Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
worldbyme wrote:Boje się że jak damy Alexander to będą go wołać Olek co mi się wog nie podoba
Wcale nie musi tak byc, jak wspominałam w mojej grupie jest Aleksander, ale wszyscy w domu mówią na niego Alek i mama od samego poczatku zaznaczyła, ze on nie reaguje na imię Olek. I naprawdę nigdy ani razu nie słyszałam, aby ktoś do niego tak powiedział. -
worldbyme wrote:Sylwia przepraszam głupio mi
Dziewczyny co sądzicie lepiej Alex czy Aleks ? :*
Aleks jeśli nie chcecie Aleksandrachociaż wydaje mi się że jak będą wołać to zależy jak sami nauczycie. Miałam w klasie Aleksandra i wszystko mówiliśmy mu Alek, nikomu Olek nie przyszło do głowy jakoś tak od początku bo tak się przedstawiał.
Sylwia przepraszamja czytałam ale czasem jak nie wiem co na jakiś temat powiedzieć to sie po prostu nie odzywam.
Btw jak będziesz aktualizować listę możesz przy okazji wpisać ze syn będzieSylwia91 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja na studiach tez mialam Aleksandra. Nawet wyklacowcy mowili Panie Alku, bo slyszeli ze my nazywamy go Alkiem;) tak jak dziewczyny mowia, to zalezy jakiej formy imienia Wy bedziecie uzywac:)
Mój uparcie chce Alex i nie ma dyskusji o Aleks czy Alexander zobaczymy w weekend co powie
Pełnia się zbliża więc nie ma mowy o spaniu mój mąż się śmieje że młody też w dzień będzie spał a w nocy rozrabial
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
worldbyme mnie też się wydaje, ze to zalezy jak Wy bedziecie na niego wołać i inni też tak będa
ja bym dała Aleksander i mówila Alek
Dziewczynyja wszystko rozumiem tylko po prostu ciut się wycofałam przez to i czekałam na moment żeby wtrącić w dyskusje i tyle
no już, bo będę płakać :* i tak Was wszystkie kocham
Agusia moim zdaniem to zbliża się TO. Jak leżalam na patologii ciąży to laska też marudziła że nic się nie dzieje az pewnego wieczoru poszla pod prysznic i wyjść nie mogła bo ją skurcze takie mocne złapałyi ją położne na porodówke zabrały
Sandrula jutro wpiszę :* póki co będziemy się usypiać bo oczywiście nocny marek nie śpi jeszcze haha
W ogole nie wiem czy Wam mówiłam, ale zrobiłam sobie kolor na włosachPierwszy raz w zyciu! pół rodziny na chrzcinach mnie nie poznalo! te z Was ktore mają mnie na fb to wiedzą jak wyglądam, a teraz wyobrazcie sobie ombre haha
wstawię fotki jak tylko fotograf ogarnie temat, ma czasu ok. 2tyg
Evelin, Aguś77, 19Biedroneczka91, ines. lubią tę wiadomość
-
A co do badan to wiecie jak to jest.... jest zle to sie mysli o lekarzu a jak jest ok to już się zapomina i to samo jest ze mną chyba. Póki nie boli to jakoś nie myślę o tym
wiem ze głupio, no ale cóż...
a fizjoterapeuta to tak profilaktycznie, chciałabym żeby ktoś ocenił czy mala nie ma asymetrii i czy napięcie mięśniowe jest ok -
Sylwia na pewno fajnie wyglądasz ladnemu we wszystkim ładnie
U mnie możesz wpisać imię i nowa datę porodu czyli 17.04
Sylwia91 lubi tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
Sylwia, wydaje mi się, że to wszystko przez to, że naprawdę jesteśmy bardzo na różnych etapach ciazy/nieciąży;) nie ma co :*
World, Aleksander ekstra, Olek już dla mnie odpada
Lili gratuluję!!!!!
