Zafasolkowane z grupy Starania o maluszka OF
-
WIADOMOŚĆ
-
worldbyme wrote:Ja się poddaje w życiu nie zdecyduje się drugi raz zajść w ciaze. Jestem wykończona fizycznie i psychicznie. A taki lekarz Ci powie że nie widać po Tobie cierpienia, a Ty ledwo wytzymujeszMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Evelin wrote:Cześć :* wybaczcie nie obecność..
Trochę spraw mieliśmy do załatwienia, plus remont i Kuba.. naprawdę nie mam czasu... mam nadzieję że teraz wszystko się unormuje.. mam chwilę wiec pisze :*
My po pierwszej wizycie u pediatry...
Z synkiem wszystko dobrze
Dziś kończy 3 tyg, przybrał na wadze we wtorek miał 3,900 jest bardzo silny, główka mu chodzi we wszystkie stronę ze szok.. czasami aż ciężko go uśpić, jest bardzo żywym dzieckiem. Bardzo macha rączkami gdy coś go denerwuje, pediatra mówiła że możliwe że w okresie plodowym ja bylam zdenerwowa ( A byłam.. np ta sytuacja u mnie w domu, z bratem w itd ) i narazie taki będzie ale to mu przejdzie, trzeba poprostu obchodzic sie z nim delikatnie Ostatnio miał problemy z brzuszkiem.. Dal nam w nocy do wiwatu.. jednak to prawda że dziecka trzeba sie nauczyć, a on codziennie mnie czegoś uczy próbowaliśmy wielu sposobów, słuchaliśmy wielu rad, jednak każde dziecko jest inne.. pierwszy tydz staralam sie karmic piersią,niestety nie mam pokarmu , maluch nie dojadal i dokarmialismy Bebiko.. gdy próbowałam odciągnąć lektatorem i nie poleciała nawet kropelka nie ukrywam,że przeżyłam to.. no i przechodząc na mm zaczęły się problemy z kupka.. takto robił co jedzonko, A teraz raz na 8-10 godz i niestety przy tym jest płacz.. bo nie mógł.. termometr nie pomagal.. no i zaczęliśmy próbować wszystkiego.
Zmieniliśmy mleczko na te specjalne na zaparcia.. Ale coś za często sie budził, okazalo się ze poprostu nie dojadal.. A uwierzcie ze to okropny żarłok..
Nie da mu sie butli to człowiek ogluchnie więc spowrotem przeszliśmy na tamto mleko, dotego dajemy zaparzony rumianek na pryki Wg to Kuba jedząc lubi sie zdrzemnac w trakcie, a jego ulubiona pozycja to główka lekko odchylona na moim ramieniu i mimo że w nocy karmiac go przysypialam patrzac na niego i te piekne minki cale zmeczenie odchodzi A ten jego uśmiech, taki bezwarunkowy , eh.. cos pięknego dzisiejsza noc tylko jedna pobudka , oby metody podzialaly
Więc dziewczyny, jestem zmęczona ale szczęśliwa zmęczona mamusia
Teraz zobacze co u Was :*
Przesylamy buziaki !!!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d17b0d69efba.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/997fda4c9524.jpg
Kochana synek uroczy. Dobrze że taki ruchliwy Hehe ..
Fajnie że rozwija się bez zarzutów. . Rośnie jak na drożdżach
Co do karmienia piersią to moja siostra miała mnóstwo mleka a jej mały nie chciał ciągnąć i musiała odciągać .
Także to sprawa inwidualna. . Dobrze że je te sklepowe mam nadzieje że wszystko wróci do normy i mały będzie robił kupkę normalnie
Evelin lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Evelin wrote:Ojej zrobiłam to, przeczytałam Was
Troche mi to zajęło
Więc tak.. bo nie było okazji..
