Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Gaduaa gratulacje kochana
Lilith kochana trzymamy z Leosiem kciuki za Was i Waszą wizytę
Sylwus kochanie współczuję.. Wiem coś o tym bo też Leoś dzisiaj dał popalić.. Zjadł połowę w nocy a potem marudził.. Mam problem bo zamiast kupki robi takie twarde bobki ale daję mu Dicoflor i to ma pomóc.. Pół nocy marudził a potem oczy jak 5 złotych i tyle.. Na zmianę z mężem gadaliśmy z nim i do niego.
Byłam dziś w Rossmannie i kupiłam płyn do butelek i piciu na laktację.. Mam wrażenie że Leon oduczył się łapać pierś.. Rano jak go przystawiałam to złapać nie mógł bo za mało buźkę otwierał aż w końcu złapał. Szykuje nam się walka ale damy radę.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Waldi kochana ja smyram po ustach aż się zaczyna troszkę złościć ale wtedy szerzej buzię otwiera, spróbuj, u nas działa.
No niestety maluchy w pewnym momencie są już tak zmęczone że zasnąć nie mogą. Ty miałaś męża przynajmniej do pomocy a u mnie niewiele może pomóc bo Baśka chce ciągle ssać więc to bez sensu żebyśmy nie spali oboje... On się przespi w nocy ale potem za to wstaje i robi śniadanie itd... Jestem taka zmęczonanie wiem co jest grane ale nie mogę odciągnąć mleka do końca. Czuję że zawsze coś zostaje ale już nie leci jak ściągam. Basia jak wyssie to cycuś bardziej pusty. Ściągnęlam 110 i muszę po następnym karmieniu odciągnąć resztę bo jadę potem do kościoła...
-
hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam od lekarza z dzidzią wszystko ok serduszko biję , pęcherzyk nie wiem ile ma bo mi nie powiedziała doktorka ale mówiła że jest odpowiedni do tyg ciąży .. mówi że wszystko wygląda ładnie .. no ale nie może mi zagwarantować że tak będzie cały czas.. tylko mnie zdziwiło że jestem w 8 tyg 2 dniu a jej wyskoczyło że niby 7 tydz 5 dzień ??? mówiła żeby tym się nie martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 12:51
WaldhauzerM, Nats, Duśka;) lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam od lekarza z dzidzią wszystko ok serduszko biję , pęcherzyk nie wiem ile ma bo mi nie powiedziała doktorka ale mówiła że jest odpowiedni do tyg ciąży .. mówi że wszystko wygląda ładnie .. no ale nie może mi zagwarantować że tak będzie cały czas.. tylko mnie zdziwiło że jestem w 8 tyg 2 dniu a jej wyskoczyło że niby 7 tydz 5 dzień ??? mówiła żeby tym się nie martwić
nie ma się czym martwić - wszystko zależy od tego, kiedy była owulacja
najważniejsze, że jest ok!czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:nie ma się czym martwić - wszystko zależy od tego, kiedy była owulacja
najważniejsze, że jest ok!
no właśnie ale będąc w polsce na 1 usg 7 tydz 1 dzień dzidziuś był odpowiedni do tego wymiaru to nie wiem czy teraz to jest normalne czy on nie rośnie jak powinien ..
7 tydz 1 dzień Crl było 10,86mm a dziś było 1,50 cm z tym że dziś mi pokazało 7 tydz 5 dzień.. ale skoro doktorka mówi że tym narazie nie ma się czym martwić to może faktycznie to normalne ..teraz tylko muszę przeżyć do końca grudnia ten najtrudiejszy dla mnie okres a w styczniu jak będzie wszystko dobrze to będę mogła po mału się cieszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 13:02
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:no właśnie ale będąc w polsce na 1 usg 7 tydz 1 dzień dzidziuś był odpowiedni do tego wymiaru to nie wiem czy teraz to jest normalne czy on nie rośnie jak powinien ..
7 tydz 1 dzień Crl było 10,86mm a dziś było 1,50 cm z tym że dziś mi pokazało 7 tydz 5 dzień.. ale skoro doktorka mówi że tym narazie nie ma się czym martwić to może faktycznie to normalne ..teraz tylko muszę przeżyć do końca grudnia ten najtrudiejszy dla mnie okres a w styczniu jak będzie wszystko dobrze to będę mogła po mału się cieszyć
wszystko zależy od aparatu usg i doświadczenia lekarza... najważniejsze, że rośnie
ja się powoli zbieram na moje usgczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:wszystko zależy od aparatu usg i doświadczenia lekarza... najważniejsze, że rośnie
ja się powoli zbieram na moje usg
a jakie usg zwykłe czy przezierność karkowa ?
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Sylwia91 wrote:Waldi kochana ja smyram po ustach aż się zaczyna troszkę złościć ale wtedy szerzej buzię otwiera, spróbuj, u nas działa.
No niestety maluchy w pewnym momencie są już tak zmęczone że zasnąć nie mogą. Ty miałaś męża przynajmniej do pomocy a u mnie niewiele może pomóc bo Baśka chce ciągle ssać więc to bez sensu żebyśmy nie spali oboje... On się przespi w nocy ale potem za to wstaje i robi śniadanie itd... Jestem taka zmęczonanie wiem co jest grane ale nie mogę odciągnąć mleka do końca. Czuję że zawsze coś zostaje ale już nie leci jak ściągam. Basia jak wyssie to cycuś bardziej pusty. Ściągnęlam 110 i muszę po następnym karmieniu odciągnąć resztę bo jadę potem do kościoła...
