Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
Odpowiedz

Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF

Oceń ten wątek:
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Siedzę właśnie przed gabinetem gina. Ręce mi się trzesa że względu na te wyniki moczu... Ehhh modlę się żeby było ok. Jutro zaczynam 9 tydzień... Ehhh trzymajcie kciuki proszę potrzebne mi teraz wsparcie psychiczne bo zwątpie...

Kciuki ! :)

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Siedzę właśnie przed gabinetem gina. Ręce mi się trzesa że względu na te wyniki moczu... Ehhh modlę się żeby było ok. Jutro zaczynam 9 tydzień... Ehhh trzymajcie kciuki proszę potrzebne mi teraz wsparcie psychiczne bo zwątpie...
    Kochana trzymam kciuki! będzie dobrze! Daj znać koniecznie co powiedział :-)

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny szykuje mi sie pare wyjazdów tak 170 km za miejsce zamieszkania...na ten weekend, za 2 tyg i na 4 grudnia....
    chyba spokojnie moge jeszcze jechać,nie? ja wiem że gwarancji mi nie dacie-rózne cuda się dzieją-ale tak na zdrowy rozum to jeszcze powinno byc ok?..;)

zreszta jutro bede na usg to sie dopytam mojej ginki jak to z tymi wyjazdami w III trym robić...

wogóle moja biedna teściowa dzwoniła zmartwiona z pytaniem co ja teraz moge jesć..;) przez ta moją cukrzycę ciażową,ona biedna nie wie co mi ugotować i szykować..;) miło z jej strony że sie tak przejmuje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 18:19

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita spoko chyba mozna jechac ale Ty bedziesz jako kierowca? Bo jesli jako pasazer to jakis postój na rozprostowanie nóg i powinno byc ok ;)

Kz9n.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Allmita spoko chyba mozna jechac ale Ty bedziesz jako kierowca? Bo jesli jako pasazer to jakis postój na rozprostowanie nóg i powinno byc ok ;)

nie...ja-jako pasażer....nie tyle podrózy sie boje-co tego że cos może sie dziać jak będe nie u siebie..;) no ale któż to przewidzi..

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita tego nie wie nikt ;) Nawet ginka nie da Ci gwarancji :)

Allmita lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdyby któraś z was jednak była kokonem zainteresowana, to tu w albumie są zdjęcia materiałów z jakich będą szyte kolejne.

https://goo.gl/photos/Ddt2pWxkExQV13uB7

Duśka;) lubi tę wiadomość

Kz9n.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki!
    Wybaczcie ale nie nadrobie Was dzisiaj, okropny dzień..
    Rano miałam trudną kłótnię z mężem, nie wiem czy to hormony ale pare ostrych słów poleciało.. Z resztą od niego też.. U mnie oczywiście nie obeszło się bez płaczu..
    Ale z drugiej z strony dobrze,że do tego doszło.. Powiedziałam to,co od dawna mi na sercu leżało i widać było na koniec,że w końcu do niego coś dotarło.. I mnie sie lżej zrobiło..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula przytulam... takie sytuacje zdarzają się niestety u wielu z nas :( wiem jakie to przykre kochana ale może teraz będzie lepiej <3

allmita jedź i nie myśl o głupotach!:)

ewcia trzymam kciuki, daj znać po wizycie :*

Nats ja bym juz chciała być na zero z wagą :(

Evelin, Allmita lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    sandrula przytulam... takie sytuacje zdarzają się niestety u wielu z nas :( wiem jakie to przykre kochana ale może teraz będzie lepiej <3

allmita jedź i nie myśl o głupotach!:)

ewcia trzymam kciuki, daj znać po wizycie :*

Nats ja bym juz chciała być na zero z wagą :(

Dzięki kochana :*
    Cieszy mnie w tym wszystkim to,że nigdy to się nie kończy na jakichś,,cichych dniach" tylko zawsze staramy sie wyjaśnić sprawę od poczatku do końca.. Dziś też chyba sam zauważył że przegial, bo po tym jak wyszłam z pokoju przyszedł i poprosił żebyśmy wyjaśnili sobie wszystko na spokojnie..