Bella a ja ciągle obstawiam starsza ciążę heheSylwia91, worldbyme lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Sylwia . . BASIA
Ja Was czytam jak mam czas, nie udzielam sie czesto, skoro wiem że nie odp szybko
Coraz mniej czasu jeszcze wyprawka nie cala, nie wiem czy juz zaczac sie pakowac.. we wtorek mam wizyte myślę ze po niej torba pojdzie w ruch
Ostatnio zaczynam sie przekonywac co oznaczaja skurcze przepowiadajace. Ale nie trwaja dlugo, chociaz coraz silniej.. naszczescie rzadko
Kuba sie rozpycha i to bardzo
Mamy zawsze rano zabawe "W przybijanie piatek"na brzuszku powstaje takie wybrzuszenie , gdy poloze na nim palca to wypucha jeszcze bardziej , ale tak wolno.. I delikatnie
wyobrazam sobie że to jego raczka
kocham Go i nie moge sie juz doczekac , a jego kopniaki mimo że mocne nie bola mnie, albo poprostu przyzwyczailam sie juz
Caluje Was dziewczynki ! :* :*
Waldi mam nadzieje że u Ciebie juz lepiej! :*
Caro, jak tam ? :*
Wytrwalosci dla swiezych mam :*
Szybkiego porodu Klaudia :*
Sylwia91, ines. lubią tę wiadomość
-
O tak, ja juz tęsknię za tymi piąteczkami z brzusia
chociaż kocham moją Królewnę najmocniej na swiecie i cieszę się że jest orzy mnie i mogę spojrzeć jej w oczka i powiedzieć jak mocno ją kocham i jak bardzo jej pragnęłam
Cherry Skarbie ja wiem i wszystko rozumiem, tak tylko napisałam że trochę mi się zrobiło przykro i tyleEvelin lubi tę wiadomość
-
worldbyme wrote:Boje się że jak damy Alexander to będą go wołać Olek co mi się wog nie podoba
Mamy w rodzinie Aleksandrę i nikt do Niej per Ola nie mówiA dziewczę ma 26 lat
Tak życzyła sobie Jej Mama i nikt nie ma z tym problemu
Tak samo, jak Antoniny nikt nie zdrabnia do Tosi, Antonka, Antonina i tyleEvelin lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:A co do badan to wiecie jak to jest.... jest zle to sie mysli o lekarzu a jak jest ok to już się zapomina i to samo jest ze mną chyba. Póki nie boli to jakoś nie myślę o tym
wiem ze głupio, no ale cóż...
a fizjoterapeuta to tak profilaktycznie, chciałabym żeby ktoś ocenił czy mala nie ma asymetrii i czy napięcie mięśniowe jest okOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
Evelin dzięki, dziś mamy wizytę kontrolną i mam nadzieję, że wszystko ok, antybiotyku więcej nie trzeba będzie i od poniedziałku będzie mogła iść do przedszkola, bo już się doczekać nie może poza tym we wtorek ma bal
Evelin lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Dusia byliśmy ale jak Basia była maleńka a asymetria ulozeniowa może się pojawić w każdym momencie szczególnie jak dziecko juz samo kreci się i uklada do snu np. Mam wrazenie ze wybiera częściej jedną stronę ale to i tak pikus bo wydaje mi się jak lezy na brzuszku że robi to jakoś krzywo
chyba bym byla spokojniejsza po takiej wizycie
-
Cherry_Blossom wrote:Evelin dzięki, dziś mamy wizytę kontrolną i mam nadzieję, że wszystko ok, antybiotyku więcej nie trzeba będzie i od poniedziałku będzie mogła iść do przedszkola, bo już się doczekać nie może poza tym we wtorek ma bal
No to zycze by tak bylo
Ale naprawde fajna dziewczynka
A jak pięknie kolorki mówi po angielskujak to oglądalam to sama do siebie sie usmiechalam
-
Sylwia91 wrote:O tak, ja juz tęsknię za tymi piąteczkami z brzusia
chociaż kocham moją Królewnę najmocniej na swiecie i cieszę się że jest orzy mnie i mogę spojrzeć jej w oczka i powiedzieć jak mocno ją kocham i jak bardzo jej pragnęłam
Cherry Skarbie ja wiem i wszystko rozumiem, tak tylko napisałam że trochę mi się zrobiło przykro i tyle
No właśnie, taka milosc Matki..
Kochamy chociaż jeszcze tej istotki nie widzimy, a po narodzeniu mimo tych niedospanych nocy i innych incydentowKochamy jeszcze bardziej
Sylwia91 lubi tę wiadomość