiaczki czyli na 3.06. Uslyszalam serduszko 169 uderzen na minute:) moja Fasolcia ma juz 1,73cm:)

Duśka;), sandrula, Nats, ines., Sylwia91, Evelin, misiaq lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Witam serdecznie.Jestem po wizycie:) musze zmienic suwaczek, bo moj Bąbelek nadgonil i mam termin porodu tak jak z miesiaczki czyli na 3.06. Uslyszalam serduszko 169 uderzen na minute:) moja Fasolcia ma juz 1,73cm:)

No to super! Teraz zdrowej i nudnej ciąży kochana :*

Evelin lubi tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. My po wizycie. Ułożenie główkowe ale bardzo nisko. Szyjka lewo 2 centymetry i otwiera się więc jeszcze dziś zamawiam pessar na te 5 tygodni. Leoś waży 1900 g prawie. Antoś zadowolony z wizyty. A ja.. Wiedziałam że Leoś nisko.. Ale damy radę.

Tosiu po wizycie.. Tata.. To mama żeby nie chodziła to zawieziemy ją do domu a my pojedziemy na zakupy.... Heh.. Dziecięca troska..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 17:41

Evelin lubi tę wiadomość

• ines. Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Biedroneczka super <3 wiedziałam, że będzie dobrze :*

Anula1986 wrote:
    .

też ide 07.11 na NFZ po skierowanie na badania :D

w ogóle to chyba zmieniam lekarza, umówiłam się na 25.11 i jak mi pan podpasuje to zrezygnuje z wizyty u dotychczasowego którą mam na 28go... jakoś nie wiem nie czuje sie zbyt pewnie i chyba chce spróbować innego, póki to początek.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