Sorki że Wam tu truje dupe ale musiałam się wygadać..

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra jeszcze mamusie dziewczynek pokuszę:P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/78e542f8ea41.jpg

Evelin, bita_smietana lubią tę wiadomość

Kz9n.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrula po to jest ta grupa zebysmy mogly sie tez wyzalic:-*
    Eveli_na mnie chyba skusilas bo chcialam cos takiego kupic zeby miec na dole u rodzicow XD
    Pogadam z T.i jutro dam znac:-)

sandrula, Evelin, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia bardzo bedzie mi miło jesli sie skusisz ;)
    We wczesniejszym albumie masz materiały w kompletach z czego bedzie szyte mozesz wybrac.
    Ewentualnie mysle ze jest szansa na spod w te kolorowe zwierzaki i cos w srodek bardziej chłopakowego.

Duśka;), Evelin lubią tę wiadomość

Kz9n.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia spokojnie. Miesiąc 2 i wszystko zrzucisz. Przecież dopiero 4 tygodnie minęły ;-)
    Allmita wydaje mi się, ze chyba możesz jechać. Tylko tak jak Ewelina mówi dobrze zrobić sobie jakiś postój przynajmniej jeden :-)
    Sandrula dobrze, ze wszystko sobie wyjasniliscie. To na pewno trochę sytuacje oczyści. A hormony ciążowe potrafią czasem dac do wiwatu, ale ja się osobiscie boję czasu zaraz po porodzie. Czasem ten baby blues potrafi dokopać.

sandrula, Sylwia91, Allmita lubią tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats popieram obawe o baby blusa. Przeciągnął mnie grubo po 3 porodzie. Pierwsze dwa nie dały takiego efektu. Pocieszam sie, ze po 3cim mojego meza nie było w domu bo byl ciagle w robocie ze wszystkim byłam sama. A teraz jest bardzo duzo w domu mam od niego mase wsparcia a na dokładke przyjezdzja rodzice którzy na pewno beda wsparciem.

Kz9n.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej jakoś nie wierzyłam w ta cała,,burze hormonów " w ciąży..ale teraz to czasem sama siebie nie poznaje..
    Wiec wole nie myslec o tym co będzie po porodzie :D
    Do mnie też na szczęście wtedy mają przyjechać rodzice więc dla mnie to jest bardzo ważne, gdyż świetnie sie z Nimi dogaduje... :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    WaldhauzerM, eveli_na, Evelin <3

dzięki dziewczyny ;* jesteście prze kochane ;* dziękuję za pocieszenie i wsparcie ;*

Do usług <3

Evelin, czarnulka24 lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Trochę się tym przejelam

Nie masz czym :*
    Zaraz maluszek zacznie kopac i bedziesz spokojniejsza :*

Duśka;), worldbyme lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Czarnulka lepiej być wyczulonym niz reagować za późno :* Tym razem wszystko będzie dobrze :*

A my przytyliśmy tylko niecałe 5kg, z czego mały waży ponad 3 O.O Lekarka na IP wczoraj nie mogła sie nadziwić gdzie Młody się mieści :P Boje sie tylko o pokarm bo ostatnio mnie ciotki straszyły ze jestem za chuda i laktacji nie dostane ;/

Kochana.. Jakby laktacja miała od tego zależeć byłaby katastrofa.. W dużej mierze zależy to od naszych chęci psychicznie.. Jak podejdziesz do tego w ten sposób że tak chcę karmić i będę karmić i wiem że uda mi się to będzie łatwiej.. Czasem wiadomo że będzie trzeba sobie pomóc bo początki bywają ciężkie co Sylwia nam tu uzmysłowiła ale przyjdzie moment że z dzidzia złapiesz wspólny rytm dnia i będzie super.

Evelin, Sylwia91 lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db3a3269660b.jpg

Komu komu? duzy rozmiar po zewnatrz zwiazany 70cm szeroki na 45cm. 100zł gratis malutka poduszeczka do srodka.

Śliczny <3
    Ja mowie, że po nowym roku bede szukac takich rzeczów dla dziecia :)
    A to jest bezpieczne ??

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