Ines - wkoncu należy Ci się odpoczynek,korzystaj bo później z tym ciężko I co z tym swedzeniem ? Jest już ok ??
tak przeszło, to jednak coś alergicznego było - na co nie mam pojęcia, mam wrażenie, że na materiał jednych leginsów bo jak je zakładam zaczynam się drapać... przeszło po 2-dniowej kuracji picia wapna i maści emolientowej. jeszcze ze 2 dni i śladu nie będzie. tym bardziej się utwierdzam w swoim przekonaniu, że emolientów dopóki nie zajdzie potrzeba nie będę u malucha używać.
gratuluję nadrobienia i że to wszystko spamiętałaś szacun
no i Kubunio - cudowny jest, ale Ty to wiesz :*
World ale jaki powód podali takiej decyzji? co na to Twój prowadzący?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 10:47
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Słuchajcie ordynator nadal mnie dziś 4 raz w życiu. Zawsze była to minuta górą dwie. Robi mi te usg "Ale checa nie wierzę w to co widze" taka macica ? Ale jak? Niemożliwe? Ja na to że bada już mnie 3 raz a on szok . Ja mówię to co mogę sie wypisać i wrócić za jakiś cza?! Nie absolutnie rozwiążemy ciążę w przyszłym tygodniu. Ale niech Pani poczeka muszę zawołać resztę lekarzy bo takiej macicy jeszcze nie widziałem... ok ja już taka zła czekam tam uwalona po uda w żelu... przyszli poogladali moja przegrode takiej jak nikt nie ma, i ryzyko wielkie ryzyko że przegroda gdzieś ucisnie i będzie po wszystkim. Koniecznie ciąć już zaraz natychmiast! Nagle ordynator Ciąża donoszona można by czekać Ale tniemy?! W 5 minut zdanie zmienił... I pyta jadła coś Pani? A ja ze nie ale Ale już chciałam bo przecież ciecia nie miało być bo nie widać po mnie cierpienia ...
Kim87, Allmita lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
worldbyme wrote:Słuchajcie ordynator nadal mnie dziś 4 raz w życiu. Zawsze była to minuta górą dwie. Robi mi te usg "Ale checa nie wierzę w to co widze" taka macica ? Ale jak? Niemożliwe? Ja na to że bada już mnie 3 raz a on szok . Ja mówię to co mogę sie wypisać i wrócić za jakiś cza?! Nie absolutnie rozwiążemy ciążę w przyszłym tygodniu. Ale niech Pani poczeka muszę zawołać resztę lekarzy bo takiej macicy jeszcze nie widziałem... ok ja już taka zła czekam tam uwalona po uda w żelu... przyszli poogladali moja przegrode takiej jak nikt nie ma, i ryzyko wielkie ryzyko że przegroda gdzieś ucisnie i będzie po wszystkim. Koniecznie ciąć już zaraz natychmiast! Nagle ordynator Ciąża donoszona można by czekać Ale tniemy?! W 5 minut zdanie zmienił... I pyta jadła coś Pani? A ja ze nie ale Ale już chciałam bo przecież ciecia nie miało być bo nie widać po mnie cierpienia ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 11:42
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Ja pierdzielę World.. Tacy są lekarze.. Niestety.. Ale fakt faktem z taką macicą to chyba sukces donosic ciążę.. Tym bardziej powinnaś być z siebie dumna
Evelin znam ten ból niekarmienia piersią.. Wiem jak to boli.. W każdym razie życzę zdrówka.. Wiesz?? Na zaparcia możesz mu dawać raz dziennie 5 kropli Dicofloru albo tańszy zamiennik 4 Lacti Baby.. Nam pomógł.
Dziękuję babeczki za słowa wsparcia to dla mnie dużo..
Pozdrawiam31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Evelin:) zaglądaj tu czasem:) jesteś wspaniałą Mamuska:) Kubuś Ci pasuje tak że wow:D buziaki dla niego:*:*
World weź ich pogryz czy coś, powiedz ze to z bolu, moze wtedy dotrze do nich, ze naprawde cierpisz.... Paranoja w tym szpitalu.... Dobrze, ze w koncu zauwazyl, dlaczego masz mieć cesarke
Waldi trzymaj się ciepło jestes kolejną nasza TurboMamuśką:*:* oby Leos szybko dał Ci poodpoczywac i pomyslec troche o sobie:*:*
Całuje Was piątkowo witajac sie w moim 33 tygodniu:) tak sie ciesze, ze to juz tak blisko:) jednoczesnie tak strasznie sie boje... Mam coraz glupsze sny, coraz gorsze obawy i detektor na brzuchu jak tylko Malutki przestaje kopac i idzie spać...
