Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Evelin kochana ja nie rodzilam ale tak jak Nats mówi, nie masz 100 % pewności, że akurat ten lekarz będzie miał dyżur kiedy będziesz rodzić więc nie ma na to reguły..
A po drugie, przy porodzie jest położna, lekarz pojawia sie przy komplikacjach ( tak słyszałam) więc nie wiem też co Twoja teściowa miała na myśli.. Może te 20 lat temu było inaczej :pEvelin lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Dziekuje dziewczyny, ja slyszalam to samo, ale że tesciowa taka nie omylna I najmadrzejsza więc pomyslalam ze, to ze mna cos nie tak
zreszta od pewnego czasu nie potrafie z nia gadac.
Jestescie niezastapione :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 10:27
-
Evelin wrote:Laski mam takie pytanie..
Są tu dziewczyny które rodzily niedawno.. No poprostu chodzi o to że maja juz dzieci..
I pytanie tyczy sie czy ginekolog do ktorego chodzicie, byl przy waszym porodzie ?? Bo ostatnio rozmawialam z Moim, jego znajomego z pracy zona jest polozna.. I mam z nia sie skontaktowac, żeby miec swoja polozna.. A moj gin juz nie pracuje na szpitalu, przyjmuje tylko u siebie, prywatnie.. oczywiscie tesciowa slyszala rozmowe i uznala że trzeba sie wtracic. Stwierdzila że jak najszybciej powinnam sie przepisac do innego ginekologa, który pracuje na szpitalu bo bez tego przy porodzie bede sie meczyc, a przy pierwszym dziecku lekko nie bedzie, gdy chcialam dojsc do slowa że bede miec swoja polozna a na bol I tak trzeba sie przygotowac ta doslowanie wydarła sie na mnie.. cytuje : Ewelina, nie pierdol glupot! Lekarz musi byc, rodzilam cztery razy wiec nie dyskutuj.. odparlam tylko, no oczywiscie, 20lat temu.. I odeszlam.. Nie bede sie z babsztylem klucic.. Ale wkur*** mnie! Juz zaczyna sie wtracac..
Wiem, ze wy jestescie kochane wiec doradzicie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 10:30
Evelin lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Evelin wrote:Dziekuje dziewczyny, ja slyszalam to samo, ale że tesciowa taka nie omylna I najmadrzejsza więc pomyslalam ze, to ze mna cos nie tak
zreszta od pewnego czasu nie potrafie z nia gadac.
Jestescie niezastapione :*
19Biedroneczka91 wrote:Dziękuję Ci kochana. No u mnie pierwszego dnia to było duzo krwi. Pozniej z dnia na dzien plamienie bylo slabsze, a teraz pojawia sie np przy wysilku podczas wyprozniania. Z tym ze czysta czerwien byla tylko pierwszego dnia. Teraz to jest brazowe. Raz jasniejsze raz ciemniejsze
No więc prawdopodobnie to to samo bo u mnie też to tak wyglądało.
Trzymam kciuki żeby to było tylko to.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
19Biedroneczka91 wrote:Ja tez jak rodzilam to napisalam do mojego ze jade ale byl na urlopie.... Byla przy mnie polozna a jak zaczely sie skurcze parte zjawil sie jakis lekarz... W sumie to dwoch i trzymali mi nogi... Ale u mnie to w ogóle bylo mnostwo ludzi tylko u mnie porod byl powiedzmy inny....
Dziekuje kochanie :*
I wspominasz to doswiadczenie.. ?
Wg co u Ciebie? Jak sie czujesz ? :* -
No to teraz normalnie i po ludzku witam się w 35 tc pełnym..
Kocham Was.. Kocham swój brzuszek kocham wszystko.. A że siły nie mam to już inna sprawa.
Mój mały misiu od wczoraj ma już swoją karetę.. Trafiła mi się okazja której nie byłam do końca pewna ale jednak. W sobotę laska z naszego miasta wystawiła wózek Coneco 2w1..Gondola plus spacerowka w bardzo dobrym stanie.. Za 260 zł.. No więc zainteresowałam się tym bardziej że dziewczyna za 60 zł dokładała fotelik kupowany osobno.. Wlazłam na profil.. Okazało się że koleżanka męża z pracy. Pytam o wady ukryte a ta z mostu do mnie że jest wszystko ok i nie ma wad po za rysa na dole przy kole i że ściemniać nie ma co bo zna mojego męża więc tym bardziej.. Umówiłam się.. Pojechałam tam z mężem wczoraj ale mówię że nie musimy kupować od razu bo na zdjęciu wygląda jak wygląda.. Ale na miejscu okazało się że wygląda lepiej niż na foto. Gondola nawet duża.. Ten wózek to praktycznie nówka a fotelik wcale nie używany.. Pytam bo nie wierzę czemu tak mało chce.. A ona mówi że dlatego taka cena bo musi sprzedać jak najszybciej żeby kupić na zimę dla dziecka większą spacerowkę.. Obejrzałam pojeździłam.. Tak więc mamy cały zestaw za 300 zł.. A stan idealny.. Mąż chciał jej dać więcej ale nie chciała..
Po drugie wczoraj mąż wieczorem z Tosiem skręcali komodę Leosia bo ktoś nam ją oddał skręconą po swojemu.. Przy okazji znalazł kilka zniszczeń.. Heh gdybym wcześniej to widziała chciałabym zwrotu kasy ale teraz to już nie ma co.. Na drugi raz nie pożyczę i tyle. W sobotę pierwsza partia ciuszków się wyprała dziś druga.. Tosiu już coraz bardziej nie może się doczekać.. Przychodzi rozmawia z Leosiem mizia go całuje wszędzie i mówi do niego żeby już wyszedł bo on chce wycałować i wyprzytulaca matka ma łzy w oczach..
Dziś będę robić z Tosiem pracę na konkurs do przedszkola.. Trzeba wykonać misia dowolną metodą.. Kupiłam w pepco brązowe ręczniki takie małe do rąk i będziemy z nich robić misia.. Niech dziecko ma trochę radości..Duśka;), Evelin, Sylwia91, ines., misiaq, Allmita lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Niech już będzie 15.30 i moja wizyta bo zwariuje za chwilę
WaldhauzerM, Evelin lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Evelin wrote:Dziekuje kochanie :*
I wspominasz to doswiadczenie.. ?
Wg co u Ciebie? Jak sie czujesz ? :*
Hej hej:-) My juz po wizycie i niestety szyjka dalej wysoko:-( Nawet pelnia nie pomaga zeby Klucholca wygonic:-P rosnie sobie w najlepsze i ani mu sie widzi wychodzic:-)
Migdalki wyleczone wiec chociaz z tym lepiej ale przez antybiotyk zamiast wzorowo przytyc ze 200gr to ja spadlam 400 i mialam wyklad od lekarza ze jestem wyjatkowo ciekawym przypadkiem bo jeszcze troche i po porodzie znikne... A co ja mam poradzic ze dali mi antybiotyk po ktorym 3 dni wisialam nad muszla:-(Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Biedroneczko osobiscie nie mialam zadnych plamien ale moja mama mi powiedziala ze ona miala do 3 miesiaca a jak widac ze mna wszystko dobrze:-* Modlimy sie zeby i u was malenstwo roslo wzorowo:-)
Ps. Czerwiec piekny miesiac, sama mam wtedy urodziny wiec polecam Fasolce:-)Evelin lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
WaldhauzerM wrote:No więc prawdopodobnie to to samo bo u mnie też to tak wyglądało.
Trzymam kciuki żeby to było tylko to.