Kochana z dzieckiem jest tak że czasem nie głodne tylko ssać chce.. Ja dałam Leosiowi smoczek i jest git.. Mam dwójkę do ogarnięcia więc muszę jakoś improwizować.. Starsze co prawda radzi sobie ale mamy nikt nie zastąpi..
A mąż dzisiaj tak w nocy pomagał że dał dziecko do łóżka po czym usiadł na podłodze przy łóżku i zasnął he he he..Sylwia91 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
czarnulka24 wrote:hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam od lekarza z dzidzią wszystko ok serduszko biję , pęcherzyk nie wiem ile ma bo mi nie powiedziała doktorka ale mówiła że jest odpowiedni do tyg ciąży .. mówi że wszystko wygląda ładnie .. no ale nie może mi zagwarantować że tak będzie cały czas.. tylko mnie zdziwiło że jestem w 8 tyg 2 dniu a jej wyskoczyło że niby 7 tydz 5 dzień ??? mówiła żeby tym się nie martwić
Nawet nie wiesz jak się cieszękamień z serca kochana że jest wszystko ok.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Kochana z dzieckiem jest tak że czasem nie głodne tylko ssać chce.. Ja dałam Leosiowi smoczek i jest git.. Mam dwójkę do ogarnięcia więc muszę jakoś improwizować.. Starsze co prawda radzi sobie ale mamy nikt nie zastąpi..
A mąż dzisiaj tak w nocy pomagał że dał dziecko do łóżka po czym usiadł na podłodze przy łóżku i zasnął he he he..nieraz złapie a nieraz wojna..
No to mąż pomocny nie ma co hehe -
Czarnulko wspaniałe wieści! :* a wyliczeniami wieku ciąży się nie.martw. U mnie nigdy się usg nie pokrywalo z OM. W dodatku zawsze wychodzila inna różnica dni, raz do przodu a raz do tylu. Kazda dzidzia rośnie indywidualnie
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Gadu gratuluję z całych sił. Życzę Ci nudnej ciazy
Czarnulka super wiesci!! Teraz już musi być dobrze! A ta różnica się nie przejmuj. Na tym etapie to kwestia mm. Wystarczy, ze lekarz coś niedokładnie zmierzy. Najważniejsze,ze jest
Lili Trzymam kciuki za usg!
A ja wczoraj byłam u Gina. Z dobrych wiadomości - prztylam od ostatniego miesiąca tylko 1,5 kgpo raz pierwszy powiedział, ze waga ok
Z innych wiadomości nic złego się nie dzieje. Nudna, zdrowa ciaza-lepiej byc nie może. Zapytałam go czy z moją drobna Budowa nie ma wskazań do cesarki. Powiedział, ze zobacZymy jak dalej będzie Młoda rosnac. Póki co jak na ten etap jest całkiem spora - ponad 1700 g, więc narazie nic nie wykluczamya mnie zaczyna przerażać wizja zarówno porodu sn jak i cc
Gaduaaa, czarnulka24 lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Nats wrote:Hej dziewczyny
Gadu gratuluję z całych sił. Życzę Ci nudnej ciazy
Czarnulka super wiesci!! Teraz już musi być dobrze! A ta różnica się nie przejmuj. Na tym etapie to kwestia mm. Wystarczy, ze lekarz coś niedokładnie zmierzy. Najważniejsze,ze jest
Lili Trzymam kciuki za usg!
A ja wczoraj byłam u Gina. Z dobrych wiadomości - prztylam od ostatniego miesiąca tylko 1,5 kgpo raz pierwszy powiedział, ze waga ok
Z innych wiadomości nic złego się nie dzieje. Nudna, zdrowa ciaza-lepiej byc nie może. Zapytałam go czy z moją drobna Budowa nie ma wskazań do cesarki. Powiedział, ze zobacZymy jak dalej będzie Młoda rosnac. Póki co jak na ten etap jest całkiem spora - ponad 1700 g, więc narazie nic nie wykluczamya mnie zaczyna przerażać wizja zarówno porodu sn jak i cc
będzie dobrze !!!FabianCyprian
Tymuś
-
Sylwia91 wrote:Ty Wiesz jak ja walczę o smoka żeby ssala?
nieraz złapie a nieraz wojna..
No to mąż pomocny nie ma co hehe
No wiem kochana wiem..
Kuźwa.. Była położna.. Stwierdziła że Leoś jest... Żółty.. W poniedziałek pójdę zrobię bilirubinę..
Przerzuciłam Leosia na butelkę od laktatora.. Dłużej je ale je wszystko. Zobaczymy. Szukam butelki która byłaby miękkością i kształtem podobna do brodawki.. Chciałam kupić tą lovi z naturalnym odruchem ssania piersi ale mąż mówił żeby zobaczyć te butelki które mamy.. W ruch poszła też butelka chicco real feeling.. Mało wygodna nie polecam. Dostałam ją i nie jestem zadowolona. Bo kombinuje bo Leoś zaczyna wybrzydzac na cyca.. Zobaczymy jak to będzie ale może jutro kupię mu tą butelkę lovi.. Masakra normalnie. Ale staramy się radzić..
No mąż się popisał nie ma co he he. A jak go obudziłam to gadał z synem a Leoś taki poważny wzrok na tatę jakby kumał o co chodzi..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.