No nic pomarudzilam i wystarczy. Bedzie dobrze i tyle. Musi byc... Czarnulka u Ciebie tez wszystko bedzie dobrze:*:* Trzy Aniolki pilnuja tych dwóch w brzuszku, na pewno przyslaly do mamy takie supersilne Fasolki, które sobie poradza ze wszystkim:*:*Evelin lubi tę wiadomość
Aaa jeszcze jedno dziewczynki... Czy ktos ma wiedzę, co u Bitej Śmietanki? Dawno się nie odzywala, a przeciez ona tez w okresie przed porodem:*:*
19Biedroneczka91 wrote:Aaa jeszcze jedno dziewczynki... Czy ktos ma wiedzę, co u Bitej Śmietanki? Dawno się nie odzywala, a przeciez ona tez w okresie przed porodem:*:*
19Biedroneczka91, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
World mam nadzieje, ze juz po wszystkim i tulisz swojego brzdaca
Ja od rana w takim stresie, ze az nic przelknac nie moge, do tego biegunka. Zawsze sie tak stresuje przed wizyta, oby tylko bylo dobrze za 2 godziny juz bedziemy wiedziec co i jak. Milego dnia Wam wszystkim!Kim87, mysia09 lubią tę wiadomość
-
worldbyme wrote:Słuchajcie ordynator nadal mnie dziś 4 raz w życiu. Zawsze była to minuta górą dwie. Robi mi te usg "Ale checa nie wierzę w to co widze" taka macica ? Ale jak? Niemożliwe? Ja na to że bada już mnie 3 raz a on szok . Ja mówię to co mogę sie wypisać i wrócić za jakiś cza?! Nie absolutnie rozwiążemy ciążę w przyszłym tygodniu. Ale niech Pani poczeka muszę zawołać resztę lekarzy bo takiej macicy jeszcze nie widziałem... ok ja już taka zła czekam tam uwalona po uda w żelu... przyszli poogladali moja przegrode takiej jak nikt nie ma, i ryzyko wielkie ryzyko że przegroda gdzieś ucisnie i będzie po wszystkim. Koniecznie ciąć już zaraz natychmiast! Nagle ordynator Ciąża donoszona można by czekać Ale tniemy?! W 5 minut zdanie zmienił... I pyta jadła coś Pani? A ja ze nie ale Ale już chciałam bo przecież ciecia nie miało być bo nie widać po mnie cierpienia ...
no co za gość... ale koniec końców cc dziś tak? czekamy na wieściCórcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
wvmvw wrote:World mam nadzieje, ze juz po wszystkim i tulisz swojego brzdaca
Ja od rana w takim stresie, ze az nic przelknac nie moge, do tego biegunka. Zawsze sie tak stresuje przed wizyta, oby tylko bylo dobrze za 2 godziny juz bedziemy wiedziec co i jak. Milego dnia Wam wszystkim!
Już po
Aguś77, 19Biedroneczka91, LILITH.P, ines., wvmvw, Evelin, Bella_Bella, mysia09, Kim87, Tuliska, bita_smietana, Duśka;), elmo88, Posok82 lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
Aniołek 14.10.2015
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/140f7b69451d.jpg
Część nazywam się Alex urodziłem się dzisiaj o godzinie 13.37. Waze 3240 g i mierze 50 cmwvmvw, 19Biedroneczka91, Evelin, Allmita, Bella_Bella, sandrula, LILITH.P, mysia09, emidomi, Kim87, Tuliska, pestka1, bita_smietana, czarnulka24, WaldhauzerM, elmo88, misiaq, eveli_na, KlaudyŚ, Posok82 lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
Aniołek 14.10.2015